• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Thursday 18 January 2023

      Haarverzorging in de winter

      De winter is in volle gang - dat betekent vaak droog, statisch, futloos en pluizig haar. Door het weer gaat het alle kanten op of plakt het aan je gezicht. En met alle feestdagen en leuke dingen die gepland staan, vergeten we dat het haar juist wat extra verzorging nodig heeft in de winter. In deze blog nemen we je mee wat voor invloed de winter heeft op je haar en willen we jou graag wat tips geven, over hoe je het beste je haar in de winter kunt verzorgen!

       

      De combinatie van warm en koud, geeft niet het beste resultaat aan je haar. Vaak zijn de temperaturen buiten erg koud in de winter, maar binnen juist lekker warm. Het gevolg hiervan is dat je haar in de winter een stuk droger wordt, sneller gaat pluizen en wordt het statisch.

       

      Hoe herken ik droog haar? 

      Droog haar is natuurlijk niet fijn en heeft extra verzorging nodig, omdat het een gebrek aan vocht heeft. Er zijn verschillende kenmerken van droog haar, dit zijn:

      • Gespleten haarpunten
      • Snel statisch haar
      • Dof haar
      • Minder glans in het haar
      • Het haar voelt ruw aan i.p.v. glad
      • Snel klitten in het haar
      • Het haar breekt makkelijk af

       

      Twijfel jij of je droog of beschadigd haar hebt? Check dan deze blog: Wat is het verschil tussen droog en beschadigd haar?

       

      Wat kan ik tegen droog/statisch haar doen?

      Je kent het misschien wel: je borstelt je haar en het pluist direct. Dat is niet fijn, maar gelukkig weten wij daar wel iets op! Schwarzkopf Professional heeft een lijn die hier perfect geschikt voor is, namelijk de Bonacure Clean Performance Moisture Kick lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor haar dat droog is, snel statisch en pluizig wordt en wat dus hydratatie nodig heeft. De lijn is ook aan te raden voor iedereen met krullend haar! 

       

      Welke producten kan ik bij droog haar gebruiken?

      Neem de Schwarzkopf Bonacure Clean Performance Moisture Kick Shampoo, om je haren te voeden, te egaliseren en mild te reinigen. Deze shampoo is sulfaatvrij en is perfect voor krullend en golvend haar. De volgende stap die je neemt is het gebruiken van het Bonacure Clean Performance Moisture Kick Treatment, dit masker hydrateert het haar intens en geeft jouw haar de verzorging die het nodig heeft. Deze treatment maakt het haar prachtig glad en glanzend. De volgende stap in je haar routine is een conditioner. De Bonacure Clean Performance Moisture Kick Conditioner, is een ontklittende conditioner die het haar gezond, elastisch en hanteerbaar maakt. Dit is een lichtgewicht conditioner die het haar heerlijk zacht helpt te maken. Na het gebruiken van deze producten op nat haar zijn de volgende producten te gebruiken op handdoekdroog haar. DeBonacure Clean Performance Moisture Kick Spray Conditioner, heeft een formule zonder siliconen of kunstmatige kleurstoffen en helpt het haar het optimale vochtniveau te behouden, voor een lichtgewicht gevoel dat tot 48 uur aanhoudt. De Spray Conditioner hydrateert het haar optimaal, geeft het echt een hydratatie boost en het beschermt ook nog eens tegen de hitte van de föhn. Houd je nou heel erg van het gebruikmaken van een haarcrème? Dan raden wij de Bonacure Clean Performance Moisture Kick Curl Bounce zeker aan! De crème brengt het haar gemakkelijk in model en voorkomt weerbarstige en lastige haarlokken en het definieert je krullend of golvend haar.

       

      Hoe bescherm ik mijn haar extra tegen de winter?

      Naast de juiste verzorging met de juiste producten, zijn er ook andere dingen die je kan doen voor het beschermen van je haar. Hier hebben we nog enkele andere tips voor je haar in de winter: 

       

      Tip 1: Niet met nat haar naar buiten

      Ga nooit met nat haar naar buiten: je haar kan in de winter bevriezen als je met nat haar het koude weer ingaat. Bevroren haar zorgt ervoor dat je haar uitzet. Wanneer al het vocht dat je haar geabsorbeerd heeft bevriest, dan kan dit je haar erg beschadigen. Daarnaast breekt bevroren haar ook erg gemakkelijk af. 

       

      Tip 2: Gebruik geen heet water

      Was je haar niet met te heet water: lauw of lauwwarm water is veel beter voor je haar om je haarvezels te beschermen. Daarnaast droogt je hoofdhuid sneller uit door het warme water. 

       

      Tip 3: Aantal wasbeurten beperken

      Beperk het aantal wasbeurten: Door de kou droogt niet alleen je haar uit, maar ook je hoofdhuid heeft het zwaar te verduren. Was je haar dus maximaal 2 tot 3 keer per week, zodat je uitdroging voorkomt.

       

      Tip 4: Gebruik een conditioner

      Gebruik altijd een conditioner: zo geef je je haar extra verzorging en bescherming.

       

      Tip 5: Gebruik een treatment

      Gebruik elke week een voedende treatment: in de wintermaanden is diepe verzorging voor je haar erg belangrijk om uitdroging te voorkomen en je haarkwaliteit te verbeteren. 

       

      Tip 6: Gebruik producten met hittebescherming

      Zet je föhn op een koudere stand om hittebeschadiging van je haar te verminderen. Gebruik hierbij ook altijd een product waar hittebescherming in zit. De Bonacure Clean Performance Moisture Kick Spray Conditioner beschermt je haar ook tegen de hitte van een föhn. 

       

      Wil je meer weten over tips en tricks voor je haar in de winter? Lees dan nog even onze andere blog: Winter Proof Haar - 5 Tips & Tricks om stralend de winter door te komen 

       

      Waar kan ik vragen stellen over mijn haar in de winter?

      Heb je nog vragen over hoe je, je haar moet verzorgen in de winter, over welke producten je moet gebruiken of heb je vragen over de producten? Neem dan contact op met het team van Haarspullen! Wij helpen je graag verder naar het zoeken van een antwoord op al jouw haarvragen. Neem contact met ons op door te bellen naar 038-4582584 of door je vraag via de mail te sturen naar [email protected].

      News & updates

      Recente artikelen

      By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »