• Incl.Excl.
  TAX
 • 0
  Sluiten

  Categories

  Filters
   Thursday 4 January 2023

   Alles over je hoofdhuid oliën

   Je ziet het tegenwoordig overal voorbij komen: het oliën van de hoofdhuid. Veel mensen denken dat het gebruik van olie het haar vet maakt, maar bij goed gebruik maakt haarolie je haren niet vet. Het helpt je haar en hoofdhuid in goede conditie te brengen en houden! Door regelmatig haarolie te gebruiken voelt je haar zacht aan en krijgt het een prachtige glans. Haarolie is geschikt voor verschillende haartypes en is te gebruiken voor zowel droog als beschadigd haar. Ook bij bijvoorbeeld haaruitval en dunner wordend haar kan haarolie gebruikt worden.

    

   Waarom zou je haarolie op de hoofdhuid gebruiken?

   Een voedende haarolie kan de oplossing zijn voor een droge hoofdhuid, maar het is sowieso erg goed voor het haar om dit aan je routine toe te voegen. Met een hoofdhuid olie routine, voed je je hoofdhuid, stimuleer je de doorbloeding en hydrateer je de hoofdhuid. Door een gezonde hoofdhuid te creëren, creëer je ook een zo goed mogelijke omgeving voor jouw haren om te groeien. Het is dan wel belangrijk om de juiste olie te kiezen. Er zijn namelijk veel verschillende haaroliën, zo is er een verschil tussen een haarolie voor de hoofdhuid en een styling-haarolie voor je haareindes. Ga voor de hoofdhuid in ieder geval voor een zo'n ''schoon'' mogelijke haarolie. 

    

   Welke haarolie kan ik gebruiken voor de hoofdhuid?

   We hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

    

   Hoe moet je je hoofdhuid oliën?

   Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om hoofdhuid te oliën. Laten we het samen even stap voor stap doornemen! Het is ten eerste belangrijk om je hoofdhuid te stimuleren voordat je de olie aanbrengt, doe dit bijvoorbeeld met een goede haarborstel, of onze tip: de Scalp Massager van Neofollics.

    

   Breng daarna een haarolie direct aan op je hoofdhuid en doe dit door je haar in secties te verdelen. Masseer niet met een borstel maar juist met je vingertoppen. Masseer vervolgens de gehele hoofdhuid. Je kan voor de hoofdhuid een andere olie gebruiken dan voor de lengtes en punten van je haar. Kijk hiervoor naar de behoeftes die je haar nodig heeft. Gebruik voor de hoofdhuid bijvoorbeeld een olie die de haargroei stimuleert en voor de rest van het haar een olie die het haar zacht en glanzend maakt. 

    

   Zit de olie goed verdeeld in je haar? Zet het dan vast, zoals een losse vlecht, maar maak geen strakke staart of knot, dit is schadelijk voor je haar. Ook kan je het haar vast zetten met een grote clip. Laat dit ongeveer 1-3 uur zitten en was je haar hierna twee keer met een shampoo om de olie volledig uit je haar te krijgen. Doe dit één of twee keer per week en je krijgt stralende haren!

    

   Hoe gebruik je haarolie voor de hoofdhuid?

   Je kunt een haarolie gebruiken, afhankelijk van het soort olie dat je gebruikt, op zowel nat, handdoek droog, als droog haar aanbrengen. Zorg dat je bij het gebruik van een haarolie niet te veel gebruikt, vaak is een aantal druppels al genoeg. Heb je krullend haar, dan kan je de olie met een knijpbeweging in het haar worden aanbrengen.

    

   Welke soorten olie kan ik voor mijn haar gebruiken?

   Er zijn heel veel verschillende soorten oliën die je kunt gebruiken voor je hoofdhuid en haren. Elk geeft een ander resultaat heeft een andere werking, daarom staan er hier een aantal onder elkaar, zodat jij makkelijker een keuze kan maken over welke olie geschikt voor jouw haar is: 

