• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 5 Januari 2021

   Op naar zero waste met Indola ActNow en BamBaw Pads!

   Tegenwoordig is milieuvriendelijk en duurzaam leven niet meer een trend maar een gewoonte, het wordt steeds vanzelfsprekender dat mensen vragen om producten die animal friendly, vegan, duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Indola wil ook graag een milieuvriendelijkere wereld creëren en heeft daarom een lijn ontwikkeld die friendly is voor het haar én de planeet! Zonder de kwaliteit van de styling producten te verminderen, kwaliteit staat namelijk voorop bij Indola. Er zijn 6 verzorgingsproducten en 6 stylingproducten ontwikkeld, voor ieder haartype zijn er verschillende producten ontwikkeld. De producten zijn duurzaam en vrij van schadelijke ingrediënten. De Indola Act Now lijn heeft één doel: evenveel zorg voor de kwaliteit van de producten en de planeet. Op dit moment heeft Indola een superleuke samenwerking met BamBaw, zij hebben duurzame make-up remover pads die je kunt hergebruiken. De actie luidt als volgt:

   > Bij aankoop van 1 of meer ActNow! producten, GRATIS BamBaw make-up remover pads (OP=OP) <

   Benieuwd hoe Indola de Act Now lijn heeft ontwikkeld en wil je meer weten over ActNow en BamBaw? Lees gerust verder, want we hebben zo veel mogelijk informatie in dit blog gezet! Ohja, en vergeet niet gebruik te maken van bovenstaande, toffe actie! 

    

   Wat is Act Now?

   De Indola ActNow lijn is een productlijn van Indola die milieuvriendelijk, natuurlijk en duurzaam is. De producten zijn 100% vegan en vrij van schadelijke ingrediënten. Dit hebben ze in samenwerking met de Plastic Bank gedaan. De Plastic Bank heeft als missie om plastic vervuiling in de oceaan tegen te gaan. Voor elk verkocht Act Now product worden er 2 plastic flessen bespaard! De 12 producten zijn verdeeld in 3 categorieën: Wash, Care & Style. 6 verzorgingsproducten en 6 styling producten. De lijn is voor ieder haartype geschikt. We hebben hieronder de kenmerken van de Act Now lijn voor je op een rijtje gezet, de producten van de Indola Act Now lijn zijn allemaal:

   • Vegan
   • Vol met natuurlijke ingrediënten
   • Vrij van schadelijke ingrediënten, zoals: siliconen, sulfaten, minerale oliën, parabenen of kunstmatige kleurstoffen
   • Duurzaam
   • Voor 97% gemaakt van recyclebaar plastic...
   • ... wat opnieuw recyclebaar is.
   • Animal friendly 

    

   Welke producten van Act Now zijn geschikt voor mijn haren?

   Indola heeft in totaal 6 wash&care producten, onderverdeeld in 3 haarbehoeften. Elke haarbehoefte bevat een shampoo en een care-product:

   Mijn haar is droog: Indola Act Now Moisture Set. Deze set bestaat uit de Act Now Moisture Shampoo en de Act Now Moisture Spray. De twee producten zijn intens hydraterend. Hierdoor wordt de droogte van je haar hersteld en weer glanzend en handelbaar. De formule is rijk aan Aloë Vera.

   Mijn haar is beschadigd: Indola Act Now Repair Set. Deze set bestaat uit de Act Now Repair Shampoo en het Act Now Repair Mask. De set is speciaal ontwikkeld om het haar te herstellen. De herstellende producten versterken je haar en voeden het met de juiste ingrediënten die de conditie van je haar herstellen. Wil je je gladde en glanzende haren weer terug? De Indola Act Now Repair Set doet z’n werk!

   Ik heb gekleurd haar: Indola Act Now Color Set. De set is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Dit betekent dat de color set je gekleurde haar verzorging geeft om het haar sterk te houden en de kleur te behouden. De color set geeft je haar een boost met levendigheid.

    

   Hoe is Indola Act Now ontstaan?

   Indola heeft Act Now ontwikkeld omdat ze de wereld een stukje milieuvriendelijker willen maken en iets willen bijdragen aan het klimaat. Dit heeft Indola samen met de Plastic Bank gedaan. Indola heeft een aantal richtlijnen waar ze motivatie uit halen, namelijk:

   • Elke minuut komt er ontzettend veel plastic in de oceaan terecht: ongeveer de inhoud van een volle vuilnisauto. Langzaam ontstaat hierdoor één grote plastic soep in de oceaan, superslecht voor het milieu en klimaat. Zo kan er in 2050 zelfs meer plastic in de oceaan drijven dan vissen!
   • Duurzaamheid wordt steeds belangrijker door de zichtbare degradatie van de planeet
   • Wereldwijd wordt er 2,12 miljard ton afval gedumpt (per jaar). Hiervan wordt maar 14% (!) gerecycleerd. De rest komt in het milieu terecht.
   • Tijdens de corona-crisis is een snelle daling geconstateerd van de vervuiling, dit bewijst hoe snel het milieu zich kan herstellen. We kunnen er nog iets aan doen!
   • We moeten naar een 'nieuw normaal': doelgericht en duurzaam

    

   Hoe daagt ActNow bij een beter klimaat?

   Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat je bezig bent met het klimaat beter te maken en zo doet Indola dat ook. Hoge kwaliteit wordt bij Indola erg belangrijk gevonden. De ActNow lijn haalt niet alleen het beste in je haar naar boven naar de lijn is ook nog eens heel goed voor het milieu. In de lijn worden alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt, en ook zijn de producten uit de ActNow lijn nog eens vrij van schadelijke ingrediënten. Ook zijn de producten nog een 100% vegan en zijn de cruelty free. Niet alleen bij de ingrediënten van de producten wordt aan het klimaat gedacht maar ook bij de verpakking. De verpakkingen van ActNow bestaan 97% uitgerecycleerd plastic uit de oceaan. 

    

   Wat is BamBaw?

   BamBaw is een bedrijf die de status quo van onze consumptiemaatschappij door duurzame alternatieven voor wegwerpproducten te ontwikkelen. Het bedrijf is opgezet door de tweelingbroers Max en Augustin. De broers waren geschokt door wereldwijde omvang van de plasticvervuiling en daar wilde ze wat aan doen. Zo kwamen ze tot het idee om alternatieven voor vervuilende producten aan te bieden om te vervuiling bij de bron te bestrijden.

    

   Wat zijn de BamBaw Pads?

   Gewone wattenschijfjes zijn natuurlijk heel slecht voor het milieu en daar moet snel wat aan gedaan worden. De BamBaw Pads zijn uitwasbare wattenschijfjes - zo hoef je ze niet na het gebruik weg te gooien maar kun je ze gewoon wassen en vervolgens weer opnieuw gebruiken. Ook zijn de wattenschijfjes nog eens superzacht.

    

   Welke soorten BamBaw Pads zitten in de set?

   In de set heb je twee verschillende soorten wattenschijfjes zitten, namelijk de scrub pads en de fluweelzachte pads. Met de fluweelzachte pads kun je heel gemakkelijk je make-up verwijderen of een toner aanbrengen. Vervolgens kun je met de scrub pads je huid scrubben. Na het gebruik van de pads kun je ze dan gewoon in de was gooien, hoe makkelijk! Niet alleen milieuvriendelijk maar ook nog eens leuk voor de portemonnee!

    

   Wat zit er in de verpakking van de BamBaw pads?

   De verpakking bestaat uit:

   • 2 verschillende Bambaw pads: De zachte pads en de scrub-pads. De zachte pads zijn perfect voor gevoelige gebieden zoals de ogen en dagelijkse make-up. De scrub-pads zijn perfect voor het verwijderen van hardnekkige producten en het exfoliëren van de huid.
   • In de verpakking zitten in totaal 16 Bambaw pads; 4 scrub bamboo terry pads en 12 soft bamboo velvet pads. De bamboo terry pads bestaan 80% uit bamboe en 20% uit katoen. De Soft bamboo velvet pads bestaan 60% uit bamboe, 20% uit katoen en 20% uit polyester. 
   • Katoenen tas om de pads mee te wassen en om ze op te bergen
   • Digitale gebruikershandleiding

    

   Hoe gebruik ik de Bambaw pads?

   De Bambaw pads kan je meerdere malen gebruiken. Je hebt 2 soorten Bambaw pads. De zachte pads die perfect zijn om je dagelijkse make-up eraf te halen. En je hebt de scrub-pads die perfect zijn voor het verwijderen van hardnekkige producten en het exfoliëren van de huid. Doe een klein beetje make-up remover of andere crème op de Bambaw pads en smeer dit goed in de pads waardoor het intrekt en je zo makkelijk je make-up eraf kan halen. Was de Bambaw pads na gebruik en zo kun je ze daarna weer gebruiken.

    

   Wat is het voordeel van de Bambaw pads? 

   Als je gebruik maakt van de Bambaw pads draag je een steentje bij aan het milieu. Dit komt doordat je normaal na 1x een wattenschijfje te gebruiken deze gelijk weggooit. Dat is natuurlijk zonde en niet al te best voor het milieu. Dat hoeft niet meer! De Bambaw pads zijn duurzaam, want ze zijn wasbaar. Zo maak je dus een lange tijd gebruik van 1 wattenschijfje. Milieuvriendelijk, duurzaam en goed voor de portemonnee!

    

   Hoe maak ik de pads schoon?

   Heb je alle Bambaw make-up remover-pads gebruikt, verzamel ze dan allemaal in het katoenen netzakje. Was ze daarna in de wasmachine op 40 °C tot 60 °C. Wil je meer tips en trucs over het gebruik van de herbruikbare make-up remover-pads. Lees dan de digitale gebruikershandleiding goed door. Deze zit ook in de verpakking van de BamBaw pads.

    

   Waar kan ik mijn vraag stellen over ActNow en/of BamBaw?

   Heb je nog een vraag over de producten van ActNow en/of de pads van BamBaw? Neem gerust contact met ons op, want we helpen je graag verder! Bel ons tijdens kantooruren om even te sparren met de klantenservice, of mail je vraag naar [email protected] en we proberen zo snel mogelijk te reageren. Wil je de producten van ActNow eens van dichtbij zien? Dat kan! We hebben namelijk een pick-up point waar normaal gesproken pakketten afgehaald worden, maar waar we ook de mogelijkheid hebben om jou de producten van dichtbij te laten zien. Dan krijg je er misschien wat meer feeling mee. 

   News & updates

   Recente artikelen