• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 8 Mei 2023

   Alles wat je moet weten over een keratine behandeling

   Er zijn veel manieren om droog uitziend haar tegen te gaan en jouw haar weer tot leven te brengen, zodat het weer gaat shinen! Een keratinebehandeling is een goede rescue. Keratinebehandelingen zijn razendpopulair in de haarindustrie. Het is een handige behandeling om kroeshaar te verminderen, pluizig haar te temmen en al je beschadigde haren te herstellen. Het is dus geen wonder dat deze behandeling zo populair is. Maar wat is keratine eigenlijk? Wat doet een keratinebehandeling, hoe werkt het en wat is de juiste nazorg? Lees snel alle informatie en ontdek alles wat je moet weten over keratinebehandelingen in deze blog! 

    

   Wat is keratine?

   Let’s start at the beginning! Wist je dat jouw haar voor het grootste deel bestaat uit keratine? Keratine is een proteïne, ook wel een eiwit genoemd, dat van nature in ons haar, huid en nagels voorkomt. Keratine zit voornamelijk in onze haarschacht. Het haarschacht en een haarwortel vormen het natuurlijke haar. Keratine werkt erg goed voor de sterkte en flexibiliteit van het haar en beschermt de haren tegen schade. Het is essentieel voor zowel de interne als de externe structuur van het haar. Omdat keratine een lichaamsstof is, is deze populaire behandeling geschikt voor vrijwel alle haartypen. 

    

   Wat is een keratinebehandeling?

   Een keratinebehandeling is een haarbehandeling die bedoeld is om beschadigde, pluizige haren te herstellen en te verbeteren. Tijdens een keratinebehandeling wordt extra keratine op het haar aangebracht om het te versterken en te beschermen. Een keratinebehandeling kan helpen bij het verminderen van kroes en pluizen, waardoor het haar er gladder en glanzender uitziet. Het kan ook helpen bij het herstellen van beschadigd haar door chemische behandelingen, hitte of andere externe factoren. Hoewel een keratinebehandeling gunstige effecten kan hebben, zijn er ook enkele nadelen. Het is van belang om hier ook bewust van te zijn bij het maken van de juiste keuze. Zo kan een keratinebehandeling bijvoorbeeld verkeerd aflopen als het verkeerd wordt uitgevoerd. We adviseren daarom om een keratinebehandeling uit te laten voeren door een haarspecialist. 

    

   Wat is het resultaat van een keratinebehandeling?

   Tijdens de behandeling wordt het haar gewassen en voorzichtig gedroogd. Vervolgens wordt de keratine op het haar aangebracht en gelijkmatig verdeeld. Het haar wordt dan zorgvuldig gekamd om ervoor te zorgen dat de keratine gelijkmatig over het haar is verdeeld. De keratine wordt dan voor een bepaalde tijd in het haar ingetrokken. Na de inwerktijd wordt het haar weer gewassen en op hoge temperatuur gestyled met de stijltang. De warmte van de stijltang helpt de keratine in het haar te verzegelen, wat het haar glad en glanzend maakt. Op deze manier dringt de keratine diep door en worden beschadigde plekken in het haar opgevuld. Het resultaat van een keratinebehandeling is glad, glanzend haar. Het haar is beter bestand gemaakt tegen hitte, vochtigheid en andere factoren die het haar kunnen beschadigen. 

    

   Hoe onderhoud ik een keratinebehandeling? 

   Het is belangrijk om na een keratinebehandeling goed voor je haar te blijven zorgen om de voordelen van de behandeling te behouden. Wacht bijvoorbeeld een paar dagen voordat je je haar wast of stylingproducten gebruikt. Zo geef je de keratine volledig de tijd om het te laten opnemen in je haar. Daarnaast is het ook van belang om de juiste shampoo aan te schaffen zonder sulfaten. Gebruik ook regelmatig een diepe conditioner of haarmasker om je haar te hydrateren en te voeden. Om zo lang mogelijk te genieten van jouw keratinebehandeling is het ook belangrijk om geen haarproducten met alcohol te gebruiken en hittetools zo veel mogelijk te vermijden. 

    

   Welke producten kan ik gebruiken na een keratinebehandeling?

   Sulfaten kunnen de keratine afbreken en de levensduur van de behandeling verkorten. Zo is bijvoorbeeld de Schwarzkopf Bonacure Deep Cleansing Shampoo een sulfaatvrije shampoo geschikt voor alle haartypen. Hydrateer je haar intensief met bijvoorbeeld de Nanoil Keratin Hair Mask. Dit geavanceerde haarmasker is verrijkt met keratine, speciaal voor zwak of beschadigd haar. 

    

   Kan ik zelf een keratine behandeling doen? 

   Een keratinebehandeling kan best prijzig zijn. Echter wordt het wel aanbevolen om een keratinebehandeling te laten doen door een haarspecialist. Zo behaal jij het beste eindresultaat en kan je zo lang mogelijk genieten van je gezonde haren. Ben je op zoek naar een juiste, veilige shampoo en conditioner met keratine? We got you! De CHI Keratin Rebuild Duo bestaat uit een shampoo en conditioner verrijkt met keratine, voor de intensieve voeding en versterking. De set is geschikt voor alle haartypes en is vrij van sulfaten en parabenen. Je haar stijlen tijdens de behandeling is een belangrijke stap. De CHI G2 Keramische & Titanium Stijltang is een perfecte keuze om je haren mee te stijlen tijdens de keratinebehandeling.

   News & updates

   Recente artikelen