• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 19 Januari 2021

      Veelgestelde make-up vragen beantwoord! ❀

      Yes, we hebben nu ook een breed make-up assortiment! Veel mensen kunnen niet meer zonder hun ''dagelijks make-upje'', daarom was het tijd voor een goed, zorgvuldig uitgekozen make-up assortiment! We bieden make-up en make-up tools aan in verschillende categorieën, namelijk voor: het gezicht, de ogen, lippen, wenkbrauwen en accessoires. ''Make-up doet wonderen'' zeggen ze - maar hoe creëer je het optimale resultaat? Bij het doen/kopen van make-up komen veel vragen kijken: welke foundation past het beste bij mijn huid en welke blush past het best bij mijn huidskleur? Er zijn mega veel manieren en strategieën voor het doen van je make up. Maar het leukste aan make-up is: er bestaan geen regels - je kunt je creativiteit helemaal loslaten!♡ We gaan je zo goed mogelijk op weg helpen om jouw make-up een optimaal resultaat te geven. In dit blog lees je de 5 meest gestelde vragen over make-up. P.S. houd onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom make-up!

       

      Welke foundation past het beste bij mijn huid?

      Foundation is de basis van je make-up look. Foundation egaliseert de huid en laat je huid er gezond en stralend uit zien. Maar hoe vind je de foundation geschikt voor jouw huid? Er zijn heel veel verschillende foundations en zo veel keuze. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op kan letten bij het vinden van de juiste foundation: de kleurtint, je huidconditie (vettig of droog) en de dekking.

      Kleurtint - Één van de belangrijkste factoren bij het vinden van de juiste foundation is de kleur. Je wilt natuurlijk niet dat je nek een andere kleur heeft dan je gezicht. Als eerste zijn er 3 soorten tinten:

      • Warm - je huid heeft dan een roze ondertoon
      • Koel - je huid heeft dan een gele ondertoon
      • Neutraal - dan zit je er net tussenin

      Bij een neutrale huid hoef je niet goed te letten op ondertoon, je kan beide ondertonen hebben! Een tip tussendoor: als je een foundation test kan je dit het best doen in je nek of je op je kaaklijn, niet op je hand. Als je weet wat jou ondertoon is kun je gaan kijken naar hoe licht/donker je huid is, let hierbij goed op het verschil van je nek en de foundation. Tip: je kunt ook verschillende kleuren foundation met elkaar mixen!

      Vettige huid - Ook is het belangrijk om te letten op je huidtype. Als je een vettige huid hebt kun je het best gaan voor een foundation gebaseerd op water basis. Of een goede poeder gebruiken na het aanbrengen van de foundation. Foundationsticks zijn perfect voor de vettige huid!

      Droge huid - Als je een droge huid hebt kun je het best een foundation op oliebasis gebruiken. Als je een droge huid hebt, kun je beter geen sticks of matterende foundations gebruiken. Tip: Als je een droge huid heb kun je ook je dagcrème mengen met je foundation!

      Coverage - Er is ook verschil in dekking van de foundation. Heb je heel erg last van onzuiverheden? Dan kun je het best een full coverage foundation gebruiken. Heb je van jezelf een redelijk egale huid? Dan kun je gaan voor een transparante of semi-dekkende foundation voor een natuurlijk effect.

      Check hier alle producten voor het gezicht.

       

      Welke blush past het beste bij jouw huidskleur?

      Een blush zorgt ervoor dat je een mooie, gezonde blos krijgt en dat je jukbeenderen worden geaccentueerd. Als je een blush gebruikt wil je natuurlijk ook een goede kleur gebruiken, maar welke blush past nou het beste bij welke huidskleur? Wij helpen jou de perfecte kleur te vinden!

      Blush bij een lichte huidHeb jij een lichte huid? Dan kun je het beste ook kiezen voor een lichte blush met een lichte pigmentatie, zodat de blush niet te sterk aanwezig is.

      • Koele ondertoon - Je kunt het beste een lichtroze kleur gebruiken
      • Warme ondertoon - Je kunt beste een perzikkleur gebruiken

      Blush bij een medium getinte huidHeb jij een medium huid? Dan kun je eigenlijk alle kleuren hebben! Toch wel de beste kleuren waarvoor je kan kiezen is dan een perzik of koraalkleurige blush. Deze kleuren zullen jouw jukbeenderen het mooiste accentueren.

      Blush bij een donkere huid - Heb jij een donkere huid? Dan kun je het beste kiezen voor donkere blush met ook een redelijk goede pigmentatie. Een rode blush of fuchsia roze zijn dan de perfecte kleuren voor jouw huid. Ook kun je het beste kiezen voor een blush met een warme ondertoon, zodat het er niet grauw uit gaat zien.

       

      Hoe blijft oogschaduw langer zitten?

      Hoe vervelend is het als je een mooie oogschaduw op hebt en die heel snel vergaat. Je wilt natuurlijk dat je oogschaduw zo lang mogelijk blijft zitten - maar wat kun je eraan doen zodat je oogschaduw langer blijft zitten? Als eerste is het verstandig om voordat je begint met aanbrengen van de oogschaduw een primer te gebruiken. Een primer zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw langer blijft zitten, maar kan de kleur van de oogschaduw ook intenser maken. Ook kun je in plaats van primer een olie vrije foundation of concealer gebruiken. Doordat dat niet vettig is, is dat ook een hele goede basis voor oogschaduw.

      Als je de oogschaduw eenmaal hebt aangebracht, kun je ook een setting spray gebruiken. Dit spray je over je gezicht en zorgt voor een extra laagje waardoor je make-up goed beschermd is tegen regen en wind, dus extra goed blijft zitten.

       

      Hoe breng ik mijn mascara het beste aan?

      Dit begint met het bepalen van jouw type wimpers. Bij elk type wimper past namelijk een ander mascaraborsteltje: 

      Recht vooruitstaande wimpers - Gebogen, dun mascaraborsteltje
      Jij vindt het vast geweldig als je in een handomdraai gekrulde wimpers kunt creëren. Om dit voor elkaar te krijgen kun je het beste een gebogen mascaraborsteltje gebruiken. Een rond borsteltje pakt namelijk elk wimpertje mee. Gebruik een dun borsteltje zodat je goed bij de wimperaanzet kunt beginnen.
      Tip: L'Orael Paris Million Lashes Feline Mascara

      Dunne wimpers - Harig borsteltje met lange haartjes
      Droom jij van dikke, volle wimpers? Dan is een harig borsteltje met lange haartjes perfect voor jou! Zo'n harig borsteltje geeft namelijk veel mascara af die jouw wimpers kunnen omarmen, terwijl de lange haartjes ervoor zorgen dat je wimpers mooi gescheiden blijven en niet aan elkaar gaan plakken.
      Tip: L'Oreal Paris Collegene 24H Mascara

      Plakkende wimpers - Rubber borsteltje met de kammetjes dicht op elkaar
      Plakkende wimpers zijn zo gefixt met een rubber borsteltje waarbij de kammetjes dichter op elkaar staan. Hiermee pakt het borsteltje elk haartje apart zodat je wimpers goed gescheiden blijven. Perf!
      Tip: Bourjois Volume Glamour Max Extra Black Mascara

      Korte wimpers - Dun (harig of rubber) borsteltje
      Als je korte wimpers hebt, raden we je aan om een niet al te dik borsteltje te nemen. Als je een dun borsteltje neemt kun je gemakkelijk bij de wimperaanzet komen. Bepaal zelf of je voor een harig of rubber borsteltje gaat. 
      Tip: Artdeco Mini Brush Maxi Volume Mascara

      Lange wimpers - Lange, rubberen haartjes
      Wauw, lucky girl! Als je dit van nature hebt, kunnen we er wel van spreken dat je geluk hebt, want dit wil natuurlijk iedereen. We raden je aan om een mascaraborsteltje te kiezen met lange, rubberen haartjes die als een soort haarkam naast elkaar staan. Hierdoor worden jouw wimpers mooi verlengd zonder aan elkaar te plakken. Houd jij wel van mooie, dikke wimpers? Je kunt natuurlijk ook voor een harig borsteltje gaan. 
      Tip: Maybelline Lash Sensational Mascara

      Wil je mooie lang gekrulde wimpers? Gebruik dan een wimperkruller. De wimperkruller zorgt ervoor dat je wimpers extra goed krullen. Gebruik deze wimperkrullen niet te lang, want dan beschadig je je wimpers.

      Breng de mascara in 3 lagen aan, om zo mooie volle wimpers te krijgen en klontjes te vermijden. Breng het eerste laagje mascara horizontaal aan. Beweeg je borsteltje steeds in de richting van je buitenste ooghoek. Breng het tweede laagje mascara verticaal aan. Tot slot breng je het derde laagje mascara zigzaggend aan. Dit zorgt ervoor dat je wimpers mooi gescheiden worden en zo voorkom je klontjes. Geef je onderste wimpers ook een laagje mascara. Zorg dat je hier niet heel veel mascara op doet want dan gaan je wimpers aan elkaar plakken en krijg je klontjes. Voordat je een laagje aanbrengt op je onderste wimpers haal dan eerst wat mascara van het borsteltje, want anders krijg je snel klontjes en dat wil je natuurlijk niet.

      Wil je het beste uit je wimpers halen? Gebruik dan een primer. Een primer zorgt ervoor dat je wimpers worden gevoed en het maakt je wimpers nog sterker. Als je een primer gebruikt heb je ook minder laagjes mascara nodig, want de primer is de perfecte basis voor jou wimpers! Ga voor de Maybelline Colossal Big Shot Primer of een 2-1 mascara, zoals:

      Check hier alle mascara's.

       

      Hoe vaak moet je make-up kwasten schoonmaken?

      Zijn jou make-up kwasten zo vies, omdat je ze dagelijks gebruikt? Dan is het natuurlijk snel tijd om je make-up kwasten eens goed schoon te maken. De vraag is dan natuurlijk hoe maak je je make-up kwasten goed schoon en hoe vaak moet je dit doen? Hoe vaak je je make-up kwasten schoon moet maken hangt ervan af hoe vaak je ze gebruikt. Gebruik je deze dagelijks dan is het eigenlijk het allerbeste om ze na gebruik schoon te maken. Maargoed... we hebben soms amper tijd om even gauw onze make-up te doen, laat staan om daarna alle kwasten te wassen! Probeer daarom, bij dagelijks gebruik van de kwasten, je kwasten wekelijks schoon te maken. Bijvoorbeeld 1x in de twee weken of in ieder geval 1x per maand. 

      Voor het schoonmaken van je make-up kwasten kun je verschillende producten gebruiken. Je kunt lauwwarm water gebruiken, een speciale brush cleanser, babyshampoo of zelfs olijfolie. De brush cleanser zorgt voor een milde en zeer effectieve reiniging. Spray je kwast met de brush cleaner nat en veeg deze vervolgens over een tissue om het vuil te verwijderen. Wil je je make-up kwasten met babyshampoo reinigen? Vul dan eerst je wasbak met lauwwarm water en babyshampoo. Ga met je kwasten door het mengsel en spoel ze daarna af met water. Door je kwasten te reinigen met olijfolie worden ze niet alleen schoongemaakt, maar ook gevoed. Doe wat olijfolie op een bordje en haal je kwasten hierdoorheen. Spoel de kwasten vervolgens af met water en laat ze daarna een tijdje drogen.

      Ook kun je gebruik maken van een brush cleaning mat. Dit is een mat met verschillende texturen waarmee je je kwasten handig en snel kunt schoonmaken. Dit matje kun je meestal gemakkelijk in je wasbak leggen want ze hebben zuiglappen aan de onderkant waardoor die aan de wasbak vastplakt. Ga met je kwasten over het matje waardoor je kwasten goed schoon worden.

      Tip: Was je kwasten voordat je gaat slapen, zodat ze de volgende dag goed droog zijn en ready voor gebruik! 

       

      Check hier het hele make-up assortiment.

       

      Credits foto: @jesschamilton

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »