• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Wednesday 19 March 2021

      14 waardevolle handvaten om selftanning de eerste keer te laten slagen!

      Zelfbruiners creëren een heerlijk zonnige gloed op de huid. Deze tan kun jij zelf creëren, maar valt of staat met een goede voorbereiding. Even snel zonder voorbereiding op je lichaam smeren zorgt waarschijnlijk niet voor het gewenste resultaat. Echter is zelfbruiner ideaal en kan met de juiste voorbereidingen een prachtig en egaal resultaat geven. In deze blog geven we jou tips en handvaten om de perfecte self tan te krijgen! 

       

      Heeft een voedingspatroon effect op mijn kleur?

      Wist je al dat jouw voedingspatroon ook effect heeft op de conditie van jouw huid? Hoe meer jij je lichaam voedt in plaats van vult, hoe prachtiger je huid wordt. Denk hierbij aan veel goede vetten wat voorkomt in noten, zaden, avocado's en rauwe melk. Daarnaast zijn eiwitten ook belangrijk, denk hierbij aan yoghurt, eieren en vlees. Verder zijn natuurlijk groenten en fruit enorm goed voor je lichaam dankzij de mineralen en vitamines die hierin zitten. Een prachtige huid die zijdezacht en glad is, is natuurlijk de ideale situatie voor een zelfbruiner. Dus ja, een voedingspatroon heeft zeker effect op je kleur, echter is dit op een indirecte manier. 

       

      Scrub je huid voor een prachtig zonnige gloed

      Scrubben is één van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen voordat je aan de gang gaat met je zelfbruiner. Een zelfbruiner reageert met de bovenste laag huidcellen. Daarom is het belangrijk om dode huidcellen te verwijderen, zodat als je een prachtig en egaal eindresultaat krijgt. Als je dat niet doet, kun je door de niet verwijderde, dode huidcellen een oneffen resultaat krijgen. Niet wat je wilt, natuurlijk. We raden deze producten aan:

       

      Onthaar na het scrubben je lichaam

      Niet alleen scrubben is belangrijk, ook ontharen is een essentieel onderdeel van je tan-routine. Dus eerst even heerlijk ontspannen onder de douche voordat je een bruin kleurtje gaat creëren. We raden aan om eerst te scrubben en dan te ontharen, een scheermesje is namelijk al gevoelig voor de huid en als je vervolgens ook nog gaat scrubben maak je het wel heel bont. Dus je kunt beter eerst scrubben en daarna aan de slag gaan met een scherp scheermesje.

      Voor je gezicht is het van belang dat je je huid goed reinigt en alle make-up verwijdert. Als je dit niet doet is de kans groot dat je een vlekkerig resultaat krijgt, en dat wil je natuurlijk niet. Als je gaat ontharen is het van belang dat je dit ongeveer 24 uur van te voren doen, zodat je huid ook kan bijkomen. Een rode en geïrriteerde huid is NIET de juiste basis voor een mooi kleurtje. 

       

      Is moisturizen van je huid voor het scrubben een belangrijke stap?

      Heb jij je huid helemaal heerlijk schoon en is het volledig gescrubd? Dan zou je denken dat je direct aan de slag kan, maar er is nog één stap die je niet moet vergeten. Dat is het moisturizen van je huid, oftewel het hydrateren van je huid. Waarom? Bij een droge huid kan de zelfbruiner niet zo goed pakken/intrekken als bij een gehydrateerde huid. Het hydrateren van de huid kan je al starten dagen voordat je jezelf ècht een kleurtje geeft.

      Als je niet echt een droge huid hebt, dan is het toch aan te raden om te gaan smeren op de algemene droge plekken zoals je ellebogen, knieën, enkels, polsen en handen. Wij kunnen ook echt aanraden om dit te doen vlak voor het moment suprême, vlak voordat je gaat smeren met de zelfbruiner. Je gebruikt hiervoor een bodylotion of cream die aansluit bij de behoeftes van je huid. Laat wel de bodylotion of cream eerst goed intrekken in je huid en ga dan pas verder met je zelfbruiner.

      Houd je huid goed gehydrateerd zodat de self tan langer mooi blijft. Blijf dus ook smeren als je een heerlijk tintje hebt. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je tintje, dus daar doe je dan ook alles aan! Smeer dagelijks na het douchen met bodylotion of olie en je zit helemaal goed. Onze tip: Attitude Super Leaves Nourishing Body Cream 

      Waarom? Volledig vrij van schadelijke ingrediënten en is volledig natuurlijk en VEGAN. 

       

      Hoe kies ik de juiste zelfbruiner?

      Er zijn momenteel veel verschillende varianten zelfbruiners op de markt, heel handig natuurlijk maar welke is nu de juiste voor jou? Lees snel verder en ontdek welke variant het beste aansluiten bij jouw behoeftes:

      Zelfbruiners die geleidelijk aan kleuren
      Deze varianten zijn er eigenlijk in allerlei soorten en varianten. Denk aan crèmes, gels, sprays, of mousses. Het komt erop neer dat de geleidelijk zelfbruiners DHA (dihydroxyaceton) of Erythrulose bevatten. Klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar het komt erop neer dat ze reageren met de aminozuren op de huid om een prachtig tintje te krijgen. Wil je een donkere tint, dan ga je gewoon dagelijks aan de slag net zolang totdat jij je perfect tintje gevonden hebt! Bekijk deze producten eens:

      Waarom wij deze 3 aanraden van dit merk? Omdat dit merk en haar producten voor maar liefst 95% uit natuurlijke ingrediënten bevat. Hoewel veel mensen kiezen voor een kleurtje uit een potje omdat dat veiliger zou zijn dan de zon, vergissen ze zich vaak over de gevaarlijke ingrediënten die er vaak inzitten. SUNKISSED weet dit en heeft daarom goed naar haar ingrediënten gekeken en bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten gekeken. Dus dat houdt in dat je écht een veilige manier van bruinen hebt gevonden :)

       

      Instant zelfbruiners
      Ideaal voor een avondje weg. Instant self tanners zijn bijna altijd in de vorm van een spray. Deze kun je vaak aan het einde van de dag er weer afwassen. Echter zijn er ook varianten die een week lang blijven zitten, zodat je de hele week een lekker kleurtje hebt. Instant-formules worden meestal gebruikt door dames en mannen die al enige ervaring hebben. Why? Je krijgt al snel vlekken of strepen. Oefening baart kunst, dus als je nergens naartoe hoeft in de komende tijd kun je mooi oefenen. 

      Zelfbruiners voor het gezicht
      Zelfbruiners speciaal voor het gezicht bevatten vaak meer voedende ingrediënten of aangepaste ingrediënten zodat het fijner en beter is voor je gezicht. De meeste dames gebruiken echter de 'gewone' tanning ook voor het gezicht. Het is vooral aan te raden voor de kieskeurige huid (gevoelig of vettig), heb je dat niet? Dan zit je met een normal variant helemaal goed. Onze toppers:

       

      Hoe kies ik de juiste tint bruin?

      Kies de juiste kleur. Iedereen heeft een andere huid, daarom moet je nooit zomaar wat bestellen. Kijk naar je natuurlijke huidskleur en kies daarbij de juiste variant. Je kan beter iets te licht bestellen dan te donker. Je kunt namelijk een donkerdere tint creëren door bij te smeren. Maar als je teveel hebt gesmeerd of een te donkere kleur hebt gepakt, is het veel meer werk om weer recht te trekken. 

      Uiteraard is het van belang dat je de juiste kleur pakt, er zijn in de basis varianten: light, medium en dark. Je kijkt dan altijd naar je natuurlijk huidskleur. Kies de kleur niet op basis welke sun tan-kleur je graag wilt, daar krijg je enorm rare resultaten mee. Daarnaast is het belangrijk dat je een tanningsproduct kiest die aansluit bij jouw wensen en eisen die jij eraan stelt. Wat de één fijn vindt, vindt de ander waardeloos. Zo vind de één een mousse en de andere een spray fijn. Het is helemaal aan jou wat jij het prettigst vindt werken. Ook is het van belang dat je bedenkt voor hoelang je er plezier aan wilt beleven. Is het voor een heerlijk avondje uit, of is het voor een langere tijd zoals een overheerlijke, zonovergoten vakantie? 

      TIP - nogmaals, ga altijd eerder voor een lichtere tint dan één die twijfelachtig donker is voor je natuurlijke huid. Je wilt er namelijk niet uit zien als een wortel of één grote, gevarieerde vlek. Ook met smeren is het raadzaam om voorzichtig te smeren, je kan namelijk altijd bijsmeren. Als het opeens te donker is ben je wel even bezig omdat weer normaal te krijgen. Beter voorkomen dan... ;)

       

      Hoe breng ik zelfbruiner op de juiste manier aan?

      Om een te donkere kleur te voorkomen is het raadzaam om te starten met ongeveer een theelepel zelfbruiner per keer. Dit doe je op je tanning mitt of op je handen en je werkt dan vanaf je voeten naar boven toe. Het allerlaatste wat je bruint zijn je armen en je handen. Breng altijd de zelfbruiner aan in cirkelende bewegingen. Zo voorkom je strepen -  een bruin/witte zebra wil je natuurlijk niet zijn. 

      Start bij de bovenkant van je voet en werk vanuit daar naar de zijkant van je voet, je tenen en je enkel. Bij knieën en ellebogen is het belangrijk dat je daar lichtjes over de huid heen gaat, dit zijn namelijk plekken waar de kleur snel wordt opgenomen, anders is het daar donkerder dan de rest van de huid. Als je hele lichaam ingesmeerd is met tanning, inclusief je armen en handen dan neem je vervolgens nog een klein drupje zelfbruiner. Dit drupje doe je op de binnenkant van je polsen om ze vervolgens tegen elkaar te wrijven. Waarom? Zo voorkom je een lelijke scheiding tussen je onderarmen met een tintje en je handpalmen.

      Als je de zelfbruiner aanbrengt dan doe je dit d.m.v. lange halen en ronddraaiende bewegingen. Uiteraard begin je bij je voeten en werk je omhoog. De cruciale plekken zijn de plekken die snel droog zijn en die je dus goed hebt voorbereid met bodylotion. Ook het goed uitsmeren van de self tanning is enorm belangrijk om een egaal resultaat te bereiken. Voor je rug is het raadzaam om je man, huisgenoot of je beste vriendin te vragen of ze je willen helpen. Of eerst een lesje yoga volgen ;)

      TIP - Je kunt een natuurlijker effect creëren bij de ellebogen, polsen, knieën en knieholtes door de zelfbruiner wat te verdunnen. Hierdoor is het op die plekken ook makkelijker smeerbaar. Je kunt de zelfbruiner dunner maken met een bodylotion. 

       

      Hoe bruin ik mijn gezicht met zelfbruiner?

      Als je voor een gezichtsbruiner gaat, is het belangrijk dat je het smeert op de plekken die normaal gesproken het meeste kleuren in de zon. Dat zijn je neusbrug, voorhoofd, wangen en je kin. Dat is dan ook precies de plekken waar je de stipjes zelfbruiner opdoet. Vanuit deze 4 plekken smeer je het zorgvuldig uit over je gehele gezicht.

      TIP - De huid boven je lip pakt de tanning vaak beter. Daar is het dus raadzaam om minder tanning aan te brengen. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk een snor creëren. Hetzelfde geldt voor je wenkbrauwen en je haargrens, want ook die kunnen ook een lekker kleurtje pakken. 

       

      Het scrubben van je handen na gebruik zelfbruiner

      Ben je klaar met het aanbrengen van je kleurtje, dan is het absoluut raadzaam om je handen goed te wassen en te scrubben. Je wilt geen oranje handpalmen, dat is natuurlijk geen gezicht. Als je je handen scrubt is het van belang dat je aandacht geeft aan je nagels en nagelriemen. Als je eenmaal klaar bent met scrubben moet je het niet wegspoelen met water, want dan worden je handen vlekkerig. Dat wil je niet na al dat werk. Je verwijdert de scrub met een reinigingsdoekje of tissue. 

      Wil je liever oranje handpalmen voorkomen kan je (latex) handschoentjes dragen of een een Tanning Mittgebruiken. Het voordeel van een Tanning Mitt is dat je geen oranje handpalmen hebt en dat je de self tan egaal en gelijkmatig op je huid aanbrengt. Aanraders zijn van een goede scrub zonder schadelijke ingrediënten zijn:

       

      Kan ik mij direct aankleden na het sprayen van de self tan?

      Als je eenmaal een kleurtje op je lichaam hebt gespoten of gesmeerd is het af te raden om direct je kleding aan te doen. Het kan er namelijk voor zorgen dat je bruine kleur vervaagt. Daarom is het belangrijk dat je minimaal 15 minuten wacht voordat je je kleren weer aandoet. Draag loszittende kleding of een ochtendjas. Doe je de self tanning routine in de avond, dan is het verstandig om minstens een half uur te wachten voor dat je in je heerlijke bed duikt. Wacht daarnaast minimaal 8 uur met sporten of zwemmen. Het is het meest ideaal om het in de avond te doen als je alle tijd hebt, je pyjama aan kan doen en de volgende dag met een lekker kleurtje wakker wordt. 

       

      Hoe verwijder ik de zelfbruiner op de juiste manier?

      Ben je helemaal klaar en kom je erachter dat de haargrens of je wenkbrauwen per ongeluk toch verkleurd zijn en een tintje hebben opgepakt? Neem dan een wattenschijfje, doop deze in citroensap en ga daarmee voorzichtig over de vlekken heen. De zure citroensap verbleekt de bruine tint.

      Heb je je nagelriemen niet goed schoon kunnen krijgen? Probeer deze d.m.v. van een goede scrubbeurt eraf te krijgen. Nagellakremover wordt ook veel gebruikt, maar je moet voor jezelf bepalen of je dit wilt gebruiken. De vlekken op je benen die toch per ongeluk zijn ontstaan kan je verwijderen met flink scrubben. Het is dan het meest ideaal als je onder een warme douche gaat, zodat je huid ook wat week wordt. Dit vermakelijkt het hele proces, om vervolgens met een handdoek stevig te drogen. Op deze manier is het grootste gedeelte verwijdert. 

       

      Hoe behoud ik mijn prachtige, zonnige kleur?

      Afhankelijk van de self tanning die je gebruikt, ontwikkelt het zonnige kleurtje in de loop van enkele uren tot dagen. Is de kleur volledig ontwikkeld en ben je nog niet helemaal blij met je zonnige kleurtje, kun je nog een laagje op de huid smeren.

      Ben je tevreden en wil je deze kleur graag behouden dan is het belangrijk dat je om de circa 3-4 dagen de selftanner opnieuw gebruikt. Vermijd verzorgingsproducten die een exfoliërende werking hebben, denk hierbij aan bodyscrubs of gezichtscrèmes met fruitzuren. Je haalt dan niet alleen het bovenste laagje dode huidcellen weg, maar ook de kleur. Dit is namelijk de plek waar de self tan zich bevindt. 

      Hydraterende producten zijn wel absoluut aan te raden, je wilt namelijk je vochtgehalte in je huid in balans houden. Hierdoor blijft de prachtige, zonnige kleur langer zitten. 

       

      Je huid opnieuw willen bruinen na enige tijd?

      Begint de kleur lichtjes te vervagen en wil je weer opnieuw gaan bruinen? Dan is het van absolute belang dat je de oude bruine kleur verwijdert door middel van scrubben. Dit doe je gemakkelijk met een exfoliërende bodyscrub of een scrubhandschoen. Doe dit altijd tijdens een warme douche of gebruik warm water, je huid wordt weker en dit maakt het hele proces makkelijk. Vaak is niet alles in één keer verdwenen, hier kunnen een paar wasbeurten overheen gaan. Hydrateren blijft enorm belangrijk, maar dat is waarschijnlijk al wel duidelijk geworden :)

      Verwijder je de oude kleur niet volledig of helemaal niet? Dan zal de bruine kleur zich ophopen en dat wordt steeds moeilijker om te verwijderen. 

       

      Hoeveel tijd heb ik ervoor nodig?

      Dit hangt ervan af hoe gemakkelijk het je afgaat. Het is sowieso aan te raden als dit de aller eerste keer is om er de tijd voor te nemen. Zeg circa een uur, dit klinkt wat ruim maar er zijn plekken waar je moeilijk bij kan. Dus gebruik de tijd, neem de tijd, zet een heerlijk muziekje op en ga aan de slag! Dit zijn heerlijke momenten in het leven, neem het ervan en ontspan je terwijl je die heerlijke summer glow aanbrengt. Haastige spoed is zelden goed, helemaal met self tanning. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker en sneller het wordt. Succes!

      News & updates

      Recente artikelen