• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Wednesday 24 March 2022

      Tips, do’s & don’ts voor gekleurd haar

      Gekleurd haar - dat wil je zo lang mogelijk gekleurd houden! Je haar is het mooiste als je net de salon verlaat, heerlijk fris en vol kleur. In deze blog geven we tips, do’s en don'ts om je salon frisse haren zo lang mogelijk te behouden!

       

      Do’s & don'ts voor gekleurde haren

      Bekijk deze tips & trucs om langer te genieten van je gekleurde haren:

       

      Do’s voor gekleurde haren

      • Gebruik haircare speciaal voor gekleurd haar
      • Gebruik altijd een conditioner na het wassen, dit sluit je haarschubben en ‘lockt’ de haarkleur
      • Je haren afspoelen met koud water, dit sluit ook de haarschubben
      • Je haren minder vaak wassen, droogshampoo is your new best friend!
      • Een hittebeschermer gebruiken bij gebruik van een hittetool
      • Gebruik kleuropfrissers (maskers, shampoos, conditioners) om de haarkleur levendig te houden
      • Bescherm je haarkleur met producten tegen UV-stralen
      • Geef je haren extra aandacht en verzorging met een haarmasker
      • Borstel je haren voorzichtig

       

      Don'ts voor gekleurde haren

      • Gebruik geen anti-roos shampoo
      • Kijk uit met zon, zee- en zwembadwater
      • Vermijd schadelijke ingrediënten zoals parfum, sulfaten, etc.
      • Hittetools gebruiken zonder bescherming
      • Douche niet te heet
      • Borstel je haren niet te vaak
      • Zorg voor zo min mogelijk wrijving, schrob bijvoorbeeld niet droog met een handdoek, maar dep het.

       

      Wil je tips voor gekleurd haar, of meer informatie over bovenstaande stellingen? Lees hieronder dan alles wat je moet weten om jouw haarkleur stralend te houden:

       

      Verzorg je haar voor het kleuren 

      Een goede basis is heel belangrijk. Op gezonde en goed verzorgde haren ziet een haarkleur er mooier uit en blijft het langer stralend. Verzorg je haar daarom goed voordat je het laat verven. Dit doe je bijvoorbeeld met een serum. Gebruik het serum een paar dagen voordat je naar de salon gaat en jouw haar krijgt een ongekende vitamine boost. 

       

      Gebruik de juiste shampoo en conditioner 

      Het is belangrijk om met de juiste shampoo en conditioner te beginnen, dit is je basis. Het te snel vervagen van de haarkleur kan komen door het gebruik van een verkeerde shampoo of haarmasker. Het beste is om een shampoo, conditioner en haarmasker te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar zorgen voor een langere houdbaarheid van gekleurd haar. Deze haarproducten bevatten namelijk een kleurbescherming complex. Kijk ook naar de ingrediënten van je producten. Voor gekleurd haar is het beter om sulfaten en alcohol te vermijden. Sulfaten reinigen het haar agressief en alcohol droogt het haar uit. Wij geven in deze blog voor ieder haarkleur type advies! Lees verder en kom erachter welke verzorgingsproducten jij het beste kan gebruiken.  

       

      Vermijd parfum 

      Het is soms verleidelijk om parfum in je haren te spuiten, zodat je coupe lekker ruikt. Wij raden echter aan dit niet te doen! Veel geurtjes bevatten alcohol wat je haar uitdroogt en je gekleurde lokken dof maakt. 

       

      Kijk uit met chloor 

      Een heerlijk dagje zwemmen kan effect hebben op je haar. Het chloorwater verwijdert de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar. Hierdoor wordt het droog en broos. Bij geblondeerd haar bestaat ook de kans dat het groen uitslaat. Een dagje met opgestoken haar lopen dus! Je kan ook van tevoren een leave-in spray gebruiken om je haar toch een beetje te beschermen!

       

      Bescherm jouw haar tegen de hitte

      Warmte is funest voor je gekleurde haar! Dus ga niet te vaak in de zon en blijf niet te lang onder een warme douche. Gebruik jij vaak hitte tools om je haar in model te krijgen? Bescherm je haar dan met een hitte beschermend product. Op deze manier wordt het haar niet beschadigd en blijft de kleur langer intact. 

       

      Gebruik droogshampoos

      Je weet nu dat het belangrijk is om op de ingrediënten van je haarproducten te letten. Maar ook niet onbelangrijk: was je haar niet te vaak. Door je haar te vaak te wassen, droog je je haar uit en dat komt niet ten goede aan je kleur. Was het dus zo min mogelijk en probeer het zo lang als het kan uit te stellen met droogshampoo

       

      Verfris je haarkleur

      Een kleurconditioner of kleurshampoo in je eigen haarkleur kan helpen om de haarkleur mooi te houden. Deze voegen kleurpigment toe aan het haar, waardoor de kleur langer mooi blijft. Lees Alles over kleuropfrissers - welke past bij jou?voor meer informatie over een kleuropfrisser. En, het is even doorbijten maar; spoel je haar af met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben zich en zal je haar meer glanzen.

       

      Was je haren minder vaak

      Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller de kleur van het haar vervaagt. Was daarom je haren minder vaak, zodat je langer kunt genieten van je gekleurde coupe! Krijg je snel last van vet haar? Draag dan een leuke knot, een petje of ga voor een droogshampoo. Daarnaast is haircare speciaal voor gekleurd haar een must om langer te genieten van je gekleurde lokken!

       

      Een perfecte haarroutine

      Benieuwd welke haar routine het beste bij jouw haar(kleur) past, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je gekleurde haren? Bekijk dan deze blog: de perfecte haarroutine voor gekleurd haar.

      In deze blog vind je de haar routines van de volgende haarkleuren:

      • Rood gekleurd haar
      • Zwart gekleurd haar
      • Bruin gekleurd haar 
      • Koper gekleurd haar
      • Pastel gekleurd haar 
      • Blond gekleurd haar 

      Heb je nog een vraag over je gekleurde haren? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, want onze in-house experts staan voor je klaar om je verder te helpen!

      News & updates

      Recente artikelen

      By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »