• Incl.Excl.
    TAX
  • 0
    Sluiten

    Categories

    Filters
      Monday 28 October 2022

      Zo verzorg jij je haren in de herfst

      Het is zover, summer is over en de herfst is weer in aantocht. We verruilen de heerlijke zon en bruine benen in voor wind en regen. Maar natuurlijk ook de fijne boswandelingen, kleurrijke bomen en warme chocolademelk! Dat de herfst weer terug is merken we niet alleen aan de temperatuur, maar ook aan de conditie van het haar. Maar hoe kan dit eigenlijk? En hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haren het mooiste blijven tijdens de herfst? Learn it all in deze blog!

       

      Wat doet het herfstseizoen met mijn haren?

      De grootste verandering voor je haren is vooral de koude lucht buiten en de warme lucht binnen. Het is in de herfst natuurlijk niet per sé heel koud, maar toch gooi je binnen al snel de verwarming aan. De verwarming zorgt ervoor dat er binnen droge lucht aanwezig is waardoor het haar sneller uitdroogt. Buiten is de luchtvochtigheid ook lager dan in de zomer. Doordat je haar droger wordt, wordt het haar ook sneller statisch. Ook kan het zijn dat je haar in de herfst meer uitvalt. Dit komt omdat je in de zomer meer haren op je hoofdhuid hebt. Deze haren vallen ongeveer na 3 maandjes uit, oftewel: in de herfst.

       

      Wat heeft de herfst voor gevolg op mijn haren?

      Er zijn een aantal dingen die met je haren kunnen gebeuren in de herfst. We hebben wat puntjes op een rijtje gezet, zo kun jij snel zien wat voor gevaren er voor jouw lokken op de loer liggen:

      • Pluizig haar
      • Sneller droog haar
      • Statisch haar
      • Het haar breekt sneller af
      • Schilfers
      • Gespleten haarpunten

      Wil je dit niet? Lees dan verder! 

       

      Wat kan ik doen om mijn haren gezond te houden tijdens de herfst?

      Wij delen onze beste do's and dont's zodat jij helemaal ready bent voor de herfst! 

      DO
      Vermijd teveel hitte, zoals een föhn of stylingtool. De hitte kan je haren uitdrogen, terwijl je het in de herfst juist graag meer vocht wilt geven! Gebruik dus altijd een hittebeschermer.

      DON´T
      Gebruik niet te heet water tijdens het douchen. We know, een warme douche is heerlijk op zo'n koude dag. Toch is het beter om je haren te wassen met lauwwarm water. Dit komt omdat heet water je hoofdhuid kan beschadigen en het haar kan uitdrogen. En een mega pluspunt, je krijgt glanzend haar van wassen met koud water!  

      DO
      Last van statisch haar? Spray een beetje haarlak op je borstel en het kam door je haar heen. Dit zorgt ervoor dat je haar minder statisch wordt. Ook kun je een borstel kopen met varkenshaar. Deze haren zorgen er ook voor dat het haar minder snel statisch wordt.

      DON'T
      Over borstels gesproken - vermijd metalen of plastic borstels. Maak in plaats daarvan gebruik van nylon, hout en/of varkenshaar. Dit gaat ook statisch haar tegen.

      DO
      Vochtinbrengende producten gebruiken. Denk hierbij aan een haarmasker of haarolie. Hierdoor sluit je je haarschubben, waardoor het haar sterk en gezond blijft.

      DON'T
      Wol, nylon of synthetische stoffen dragen. Hierdoor wordt je haar sneller statisch.

      DO
      Zet een bakje met water op de verwarming. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in het huis hoger en zal je haar minder snel uitdrogen. 

      DON’T
      Omdat je hoofdhuid in de herfst wat droger kan zijn, probeert je hoofdhuid dit tegen te gaan door meer talg aan te maken. Dit zorgt er dus voor dat je haar sneller vet wordt. Probeer te vaak wassen dus te voorkomen, zodat het niet nog sneller vet wordt. 

      DO
      We get it, als je thuis komt en net door de kou hebt gefietst, is een warm huis het enige wat je wil. Maar wist je al dat je door de verwarming droog en statisch haar kan krijgen? Zet de verwarming daarom niet te hoog en kruip heerlijk onder een lekker warm deken. Hiermee bespaar je ook nog eens energiekosten!

       

      Welke haarmaskers kan ik gebruiken tijdens de herfst?

