• Incl.Excl.
  TAX
 • 0
  Sluiten

  Categories

  Filters
   Monday 28 March 2023

   Een haarkleur kiezen op basis van de ondertoon van je huid

   Nu de dagen langer worden en je huid straks een warmere tint krijgt door de extra zonnestralen, is dit een goed moment om de kleur van je haar te evalueren. Past je huidige haarkleur bij de ondertoon van je huid? En hoe kun je erachter komen welke ondertoon jouw huid precies heeft? We bespreken een aantal tips met je in deze blog! 

   De perfecte haarkleur kiezen begint zo:

   Ga bij jezelf na of je een warme, koele of neutrale ondertoon hebt. Dat is erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld veel roodheid in je gezicht hebt, kan je beter uit de buurt blijven van warme kleuren. 

   De juiste haarkleur kiezen bij jouw ondertoon kan ervoor zorgen dat jouw haar er natuurlijker en gezonder uitziet. Over het algemeen geldt dat als jouw huid een warme ondertoon heeft, je het beste kunt kiezen voor haarkleuren in de warme kleurfamilie, zoals koper, goud of rood. Als jouw huid een koele ondertoon heeft, passen haarkleuren in de koele kleurfamilie het beste bij jou, zoals asblond, platinablond of asbruin.

      

   Om erachter te komen welke ondertoon je huid heeft, kan je snel deze testjes doen: 

    

   Kijk naar je pols en beslis welke kleur je aders hebben:

   • Zijn ze blauw? Dan heb je een koele ondertoon.
   • Neigen ze meer naar groen toe? Dan heb je een warme ondertoon.
   • Wanneer ze blauwgroen zijn, heb je een neutrale ondertoon. Mensen met een neutrale ondertoon kunnen zichzelf gelukkig prijzen: alle haarkleuren zullen jou staan. 

    

   Kijk naar de kleur van jouw ogen: 

   • Als jouw ogen blauw, grijs of groen zijn, heb je in de meeste gevallen een koele ondertoon.
   • Als jouw ogen bruin, hazelnoot of amberkleurig zijn, heb je in de meeste gevallen een warme ondertoon.

    

   Kijk naar de kleur van jouw huid in de zon: 

   • Als jouw huid snel verbrandt en rood wordt in de zon, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. 
   • Als jouw huid snel bruin wordt en weinig verbrandt, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon.

    

   Koele ondertoon

   Eenhaarkleur kiezen als je een koele ondertoon hebt? Asblond is een goeie optie voor jou. Met asblond bedoelen we kleuren zoals ijs-, zilver- en champagneblond. Deze kleuren zijn geschikt voor iedereen met een koele ondertoon. Als je last hebt van roodheid in je gezicht, kan deze kleur veel voor je betekenen. De koele tinten van het asblonde kleurenspectrum zullen roodheid in het gezicht tegengaan, waardoor je huid er neutraler uitziet.

   Ben je een brunette met een koele ondertoon en heb je vaak roodheid in het gezicht? Hier is hét antwoord: de kleuren mokka en chocolade zijn dé haarkleuren voor jou. Een kastanjekleur zal je ook niet misstaan, en de trend mushroom brown kan ook op je lijstje van kleuropties.

   Je denkt vast dat rood haar per definitie bij een warme ondertoon past, maar dat is niet waar. Ook in het rode kleurenspectrum heb je koele en warme ondertonen. Zelfs wanneer je veel bloost, of vaak last van een rode huid hebt, kan je deze kleur ongetwijfeld rocken. Koele kleuren rood zijn: kastanjerood, bordeaux en felrood.

   dus samengevat:

   Heb je een koele ondertoon? Dan is het belangrijk dat je een niet te donkere haarkleur kiest. De beste haarkleuren voor een huid met koele ondertoon zijn:

   • Platinablond
   • Asblond
   • Zachtbruin
   • Rood

    

   Warme ondertoon

   Voor de mensen met een warme ondertoon, zijn tinten uit de kleurenfamilie van bruin, zoals honing en amber, een optie. Eigenlijk zal elke warme, bruine kleur je staan.

   Heb je een warme ondertoon bij een olijfkleurige of donkere huid? Dan is warm blond ideaal voor jou. De beste kleuren voor jouw haar zijn karamel, honing en strawberry blond.

   Wanneer je een neutrale of warme ondertoon hebt, kan je het beste kiezen voor strawberry blond, of een rode koper- of roesttint. Deze kleuren complimenteren je huidskleur.

   Als je zwart haar hebt bij een warme ondertoon kan je het beste voor de allerdonkerste kleur bruin kiezen.

   dus samengevat:

   Heeft jouw huid een warme ondertoon? Kies dan voor een warme haarkleur. Deze kleuren matchen goed met je huidskleur:

   • Warme goudtinten
   • Chocoladebruin
   • Caramel
   • Warm rood

    

   Als je eenmaal hebt vastgesteld welke ondertoon je huid heeft, kun je de haarkleuren bekijken die het beste bij jouw ondertoon passen. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je kiest voor de haarkleur waar jij je het beste bij voelt!

   News & updates

   Recente artikelen