• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Dinsdag 2 December 2022

   Zo bescherm jij je haren & huid tegen de vrieskou

   Brrr… het is koud! De kou, lage luchtvochtigheid en temperatuurverschillen kunnen jouw huid en haren flink aantasten. In deze blog geven de tips hoe jij dit kunt voorkomen!

    

   Bescherm je haren tegen de kou

    

   Tip 1 - Ga nooit met nat haar de deur uit

   Vooral niet als het vriest! De vrieskou zorgt er namelijk voor dat de watermoleculen in je haren uitzetten. Hierdoor zet je haar uit, waardoor het kan afbreken. Bevroren haren kunnen dus snel zorgen voor beschadigd haar. Bescherm het hoofdhuid en de haren ook met een warme muts. 

    

   Tip 2 - Last van statisch haar?

   Spray een beetje haarlak op je borstel en kam het door je haren. Ook kun je een borstel kopen met varkenshaar, dit zorgt ervoor dat je haar minder snel statisch wordt. Ook zorgen kledingstukken als wol, nylon of synthetische stoffen ervoor dat je haar sneller statisch wordt.

    

   Tip 3 - Voorkom droge lokken

   De lage luchtvochtigheid buiten en de warme kachel binnen kan ervoor zorgen dat je haren sneller uitdrogen. Gebruik wat vaker een fijn haarmasker of serum om de gezondheid van je haren op peil te houden.

    

   Tip 4 - Vermijd een mega hete douche

   Hetgeen waar je waarschijnlijk naar uitkijkt na een koude dag: die warme douche. Toch is die hitte niet al te best voor je haren. Het droogt je haren uit. Was je haren op een paar graden kouder om droog haar te voorkomen. En oja: schrob je haren na het douchen niet droog, maar dep het voorzichtig droog.

    

   Bovenstaande tip geldt trouwens ook voor de huid. Een hete douche of bad heeft als gevolg dat je huid uitdroogt. Check hier meer tips voor de huid:

    

   Bescherm je huid tegen de kou

    

   Tip 5 - Hydrateer je huid van binnen en van buiten

   Heb jij in de winter ook vaak last van een droge huid? Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is omdat de luchtvochtigheid een stuk lager ligt. Drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren en gebruik een vochtinbrengende crème om je huid te beschermen tegen de kou. 

    

   Tip 6 - Bescherm je huid tegen de zon

   Ook in de winter kan je huid gewoon verbranden door de zon. Bescherm je huid daarom tegen de zon met SPF

    

   Tip 7 - Kleed je warm aan

   De luchtvochtigheid ligt in de winter een stuk lager waardoor de huid droger wordt. Je merkt dat je huid droog is en trekt. Draag daarom warme kleren om je huid goed te bedekken en warm te houden.

    

   Tip 8 - Neem extra vitamines

   En let op je voeding. Wat extra vitamine C kan zeker geen kwaad. Voorbeelden voor fruit en groenten zijn kiwi’s, bessen, aardbeien, rode paprika, koolsoorten en aardappelen.

   News & updates

   Recente artikelen