• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Advies nodig?

   Wij zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

   Wasmiddel

   Baby Wasmiddel is er niet zomaar en er valt veel over te zeggen. Een babywasmiddel is anders dan een 'gewone' wasmiddel, het is namelijk een aangepaste variant. De ingrediënten lijst is veel milder en als je het juiste merk hebt is het überhaupt beter voor de gezondheid en het zeer, tere huidje van je baby.    Wanneer moet ik babykleertjes be Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   5 Producten

   Baby Wasmiddelis er niet zomaar en er valt veel over te zeggen. Een babywasmiddel is anders dan een 'gewone' wasmiddel, het is namelijk een aangepaste variant. De ingrediënten lijst is veel milder en als je het juiste merk hebt is het überhaupt beter voor de gezondheid en het zeer, tere huidje van je baby. 

    

   Wanneer moet ik babykleertjes beginnen te wassen?

   Kleertjes wassen voordat je baby geboren wordt. Er wordt over gelezen, gesproken over geschreven - maar wat is nou echt handig. Het hele idee dat babykleertjes gewassen dienen te worden komt voor doordat nieuwe babykleertjes een bepaald 'stijfsel' bevatte, waardoor de babykleertjes er beter uitzagen in de winkel. Gekreukelde babykleertjes en gewonen kleren for that matter ziet er minder fraai uit in de winkel - verkoopt minder goed. Hierdoor is het hele idee ontstaan om babykleertjes altijd eerst te wassen voordat ze gedragen worden. Echter werd dit altijd gedaan met 'gewone' wasmiddel, waarvan men later weer ontdekte dat dat ook niet al te best is voor het babyhuidje. En eigenlijk ook niet voor onze huid, maar dat is een ander verhaal ;) 

   Nu we verder in de tijd zijn, is dat hele babykleertjes wassen voor gebruik er gewoon ingesleten. En eerlijk is eerlijk, er is ook niks zo heerlijk om met je babykleertjes te prutsen voordat je wondertje geboren wordt! 

   Soms is het eigenlijk niet echt meer nodig, maar soms ook nog wel. Het hangt er echt vanaf hoe de babykleertjes de winkel ingaan. Echter kan je soms maar het zekere voor het onzekere nemen en het leuke aspect eraan toevoegen - prutsen met alle babykleertjes en wassen maar! 

    

   Moet ik eerst de wasmachine wassen voordat ik babykleertjes was?

   Een wasmachine maakt veel uurtjes, en zeker met een baby erbij - dan nog meer. Omdat een wasmachine echt een gebruiksvoorwerp is, is onderhoudt ervan ENORM belangrijk! Zeker als je vloeibaarwasmiddel gebruikt. Dit gaat namelijk in je wasmachine zitten, en dit moet geregeld goed gewassen worden. Een aanrader is daarom om de wasmachine geregeld op 90 graden te wassen, dit kan zowel leeg of een keer met handdoeken. Is je was je meteen gedraaid ;) Heb je dit echter nog nooit gedaan, dan is een keer leeg aan te raden. 

   Maar hoe maak je de wasmachine dan schoon, en draai je dan alleen de machine op 90 graden of gebruiken ook je iets? Uiteraard gebruik je iets en waarschijnlijk heb je het al in huis: natuurazijn en baking soda(Arm&Hammer bv.). Gebruik een hele fles natuurazijn(liter of anderhalf) en doe een half kopje soda erbij in. Eens in de maand is zeker aan te raden. Er zijn genoeg gezinnen, en zeker als er heel veel gedraaid wordt die het elke week doen. Hoe vaker je wasmachine gebruikt wordt, hoe viezer deze natuurlijk wordt. Dus kijk daar een beetje na. 

    

    

   Wat is het beste wasmiddel voor mijn baby?

   Het beste wasmiddel is een wasmiddel die geen schadelijke ingrediënten bevatten en zo natuurlijk mogelijk is. Wat het merk dan is, dat is niet boeiend. Het draait uiteindelijk om de baby. Wij zijn jaren geleden op pad gegaan naar een wasmiddel wat wij kunnen verkopen dat ook echt verantwoordelijk is om te verkopen. Zo zijn wij toen der tijd op Attitude terechtgekomen. Dit merk is namelijk ooit begonnen met twee vaders die zag hoe chemisch en slecht schoonmaakmiddelen zijn, en hun baby die rondkruipt en steeds hun handjes in hun mond deed en gewoon overal aan hapt ;) Ondertussen zijn ze gegroeid tot een enorm bedrijf, maar altijd met veiligheid als basis. En zo zijn ze langzamerhand echt een 'gezinsmerk' geworden die volledig veilig is! 

   Neutral is een veelbezocht merk voor babies, er zit namelijk geen parfum in. Hoewel deze zeker beter is dan een gemiddeld wasmiddel, is er nog absoluut nog verbetering in de ingrediënten. Er zitten nog enkele in die niet goed zijn voor een tere babyhuid. 

   Triethanolamine en Sodium Laureth Sulfate om er eens twee te noemen. Deze twee krijgen volgens de EWG een score van 3 en 5. Daarnaast als je naar de CIR index kijkt, krijgen dezelfde ingrediënten een beide een B. Deze combinatie..dat kan beter!

   Attitude wasmiddel laatst scorende ingrediënt betreft Sodium Benzoate, en deze score is één 3 volgens EWG, maar wel een A volgens CIR. Dit is tevens het minste ingrediënt die erin zit. In plaats van Sodium Laureth Sulfate gebruiken zij Sodium Coco-Sulfate, dit is een bewerkte variant die niet schadelijk voor de huid is. Vaak zie je dat ook terug in de prijzen, betere kwaliteit is vaak wel ietsje duurder. Tevens is Attitude officieel EWG Certified.

   Gebaseerd op ingredientenlijsten is Attitude gewoon een absolute winnaar, en dat zeggen we niet omdat wij het verkopen. Wij zijn het gaan verkopen, omdat het een heel goed, kwalitatief babywasmiddel is die kijkt naar de gezondheid van een baby :)

    

   Op hoeveel graden was je babykleertjes?

   Het wassen van babykleertjes, je wilt het beste doen natuurlijk. But take it easy, het allerbelangrijkste ben jij als moeder en die ontspannen is en rustig. Dat is HET allerbelangrijkste. Als je de babykleertjes wast, is het belangrijk dat je zo heet mogelijk wast. Hoe heter de machine, hoe meer bacteriën het dood. De meeste wasjes worden dan ook op 60 graden gewassen, maar wij raden echt aan om altijd even het labeltje te checken van het item dat je gaat wassen. Was babykleertjes niet hoger dan dat staat aangegeven op het labeltje, kans is groot dat het item gaat krimpen. Ja, zelfs maat 44 kan krimpen ;) 

    

   Hoe krijg ik lastige vlekken uit babykleertjes zonder schadelijke ingrediënten te gebruiken?

   Babykleertjes worden vaak gewassen, soms hebben ze het nog maar een uurtje aan. Echter kan de bijvoorbeeld dan flink vies zijn - spuitluiers! Het is belangrijk dat deze dan direct in de wasmachine gaan, hoe langer de vlekken blijven zitten - hoe lastiger eruit te halen. Hetzelfde geld voor melkvlekken, net de borst gegeven en dan komt er (helaas) een beetje melk terug. Of wellicht zelfs spugen, ook hiervoor geld direct wassen - desnoods in een emmer met heet water en een beetje wasmiddel. Echter zijn poepvlekken en moedermelkvlekken er niet makkelijk uit te krijgen, zelfs na een wasbeurt niet. Hoe krijg je die lastige vlekken dan uit je mooiste babykleertjes? Dan kan je speciaal de vlekkenreiniger gebruiken. Nu is het belangrijk dat je dan niet alsnog naar de winkel gaat en chemische vlekkenverwijders gebruikt, want dan gebruik je alsnog chemische ingrediënten die het babyhuidje niet fijn vindt. 

   Maarja, vieze babykleren zien er niet uit. Ga opzoek naar een veilige vlekkenverwijderaar, en het klopt deze zijn er bijna niet. Uiteraard heeft Attitude deze wel ontwikkeld, en de prijs daarvan is gelukkig niet hoog. De investering in de gezondheid van je kleintje is daarmee wel groot, want daar draait het allemaal om!

   De vlekverwijderaar is, voor de hand liggend ook parfumvrij. Echter heeft het ook niet een natuurlijke geur, zoals bepaalde producten van Attitude wel heeft(is geen schadelijke parfum, maar natuurlijk getrokken). De Attitude Vlekverwijderaar - Parfumvrij is er al voor 5,49,-. Je krijgt maar liefst 475ml, deze gaat dus lang mee :)

    

    

   Moet je babykleertjes altijd eerst wassen? 

   Een vraag die veel gesteld wordt, of je babykleertjes altijd moet wassen. Nee, dat hoeft niet - uiteindelijk bepaal jezelf. Echter kan het vaak wel beter zijn, maar zoals we al eerder aangaven hoeft het ook niet altijd meer. Het verhaal met het 'stijfsel' hierboven. Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen kan je dit rustig doen, en je hoeft er ook niet tot op het laatste moment te wachten. Doe het wanneer je er zin in hebt, te vroeg kan niet. Je kan het beter wat ruim nemen en de tijd ervoor. Heerlijk van genieten deze bijzondere tijd. Nogmaals, stress is erger dan babykleertjes "moeten wassen". Er zijn namelijk ook moeders die er heel veel stress omkrijgen, en dat is het niet waard ;) 

    

   Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een baby wasmiddel?

   Opzoek naar een fijne en vooral 'gezonde' babywasmiddel heeft een klein lijstje aan punten die je kan volgen. Wij hebben voor je de belangrijkste kenmerken neergezet zodat je een soort van checklijst hebt als je opzoek bent naar een fijne, en vooral veilige baby wasmiddel. Check it out!

   • Parfumvrij
   • Hypoallergeen
   • EWG Certified
   • Dermatologisch getest
   • Vrij van kankerverwekkende stoffen, enzymen en hormoonverstoorders

   Dan heb je alles wel zo'n beetje op een rijtje. Uiteraard vinkt Attitude alles af :) Begrijp je nu waarom wij zo lyrisch over dit merk zijn? Dat is niet zonder reden ;)

    

   Bestaat er ook een wasverzachter speciaal voor baby kleertjes?

   Er wordt altijd afgeraden om wasverzachter te gebruiken en dit is met goede reden. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat er vaak geur- en kleurstoffen in de wasverzachter zitten die irriterend kunnen zijn voor het huidje van je baby. Echter wordt dit altijd gezegd over de 'gewone' wasverzachters, en dan is deze informatie juist. Echter ontwikkelen er bepaalde merken zich ook en kijken naar oplossingen, gelukkig. Zo zijn er tegenwoordig ook wasverzachters die speciaal ontwikkeld zijn voor babies! Jaja, en dan kan je dus wel wasverzachter gebruiken. En eigenlijk wil je dat ook, want de babykleertjes worden daar zachter van - wat weer fijner is voor het tere babyhuidje!

   We raden wasverzachter dus ook alleen aan als het speciaal ontwikkeld is voor een teer babyhuidje met de juiste ingrediënten. Attitude heeft twee verschillende wasverzachter ontwikkeld voor babykleertjes die goedgekeurd zijn voor het tere babyhuidje! Er zit dus geen troep in!

   Attitude Wasverzachter Peer/Nectar - parfumvrij, maar er zit een geur aan die natuurlijk is getrokken uit peer/nectar! En nee, daar zijn ook geen chemische middel bij gebruikt om de geur te verkrijgen ;)

   Attitude Wasverzachter Parfumvrij - geurloos

    

   Is de babywasmiddel ook voor de gevoelige huid?


   Een babywasmiddel die echt ontwikkeld is voor babies, en dus niet alleen een leuke marketingterm is geschikt voor de gevoelige huid. De reden om ook echt de ingrediënten te lezen als je zelf op onderzoek gaat. Want iets kan wel bijvoorbeeld niet testen op dieren of vegan zijn, om maar wat te noemen, er kunnen alsnog de meest ongezonden ingrediënten inzitten die schadelijk zijn voor je gezondheid. Zo werkt dat ook met babywasmiddelen. Er is een trend ontstaan en vele merken gaan daarin mee, Ze passen één ding aan, zoals het parfum eruit laten - maar de rest laten ze erin zitten. Schiet je eigenlijk nog steeds weinig mee op. Dus er zijn babywasmiddelen die echt kwalitatief zijn die ook hypoallergeen zijn, oftewel geschikt voor de gevoelige huid. Echter betekent dat niet dat een babywasmiddel per definitie geschikt is voor een gevoelige huid, en daarmee dus eigelijk ook niet geschikt is voor een baby. Want een baby heeft altijd een gevoelige huid. Ja ja ;) 

   Als je zelf niet zoveel zin hebt om te onderzoeken, dan kunnen wij je verzekeren dat de wasmiddelen van Attitude wel geschikt zijn voor de gevoelige huid. Oftewel - hypoallergene wasmiddel. Deze zou ook ideaal zijn voor volwassenen, hoewel ze daar ook een eigen lijn van hebben. 

    


   Is er ook een wasmiddel die hypoallergeen is?

   Een hypoallergeen wasmiddel, wellicht dat je het vaker hebt gehoord - maar niet weet wat dat nou precies inhoudt. Snappen we! Allemaal termen waar wij zelf ook weleens even van denken - mmm....even googlen. We gebruikte het woord bij de bovenstaande vraag ook al even, maar wat is een een hypoallergeen wasmiddel. Het is nu duidelijk dat het geschikt voor de gevoelige huid is, maar waarom dan? Een hypoallergeen wasmiddel betekent dat de vochtbalans van de huid niet verstoord wordt, als je het betreffende wasmiddel gaat gebruiken. Ook is de kans van een allergische reactie zéér klein. Oftewel - de fabrikant gebruikt geen ingrediënten waarvan bekend is of het een allergische of irriterende reactie veroorzaakt. 

    

    

   Moet ik ook aparte babywasjes draaien?

   Uiteindelijk moet je dit zelf bepalen, natuurlijk. Vaak is het zo dat babywasjes door de dag heen gedraaid worden, omdat er vaker verkleed moet worden vanwege moedermelk of poep. In de kraamweek doet de kraamverzorgster vaak extra wasjes, zodat alles mooi oprit blijft en schoon. Je kan kijken of je wat samen kan voegen of niet, je kan het babywasmiddel prima voor je eigen kleding gebruiken. Zoals we al eerder aangaven is dit ook beter voor onze eigen huid, natuurlijk. 

   Kijk wat voor jullie samen het fijnste werkt. 

   Er kunnen echter redenen zijn voor apartje babywasjes:Je man werkt met gevaarlijke chemicaliën. In zo'n geval is het zeker aan te raden dat de betreffende kleren wel apart gewassen worden. Je kan in zo'n geval het onzekere voor het zekere kiezen. 

   Of omdat je zelf graag sterk gegeurd wasmiddel fijn vindt. Je kan dan natuurlijk altijd kiezen voor de Peer/Nectar variant. Deze is gegeurd, echter is dit een natuurlijke geur die natuurlijk getrokken is zonder gebruik van chemische middelen. Dus óók geschikt voor je baby, want het is natuurlijk niet zo sterk. De geur van de moeder is het allerbelangrijkste van je kleintje. 

    

   Waar kan ik mijn vraag stellen over baby wasmiddel?

   Wellicht heb je na het lezen van alle bovenstaande informatie toch nog een vraag. Het zij over de wasmiddelen of over het merk zelf. Je kan ons team altijd bereiken via de mail - [email protected]. Ook zijn wij natuurlijk op kantooruren te bereiken via de telefoon. Dit is vaak sneller en persoonlijker :) Wij zijn te bereiken op 038-4582584 . Stel je vraag en wij hebben je verder in je babywasmiddel zoektocht, haha :)