• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 1 Juli 2022

   Welke haarborstel is geschikt voor mijn haren?

   Tegenwoordig heb je haarborstels in allemaal verschillende soorten, maten en voor verschillende haartypes. Zo is er voor ieder moment of gewenst doel een aparte haarborstel geschikt. Maar... hoe weet je nu welke bostel voor jouw haartype geschikt is? En welke haarborstel, gebruik je nu wanneer? In deze blog gaan we je er ALLES over vertellen!

    

   Wat kun je doen met een haarborstel?

   Er kunnen vele redenen zijn om een hairbrush aan te schaffen. De meest voorkomende reden is om je haren te ontwarren. Je haren af en toe ontklitten door te borstelen zorgt er niet alleen voor dat je knopen voorkomt, het is ook nog eens ontzettend goed voor de hoofdhuid. Hiermee wordt de bloedcirculatie namelijk gestimuleerd. Je haren worden lekker glad en zien er (hopelijk... want dat kan nog wel eens mis gaan ;)) na gebruik minder pluizig uit. Daarnaast zijn er borstels die je kunt gebruiken om krullen, slag of volume te creëren. Welke soorten borstels er allemaal zijn, dat lees je terug in de volgende vraag!

    

   Welke soorten haarborstels zijn er allemaal?

   Er zijn tegenwoordig wel tig soorten haarborstels voor allerlei verschillende soorten doeleinden. Maar welke soorten haarborstels zijn er eigenlijk allemaal? Dit zijn de meest voorkomende haarborstels op een rij:

    

   Detangler brush

   De detangler brush is speciaal ontwikkeld om het haar te ontklitten, zoals de naam het eigenlijk ook al zegt. Met een detangler brush kan je makkelijk en pijnloos het haar ontklitten, zonder het te beschadigen. De borstel glijd makkelijk door het haar heen, met als resultaat ontwart en zijdezacht haar.

    

   Paddle brush

   De paddle brush kan je herkennen aan het grote en brede ontwerp. Deze borstel heeft een groot oppervlak waardoor hij geschikt is voor een volle bos met haar. De hairbrush voelt erg comfortabel aan doordat er een flexibel kussentje in zit. 

    

   Föhn brush

   Een föhnborstel is de ideale borstel om een geweldige look mee te creëren! Föhnborstels zijn er in vele diameters (verschillende diktes), zodat je altijd een gewenste look kunt creëren. Deze borstel heet een föhnborstel, omdat je 'm vaak gebruikt in combinatie met een föhn. Je droogt het haar met de föhn, terwijl je met de borstel mooie krul of slag creëert. Tip: hoe korter je haar is, hoe kleiner je een borstel in diameter kunt gebruiken. 

    

   Styling brush

   De styling borstel zorgt ervoor dat niet alleen het haar wordt ontklit, maar ook dat je je lokken perfect kunt stylen. Na gebruik van een stylingbrush zijn je lokken zijdezacht en glad. 

    

   Extension brush

   De extension brush is speciaal gemaakt voor mensen met extensions. Het glijd makkelijk door de extensions heen zonder de bondjes van de extensions te beschadigen. 

    

   Vent brush

   De vent brush is een ideale hairbrush om volume te creëren bij kort tot halflang haar. Het wordt vaak in combinatie met een föhn gebruikt om het haar snel te drogen en te stylen. 

    

   Wat voor soorten pennen of haartjes zijn er van de borstel?

   Nu we de soorten haarborstels hebben doorgenomen, is het ook belangrijk om te weten wat voor soorten pennen of haartjes er op deze borstels zitten. Aan de hand van deze pennen of haartjes kan jij namelijk kiezen welke hairbrush geschikt is voor jouw haartype. Er zijn 3 verschillende soorten pennen en haartjes die we gaan uitleggen: nylon borstelharen, everzwijnharen en metalen pinnen.

    

   Nylon borstelharen

   Veel borstels zijn gemaakt met nylon borstelharen. De borstelharen zijn zacht en flexibel, zo beschadigen ze zo min mogelijk het haar en is het vriendelijk voor de hoofdhuid. Doordat de borstel een goede grip heeft, zorgen ze ervoor dat jij je haren pijnloos kunt ontklitten. 

    

   Everzwijnharen

   Er zijn ook borstels met Everzwijnharen. Het zijn dunne en zachte haren, die 100% zijn. Hierdoor wordt het haar niet beschadigd en gaat het haarbreuk tegen. Borstels met everzwijnharen zorgen voor glanzend, glad en zacht haar!

    

   Metalen pennen

   Tegenwoordig hebben de meeste borstels pennen of haren van nylon of everzwijnhaar. Borstels met metalen pinnen komen nog wel voor, maar niet meer zoveel als eerst. De metalen pennen kunnen erg schadelijk zijn voor jouw haar en hoofdhuid. Ze worden warm tijdens het föhnen wat kan helpen bij het krullen van het haar, maar ze kunnen ook gauw te warm worden. De pennen kunnen dan erg warm worden en dat beschadigt niet alleen je haar, maar ook kan dat erg pijnlijk zijn voor je hoofdhuid. 

    

   Hoe kan ik het beste een haarborstel kiezen?

   De beste manier om een borstel voor jezelf uit te kiezen is door een aantal vragen te beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook zomaar een brush halen, alleen is het niet fijner om een hairbrush te hebben die bij jouw haren past? Daarom hebben we hieronder een aantal tips vermeld, zodat jij de beste haarborstel voor jezelf kunt uitzoeken:

    

   Tip 1 - Wat wil je met de haarborstel doen?

   Je hebt natuurlijk veel verschillende doelen waarvoor je een borstel kunt gebruiken. Wil je gewoon je haar ontklitten en glad maken of wil je juist meer volume creëren? Dit zijn belangrijke punten om naar te kijken. Daarom is het soms handig om meerdere borstels in huis te hebben. Bijvoorbeeld: een detangler brush om je haren mee te ontklitten, en een föhnbrush als je vaak je haren styled!

    

   Tip 2 - Kies op basis van jouw haartype

   Elk haartype heeft andere verzorging nodig en zo kiest iedereen dus ook een ander soort haarborstel. Je kan kijken op basis van pennen en haren wat voor soort borstel je nodig hebt. 

    

   Kort/ half lang haar - Bij kort/ half lang haar is het fijn om een kleine borstel te gebruiken. Zoals een styling borstel of een vent brush. Deze borstels hebben een klein oppervlak en beschadigen je haar dus minder snel. 

    

   Lang haar - Paddles brushes zijn voornamelijk geschikt voor lang haar door hun grote oppervlak. Je pakt hiermee makkelijk al je lokken, je ontklit ze makkelijk en pijnloos.

    

   Krullend haar - Dit type haar is vaak stug en klit snel. Een borstel zoals een styling brush of tangle teezer is zeker een must-have. Het haalt alle klitten uit het haar zonder het haar te beschadigen, maar het zorgt er ook voor dat dit pijnloos gebeurt. Heb jij snel last van pluizig haar, en is het onmogelijk om er een borstel doorheen te halen? Dan kun je ook gaan voor een kam, met wijde tanden. Hiermee ontwar je je krullen voorzichtig. 

    

   Tip 3  - Welke eigenschappen vind jij belangrijk?

   Ook is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van verschillende borstels. Zo zijn er een aantal factoren waar je naar kunt kijken:

   • De greep van de borstel
   • Waterbestendige borstel
   • Hittebestendige borstel
   • Anti-statische borstel
   • Uit welk materiaal bestaat de borstel

    

   Welke haarborstel kan ik het beste gebruiken bij statisch haar?

   Heb jij snel last van statisch haar? Dan kan je het beste een borstel gebruiken met everwzijnhaar. Dit maakt je haren heerlijk glad en glanzend!

    

   Welke haarborstel kan ik het beste gebruiken bij krullen?

   Een mooie bos met krullen hebben een ander soort haarborstel nodig dan bijv. lang of kort haar.  Voor krullend haar is het belangrijk om voor een borstel te kiezen die geen bolletjes hebben op het uiteinde van de pennen. Dit kan namelijk het krulpatroon verpesten en ook het haar beschadigen. Een borstel met kunststof pinnen zijn dus erg goed voor jouw krullende haren. Is haren borstelen voor jou een no-go? Probeer dan eens een kam met wijde tanden.

    

   Welke haarborstel kan ik het beste gebruiken bij extensions?

   Ook jouw extensions hebben goede verzorging nodig om ze mooi te houden. Het is dus belangrijk om een goede extension borstel te gebruiken met zachte nylon borstelharen. De zachte haren houden niet alleen de extensions in goede conditie, maar ook je eigen haren blijven gezond. Door een extension brush te gebruiken beschadig je de bonds van de extensions niet en zo kun je er nog een lange tijd mee door!

    

   Welke haarborstel kan ik het beste gebruiken bij kort haar?

   Om jouw korte haren goed te blijven verzorgen is het handig om een kleine borstel te gebruiken. Een borstel met zwijnenhaar is daar ideaal voor. Door de natuurlijke flexibele haren ontklit jij je haar makkelijk, omdat je veel grip op het haar hebt en zo beschadig je het ook zo min mogelijk.

    

   Wanneer heb ik een goede haarborstel te pakken?

   Hierboven hebben we natuurlijk al besproken welke borstel geschikt zijn voor jouw lokken, maar om het toch nog even duidelijk te maken welke aspecten belangrijk zijn hebben we ze nog een keer opgesomd:

   • Welk haartype heb je?
   • Wat voor soort pennen of haren zijn geschikt voor jouw haren?
   • Wat voor greep wil je hebben?
   • Wat is het doel van de borstel?
   • Wat voor soort materiaal moet het uit bestaan?
   • Hitte of waterbestendig?

   Beantwoord deze vragen en zo heb jij zeker de goede borstel voor jouw haren te pakken!

    

   Hoe vaak moet ik mijn borstel schoonmaken?

   Borstels gebruiken we elke dag of zelfs meerdere keren per dag. Omdat ze zo belangrijk zijn moet je je haarborstel ook goed verzorgen. Moet je nagaan wat er eigenlijk allemaal voor restanten in de borstels blijven zitten, vooral als je veel stylingproducten gebruikt. Dit is natuurlijk niet heel hygiënisch en daarom moet je once in a while je haarborstel schoonmaken! Als je je borstel schoon wilt houden raden we je aan om één keer in de week je borstel even schoon te maken. Je kan je borstel op veel verschillende manieren schoonmaken:

   • Verwijder het haar uit je borstel na het borstelen. Dit kan gewoon met de handen of je gebruikt een puntkam om zo echt ieder haartje weg te halen
   • Leg je borstel in het water met bijv. shampoo of een borstelreiniger 
   • Spoel je borstel even af met lauw water

   News & updates

   Recente artikelen