      Een haarmasker is een echte musthave tijdens het herfstseizoen. Haarmaskers zorgen ervoor dat het haar voldoende vocht krijgt. Daarnaast wordt het haar heerlijk glad en glanzend. Ook beschermt een haarmasker tegen beschadigingen van buitenaf. Wij hebben voor elk haartype een fijn haarmasker uitgekozen, zodat jij je haren het best kunt verzorgen tijdens de herfst!

      KRULLEND HAAR
      Schwarzkopf Superfood Maskbevat alles wat jouw krullen nodig hebben. Dit masker helpt droog haar weer te fixen en je krullen weer te laten stralen. Het masker voedt je haar en is het ideale masker voor tijdens de herfst!

      PLUIZIG HAAR
      Fanola Nutri Care Masker is een herstellend masker wat ideaal is voor droog of pluizig haar. Dit masker maakt je haar namelijk mega soepel en doorkambaar.

      BLOND HAAR
      Schwarzkopf Blond Me Mask is speciaal voor geblondeerd of blond haar. Het masker brengt je haar weer in balans en maakt het mega zacht. Ook helpt dit masker bij het herstellen van beschadigd haar.

      DROOG HAAR
      Garnier Banana Hair Food Mask is een mega fijn masker die het haar hydrateert en intensief verzorgd. Onmisbare tijdens de koude herfstdagen!

      BESCHADIGD HAAR
      Olaplex Hair Perfector No. 3 is het perfecte masker wat beschadigd haar herstelt. Olaplex brengt je haar weer in topconditie verbetert jouw look 100%!

       

      Welke haarolie kan ik gebruiken tijdens de herfst?

      Haarolie kan echt een lifesaver zijn tijdens de herfst! Dit product legt namelijk een soort laagje op je haar waardoor je haar minder droog wordt en minder statisch. Wij hebben per haartype voor jou uitgezocht welke olie het fijnst is, zodat ook jij zorgeloos de herfst door kan!

      KRULLEND HAAR
      Imbue Curl Shine Oil maakt je krullen zacht en glanzend. De olie herstelt pluizig haar en hydrateert je hoofdhuid.

      PLUIZIG HAAR
      Biosilk Therapy Original is een uniek serum wat het haar beschermt en herstelt. Dit serum fixt gespleten haarpunten en geeft het haar een prachtige glans zonder het pluizig te houden!

      BLOND HAAR
      Schwarzkopf Blond Me Elixir is een leave-in serum voor alle blondies. De spray herstelt je haar tot in de puntjes en herstelt het vochtgehalte. Ook voorkomt het pluis en maakt het je haar weer helemaal strong.

      DROOG HAAR
      Indola Glamorous Oil Gloss geeft intense verzorging aan droog haar en geeft een mega mooie glans. Zorgt voor zachter en gladder haar, zodat jij helemaal herfst proof bent!

      BESCHADIGD HAAR
      L'Oreal SE Absolut Repair Serum is de ideale olie voor beschadigd haar. De olie is multifunctioneel en biedt 10 voordelen, zoals het beschermen en voeden van je haar.

       

      Hoe voorkom ik statisch haar?

      Eerlijk, we ALL hate it… Maar gelukkig zijn er een aantal oplossingen voor. Wij delen er een paar met je:

      • Synthetische en wollen kleding zorgen ervoor dat je haar sneller statisch wordt. Hoe lekker ze ook zitten, ga voor een katoenen truitje als je snel last hebt van statisch haar.
      • Noodgeval en geen haircare bij de hand? Smeer je handen in met handcrème, laat het intrekken en ga dan met je handen door het haar. Zo is je statische haar binnen no-time ontladen.
      • We know, soms kun je echt niet zonder deze producten. Maar toch, als je statisch haar wil voorkomen, kun je hitte tools beter vermijden, of stel ze in op een zo laag mogelijke temperatuur.
      • Spray haarlak op je sjaal of muts voor je naar buiten gaat. Zo blijft je haar nergens meer aan plakken en blijft je coupe even mooi.
      • Haarolie is ook echt DE key. Haarolie vermindert statisch haar en is ook nog is mega goed voor je haren.


      Wat zijn leuke tinten voor mijn haar in de herfst?

      Hoe leuk om op een saaie herfstdag je haar een leuk kleurmasker te geven. Kleurmaskers zijn ideaal voor als je even een ander kleurtje wilt proberen. Kleurmaskers blijven vaak een paar wasbeurten zitten en zijn er in allerlei mooie kleuren. Wij hebben de mooiste herfsttinten op een rijtje gezet, zodat jij je haar helemaal kan oppimpen voor de herfst!

      News & updates

      Recente artikelen

      By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »