• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Wednesday 19 March 2022

      Tips, do's & don'ts voor blond haar

      Wil je graag mooie blonde haren, maar ook dat de kwaliteit van jouw haar optimaal blijft? Blond haar verzorgen is absoluut geen overbodige luxe. Blond haar is namelijk kwetsbaarder en droger. Het is daarom extra belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Bij geblondeerd haar moet je extra voorzichtig zijn. Kiezen tussen een prachtige kleur en gezond haar, is voorgoed verleden tijd! Om je blonde lokken te laten schitteren, hebben wij in deze blog alle do’s en don'ts op een rijtje gezet. Dit is wat jij moet weten als je blonde haren hebt, Haarspullen deelt maar wat graag de onderstaande tips voor blond haar: 

       

      Do’s & don'ts voor blonde haren

      Gemakkelijk alle do's en don'ts op een rijtje:

       

      Do’s voor blonde haren 

      • Gebruik bij geblondeerd haar een zilvershampoo  
      • Zoek goed uit welke zilvershampoo geschikt is voor jouw haar
      • Gebruik producten speciaal voor blond haar 
      • Een masker is key voor glanzende, blonde lokken 
      • Slaap op een kussensloop van satijn of zijde 
      • Gebruik een heat protection spray of crème voor je met hittetools aan de slag gaat
      • Hydrateren is belangrijk, conditioneer veel!
      • Gebruik SPF producten om je haren te beschermen tegen UV-stralen

       

      Don'ts voor blonde haren

      • Laat de zilvershampoo niet te lang inwerken
      • Beperk hitte om verdere beschadigingen te voorkomen
      • Kijk uit met chloor water 
      • Je haar te veel blonderen of kleuren 
      • Gebruik nooit een blond spray 
      • Was je blonde haren niet te vaak 
      • Wrijf je haren niet droog maar dep ze voorzichtig droog
      • Je haar touperen 
      • Te veel borstelen of kammen

       

      Gebruik de juiste producten

      Blond haar kun je onderverdelen in allerlei soorten haartypes: natuurlijk blond haar, geblondeerd haar, highlights, assig haar, grijs haar, noem maar op! Zoek daarom goed uit welke producten geschikt zijn voor jouw haren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zilvershampoo? Dan kun je denken aan de volgende soorten:

      • Zilvershampoo met paars pigment: om gele ondertonen te neutraliseren
      • Zilvershampoo met blauw pigment: om oranje ondertonen te neutraliseren
      • Zilvershampoo met groen pigment: om rode ondertonen te neutraliseren

      De blauwe en groene shampoo's worden ook vaak gebruikt door brunette's die ongewenste tinten willen neutraliseren. Een zilvershampoo is perfect voor geblondeerd haar, omdat warme tinten vaak terugkomen. Laat de zilvershampoo trouwens niet te lang inwerken. Door de zilvershampoo te lang in je haar te laten zitten, kan je haar uitdrogen en sterker nog de zilvershampoo kan doorslaan naar een paarse gloed.

      Heb jij natuurlijk blond haar? Veel merken hebben speciale lijnen speciaal voor natuurlijk blond haar, zoals onder andere: Schwarzkopf BlondMe, Matrix Hello Blondie of Fudge All Blonde. Meer weten over zilvershampoos? Bekijk dan eens deze pagina's: De beste zilvershampoo en Alles over zilvershampoo

       

      Geef je blonde lokken extra liefde

      Je geblondeerde lokken hebben een chemische behandeling te verduren gehad, dus het is tijd voor wat extra liefde! Een masker is key voor glanzende blonde lokken, hiervoor is een masker echt essentieel. Het is altijd een goed idee om zo nu en dan je haar te verwennen met een masker, maar voor kunstmatige blondines is dit echt een must! Blonderen is (ja, nog steeds) schadelijk voor je haar en het moet wat vaker gevoed worden dan haar waar niks mee gedaan is. Ga je binnenkort je haren laten blonderen, dan is het van belang dat je haar optimaal verzorgd is. Wanneer je op gezond haar kleurt, pakt de kleur nog mooier uit en beperkt het beschadiging aan je lokken. Zorg dus voor voldoende hydratatie!

      Voorkom daarnaast zo veel mogelijk wrijving. Wrijving zorgt voor beschadigde lokken. Wrijf bijvoorbeeld je haren niet droog, maar dep ze voorzichtig droog. Daarnaast is het haar touperen ook niet zo fijn voor je haren. Wil je 's nachts wrijving voorkomen met je haren en de kussensloop? Dan is een satijnen of zijden kussensloop een aanrader. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar heeft ook een verbeterende werking op je haar. De gladde structuur van satijn zorgt ervoor dat je haar als het ware over het kussen glijdt. Je haar blijft beter in model zitten en wordt minder snel vettig. Daarnaast voorkomt het satijnen kussensloop klitten, pluizig haar en zorgt het voor een schitterende glans.

      Een no go: gebruik nooit een blond spray. Je haar een tintje lichter maken met blond spray is absoluut geen goed idee. Blondspray heeft namelijk geen stop en blijft dus maar doorwerken. Ook citroensap is funest voor je haar. Wil je toch een mooie natuurlijke lichte kleur, kies dan voor een mooie balayage of babylight behandeling. 

       

      Vermijd hitte

      Beperk hitte en probeer zo min mogelijk je haar te stylen met een hittetool. Gebruik daarom een heat protection spray of crème voor je met stylingtools aan de slag gaat. Dit voorkomt verdere beschadigingen aan het haar. 

       

      Gebruik SPF-producten 

      Natuurlijk gebruik je al jaren een zonnebrandcrème voor je huid. Waarom dan niet voor je lokken? Ook voor je haar bestaan er SPF producten die je haren beschermen tegen UV-stralen. Dit voorkomt snellere kleurvervaging en beschermt je haren. Een echte must dus! Een aantal tips:

      Kijk daarnaast uit met chloor water. Van teveel in het zwembad liggen kan je knappe blonde coupe ineens groen uitslaan. In het zwembad zit 9 van de 10 keer een flink portie chloor wat je haar uitdroogt. Zeker blonde zomer coupes vinden chloor minder leuk. Zowel natuurlijk blond haar als mooi gekleurd of geblondeerd haar kan hierdoor groen uitslaan. Hoe je dit oplost? Dat lees je in deze blog.

       

      Was je haren niet te vaak

      Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller de frisse kleur van het haar vervaagt. Was daarom je haren minder vaak, zodat je langer kunt genieten van je blonde coupe! Krijg je snel last van vet haar? Draag dan een leuke knot, een petje of ga voor een droogshampoo.

       

      Geblondeerd haar herstellen

      Wat doe je als het al ''te laat'' is en je blonde lokken droog en dof zijn? Is afknippen dan echt de enige optie? Het hangt er vanaf wat voor haarproblemen je hebt. Droog en dof haar kun je nog aanpakken met een haarmasker of je wasroutine aan te passen. Gebruik bijvoorbeeld Olaplex, een van de bekendste haar herstellende treatments voor je haar. Voor alternatieven van Olaplex, lees deze blog: Alternatieven voor Olaplex.

       

      Wat te doen tegen geel haar

      Soms komt het voor dat je mooie geblondeerde haar langzaam geler wordt… Heel vervelend natuurlijk, hoe houdt je je blonde haren ook echt blond en niet geel? Let dan met name op als je zelf aan de slag gaat met verf. Thuis haren blonderen heeft een groter risico dan het gewoon een bruine tint verven. Het kan ook vaker misgaan, waardoor je haar dus ineens geel wordt. Veel voorkomende oorzaken:

      •        Je haalt de verf er te vroeg uit
      •        Je wilt van donkerbruin in één keer naar blond
      •        Je haar wordt naar verloop van tijd langzaam geel

      In het laatste geval kun je er natuurlijk niet veel aan doen. Of je je haren nu laat blonderen bij de kapper of zelf aan de slag gaat, je haren kunnen na verloop van tijd geel worden. Dit komt omdat je het haar ontkleurt, het haar kleurt als het ware langzaam ‘terug’ en er vervolgens gelig uit gaat zien. Om dit te voorkomen kun je het beste een haarmasker gebruiken of een haarcrème met een hoge zuurgraad. Om het blonde haar verder te onderhouden, kun je af en toe een zilvershampoo gebruiken. Zo heb je extra lang plezier van je haarkleur! 

       

      De perfecte haarroutine voor blond haar

      Benieuwd welke haar routine het beste bij jouw blonde lokken past, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van gezonde haren? Bekijk dan deze blog: haarroutine voor blonde lokken.

      In deze blog vind je de haar routines van de volgende haartypes:

      • Geblondeerd haar - grijs/wit haar
      • Geblondeerd haar - normaal haar
      • Geblondeerd haar - beschadigd haar
      • Geblondeerd haar - krullend haar
      • Natuurlijk blond haar - fijn tot normaal haar
      • Natuurlijk blond haar - normaal tot dik haar
      • Natuurlijk blond haar - krullend haar

      Heb je een vraag of heb je persoonlijk advies nodig? Onze klantenservice staat klaar en wil je graag helpen! 

      News & updates

      Recente artikelen

      By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »