No Yellow vs. No Orange

No Yellow vs. No Orange

Fanola No Yellow of Fanola No Orange, welke is geschikt voor jouw haren?

Wij vonden het wel eens tijd worden om No Yellow en No Orange nader toe te lichten, wat jullie? Deze zilvershampoo's helpen onze blondines en brunettes met het neutraliseren van ongewenste kleurtinten. Zonder al te veel moeite creëren de No Yellow en No Orange producten een frisse, koele tint. Maar wat zijn nou de verschillen? En welke past het beste bij jou? Tijd om hier dieper in te duiken!

In deze blog lichten we vooral de verschillen toe tussen de Fanola No Yellow en No Orange. Maar er zijn natuurlijk meer goede zilvershampoo's! Zoals de More Haircare Zilvershampoo, mega krachtig en geweldig resultaat! Of de Fudge Clean Blondes. Scroll gauw verder om erachter te komen welke zilvershampoo het beste bij jou aansluit! 

 

No Yellow vs de No Orange

We starten met een handig overzicht, zodat jij verschillende specificaties van de Fanola No Yellow en No Orange eens naast elkaar kunt zien:

  No Yellow No Orange
Bijnaam: Purple Shampoo Blue Shampoo
Neutraliseert:  Gele tinten Oranje/rode/koper tinten
Pigment: Violet pigment Blauw en violet pigment
Haartype:  Blondines (8,5 en hoger) Brunettes (7,5-8,5)
Ook geschikt voor: Highlighs, grijs haar Donkerblond haar
Houdbaarheid:  Tot 8 wasbeurten Tot 8 wasbeurten
Kan gebruikt worden als pre-toner: Ja Ja
Effect op je haren: Koel Koel
Handschoenen gebruiken: Ja Ja
pH-waarde 5,0-5,2 5,0-5,5
Substantie: Dik en gel-achtig Dik en gel-achtig

 

Wat is het verschil tussen de No Yellow en No Orange Shampoo?

In het schema hierboven zijn de twee soorten shampoo’s al even naast elkaar gelegd. Het belangrijkste is vooral het pigment en het effect van het pigment op jouw haren. De No Yellow is speciaal ontwikkeld om een gelige gloed te neutraliseren. De No Orange is een neutraliserende shampoo voor ongewenste warme kleuren, zoals koper- en roodtinten. De twee shampoo’s vinden elkaar dus in het creëren van een koele look, maar verschillen dus in de neutralisatie van pigmenten.

 

Kan ik beter de No Yellow of de No Orange gebruiken?

Dit ligt er vooral aan welke kleurtonen jij wilt neutraliseren. No Yellow en No Orange neutraliseren jouw haren door simpelweg het pigment te gebruiken wat tegenover de kleur staat waar jij zo graag vanaf wilt. We leggen dit uit aan de hand van een kleurenwiel:

kleurencirkel

In dit kleurenwiel zie je dat geel recht tegenover violet staat. Wil jij deze geeltinten neutraliseren, gebruik dan de No Yellow omdat deze violet pigmenten heeft. Als we iets met de klok meedraaien, zien we geeloranje en oranje staan. Recht daartegenover staat blauw en violetblauw, oftewel de pigmenten in de No Orange. Voor een beetje houvast, hebben een gemakkelijke checklist gemaakt wanneer je de No Orange of No Yellow idealiter kunt gebruiken:

Gebruik No Yellow als: Gebruik No Orange als:
Je gebleekt, blond of grijs haar hebt Alle haarkleuren, maar perfect voor donkere haarkleuren
Je gele tinten wilt neutraliseren Je rode-, oranje- of kopertinten wilt neutraliseren
Je koele, ijs/as, grijze of blonde tonen wilt Je koele, natuurlijke tonen wilt

We willen er nog wel iets aan toevoegen: of je nou blonde of donkerbruine hebt, kijk vooral naar de kleuren die je wilt neutraliseren en kies daar je shampoo bij. Het kan dus voorkomen dat je als blondine een No Orange gebruikt of als brunette een No Yellow. Een beter beeld? Fanola heeft twee filmpjes gemaakt waarin zij de No Yellow en No Orange uitproberen en het resultaat laten zien. Je kunt de filmpjes hier bekijken:

 

Kan mijn haar paars worden van de Fanola Shampoo?

Als jij je houdt aan de gebruiksaanwijzing, kan het bijna niet fout gaan. Je haren kunnen echter wel een paarse gloed krijgen als de conditie van jouw haren niet optimaal is. Daarnaast hangt het ook af van jouw haarkleur. Heb je lichtblond haar, dan is het aan te raden om de Fanola Shampoo niet langer dan 2 minuten in te laten trekken. Lichtblond of geblondeerd haar is namelijk wat poreuzer waardoor de pigmenten gemakkelijker kunnen doorslaan in jouw lokken.

Laat in ieder geval de No Yellow en de No Orange nooit langer dan 5 minuten intrekken!

 

Mijn haren zijn paars geworden… hoe los ik dit op?

Oh no… iets te lang laten intrekken en zit je nu met een paarse gloed opgescheept? Geen zorgen! Je krijgt het er altijd weer uit. Meestal is je haren wassen met een ‘gewone’ shampoo alweer voldoende. Is de paarse gloed nog niet weg? Probeer het nog een paar keer te wassen. Het helpt soms ook om een anti-roos shampoo te gebruiken, deze shampoo is wat agressiever maar kan er wel voor zorgen dat de paarse gloed uit je haren gaat. Pas wel goed op intensief gebruik, je haar kan er droog van worden. 

Merk je dat jouw haren wat gevoelig zijn en wat heftig reageren op de pigmenten? Je kunt de No Yellow of de No Orange shampoo ook mengen met de Fanola Nutri Care Shampoo. Dit maakt de werking van de paarse en blauwe pigmenten iets minder intens. 

 

Kan ik een paarse tint creëren met de No Yellow?

Hoewel wij het vooral hebben over een paarse tint voorkomen, kan het natuurijk ook zo zijn dat jij dit een geweldige haarkleur vindt die je wilt rocken! We are all for it, dus gebruik dan de No Yellow Shampoo om deze look te creëren. Om niet meteen een te heftig resultaat te creëren zou je de shampoo eerst iets langer kunnen laten intrekken, maar 5 minuten is wel echt de max! Daarnaast zou je kunnen proberen om de shampoo iets vaker te gebruiken, maar vergeet niet om dan een verzorgende conditioner te gebruiken. De shampoo bevat namelijk weinig voedende ingrediënten dus je haren kunnen er wat droger van worden. Een conditioner vangt dit probleem goed op! 

Nog steeds niet het gewenste resultaat? Je kunt de shampoo aanbrengen op handdoekdroge haren en iets langer laten zitten dan geadviseerd (1 minuut). Omdat je haren wat droger zijn kan het pigment beter pakken. 

 

Beide shampoo’s neutraliseren niet de gewenst kleuren uit mijn haar, wat kan ik doen?

Wij zijn helemaal fan van Fanola, want deze zilvershampoo’s werken! Maar bereik jij toch niet het gewenste resultaat? Dan kun je het volgende proberen:

  • We raden je aan om je altijd te houden aan de gebruiksaanwijzing. Staat er dat je het product 1 minuut moet laten intrekken? Spoel het dan ook na één minuut uit. Maar, met name als jouw oorspronkelijke haarkleur wat donkerder is, kan het voorkomen dat de shampoo de ongewenste kleuren niet helemaal uit jouw haren haalt. Probeer het product eens wat langer te laten zitten, bijvoorbeeld een minuutje langer om te kijken wat dit voor effect heeft. 
  • Werkte dit niet? Laat dan de zilvershampoo inwerken op handdoekdroog haar. Water is eigenlijk heel belangrijk om de ingrediënten uit de Fanola Shampoo goed te verspreiden, maar het kan ook als barrière dienen tussen jouw haren en het pigment. Verwijder dus het overtollige water uit je haren zodat het pigment beter in je haren kan komen. Let wel op: het pigment pakt veel ‘heftiger’ op droog haar, hierdoor kunnen je haren een paarse gloed krijgen. 

 

Hoe gebruik ik de No Yellow Shampoo?

Breng een kleine hoeveelheid Fanola zilvershampoo aan op nat haar en masseer het goed door je haren heen. Laat de shampoo 30-60 seconden inwerken en spoel het vervolgens uit. Gebruik voor het beste en meeste verzorgende resultaat de afsluitende Fanola Nutri Care Conditioner. 

Let op, de shampoo bevat bijna geen voeding die jouw haren verzorgen. We raden dus af om de No Yellow Shampoo dagelijks te gebruiken. Als je verder geen andere haarverzorgingsproducten gebruikt is de kans op een paarse gloed dan ook groter. Als je het goed combineert met de juiste, verzorgende producten is er geen max bij het gebruik van deze shampoo.  

 

Hoe gebruik ik de No Orange Shampoo?

Breng een kleine hoeveelheid Fanola No Orange shampoo aan op nat haar. Masseer de shampoo zachtjes in je haren en laat het goed opschuimen. Spoel vervolgens de shampoo uit met warm awter. Gebruik na de shampoo de Fanola No Orange Mask voor optimaal resultaat! 

Let op, de shampoo bevat bijna geen voeding die jouw haren verzorgen. We raden dus af om de No Orange Shampoo dagelijks te gebruiken. Als je verder geen andere haarverzorgingsproducten gebruikt is de kans op een paarse gloed dan ook groter. Als je het goed combineert met de juiste, verzorgende producten is er geen max bij het gebruik van deze shampoo. 

 

Waar kan ik meer informatie vinden over Fanola?

Alle producten van Fanola zijn hier te vinden: Fanola. Scroll naar onder voor nog meer informatie over de gehele Fanola-lijn. Benieuwd geworden naar de No Yellow shampoo en No Orange shampoo? Klik dan op de link en check onze uitgebreide productomschrijvingen om er nog meer over te weten te komen! 

 

Waar kan ik mijn vraag stellen over Fanola No Orange en Fanola No Yellow?

Is je vraag over de No Yellow of de No Orange nog niet beantwoord? Stel 'm dan gerust! Bel ons tijdens kantooruren, dan kunnen we misschien even sparren. Je kunt je vraag ook mailen naar [email protected] We proberen altijd zo snel mogelijk te reageren, soms zelfs buiten kantooruren! We wensen je veel plezier met het shoppen van Fanola bij Haarspullen.nl.

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box