Beschadigd haar, waardoor kan dat komen?

  • By Sanne
  • Thursday 27 / 06 / 2019 0
Beschadigd haar, waardoor kan dat komen?

Je haar kan door veel dagelijkse dingen beschadigd worden. In dit blog vertel ik jullie over de dagelijkse haarverzorging die je haar kan beschadigen en hoe je de beschadiging voorkomt.

Wat is beschadiging van je haar nou eigenlijk?

Beschadiging van je haar betekent dat de buitenste laag van je haar beschadigt raakt. Hierdoor ziet je haar er meestal minder gezond en dof uit. Bij het het beschadigen van je haar is er veel slijtage. Haren die al een tijdje door groeien bestaan uit veel dunne laagjes. Die laagjes slijten er een voor een af. Dit is een natuurlijk proces die wel versneld kan worden door invloeden van buitenaf. Aan de punten van je haar ontstaat altijd meer slijtage waardoor je haar kan gaan splitten.

Slijtage en Beschadiging kan door veel dagelijkse dingen ontstaan zoals:

Raken mijn haren beschadigd door het wassen? 

Haren wassen is tegenwoordig heel belangrijk om beschadiging van je haar te voorkomen. Vroeger zou je dat niet zeggen aangezien shampoo toen nog wel veel beschadiging aan je haar kon geven. Tegenwoordig zijn shampoos zo ontwikkeld dat ze beter voor je haar zijn. Het enige gevaar bij je haar wassen is dat je haar nat is, en nat haar beschadigt sneller dan droog haar door de bepaalde wrijving. Maar het wassen zorgt er wel voor de alle residuen uit je haar verdwijnen zodat je geen dof haar krijgt. 

 

Beschadigen mijn haren door borstelen en kammen?

Het borstelen en kammen van je haar doe je vaak om je haar beter handelbaar te maken. Maar een borstel of een kam kan op een snelle manier beschadiging aan je haar geven. Het is belangrijk dat je een zachte borstel gebruikt en geen harde. Ook is het belangrijk dat je met je haargroei mee kamt en niet er tegen in. Door in de verkeerde richting te kammen kunnen de buitenste fijne schilferachtige laagjes afbreken. Je haar borstelen en kammen is de snelste en meest voorkomende manier van het beschadigen van je haar. 

 

Beschadigen mijn haren door föhnen?

Na het wassen van je haar föhn je vaak je haar droog, maar föhnen kan ook voor veel beschadiging zorgen. Droog haar is wel beter dan nat haar vanwege de wrijving die dan verdwijnt. Als je te dicht op haar föhnt met veel warmte dan kan je haar gaan uitdrogen. In het ergste geval verandert de structuur van je haar, word je haar kwetsbaar en breekt het snel af. Dit wil je natuurlijk niet! Föhn daarom je haar koud en niet te docht op je haar. 

 

Beschadigen mijn haar door blootstelling aan zonlicht?

Zonlicht kan ervoor zorgen dat je haar gaat afbreken. Dit komt door het Uv-licht dat de zon geeft. De chemische verbindingen in je haar worden dan vaak aangetast waardoor de stevigheid uit je haar verdwijnt. Ook word je haar daardoor doffer en droger. Gebruikt daarom producten die je haar ook beschermen tegen de zon. 

Natuurlijk heb je ook dingen die je niet dagelijks doet maar die wel vaak voor komen en die ook beschadiging aan je haar geven zoals:

 

Beschadigen mijn haren door het verven ervan?

Het verven van je haar is in het algemeen niet heel gezond voor je haar, maar het brengt minder schade aan dan je zou denken. Als je je haar verft wil je meestal het optimale resultaat maar hierdoor moet de verf door de buitenste laag van je haardringen. Dit is eigenlijk het enige wat slecht is voor je haar. 

 

Beschadigen mijn haren door een permanent?

In tegenstelling tot het verven van je haar is een permanent veel slechter voor je haar. Een permanent gaat eigenlijk altijd over het veranderen van het structuur van je haar. Hierdoor woord automatisch je haar beschadigt. Bij de verandering van de structuur van je haar worden de zwavelverbindingen verbroken zodat het haar in de gewenste structuur gebracht kan worden. Als dat is gebeurt worden de zwavelverbindingen op een chemische manier weer verbonden. 

Hoe kan ik beschadigde haren herstellen?

Veel mensen zullen hun haar veel beschadigen door een of meer van deze dingen. Het is dus belangrijk om je haar te verzorgen op de juiste manier. We hebben een overzichtelijke stappenplan opgezet hoe jij beschadigd haar weer gezond kunt krijgen! Je kunt het vinden in deze blog: Hét stappenplan om beschadigde haren te herstellen

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Haarspullen.nl 4.66 / 5 - 4.327 Reviews @ Trusted Shops