• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 25 December 2021

      Alles wat je moet weten over haarolie

      Haarolie - in deze ultimate guide gaan we je alles vertellen wat je moet weten over haarolie. Worden je haren nou vettig van haarolie, ja of nee? Wat zijn de voordelen en welke olie heeft mijn haar eigenlijk nodig? Het antwoord op deze (en meer) vragen zul je vinden in deze blog. Haarolie is een bekend begrip in haar-land en je hebt het vast wel voorbij zien komen of gebruikt. Er zijn tegenwoordig veel haarproducten met veel keuze - dus lees gauw verder als jij nieuwsgierig bent naar alles wat je moet weten over haarolie en of dit wat voor jou is! 

       

      Wat is een haarolie?

      Een haarolie is een verzorgend haarproduct. Een haarolie bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat je haren verzorgd worden en een oppepper krijgen. Er zijn veel verschillende soorten haaroliën, vaak met andere ingrediënten om een ander doel te vervullen. Bijvoorbeeld: droog haar hydrateren, beschadigd haar herstellen of pluizig haar voorkomen. Elke mix aan ingrediënten heeft weer een ander doel om je haren in de beste conditie te krijgen.

      Je kunt haarolie dus gebruiken voor meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld om je haren te hydrateren, te ontklitten of om je haren glad te maken. Dus of je nu wilt dat je borstel makkelijk door je lokken glijdt of toch echt een keer van die pluis af wilt - haarolie is de oplossing! Een haarolie kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij het in model föhnen van het haar. De borstel glijdt beter door je lokken, de droogtijd wordt verkort en het haar wordt niet zwaar. Also: don’t forget the shine! 

       

      Wat doet haarolie voor mijn haren? 

      Door de haarolie toe te voegen aan je haarroutine, zal je het beste halen uit je mid-lengtes en puntjes. Deze kunnen namelijk door allerlei invloeden (hitte, weer, producten) droog, pluizig of beschadigd raken. De krultang, stijltang, haarlak of mousse die we gebruiken doen het haar dan niet altijd even goed. Haarolie is dan een fijn middel om het haar wat extra aandacht te geven - en je merkt al gauw dat het weer zacht wordt en gaat glanzen. Of je het nu op vochtig of droog haar gebruikt: met een paar druppels zul je het effect merken. 

       

      Wat zijn de voordelen van een haarolie? 

      De volgende 5 punten zijn de voordelen van het gebruiken van een haarolie:  

      • Haarolie vermindert pluis en kroes - Veel mensen met pluizend- of kroeshaar denken dat het niet te behandelen is, maarrr haarolie is in dit geval DÉ oplossing. Een hairoil biedt namelijk hulp om het pluizen tegen te gaan en het haar te voeden. Met een haarolie hoef jij je geen zorgen meer te maken over pluizige lokken! Chill. 
      • Haarolie zorgt voor meer glans - Naast dat de haarolie pluizend haar tegen gaat, helpt het ook om je haar te laten glanzen. Dat wilt iedereen toch? Na het gebruiken van haarolie krijgt je haar die extra glans die jij nodig hebt zonder je haar te verzwaren. Dag doffe haren, hello shiny hair! 
      • Haarolie voedt droog haar - Heb je last van droog haar, dan is haarolie een fijne extra treat. Als je haar uitgedroogd is, kan het er vaak dof en futloos uitzien. Een goede haarolie kan je haar bescherming bieden tegen vocht en zorgt ervoor dat je haar zijdezacht aanvoelt. Ook krijgt je haar een prachtige glans zonder dat je haar er vettig uitziet. Love it!   
      • Haarolie beschermt tegen vochtigheid - Heb je ook last van dat je net je haar perfect in model hebt gebracht en op een vochtige dag naar buiten loopt, en je hele haar al meteen verpest is? De perfecte olie kan je hierbij helpen. Het kan je haartype niet veranderen maar het kan je haar wel helpen te beschermen tegen de weersomstandigheden! Wij raden de Goldwell Dualsenses Just Smooth Taming Oil aan om te gebruiken om je haar te beschermen tegen de weersomstandigheden.
      • Haarolie biedt hulp bij beschadigd haar - Ben jij iemand die je haar graag een ander kleurtje geeft of bijna elke dag je haar styled met hitte of is je haar gewoon onverzorgd en futloos? Het gebruiken van een haarolie kan je helpen om vocht terug te geven aan je lokken. Gebruik voor een extra intensieve verzorging de olie op handdoek-droog haar, dit zorgt ervoor dat de olie goed kan inwerken. De olie komt verder dan in de haarschubben. 

       

      Hoe gebruik ik een haarolie? 

      Haarolie is super makkelijk aan te brengen en heeft meerdere functies. Zo kan het je haar helpen om pluizend haar tegen te gaan, je haar te verzorgen, te onklitten en ga zo maar door. De olie breng je aan op nat, handdoekdroog of droog haar - op de mid-lengtes en puntjes. Hieronder leggen we de verschillende manieren speciaal voor jou uit:    

      • Haarolie voor een hydraterende behandeling - Leuke hack: Voordat je onder de douche stapt: Breng je een haarolie aan in je haar en doe je je haar vast met een Invisibobble Traceless Hair Ring True Black. Door de warmte en de stoom van de douche worden je haarschubben geopend. Vervolgens kan de olie diep doordringen en je hoofdhuid hydrateren. Laat het 5 minuten intrekken en was het daarna uit met een shampoo en een conditioner. 
      • Haarolie voor het ontklitten - Als je veel last hebt van klitten kan haarolie je daarbij helpen. Breng wat olie op nat haar aan en borstel je haar voorzichtig door. Voila, jouw haren zijn klit-vrij! 
      • Haarolie als bescherming tegen hitte - Om het als hittebescherming te gebruiken, breng je de haarolie (met heat protect, check de productomschrijving hiervoor) aan op handdoekdroog haar. Vervolgens kan je je haar gaan föhnen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadigd haar!
      • Haarolie als UV-bescherming - Ook de zon kan je haar beschadigen, maar je wilt natuurlijk in de zomer wel gerust kunnen zonnen. Door een beschermende olie te gebruiken kan jij gerust zonnen zonder dat je bang moet zijn voor beschadigd haar. De Biosilk Summer Therapy Protective Haarolie is de perfecte olie om je haar te beschermen tegen UV-straling. 

       

      Welke haarolie past bij mijn haar? 

      Ben jij opzoek naar een haarolie, maar weet je niet zo goed welke haarolie je moet kiezen? Hieronder leggen we verschillende haartypes uit en welke olie daar het beste bij zou passen, hopen dat jij nu ook de perfecte haarolie tegenkomt! 

      • Futloos haar - Bij futloos haar wil je het liefst een olie vermijden die je haren verzwaart. Een lichtgewicht haarolie voor fijn tot zeer fijn haar, zonder last te krijgen van vet haar. Een topper hiervoor is de Indola Glamorous Oil Gloss. Deze olie herstelt het haar, geeft het een prachtige glans en verzwaart het haar niet. Om glans te creëren in je haar kan je de Wella Oil Reflections Luminous Smoothening Oil gebruiken. Door de egaliserende ingrediënten krijgt je haar direct een mooie glans en zeg je dag tegen futloze, doffe haren! Breng een kleine hoeveelheid aan op je handen en verdeel het op droog haar, niet te veel want dan wordt het vettig in plaats van glanzend.
      • Krullend haar - Krullend haar heeft vaak wat meer aandacht nodig dan andere haartypes, dit omdat het van nature droger is en sneller kan pluizen. Op Haarspullen.nl vind je een tal aan (ook CG-proof) haarolies voor krullend haar. Eén van de olies is bijvoorbeeld de CHI Aloe Vera Curls Defined Oil. Deze olie versterkt en verzorgd jouw bos met krullen. Ook zorgt het ervoor dat je minder kans hebt op haarbreuk en je krullen worden intens gehydrateerd. Andere haarolies voor krullen zijn de KeraCare Essential Oils (mix van natuurlijke oliën die broos, droog haar hydrateren), Imbue Curl Shine Oil (geeft zachtheid, glans en gladheid door de krachtige samenstelling), Lee Stafford Frizz Taming Oil (de naam zegt het al, deze olie voorkomt pluis!) of de Insight Elasti-Curl Oil(voor alle vegan girls). Pluisvrije krullen, here i come! 
      • Dun haar - Iedereen die dun haar heeft, droomt van volle, gezonde haar. De Lee Stafford Argan Oil Nourishing Miracle Oil kan je daarbij helpen. Deze olie is namelijk ook geschikt voor fijn haar, is licht gewicht en geeft een natuurlijke glans aan je haren zonder het te verzwaren! Naast dat het je haar voedt, voelt je haar na het gebruiken van deze olie ook super zacht aan! Wees voorzichtig met het aanbrengen in de buurt van je hoofdhuid. Als je bij dun haar teveel olie aanbrengt kan je haar er vettig en slap uit gaan zien en dat willen we juist niet! Argan olie is heel erg goed voor de haargroei stimulatie. Breng het voordat je gaat douche aan in je haar en laat het een tijdje inwerken. Stap onder de douche en spoel het uit en was je haar daarna met shampoo en conditioner. Zo krijgt jouw dunne haar weer de kans om gezond te groeien!
      • Pluizig haar - De CHI Argan Oil zal je haar helpen om de conditie van je haar te verbeteren. Na het gebruiken van deze olie zal je haar gaan glanzen en zijdezacht aanvoelen. Ook worden gespleten punten voorkomen. Met het gebruiken van deze olie moet je het alleen in de punten aanbrengen. Je zal direct resultaat zien. Naast de CHI Argan Oil hebben vele andere olies de functie om pluizig haar te voorkomen. Like it! 
      • Droog haar - Als je droog haar hebt, probeer dan de Wella SP Luxe Oil Reconstruct Elixer. Deze olie hydrateert het haar van binnenuit en beschermt je haar voor invloeden van buitenaf. Na het gebruiken van deze olie ziet je haar er weer glanzend uit zonder dat je haar wordt verzwaard en als je de olie op de goede manier gebruikt dus door het alleen in de punten te doen en niet te veel te gebruiken, wordt je haar niet vet!
      • Gekleurd haar - Als je je haar gekleurd hebt, hebben je haren altijd wat extra verzorging nodig! De olie die wij aanraden om te gebruiken is Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Oil, deze behoud de kleur tot wel 85%. Verder worden je haren sterker en voelt het haar weer super zacht aan. Door het verven van je haar, kan je haar namelijk best wel dof worden en deze olie zorgt ervoor dat je haar weer gaat glanzen. Shine darling!
      • Blond haar - Je haar bleken kan natuurlijk super mooi zijn maar het beschadigd je haar ook, waardoor je haar er dof uit kan gaan zien. De Lee Stafford Bleach Blondes Colour Love Golden Girl Oil laat je haar er weer gezond uitzien en houdt de tinten fris. Na het gebruiken van dit product word je haar superzacht en makkelijk doorkambaar. En een leuk extra’tje is dat deze olie vegan en cruelty free is. Happy you and happy earth! 
      • Beschadigd haar - Beschadigd haar zit in een klein hoekje... te hard schrobben met de handdoek, een hittetool gebruiken zonder heat protect, je haren verven, noem maar op... Het gevolg is dof, pluizig haar wat niet graag mee wil werken. Geef je haren daarom af en toe als extra treat een haarolie! Een topper is de Olaplex Bonding Oil No.7. Dit is een olie die beschadigd haar herstelt en de glans, kleur, levendigheid en beheersbaarheid verhoogt.

       

      Is haarolie geschikt voor ieder haartype? 

      Yes, haarolie is geschikt voor allerlei haartypes en veel mensen gebruiken haarolie als een toevoeging aan de dagelijkse verzorging van het haar. Elk merk en type haarolie bevat andere ingrediënten waardoor elke olie zijn eigen functie krijgt. Zo hebben we olie speciaal voor gekleurd haar, droog haar, dun haar en ga zo maar door. Het belangrijkste is voordat je de olie gebruikt om goed de gebruiksaanwijzing te lezen. 

       

      Is er ook een speciale haarolie voor mannen? 

      Haarolie kan zowel door vrouwen als door mannen gebruikt worden. De bovengenoemde haarolies zijn gebaseerd op haartype, niet op man of vrouw, dus voor iedereen beschikbaar! Let wel op dat een haarolie bij kort haar niet heel handig is - hoe dichterbij de hoofdhuid hoe groter de kans op vet haar. 

      In het assortiment van Haarspullen zijn wel een aantal olies speciaal voor mannen - dit zijn echter allemaal baardolies. Deze olies kun je hier bekijken! 

       

      Kan ik haarolie ook gebruiken bij vet haar? 

      Veel mensen denken dat van haarolie je haar vet wordt. Maar dat is niet het geval. In tegenstelling tot de naam 'haarolie', maakt het je haren niet vet maar houdt het je lokken juist in goede conditie. Gebruik de haarolie op de juiste manier: doseer de juiste hoeveelheden en vermijd de hoofdhuid. Na het regelmatig gebruiken van een haarolie wordt je haar goed verzorgt en in goede conditie gehouden. Haarolie maakt je haar ook super zacht en geeft je haar een prachtige glans. Dus geen vet haar maar gezond haar!

       

      Wat is het verschil tussen haarolie en haarserum? 

      Haarserum en haarolie lijken eigenlijk heel erg op elkaar en hebben bijna geen verschillen. Het haarserum verzorgt net als de haarolie jouw haren. Een serum wordt vaak gebruikt na een chemische behandeling, bijvoorbeeld na het kleuren van je haar. De treatment geeft je haar direct weer de nodige boost. De hoge kwaliteit van de serum maakt het echter mogelijk om met een kleine hoeveelheid enige tijd vooruit te kunnen. Een ander verschil is dat haarolie in het haar trekt, en een haarserum een beschermend laagje om het haar aanbrengt. Een haarolie voedt het haar dus van binnenuit, terwijl een haarserum een laagje om het haar heen legt. Door het beschermde laagje van de haarserum is je haar beschermd tegen invloeden van buitenaf. Met het gebruiken van een haarserum maak je je haar handelbaar en minder pluizig. Er zijn dus echt weinig verschillen maar het is beide even verzorgend!

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »