Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 27 Juni 2021

  Verhelp hoofdhuidproblemen met Schwarzkopf Scalp Genesis

  Scalp Genesis heeft 4 verschillende oplossingen, speciaal voor hoofdhuidproblemen. Schwarzkopf Professional Scalp Genesis is speciaal ontwikkeld voor een onevenwichtige hoofdhuid en dunner wordende haren. De producten helpen de hoofdhuid weer in evenwicht te brengen. Daarnaast zorgen de producten voor het beschermen en verzekeren van een goede haarkwaliteit. In dit blog vertellen we dan ook meer over de oorzaken van deze problemen en geven we een oplossing voor hoofdhuidproblemen! 

  De producten van Scalp Genesis zijn geschikt voor vier verschillende hoofdhuidproblemen. Hieronder zijn alle problemen kort voor je uitlegt. Misschien herken je een van deze problemen wel bij jou zelf! 

  • De vette hoofdhuid: Dit wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie. Talg wordt aangemaakt in de talgklieren en is in de eerste plaats bedoeld om de hoofdhuid te beschermen. Maar wanneer de huid te veel talg aanmaakt, wordt de hoofdhuid vettig. Door ons haar te kammen en door met onze vingers in ons haar te zitten, komt de talg in ons haar terecht en wordt zo het haar vettig. Op deze manier gaan je haren er vet uit zien. Je lokken zullen zwaarder, glad en draderig aan voelen. 
  • De gevoelige hoofdhuid: De meest voorkomende oorzaak van een gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid is het gebruik van een te agressieve of verkeerde shampoo. Dit kan zorgen voor witte kleine stukjes in de haren wat dode huidcellen zijn. Ook kan je daarvan jeuk krijgen, wat als resultaat een rode hoofdhuid wordt. 
  • Hoofdroos: Veel mensen hebben hier last van. Het is ook gemakkelijk te herkennen omdat de roos zichtbaar is. Als je last hebt van veel roos betekent dit dat je hoofdhuid vernieuwt wordt. In de meeste gevallen duurt het vernieuwen van je hoofdhuid ongeveer drie weken. Wanneer je last hebt van hoofdroos, gaat dit proces twee keer zo snel. Dit veroorzaakt de schilfers die dus zichtbaar zijn op je hoofdhuid.
  • Haarverlies: Haarverlies spreekt eigenlijk al voor zich. Je haren worden steeds dunner, de dichtheid van de haren is minder en je voelt minder kracht in je haren. Op deze manier wordt het haar verlies steeds meer zichtbaar. Dit kan door verschillende dingen komen, zoals ijzertekort of stress.

   

   

  Vet haar verhelpen

  Iedereen heeft wel eens vette hoofdhuid of vet haar. Een beetje talg is zeker niet erg. De productie van talg is juist natuurlijk en noodzakelijk. Het helpt namelijk bij het hydrateren en beschermen van de hoofdhuid. Daarnaast blijft de pH-waarde van de hoofdhuid bij een gezonde talgproductie in evenwicht. Het kan wel zo zijn dat er overmatig veel talg wordt aangemaakt op de hoofdhuid. Op deze manier krijg je dus last van een vette hoofdhuid. De oorzaak van overmatig veel talg heeft verschillende oorzaken:

  • Verkeerde haarproducten
  • Te veel aanrakingen (met de vingers door de haren)
  • Haarstructuur en haardracht
  • Hormonale veranderingen 
  • Voeding, teveel suikers en vetten
  • Stress
  • Erfelijkheid

  Gelukkig is er een oplossing voor dit hoofdhuid probleem! DeSchwarzkopf Bonacure Scalp Genesis Purifying Set is speciaal gecreëerd voor vet haar. De shampoo maakt de haren schoon van overtollig talg en restanten. Vet haar is het gevolg van een hoofdhuid die uit balans is. De Purifying Shampoo en Soothing Serum brengen samen de hoofdhuid weer in balans zodat de talgproductie niet weer teveel gaat produceren. Het serum helpt bij het tegen gaan van irritaties en jeuk op de hoofdhuid en heeft onder andere een kalmerende werking. De set is verrijkt met Provitamine B5 en Allantoïne, wat kalmerend werkt en een geïrriteerde hoofdhuid in evenwicht brengt. Met deze set ga je vette haren tegen en wordt je hoofdhuid goed gehydrateerd en verzorgd.

   

  Extra tips tegen een vette hoofdhuid

  Iedereen heeft natuurlijk wel eens last van een vette hoofdhuid. Maar hoe voorkom je dit nou? Het is als eerst belangrijk om te weten dat je het probleem niet oplost door het vaker te wassen. Als je het haar namelijk te vaak wast, kun je er juist voor zorgen dat je huid nog meer talg gaat produceren. Vet haar heeft vooral milde producten nodig. Lees de blog 'Zo krijg jij vet haar onder controle' om voor alle tips om van vet haar af te komen! 

   

   

  Gevoelige hoofdhuid verhelpen

  Misschien herken je het wel: een jeukende of brandende hoofdhuid. Grote kans dat je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Gevoelige hoofdhuid kan ontstaan door bijvoorbeeld het gebruik van de verkeerde shampoo of ongezond eten. Een shampoo kan stoffen bevatten die de natuurlijk beschermende zuurgraad kan beschadigen. Hierdoor wordt je hoofdhuid dus droog en geïrriteerd. Ook bij stress kan je last krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid. Sommige haarborstels houden de productie van talg tegen waardoor je hoofdhuid niet gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt de hoofdhuid sneller geïrriteerd en krijg je klachten. Ook in de zomer is de kans op het krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid groter. Dit omdat de huid niet altijd goede weerstand biedt tegen de felle UV-stralen. Het is belangrijk om te weten wat bij jou de oorzaak is van de gevoelige hoofdhuid. Zo kun jij zonder teveel producten te gebruiken je geïrriteerde hoofdhuid laten verdwijnen. Een oplossing is de Schwarzkopf Scalp Genesis Soothing Set. Dit is een kalmerende set die irritaties en jeuk tegen gaat. Het brengt de hoofdhuid weer in evenwicht en beschermt de haarconditie. De Scalp Genesis Soothing Shampoo heeft een formule van essentiële voedingsstoffen wat de droge hoofdhuid kalmeert en het vochtgehalte weer op peil brengt. De Scalp Genesis Soothing Serum staat bekend om het effectief bestrijden van irritaties en jeuk. Het kalmeert de hoofdhuid en brengt het in balans. Daarnaast zit er Allontoïne in, wat een verzachtende en kalmerende werking heeft. 

   

  Extra tips tegen een gevoelige hoofdhuid

  Een gevoelige hoofdhuid is vaak heel erg vervelend. Je krijgt van een gevoelige hoofdhuid meestal jeuk, irritaties en soms ook schilfers in je haar. Er zijn allerlei factoren zoals vervuiling, stress en een tekort aan vitamine die de hoofdhuid gevoelig maken. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk van af. Je kunt zelf dingen doen die je hoofdhuid minder gevoelig maakt zoals: 

  • Milde, kalmerende haarproducten gebruiken
  • Goed je haren wassen en verzorgen
  • Niet te agressieve haarproducten gebruiken
  • Voldoende water drinken
  • Goed en gezond eten  Hoofdroos verhelpen

  Hoofdroos ziet eruit als kleine, witte schilfers die zich bevinden op de hoofdhuid. Het is een vorm van eczeem. Bij roos vernieuwt de hoofdhuid zich opeens sneller dan 'normaal' en daardoor krijgen de huidcellen geen ruimte om te vernieuwen. Roos in het haar ontstaat dus door oude huidcellen die zich loslaten. Als je eenmaal beginnende roos hebt, gaat het ineens heel snel. De roos blijft maar verder ontstaan. Roos kan bijvoorbeeld ontstaan door stress of een bepaalde shampoo. De jeuk die ontstaat bij roos wordt veroorzaakt door te veel talg. Roos kan, naast het vervelende jeuken en vieze gevoel, geen kwaad en is niet besmettelijk. Er zijn speciale shampoo’s om roos te behandelen. Vaak verdwijnt het na een tijdje vanzelf. De Schwarzkopf Anti-Dandruff Set helpt je hoofdhuid tegen gevoeligheid en roos. Het reinigt de hoofdhuid en voorkomt het ontstaan van nieuwe schilfers. Het serum brengt de gevoelige hoofdhuid in evenwicht en helpt zichtbare roos schilfers te voorkomen, terwijl de toekomstige conditie veilig gesteld wordt. 

   

  Extra tips tegen hoofdroos

  Bij roos zitten er witte schilfertjes op je hoofdhuid en in het haar. Roos kan geen kwaad, maar is wel vervelend als je hier veel last van hebt. Je kunt de klachten minder maken door een paar dingen te doen: 

  Dit is misschien wel de meest simpele tip: een nieuwe shampoo en conditioner proberen. De juiste shampoo, zoals de Scalp Genesis Anti-Dandruff Shampoo, kan natuurlijk niet ontbreken om roos tegen te gaan. Maar een hoofdhuid met roos kan wel wat extra verzorging gebruiken: de Scalp Genesis Anti-Dandruff Serum. Dit is een anti-roos serum die perfect aansluit op de Schwarzkopf Scalp Genesis Anti-Dandruff Shampoo. Het serum brengt de hoofdhuid weer in evenwicht en voorkomt het ontstaan van nieuwe schilfers.

  Je hoeft verder maar een paar aanpassingen te doen wat hét verschil kan maken. Je komt van hoofdroos af door je hoofdhuid weer in balans te brengen. Je hoeft je haren niet elke dag te wassen. Je haren en hoofdhuid hebben namelijk ook de tijd nodig om de ingrediënten van haarproducten op te kunnen nemen. Te vaak en te veel douchen is net wat te veel voor je hoofdhuid en haren. Gebruik na de shampoo altijd de conditioner op de lengtes en puntjes. Let op: nooit op de hoofdhuid! Meer weten hoe je roos tegen kunt gaan? Lees dan deze blog: '5 tips om roos tegen te gaan'. 

   

   

  Haarverlies verhelpen

  Haarverlies is het verliezen van je hoofdhaar. De haren worden dunner, de dichtheid van de haren wordt minder en het haar voelt minder sterk aan. Het is normaal om per dag wat haren te verliezen, je verliest namelijk per dag ongeveer 100 haren. In principe is dit echt geen probleem, want er groeien per dag ook ongeveer weer haren bij. Als je merkt dat je toch meer haren verliest, heb je waarschijnlijk last van haaruitval. Haaruitval kan komen door stress of ongezonde voeding. Bij stress verstoor je de hormoonbalans. Hierdoor zijn je hormonen af en toe in de war en kan dit zorgen voor haaruitval. Bij ongezonde voeding of een ongezonde levensstijl kan je haar uitvallen door te weinig vitamines. Ook te strakke kapsels kunnen zorgen voor haaruitval. Door het te strak dragen van een vlecht of knot, knel je je haar te veel af waardoor het uitvalt. De Schwarzkopf Bonacure Activating Set is speciaal voor fijn haar, dunner wordend haar of haar wat dichtheid verliest. Deze set activeert de haarwortels, zodat het aantal actieve haarzakjes wordt verhoogd. Daarnaast helpt het de haren te verankeren in de haarzakjes. De vitaliteit van het haar wordt verbeterd, de haarwortels worden versterkt en de haardichtheid zal aanzienlijk verbeteren. De Activating Shampoo voedt de haarzakjes wat de groeiproductie van het haar stimuleert. De vitaliteit van het haar wordt verbeterd, de haarwortels worden versterkt en de haardichtheid zal aanzienlijk verbeteren. Het Scalp Genesis Serum activeert de haarwortels, zodat het aantal actieve haarzakjes wordt verhoogd. 

   

  Extra tips tegen haaruitval

  Haaruitval is een veel voorkomend probleem. Het kan heel vervelend zijn als je hier veel last van hebt. Je haar wordt dunner en moeilijker te onderhouden. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot haaruitval:

  • Te laag gewicht
  • Ijzertekort
  • Stress
  • Haren trekken
  • Erfelijkheid

  Gelukkig kan je de haaruitval verminderen door:

  • Een goede shampoo en conditioner gebruiken
  • Veel water te drinken
  • Een goede borstel te gebruiken
  • Veel te bewegen
  • Een ijzertekort te voorkomen
  • Voldoende vitamine B in te nemen

   

   

  Heb jij nog een vraag over een van onze Schwarzkopf producten? Happy to help! Je kunt ons altijd mailen via [email protected], hier proberen wij zo snel mogelijk jouw vraag te beantwoorden. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar, hier zijn wij te bereiken tijdens kantooruren.

  News & updates

  Recente artikelen