• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 28 Januari 2023

      Alles over exfoliëren

      Exfoliëren, misschien heb je er al wel eens van gehoord, misschien doe je het dagelijks of misschien komen er alleen maar vraagtekens bij je op. Als dat laatste het geval is dan lijk je op ons, want wij konden ook zeker nog het een en ander bijleren over dit onderwerp. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan om alle vraagtekens over exfoliëren weg te halen. In deze blog lees je alles over exfoliëren, wat het is, hoe het werkt en waarom het goed is voor je huid. En wie weet gaan we na het lezen van deze blog massaal met zijn allen onze huid exfoliëren!

       

      First things first, wat is exfoliëren?

      Laten we bij het begin beginnen en er eerst eens achter zien te komen wat exfoliëren nu precies is. Als het goed is ben je er al van op de hoogte dat het van groot belang is om je huid goed te reinigen en dat een skincare routine ook geen overbodige luxe is. Maar is dat het dan, of kunnen we straks nog een extra stap toevoegen aan onze dagelijkse routine? 

       

      Exfoliëren is eigenlijk het peelen van je huid. Tijdens het exfoliëren van je huid verwijder je de dode huidcellen van de bovenste huidlaag. Dit is niet te verwarren met scrubben. Tijdens het scrubben van je huid verwijder je ook dode huidcellen, maar dan haal je het product weer van je huid af. Tijdens het exfoliëren van de huid breng je een product aan op je huid. Het aangebrachte product doet dan voor jou het werk en verwijdert de dode huidcellen. Dit product laat je dus, in tegenstelling tot een scrub, zitten. Doordat je de dode huidcellen van je huid verwijdert help je de huid te vernieuwen zodat er een nieuw, vers velletje tevoorschijn komt!

       

      Waarom je vanaf nu nooit meer het woord exfoliëren mag vergeten

      We snappen dat je wilt weten wat het peelen van je huid je oplevert. Want zeg nou eerlijk, als het je niks oplevert hoef je ook niet ingewikkeld te gaan doen. Het exfoliëren van je huid heeft tal van voordelen. Door je huid te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen worden rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderd. Heb je last van acne en onzuiverheden? Ook dan kan het exfoliëren van de huid een uitkomst zijn. Je poriën worden ontstopt en een doffe huid gaat weer stralen. Told you so, na het lezen van deze blog ga jij sowieso aan de slag met het exfoliëren van je huid! Eigenlijk kunnen alle huidproblemen worden verholpen met een exfoliant. Het is hierbij alleen wel belangrijk om de juiste exfoliant te kiezen voor het probleem dat jij ervaart. 

       

      Welke verschillende soorten exfolianten zijn er?

      We horen je nu denken: ''Zijn er meerdere soorten exfolianten?!'' Geen zorgen het klinkt ingewikkelder dan dat het is. Probeer het te vergelijken met een dagcrème, die zijn er ook in verschillende soorten voor de verschillende behoeftes van de huid. En uh.. Wij zijn er natuurlijk om je te helpen bij het uitzoeken van de juiste exfoliant voor jouw huid. 

      Elke exfoliant heeft haar eigen specifieke werking/talent. Hieronder hebben we de verschillende exfolianten onder elkaar gezet:

       

      AHA
      De AHA-exfolianten staan ook wel bekend als glycolzuur. Dit is een exfoliant die oplosbaar is in water. De exfolianten dringen dus niet door tot de huid en helpen alleen bij het vernieuwen van het huidoppervlak. Deze exfolianten zijn geschikt voor het verwijderen van dode huidcellen en overtollig talg.

       

      BHA
      BHA-exfolianten bestaan uit salycilzuur. In tegenstelling tot de AHA-exfolianten bevatten BHA-exfolianten olie-oplosbare zuren. Deze exfolianten dringen dus diep door tot in de huid. Ze hebben een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Deze exfoliant is perfect geschikt voor het diep reinigen van je poriën.

       

      PHA
      De PHA-exfoliant is het zusje van de AHA-exfoliant, de exfolianten lijken dus erg op elkaar. Qua werking zijn er veel overeenkomsten, maar de PHA-exfoliant heeft net een wat mildere werking dan de AHA-exfoliant. 

       

      Welke exfoliant is het beste geschikt voor mijn huidtype?

      Leuk al die verschillende exfolianten, maar welke is nou het beste geschikt voor mijn huid? Welke exfoliant je het beste kunt gebruiken hangt af van wat je wil bereiken en wat je huidprobleem is. 

       

      Rimpels verminderen
      Is jouw doel het verminderen van rimpels en fijne lijntjes? Dan is de AHA-exfoliant een effectieve exfoliant voor het verminderen van rimpels. De AHA’s bestaan uit verschillende zuren waaronder melkzuur, citroenzuur en glycolzuur. Deze zuren zorgen ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd waardoor de jonge huid aan het oppervlak komt. Een andere exfoliant genaamd Retinoïden is ook een effectieve exfoliant die helpt om rimpels te verminderen. Retinoïden hebben namelijk de eigenschap dat ze de collageenproductie van de huid bevorderen. Hierdoor wordt de huid verstevigd en rimpels vermindert. 

       

      Hieronder hebben we een aantal exfolianten/peelings voor je op een rijtje gezet die AHA-exfolianten bevatten voor het verminderen van rimpels. 

       

      De acne-gevoelige huid verbeteren
      Als je last hebt van acne kan dit je erg onzeker maken en dat is natuurlijk super vervelend. Door je huid te peelen kan acne worden verminderd en voorkomen. In dit geval raden wij een BHA-exfoliant aan. Deze exfolianten dringen dieper door in de huid en weten de poriën diep te reinigen. Hierdoor worden verstoppingen tegen gegaan. Daarnaast hebben de BHA-exfolianten ook nog antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen wat er voor zorgt dat puistjes, wat eigenlijk kleine ontstekinkjes zijn, worden verminderd. 

      Hieronder vind je een aantal producten die BHA-exfolianten bevatten en je kunnen helpen in de strijd tegen acne. 

       

      Pigmentvlekken, littekens en rode vlekjes verminderen
      We dromen allemaal van een egale en vlekkeloze huid. Helaas gaat dat niet vanzelf. Als je graag af wilt van dat ene littekentje of die vervelende pigmentvlek dan is een AHA-exfoliant jouw redder in nood! De AHA exfoliant bestaat uit verschillende zuren, hierdoor wordt de bovenste laag van de huid afgepeld en vernieuwd. De nieuwe, jonge huid komt aan het huidoppervlak te liggen. De huid wordt dus vernieuwd waardoor littekens en oneffenheden tot het verleden behoren.

      De producten die je kunt gebruiken voor het peelen van je huid en een AHA-exfoliant bevatten hebben we voor je op een rijtje gezet. 

       

      Zonneschade oplossen
      Ben je eigenwijs geweest en ben je vergeten SPF te gebruiken? Of heb je een lichte huid en verbrand je snel? Dan kan het best zo zijn dat je huid schade heeft opgelopen door de zon. Je huid is dan erg uitgedroogd. Om dit probleem te verhelpen kun je het beste gebruik maken van van een AHA exfoliant. Deze exfoliant helpt de vochtbalans van je huid te verbeteren waardoor zonneschade wordt verminderd. 

      De volgende producten bevatten AHA-exfolianten en zijn geschikt voor het tegen gaan van zonneschade. 

       

      Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus de volgende keer dat je naar buiten gaat vergeet dan geen zonnebrand te gebruiken!

       

      Hoe exfolieer ik mijn huid?

      Hebben we je overtuigd van de voordelen van het exfoliëren van de huid en weet je welke soort exfoliant het beste bij jouw huid probleem past? Dan ben je helemaal ready om te beginnen met het exfoliëren van je huid! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen.

       

      Allereerst, geduld is een schone zaak. Als het goed is heb je een product gekozen dat een exfoliant bevat die past bij jouw huid. Je weet alleen nooit hoe je huid hierop gaat reageren. Het zou dus kunnen zijn dat de exfoliant die je hebt gekozen te sterk is voor jouw huid en je toch moet overgaan op een mildere variant. Hoe vaak je de huid exfolieert hangt hiermee samen. Het kan dus ook zo zijn dat je, je huid wat minder vaak moet exfoliëren. 

       

      Jij kent jezelf en je huid natuurlijk het beste. Dus weet je van jezelf dat je een gevoelige huid hebt? Begin dan eens met een milde peeling en bouw het exfoliëren rustig op. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met je huid twee keer per week te exfoliëren. Merk je dat je huid hier goed op reageert? Dan kun je verder gaan opbouwen met het exfoliëren van je huid. 

       

      Begin met het reinigen van je huid. Als je je huid zorgvuldig hebt gereinigd met bijvoorbeeld een cleanser kun je gaan beginnen met het exfoliëren van je huid. Doe een beetje van het product op een watje en veeg je gezicht ermee schoon. Focus hierbij vooral op de T-zone en je kin. We raden je aan om je gezicht vooral ‘s avonds te peelen, omdat ‘s nachts de huid herstelt. Nadat je de huid hebt geëxfolieerd kun je weer verder gaan met je dagelijkse skincare routine.

       

      Het is erg belangrijk dat je de huid tijdens het exfoliëren goed blijft hydrateren. Gebruik dus na het exfoliëren van de huid altijd een hydraterende crème of serum. Doordat je huid aan het vernieuwen is wordt je huid erg kwetsbaar. Een goede zonbescherming is dan dus extra belangrijk. Kies een zonnebrand met een hoge SPF en gebruik deze dagelijks, ook als de zon niet schijnt.

       

      Nou, dat viel toch best mee? We hopen dat je na het lezen van deze blog een stukje wijzer bent geworden. Wij zijn al aan de slag gegaan met het exfoliëren van onze huid en voor ons is deze stap niet meer weg te denken uit onze skincare routine! 

       

      Waar kan ik vragen stellen over het exfoliëren van mijn huid?

      Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het peelen van je huid of wil je graag dat iemand even met je meedenkt? Die service bieden we je graag. Stuur een uitgebreide mail met je vraag naar [email protected] en onze beauty experts helpen je binnen 24 uur verder. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan even naar 038-4582584. ♡

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »