• Incl.Excl.
  TAX
 • 0
  Sluiten

  Categories

  Filters
   Friday 31 July 2022

   Alle sulfaat- en parabenenvrije zilvershampoos op een rij

   Zilvershampoo - tegenwoordig beschikbaar in allerlei soorten. Met paars pigment, blauw of groen. Sterk gepigmenteerd, of juist niet. Naast zilvershampoo is er een nieuwe hype: sulfaat- en parabeenvrije shampoos. Well, let's combine these two! Zo zijn er nu ook sulfaat- en parabenenvrije zilvershampoos. In deze blog leggen we je deze termen kort uit, wat de voordelen zijn van een sulfaat- en parabeenvrije zilvershampoo en tot slot stellen we natuurlijke een aantal items voor die hier bij passen! 

    

   Wat zijn sulfaten en parabenen?

   Oke, we duiken even (heel kort) te scheikunde in: sulfaat is een chemie van zwavelzuur en zout (dat was het ;)). Dit zijn reinigers die ervoor zorgen dat jouw haren worden ontvet. Ze verwijderen alle vetresten en al het overige vuil wat er in jouw haar komt. Denk hierbij aan resten van stylingsproducten, invloeden van buitenaf (uitlaatgassen) of talg. Het bestaat uit 2 delen, een wateroplosbaar deel en een olie oplosbaar deel. Het olie oplosbare deel hecht zich vast aan het vuil. Het wateroplosbare deel zorgt er daarna voor dat het vuil zich aan het water kleeft, zodat het weg kan spoelen. Ook zitten sulfaten in de meeste cosmeticaproducten voor het schuimeffect. 

   Parabenen zijn een chemische samenstelling van benzoëzuur. Ze zorgen ervoor dat producten langer houdbaar blijven, maar ook doodt het bacteriën, schimmels en zwammen die binnen in het product proberen te groeien. Het wordt dus eigenlijk gebruikt als conserveermiddel. 

    

   Wat zijn de voordelen van een sulfaat- en parabeenvrije zilvershampoo?

   Als je hierboven de uitleg leest over sulfaten en parabenen denk je waarschijnlijk: dat is toch top! Dat is het ook, maar toch kunnen deze ingrediënten nadelen hebben. Zo kunnen te veel of agressieve sulfaten ook de goede oliën en talg van je hoofdhuid verwijderen. Dit zorgt voor een geïrriteerde hoofdhuid of sneller vet haar.

   Wat betreft parabenen: hier is na veel onderzoek nog weinig duidelijkheid over. Hoewel parabenen effectief zijn, zijn ze steeds meer in opspraak. Er zijn veel soorten en er is een groot verschil in veiligheid, zo wordt er soms meer gebruikt dan nodig. 

   Omdat steeds meer mensen behoefte hebben aan een parabeen- en (vooral) sulfaat-vrije zilvershampoo, hebben we een aantal voordelen opgesomd:

   • Mildere reiniging
   • Fijn voor mensen met een gevoelige en droge hoofdhuid
   • De kleur van het haar blijft langer mooi
   • Je krijgt er minder dof en droog haar van

    

   Sulfaat- en parabeenvrije zilvershampoos op een rij:

   Check hier alle zilvershampoos zonder sulfaten en/of parabenen!

   News & updates

   Recente artikelen