   • Argan olie - Argan olie bevat vitamine E, omega 3 en 9 en antioxidanten. Dit allemaal zorgt voor sterk, glanzend, beschermt haar en het zorgt ervoor dat beschadigd haar weer herstelt. Ten slotte zorgt arganolie voor soepel en sterke lokken.  
   • Castoroil - Castoroilis heel erg populair omdat het haren laat groeien, versterken, het behoudt goede hydratatie en verhoogt de elasticiteit.  
   • Avocado olie - Avocado oliezit vol vitamines A, B, D, E, H, K en PP. Avocado olie is een veelzijdig en voedt het haar, het wordt super geabsorbeerd en het hydrateert je haren goed. 
   • Kokosolie - Kokosolieis razend populair en wordt momenteel heel veel gebruikt! Dit heeft natuurlijk een reden. Kokosolie heeft namelijk veel bijzondere eigenschappen die super voor je haren zijn, waaronder hydrateren en beschermen van het haar. Wil je meer eigenschappen weten? Lees dit dan op de haarolie pagina.
   • Macadamia Olie - De belangrijkste ingrediënten van Macadamia olie zijn EFA's, essentiële vetzuren zoals palmitoleïnezuur (behoort tot de omega-7 groep), linolzuur, vitamine E, A , B1, B2 en B3. Macadamia olie geeft de versterking aan het haar, neemt supersnel op en zorgt voor gehydrateerd, zacht en glanzende haren. 
   • Lijnzaadolie - Lijnzaad bevat omega-3 vetzuren en vitamine B en E. Het voedt de haarzakjes en verbetert de elasticiteit, waardoor je haar minder snel zal breken. Ook helpt helpt het bij vroegtijdig grijs worden te voorkomen en zorgt het voor een goede hydratatie, dat weer helpt voorkomen dat je roos krijgt. 
   • Amandelolie - Amandelolie is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines A, B, D & E, vetzuren en mineralen, die er voor zorgen dat je lokken sterk en gezond kan groeien. 
   • Olijfolie - Olijfolie is een natuurlijke olie met veel vitamines, dat zowel voor huid en haar erg goed is. Het kan in samenwerking met kokosnootolie en amandelolie worden gebruikt om het resultaat te optimaliseren. 
   • Lavendelolie - Lavendelolie staat natuurlijk bekend om de lekkere geur. Het inmasseren in de hoofdhuid van lavendelolie kan voor een heerlijke ontspanning zorgen. Het helpt ook bij het verminderen van roos en stress. 
   • Rozemarijnolie -  Rozemarijn olie stimuleert de haargroei, beschermt je tegen haarbreuk, waardoor je haar sterker wordt en minder snel uitvalt. Ook kan het helpen om een jeukende hoofdhuid te verminderen en roos te voorkomen. 

    

   Hoe kan je rijstwater gebruiken voor je haar?

   Je kunt ook zelf een middeltje maken! Dit is niet expliciet voor de hoofdhuid, maar ook voor je haren en één van de populaire trends van het moment. Dit water is vaak een beetje troebel door het zetmeel van de rijst, maar er zitten ook nog veel wateroplosbare vitamines en mineralen in. Het resultaat van het gebruiken van rijstwater in je haar is dat de haargroei stimuleert,  de elasticiteit van je haar verhoogt waardoor het minder breekbaar wordt en het beschermt je haar tegen invloeden van buitenaf. Zonde om weg te gooien dus! 

    

   Rijstwater gebruik je na het wassen van je haar. Dus was je haar eerst om het schoon te maken. Vervolgens doe je het rijstwater in je haar. Dit gaat het makkelijkst door het water in een lege spuitbus te gieten en je haar er helemaal mee in te spuiten. Wees vooral niet zuinig! Masseer dit goed in je hoofdhuid en haren en wikkel een handdoek om je hoofd. Laat het ongeveer een half uur intrekken en spoel daarna alles uit.

    

   Waar kan ik vragen stellen over het oliën van de hoofdhuid? 

   De haarolies in deze blog zijn veelal pure oliën, let er dus goed op of je hier tegen kunt en doe een gevoeligheidstest op de huid om te kijken hoe je hierop reageert. Heb je vragen over het oliën van je hoofdhuid? Stel je vraag dan aan ons team, door contact op te nemen. Contact opnemen kan door ons te bellen via 038-4582584 of door je vraag te mailen naar [email protected]. Ons team helpt je graag verder naar het zoeken naar een antwoordt op je vraag. Dus is het nog niet helemaal duidelijk welke olie je moet gebruiken of hoe je tewerk moet gaan bij het oliën van je hoofdhuid, twijfel dan niet om even contact op te nemen!

   News & updates

   Recente artikelen