• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 25 April 2022

      Wat is de juiste haarroutine voor mannen? Marijn legt het uit

      Over het algemeen zijn mannen erg precies als het gaat om de verzorging van hun kapsels. Al jaren dezelfde kapper, dezelfde shampoo, etc. Maar doe je het eigenlijk nog wel goed? Je wilt natuurlijk je kapsel wel zo goed mogelijk beschermen en in vorm houden. 

      Een goede haarverzorgingsroutine hoeft niet ingewikkeld en lang te zijn. Integendeel zelfs! Een goede routine is eenvoudig en doelgericht. Omdat we snappen dat je misschien soms door de bomen het bos niet meer ziet, leggen we je precies uit hoe je jouw kapsel het beste kunt onderhouden.

      Stap 1: Wassen en verzorgen

      In je nieuwe haarroutine kan een goede basis natuurlijk niet ontbreken! Daarom beginnen we met Shampoo  en Conditioner.


      Welke shampoo past bij mijn haartype?

      Het is belangrijk om een verzorgingsproduct te gebruiken die bij je haartype past, dan krijg je namelijk het beste resultaat. Hieronder hebben we een aantal shampoo opties voor verschillende haartypes:


      Wat is beste temperatuur om mijn haar te wassen?

      Is het beter om heet of lauw water te gebruiken? We raden je aan je haar zoveel mogelijk te wassen met lauw/warm water. Door heet water beschadigt het haar sneller. Het opent namelijk de haarschubben waardoor het haar dof, droog en poreus wordt. Je verliest essentiële, natuurlijke oliën die juist bescherming bieden aan het haar en de wortel. Daarnaast loop je ook nog eens de kans om je hoofdhuid te verbranden. Dus wanneer je jouw haar gezond wilt houden, is het van belang heet water te vermijden en alleen lauw/warm water te gebruiken!

      Na het wassen van je haar met shampoo, breng je een kleine hoeveelheid conditioner aan. Laat dit enkele minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit, dit keer met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en blijft het haar glanzend en gezond!

      TIP: het beste is om een conditioner te gebruiken die past bij de shampoo, dus één uit dezelfde lijn.


      Stap 2: Drogen

      Dep het haar droog met een zachte handdoek. Zorg dat je niet krachtig gaat wrijven. Nat haar is namelijk zwak, omdat het water de keratine moleculen in het haar uitrekt. Hierdoor kan het haar breken wanneer je dit op een ruwe manier droog maakt. Dep daarom je haar zachtjes droog met een handdoek en laat het vervolgens aan de lucht opdrogen. 

      Ga nooit met een kam of borstel door nat haar. Doordat het haar zwak is, beschadig je de haren tot in de vezels. Oftewel: je breekt je haar letterlijk af. 


      Hoe kan ik mijn haar het beste droog föhnen? 

      Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om na het droogdeppen van de haren, in plaats van het aan de lucht te laten opdrogen, een föhn te gebruiken. Zo krijg je direct wat meer volume in je haar en kun je het alvast een beetje in model brengen. Zorg er wel voor dat de haren handdoek droog zijn en dat je niet direct je natte haren gaat föhnen. Zo maak je het haar kapot en ben je ook nog eens langer bezig.

      Zet de föhn op de laagst mogelijke temperatuur. Wil je er zeker van zijn dat je haren goed beschermd zijn tegen de warmte? Masseer dan wat
      arganoliein het haar of gebruik een goede pre-styler.

      Stap 3: Stylen

      Nu kun je je haar in model gaan brengen met een stylingsproduct. Voor een natuurlijke look gebruik je een wax, clay of pommade. Mag het wel wat strakker? Dan is een gel een beter idee. Verdeel het product over je handen en breng vervolgens je haar in de gewenste stand. Werk van achter naar voren voor het mooiste resultaat. Wil je meer weten over het aanbrengen van stylingsproducten? In deze blog vertellen wij je of je een product moet aanbrengen in nat of droog haar


      Tip: Gebruik producten zonder parabenen en sulfaten

      Probeer altijd natuurlijke en zachte producten te gebruiken voor je haren. Het liefst met zo min mogelijk of zelfs helemaal geen chemische bestanddelen. Waarom? Dit is beter voor de vochtbalans van het haar. Het herstelt en verbetert de natuurlijke haarolie productie en het zorgt voor een mooiere haarkleur. Hieronder hebben we een lijstje voor je met ingrediënten die je beter kan vermijden als je dit belangrijk vindt:

      • Minerale oliën (paraffinum liquidum, mineral oil of petrolatum)
      • SLS/SLES
      • Siliconen
      • Parabenen
      • Parfum


      Op onze webshop hebben we bij iedere shampoo vermeld welke producten erin zitten en of ze vrij zijn van bovenstaande ingrediënten. Zo weet je altijd wat je koopt. Kom je er niet uit? Dan helpen wij je graag.

      Tags:Man (9)

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »