• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 8 Mei 2022

   Het stappenplan om veilig te zonnen

   Veilig zonnen - kan dat wel? Naast de nodige vitamine D, zitten we ook in de zon om een mooi kleurtje te krijgen. Echter kan dit al snel mis gaan, omdat je bijvoorbeeld niet weet hoe sterk de zon is. Door zonnebrand met SPF te gebruiken kom je al een heel eind om veilig te zonnen, maar er zijn veel meer handvaten om dat mooie kleurtje te krijgen! Je leest het in deze blog:

    

   Exfolieer voor een gladde, egale huid

   Een egaal bruin kleurtje start met een gladde huid. Voor een gladde en egale huid kun je de huid exfoliëren. Dit kan namelijk een geweldige boost aan je huid geven. 

   Maar wat doet exfoliëren? Exfoliëren zorgt ervoor dat doffe en dode huidcellen verwijderd worden. Ook voorkomt exfoliëren ophopingen, zoals verstopte poriën en puistjes. Door te exfoliëren laat je je huid stralen!

   Waarom moet je exfoliëren? Ken je dat, je wordt ouder en je wilt van je dode huidcellen af? Door teveel dode huidcellen kan de huid er dof uitzien en dat wil niemand. Ook raken poriën makkelijker verstopt en daar kun je onzuiverheden van krijgen. Daarnaast verlangzamen dode huidcellen het bruiningsproces.

   Niet te vergeten! Breng een moisturizer aan nadat je de huid geëxfolieerd hebt en bescherm je huid altijd met een zonnebrandcrème, waar SPF in zit. De huid is namelijk kwetsbaarder, ga dus ook niet direct de zon in, maar wacht minimaal een dag! 

    

   Zorg voor een gehydrateerde huid

   Nu jouw huid helemaal smooth & ready is na het exfoliëren, is het bijna klaar om de zon in te gaan. Door het exfoliëren word je egaler en sneller bruin, omdat de dode huidcellen dit normaal gesproken verlangzamen. Maar dit is nog niet alles, ook is het belangrijk om met een goed gehydrateerde huid (en lichaam) de zon in te gaan. Dit omdat met een gehydrateerde huid, veroudering (rimpels, vlekjes) wordt uitgesteld. Een gehydrateerde huid heeft een verrijkte hydrolipidenlaag, waardoor deze doeltreffender negatieve effecten door de zon, kou, vervuiling, etc. beperkt. Bovendien voelt je huid zachter aan. Een ander groot voordeel: meer me-time! Hieronder een aantal tips hoe je je huid goed kan hydrateren:

   • Breng dagelijks moisturizer aan die bij jouw huidtype past
   • Een hydraterende masker kan goed zijn voor één á twee keer in de week
   • Drink voldoende water
   • Gebruik altijd SPF, ook als de zon niet schijnt. Hierdoor blijft je huid beschermd

   Is jouw huid gehydrateerd? Mooi! Dan wordt het tijd om je strandtas te vullen. Wat niet mag ontbreken is een flesje water, SPF, een hoed en je zonnebril. We leggen het je verder uit:

    

   Drink voldoende water

   Door de warme temperaturen zweet je vaak meer dan normaal. Daarom is het zeer belangrijk om voldoende water te drinken, hiermee voorkom je uitdroging en hoofdpijn. Maar hoeveel moet je nu precies drinken en waar moet je op letten?

   Water drinken vindt niet iedereen altijd even lekker, toch is dit belangrijk tegen uitdroging. Ook is het erg belangrijk voor je huid. Door elk uur een glaasje water te drinken voorkom je dat je ‘dorst’ krijgt. Als je te weinig drinkt, ga je ook minder naar de wc. Dit is niet goed, want dan komen de afvalstoffen niet goed uit je lichaam. Daarnaast zweet je ook meer door de hitte. Kortom, voldoende redenen om niet vergeten water te drinken!

   Weetje: een volwassene heeft normaal 1,5 tot 2 liter vocht nodig. Tijdens warm weer is het goed om ten minste twee liter water te drinken.

    

   Smeer met de juiste beschermingsfactor

   Ken je dat, je zit in de zon en na tien minuten begin je al lichtelijk te verbranden? Iedereen heeft verschillende huidtypes. Sommige mensen verbranden sneller als een ander. De één is al verbrand bij de eerste zonnestralen, juist daarom is het zo belangrijk om een juiste beschermingsfactor te gebruiken. Door zonnebrandcrème te smeren met de zogeheten ‘sun protection factor’ oftewel (SPF), bescherm je de huid goed. Op het product staat deze beschermingsfactor vrijwel altijd vermeld. Als je snel verbrand is een hoge tot zeer hoge beschermingsfactor (SPF50) nodig om je huid goed te beschermen tegen de zon en heerlijk op het strand te liggen zonder verbrand te worden. 

    

   Smeer je slim in

   Ben je niet gewend om je in te smeren als er geen zon is? Het is tijd om dit te veranderen! Bescherm je huid altijd tegen de zon met zonnebrandcrème, dus ook als er geen zon schijnt. Hoeveel zonnebrandcrème je moet gebruiken, verschilt per persoon. Maar gemiddeld is dit ongeveer 30ml voor een volwassene. Natuurlijk kan dit verschillen. 

   Bij de eerste zonnestralen is het verstandig om zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Laat je huid langzaam wennen aan de zon. Door het zonnen rustig op te bouwen, is de kans op verbranden kleiner. Je wilt goed voorbereid zijn op de zon, daarom is het verstandig om je ‘s morgens direct al in te smeren. Gebruik voor je gezicht een speciale zonnebrandcrème of een dagcrème met de nodige SPF die past bij jouw huidtype. Nu heb je de goede basis al voor een dagje zon! 

   Ga je zwemmen? Dan beschermt zonnebrand minder goed. Smeer je dus altijd opnieuw in na het zwemmen. Als je lang gaat zwemmen, vergeet je dan niet tussendoor in te smeren.

    

   Breng iedere 2 uur opnieuw zonbescherming aan

   Om je huid goed te beschermen tegen de zon is het verstandig om je iedere 2 uur opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème waar SPF in zit. Maar waarom eigenlijk? Door dat je de hele dag door transpireert, beweegt, het water in gaat en je daarna afdroogt vermindert de bescherming van de zonnebrand die je aangebracht hebt en is je huid niet meer beschermd tegen de zon. Ook moet je niet vergeten je gezicht in te smeren met zonnebrand, want je gezicht is gevoelig voor de zon. Als je al een tijdje in de zon zit is het ook belangrijk eens de schaduw op te zoeken:

    

   Zoek de schaduw op tussen 12:00-15:00

   Wat je vaak hoort van dermatologen, is dat het handig is om de schaduw op te zoeken tussen 12:00-15:00. Op dit moment is de zon op zijn sterkste punt en kan je dus erg snel verbranden. Daarnaast speelt de tijd van het jaar natuurlijk ook een grote rol, want bij de eerste zonnestralen heeft je huid een lange tijd geen zon gezien. Het heeft dus niet de kans gehad om te wennen en is dus extra gevoelig voor de zon. Dat je je in de zomer tijdens een dagje zonnen insmeert is super logisch, maar dit geldt eigenlijk net zo als in de winter. Vooral als er sneeuw ligt. De zon reflecteert namelijk net zoals op het water, ook op sneeuw waardoor je ook gewoon tijdens de winter kan verbranden. Even gauw insmeren voor je naar buiten gaat in de wintermaanden is dus helemaal nog niet zo’n slecht idee! Niet alleen zonnebrand is tijdens deze maanden een must, maar ook een zonnebril heb je nodig om je te beschermen. Hoezo eigenlijk?

    

   Gebruik een goede zonnebril met UV-filter om je ogen te beschermen

   Het is mooi om een leuke zonnebril te dragen wanneer je aan het zonnen bent, in de stad aan het rondlopen bent of gewoon gezellig op een terrasje zit. Niet alleen is een zonnebril leuk om te dragen, het is ook nog eens ontzettend belangrijk en slim om te dragen. De Uv-straling van de zon kan permanente schade aanbrengen aan je ogen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Ook kan je bij het kopen van zonnebrillen letten op een aantal dingen waardoor je weet dat je beschermd bent tegen de Uv-stralingen:

   • Zorg ervoor dat je bij het kopen van een zonnebril erop let dat er ‘’100% UV’’ of ‘’UV400’’ op staat, zo weet je zeker dat je ogen worden beschermd
   • Als je vaak op het water te vinden bent tijdens de zomerdagen of dagen wanneer de zon veel schijnt, is het handig om een zonnebril te halen met gepolariseerd glas. Dit is speciaal glas die de schitteringen van de zon op het water filteren, waardoor het niet weerkaatst naar je ogen 
   • Koop een bril die goed aansluit bij jouw hoofd. Zo kan het zonlicht uw ogen niet bereiken en bent u goed beschermd

    

   Nazorg

   Het verzorgen van je huid tijdens het zonnen is net zo belangrijk als het verzorgen van je huid na het zonnen. Spoel je lekker af na een dagje in de zon, dit zodat je alle zweet, zand en zonnebrand afspoelt. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet, vooral als je verbrand bent. Daarnaast is na een dagje zon, een after-sun erg fijn voor de huid. Dit hydrateert en koelt je lichaam wat erg belangrijk is als je verbrand bent, maar ook als je niet verbrand bent! Als laatste is het ook erg belangrijk genoeg water te blijven drinken. Door een dagje in de zon te zitten droogt je huid erg uit en dat willen we natuurlijk niet. Toch iets te lang in de zon gezeten, waardoor je verbrand bent? Check deze tips:

   • Koel je huid! Smeer je lekker in met een after-sun en dan het liefst met aloë vera. Door aloë vera te gebruiken koel je niet alleen je huid, maar kalmeer je het ook. Hierdoor geneest de huid sneller.
   • Blijf genoeg drinken. Het is erg belangrijk gehydrateerd te blijven en zo geneest de verbrande huid sneller.
   • Yoghurt op je huid smeren klinkt niet zo lekker, maar is erg effectief. Het voedt de verbrande plek, geeft verkoeling en verzacht de pijn. Smeer een lekker dikke laag aan op de plek en laat het voor een paar minuten intrekken, je huid voelt daarna weer zacht en soepel aan.

    

   Gebruik zelfbruiner

   Vermijd je liever de zon, maar wil je toch een bruin kleurtje krijgen? Gebruik dan een zelfbruiner! Dit is makkelijk en snel aan te brengen en zo beschadig je je huid ook niet door het bloot te stellen aan de zon. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten zelfbruiners, met verschillende kleuren en zo is er voor ieder wils wat. Bekijk daarom onze uitgebreide collectie met zelfbruiners!

   News & updates

   Recente artikelen