• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Thursday 28 February 2021

      Essentiële routinetips voor krullenbollen

      Voor de krullenbollen onder ons hebben we weer wat inspiratie en tips! Je herkent het vast: wakker worden met een onhandelbaar bos krullen op je hoofd. Of 5 minuten buiten lopen en je haar is ineens één grote pluizenbol… Meiden met krullen kunnen dit beamen: krullend haar vergt nou eenmaal meer energie en inspanning dat “gewoon” stijl haar. Maar met de juiste routine is het eigenlijk best simpel om je krullen onder controle te krijgen! Het is een kwestie van de juiste producten, ingrediënten, trucjes & tools. Ben je aan het struggelen met je krullen? Check dan deze blog voor de tips & tricks die je kunt toevoegen aan je haarroutine!

       

      Hoe kun je het beste slapen met krullen?

      Je avond (slaap) routine kan cruciaal zijn voor de kwaliteit van je krullen de volgende dag. Er zijn een aantal handige tips & tricks die je kunt toepassen. Maar first things first! Ben je al bekend met de Curly Girl Methode? Het is het zeker de moeite waard om deze blog even te checken - met de CG-methode leer jij je krullen goed kennen waardoor je precies leert wat ze nodig hebben. Om alle krullenstruggles voorgoed achter je te laten. Je leest er van alles over in de blog, maar bekijk bijvoorbeeld maar eens dit lijstje met absolute no go’s afkomstig van de Curly Girl Methode:

      • Shampoo
      • Föhn
      • Kam + borstel
      • Hitte
      • Sulfaten
      • Alcohol
      • Siliconen op oliebasis
      • Minerale oliën en waxen
      • Parfum

      ’s Nachts ontstaat er veel wrijving tussen het haar en de kussen. Bij losse haren ontstaat er veel wrijving met pluizig, warrig haar tot gevolg. De eerste tip is dus: je haren vastmaken. Doe dit niet met een ‘gewoon’ elastiekje, dan krijg je namelijk een knik in je haren. De elastiekjes van Invisibobble zijn perfect, deze laten namelijk geen afdruk achter en je haren blijven goed op hun plek. Er zijn een aantal manieren om je haren vast te maken, maar probeer uit en kijk wat voor jou het best werkt. Voor de meiden met golvend haar - probeer je haar eens in een wat lossere vlecht te doen. Je zult merken dat je haar er super smooth uitziet de volgende dag en de natuurlijke krullen structuur behoud. Voor alle andere krultypes - je kunt ook je staart recht bovenop je hoofd maken: de ananasstaart. Het belangrijkste voordeel van de ananaslook is dat je je krullen niet plat drukt en vervormt. Je kunt je haren ook in een losse knot bovenop je hoofd doen. Zo gaan je lokken nergens heen en blijven ze precies goed.

      Tot slot hebben we nog een aantal tips:

      • Gebruik eventueel een leave-in product om je haren lekker zacht en smooth te houden 's nachts.
      • Slaap niet met nat haar, zorg ervoor dat je haar helemaal droog is zodat het niet ‘gek’ kan opdrogen.
      • Gebruik een satijnen, zijden kussensloop (of in ieder geval een glad kussensloop) Zo voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je haren en het kussen. Door wrijving worden je krullen pluizig en in de war.
      • Ga slapen met een satijnen slaapmuts. Hierdoor heb je een kleinere kans op klitten en knopen, blijft je haar gehydrateerd en wordt het niet pluizig.

       

      Hoe kun je ’s ochtends je krullen refreshen?

      Je wilt natuurlijk als je wakker wordt in de ochtend je perfecte krullen weer terugzien! Hierbij hoort een goede ochtendroutine voor je krullen. We hebben stap voor stap op een rijtje gezet hoe je dit het best kunt doen:

      Stap 1 - De situatie van je krullen
      Goed, tijd om de knot eruit te halen of de satijnen slaapmuts eraf te halen. Wat is de situatie van je krullen en wat hebben je krullen nodig om er weer stralend uit te zien? Bekijk dit door je krullen een beetje los te schudden. Is het pluizig? Of heeft het wat meer versteviging nodig, of volume?

      Stap 2 - Gebruik een stylingproduct
      Dit hangt er natuurlijk van af welk product je krullen nodig hebben. Het beste is om je haren te refreshen met een spray-bottle. Hierdoor zit je het minst aan je krullen en blijven ze mooi in hun natuurlijke vorm. Zit het product wat je haren nodig heeft niet in een spray-bottle? Breng het product dan aan op de ‘crunch-manier’. Je zou bijvoorbeeld deze producten eens kunnen bekijken:

      Versteviging:  Bed Head Tigi Foxy Curls Extreme Curl Mousse (zonder proteïne) 

      Hydratatie: Indola Hydrate BB Cream  (met proteïne)

      Volume: SexyHair Curly Curl Power Bounce Mousse (met proteïne) 

      Anti-pluis: Maria Nila Curlicue Cream(zonder proteïne)

      Stap 3 - De finishing touch
      Breng je haren tot slot in je gewenste model. Gebruik bijvoorbeeld een kam om meer volume te creëren bij de aanzet (kam niet je haren door!) of leave it as it is! :)

      Volg je de CG-methode en zit wash-day in je morning routine? Dan hebben we nog een paar extra tips:

      Je krullen wassen - vooral als je krullend haarhebt is het belangrijk om zo min mogelijk je haar te wassen. Probeer je haar niet vaker dan 1 tot 2 keer per week te wassen. Door het wassen kunnen je krullen namelijk droog en pluizig worden.  Is het wél tijd om je haar te wassen? Was je gekrulde haar dan met de juiste CG-producten. Om je krullen mooi in model te brengen en meer definitie te geven heb je de juiste producten nodig. Je krullen willen:

      • Milde cleansing ingrediënten
      • Verwekkers - Shea butter, olijfolie en plantaardige oliën
      • Proteïnes -  tarwe, tarwekiemen of soja
      • Humactants - panthenol, plantaardige glycerine, sorbitol
      • Moisturizers – amino acids & aloe vera
      • Styling gel ingrediënten - PVP en PVP/VA (water oplosbaar)

      Bovenstaande ingrediënten verschillen per persoon, voor de één een must en voor de ander een no go. Je leert het door je krullen te onderzoeken via de CG-methode! Check deze blog over krultypes om erachter te komen welke producten een super match zijn met jou krullen, maar voor nu hebben we een aantal musthavens op een rijtje gezet:

       

      Hoe bescherm je jouw krullen voordat je de deur uitgaat?

      Als je met het winterse weer naar buiten gaat krijgen je krullen best wel wat te verduren. Het is erg koud buiten en er staat regelmatig een harde wind. Tegen deze invloeden wil je je krullen zo goed mogelijk beschermen, maar hoe kun je je krullen nou het beste beschermen en er voor zorgen dat je krullen de hele dag in model blijven zitten? Hiervoor hebben wij hieronder een aantal tips staan die jou misschien kunnen helpen.

      Als je gaat fietsen wil er nog wel eens een windje staan, maar je wilt natuurlijk niet dat al je krullen in de war gaan. Daarom kun je bijvoorbeeld als je op de fiets gaat een muts opzetten of je krullen in een losse knot doen met een Invisibobble elastiekje. Zo blijft je haar meer bij elkaar waardoor je krullen veel mooier blijven. Dit gaat ook pluizend haar tegen. 

      Door het winterse weer buiten gaan je krullen ook sneller pluizen. Daarom is het belangrijk om met het koude weer je krullen extra goed te verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld elke ochtend een serum in je haar doen zodat je krullen beter blijven zitten. Hieronder staan een aantal haarserums die voorkomen dat jouw krullen gaan pluizen:

      Het is verstandig om voor je krullende haar een leave in conditioner te gebruiken. Zo wordt je haar een stuk minder snel droog waardoor je krullen nog mooier blijven. Ook worden je krullen de hele dag door beschermt. Wij hebben hieronder een aantal leave in conditioners voor jou op een rijtje gezet:

      Door veel vitaminen te gebruiken wordt je haar sterker. Als je haar sterk is breekt het minder snel af en ziet hert er een stuk gezonder uit. Hierdoor is je haar ook een stuk beter beschermd. Iets wat je absoluut niet moet doen met het koude weer is op de fiets stappen met nat haar. Je loopt dan namelijk het risico dat je haar bevriest. Het is daarom verstandig om te wachten met naar buiten gaan totdat je haar droog is, of was je haar in de avond zodat je hier in de ochtend geen last van hebt.

       

      Do's en don'ts voor krullen

      Bekijk deze tips & tricks om meer te genieten van jouw krullen:

       

      Do's voor krullen

      • Gebruik een zijden kussensloop
      • Wrijving zoveel mogelijk voorkomen
      • Gebruik een Invisibobble om je haren vast te maken
      • Gebruik 's nachts een leave-in om je haren zacht & smooth te houden
      • Refreshen met een spray-bottle
      • Serums gebruiken om je krullen te beschermen
      • Als je je haren wilt kammen, gebruik dan een kam met brede tanden
      • Je haren drogen met een oud t-shirt

       

      Don'ts voor krullen

      • Ga niet slapen met nat haar
      • Hittetool gebruiken zonder hittebeschermer
      • Minerale oliën, waxen, siliconen op oliebasis, parfum, alcohol en sulfaten
      • Een elastiekje met metalen stukje gebruiken
      • Was je haren niet te vaak
      • Je haren borstelen als het droog is
      • Je haren droog schrobben met een handdoek

       

      Is er nog een vraag onbeantwoord gebleven? Of heb je hulp nodig met de Curly Girl Methode? Onze experts van de klantenservice staan voor je klaar, happy to help!

      News & updates

      Recente artikelen

      By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »