• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 19 September 2021

      5 veelgestelde vragen over geverfd haar beantwoord

      It's all about: geverfde haren! Het verzorgen en behouden van jouw gekleurde haren is erg belangrijk. "Hoe zorg ik dat mijn haren optimaal verzorgd worden?" en "Wat is een echte no go bij gekleurd haar?" - veelgestelde vragen die wij regelmatig horen. Daarom lees je hieronder de 5 meest gestelde vragen over gekleurd haar. Je wilt die prachtige kleur immers zo lang mogelijk behouden. Kom meer te weten over welke droogshampoo speciaal ontwikkeld is voor gekleurd haar, het zwemmen in chloor en nog veel meer! 

       

      1. Is een droogshampoo slecht voor gekleurd haar?

      Het verzorgen van je geverfde haren is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk graag je kleur zo lang mogelijk behouden. Droogshampoo is voor velen een echte musthave, maar kan je die nog wel gebruiken als jij je haren hebt gekleurd? Helaas kan droogshampoo ervoor zorgen dat je last krijgt jeuk en haaruitval. No worries, er zijn genoeg droogshampoos die wel geschikt zijn voor jouw gekleurde haren. Maar je moet daarom wel goed opletten dat je de juiste uitkiest! Een veelbesproken probleem is de witte waas die de droogshampoo achter laat. Ook daar zijn tegenwoordig verschillende droogshampoo varianten voor, denk bijvoorbeeld aan een droogshampoo speciaal voor brunettes. Je wilt natuurlijk niet dat jouw haarkleur gaat vervagen. De Goldwell Kerasilk Color Gentle Dry Shampoo is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Hij helpt jou om je haren tussentijds op de frissen, waardoor je een wasbeurt kunt overslaan. De droogshampoo bevat Keratine, Zijde en Tamanu Oil. Keratine helpt bij het herstellen van de haren. De zijde die in de droogshampoo verwerkt zit, resulteert in een egaal haar oppervlak. Hierdoor voorkomt de droogshampoo dat jouw geverfde haren zullen vervagen. Dankzij de hydraterende eigenschappen van Tamanu Oil, ontstaat er een beschermende glans die elke haarkleur mooier maakt en natuurlijk ook zo houdt! De SexyHair Healthy Hair Laundry Droogshampoo  maakt je haren weer lekker fris! De droogshampoo absorbeert oliën en onzuiverheden. De poeder absorbeert goed in je haren, waardoor je zelfs met de donkerste haarkleur niet zult merken dat je de poeder hebt gebruikt. Bye bye witte waas! Hello fresh hair ;)

       

      2. Welke haarverzorging kan ik gebruiken bij gekleurd haar?

      Een goede hair routine staat voorop bij gekleurd haar! Maar wat is er dan juist wel en niet goed voor gekleurd haar? Let us help you! Er bestaan genoeg merken die zich specialiseren in een goed aanbod voor gekleurd haar. Als je (veel) geld uitgeeft aan je haarkleur is het niet geheel onverstandig om ook te investeren in goede verzorgingsproducten, passend bij jouw geverfde haar. Je wilt die kleur immers zo lang mogelijk mooi houden! Het kan namelijk anders voorkomen dat je de verkeerde producten gebruikt waardoor je haar snelle verandert van kleur. En dat willen we niet! 

       

      Highlights, zorgen ook weer helemaal voor een frisse boost in je haren. Ze zien er super natuurlijk uit en dat wil je natuurlijk ook graag zo behouden. Het is belangrijk dat je daarom een goede zilvershampoo aanschaft. De paarse pigmenten in een zilvershampoo zorgen ervoor dat je haren de koele kleur behouden. De Schwarzkopf BC pH 4.5 Color Freeze Silver Shampoo is een shampoo met pigmenten voor koele huidtinten. De laminaat technologie beschermt de kleur levendigheid en zorgt voor meer glans. Tijdens het reinigen wordt een subtiele blauw/violette kleurstof op het haar aangebracht, welke je helpt om je haarkleur op te frissen en/of meer een koele toon te geven. 



      Voor donkere en ''gekleurde'' kleuren, zoals boter blond, rood of bruin, is het verstandig om te kiezen voor een product dat de juiste kleur in zich heeft. Hierbij wil je niet teveel shampoo gebruiken. Sop betekent kort gezegd kleurverlies. Dat wil je natuurlijk voorkomen.  Maria Nila Palett Luminous Colour Shampoo is een geweldige shampoo voor gekleurd haar, die de haarstructuur versterkt en meer glans geeft aan je haar. De shampoo bevat granaatappel extract, dit helpt kleurverlies te verminderen. Alle producten van Maria Nila bevatten het Colour Guard Complex, dit voorkomt het vervagen van je haarkleur en het beschermt je lokken ook nog eens  tegen UV-straling. Hetzelfde doet de Fanola After ColourShampoo. Dit is een kleurbeschermende shampoo voor gekleurd of chemisch behandeld haar. Dankzij de actieve ingrediënten, zoals vitamine E en lijnzaadolie, wordt het haar beschermd tegen schadelijke invloeden en tegelijkertijd gevoed. Als gevolg hiervan blijft de haarkleur langer behouden en komen de kleuren intensiever uit. 

       

      3. Kan ik zwemmen met gekleurd haar?

      Het zwemmen met gekleurde haren.. Kan dat nou wel of niet? Je haren kunnen namelijk gaan veranderen in een andere kleur dan dat je graag had gewild. Denk bijvoorbeeld aan een groene gloed die over je highlights heen kan komen ;( of het vervagen van je nieuwe haarkleur. Toch kan je zeker een duik in het zwembad nemen maar daar moet je wel een paar dingen voor doen!

      1. Je kan bijvoorbeeld eerst kokos olie in je haren smeren voor dat je het zwembad in springt. Hierdoor creëer je een soort beschermlaag over je haren en blijft je haarkleur egaal. Met de Biosilk Summer Therapy Protective Hair Oil  wordt kleurverlies en uitdroging tegengegaan. 
      2. Kies voor een crème of leave-in conditioner die je van te voren aanbrengt, zodat jouw haren niet vervagen door de zon of door het chloor. Kies er eentje die jouw kleur behoudt en ondertussen ook goed je haar hydrateert. Een heerlijke treatment kan nooit kwaad! De L'Oreal Serie Expert Solar Sublime Conditioning Spray zorgt ervoor dat jouw haar gevoed wordt en tegelijkertijd wordt beschermd. 
      3. Haarproducten die UVA of UVB filter bevatten zorgen ervoor dat jouw haren goed beschermd zijn tegen de zon en chloor. Spray bijvoorbeeld de Schwarzkopf Bonacure Sun Protect Prep Spritz  in voor of na het zwemmen, zodat jouw haren worden bedekt met een laagje en worden beschermt zodat het kleurvervaging tegen gaat. Zo behoudt je zo lang mogelijk je prachtige kleur!

      Met deze tips kan je eigenlijk gewoon gaan zwemmen. Zo voorkom je dat jouw haarkleur vervaagt of dat er  kleurverandering ontstaat in je nieuwe hairlook! Met deze tips kan jij een bommetje maken in het zwembad ;)

       

      4. Hoe kan ik gekleurd haar beschermen tegen de zon?

      De zon hoeft niet altijd super fel te schijnen maar kan zeker wel invloed hebben op je haren. Hoe heerlijk de warmte en de zon ook is, je haarkleur heeft het er iets moeilijker mee. De kleur vervaagt namelijk sneller. Gedurende de summer-days zie je vaak dat het haar hierdoor minder glans heeft dan normaal. De warmte stimuleert ook nog eens de aanmaak van talg (huideigen oliën). Hierdoor zijn je haar en hoofdhuid sneller vettig. Je moet dus goed je haren beschermen tegen de zon. Ook kunnen je haren gaan uitdrogen door de zon en krijg je last van gespleten haarpunten. Hoe pak je deze problemen nou het slimste aan? Het is eigenlijk heel simpel. Draag bijvoorbeeld een hoed op je hoofd of gebruik een sjaal om je hoofdhuid te beschermen. Zo kan je hoofdhuid niet verbranden en zal de kleur niet gaan vervagen. Er zijn dan ook verschillende haarproducten met SPF erin, zo worden je haren alsnog beschermd tegen de zon. Een andere optie is misschien niet de leukste, maar dat is het vermijden van de zon. Het is echt beter voor je haren om de zon te vermijden en het vervagen van de kleur te voorkomen.

       

      5. Hoe kan ik langer genieten van gekleurd haar?

      Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van zijn of haar gekleurde haren. Hierboven hebben we een aantal veel gestelde vragen doorgenomen. In de laatste vraag hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zodat jij zo lang mogelijk kan genieten van je gekleurde haren!


       

      • Gebruik aangepaste producten.

      Zoals al eerder in het blog is voorgekomen is het belangrijk om producten te gebruiken die aangepast zijn op gekleurd haar. Gebruik bijvoorbeeld niet een shampoo met al te veel parabenen en sulfaten. Waarom? Parabenen en sulfaten leggen een soort laag over je haar heen. Hierdoor neemt de kleuring niet goed op en zal de kleur sneller vervagen.


       

      • Hallo zilvershampoo 

      Heb jij je haren blond geverfd en heb je het idee dat de kleur nu al aan het vervagen is? Gebruik dan een zilvershampoo! De paarse shampoo bevat koele elementen die de vergeling in je haar neutraliseren. 


       

      • Minder wassen is meer kleur 

      Helaas is het echt zo…. Hoe minder jij je haren wast hoe langer de kleur in de haren blijft zitten. Je haar en hoofdhuid worden op natuurlijke wijze gehydrateerd door talg en als je dit laagje te vaak verwijdert met shampoo, kan je kapsel en hoofdhuid droog, schilferig en kwetsbaar worden. Super zonde natuurlijk! Probeer daar dus rekening mee te houden. 


       

      • Douche niet te heet en pas op met hitte tools! 

      Ook deze warmte kan ervoor zorgen dat je gekleurde haren vervagen of aangetast worden. Probeer daarom niet te warm te douchen of teveel gebruik te maken van hitte tools.

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »