• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 18 Maart 2021

   28 haircare tips & tricks ♡

   Je kan de dag niet beter beginnen dan met de gedachte dat het een good hair day wordt. Als het meezit is je haar glanzend, volumineus, perfect in model en kan je confident de deur uit. Maar soms daagt je haar je uit en moet je je best doen om er nog maar iets van te maken. Gelukkig is de conditie van je haar heel makkelijk te beïnvloeden. Met de juiste producten, routine en tips&tricks is elke dag een goeie haar dag! Misschien is een simpele droogshampoo of een satijnen kussensloop al dé oplossing voor jouw struggles. 

    

    

   What to do tegen een bad hair day?

   Een bad hair day gaat jouw dag natuurlijk niet in de weg zitten. Met deze vier tips heb je het in no time gefixt:

    

   Tip 1 - De satijnen kussensloop
   Te beginnen met de satijnen kussensloop - één van de dingen waarmee je een bad hair day kunt voorkomen. Met een satijnen kussensloop voorkom je wrijving tussen je haar en je kussen. Wordt je wel eens wakker met een ‘vogelverschrikker kapsel’? Een satijnen stof voorkomt dit soort struggles.

    

   Tip 2 - Scrunchie
   Met een scrunchie zit je altijd goed. Als je haar even niet meer wil werken en je wilt tóch fancy haar, maak je een simpele staart met een scrunchie al fashionable!  

    

   Tip 3 -  Messy knot
   Dit is waarschijnlijk geen nieuws voor je. Als je ’s ochtends haast hebt is een messy knot de haarstijl to go. 

    

   Tip 4-  Droogshampoo & haarolie
   Wat ons betreft een perfecte combinatie. Even je vogelverschrikker-haar goed doorkammen om alle klitten en knoten eruit te halen. Dit zorgt echter vaak voor pluis of kroes en daar komt de haarolie om te hoek kijken. Je redder in nood voor onhandelbare puntjes! Daarnaast borstel je misschien al je volume eruit: droogshampoo is de key! Spray een beetje droogshampoo in de roots van je haar. Vaak kun je hiermee weer alle kanten op met je haar + je geeft je haar een extra volumeboost! Inspiratie voor een fijne droogshampoo en haarolie:

    

    

   Wat is een goede tip tegen vettig haar?

   Hoe irritant - je hebt al wat haast in de ochtend en oh no - de spiegel verwelkomt je met een vettige coupe. Dit is wat je ertegen kunt doen: 

    

   Tip 5 - Kussensloop regelmatig verschonen
   Vet haar ontstaat door wrijving. Veel aan je haren zitten zorgt dus voor vet haar. Maar ook de wrijving tussen je haren en het slaapkussen zorgen sneller voor vet haar, daarom word je ‘s ochtends vaak wakker met vet haar. Eigenlijk zijn dit 3 tips in 1: verschoon regelmatig je kussen, draag je haren in een hoge staart of knot om zo veel mogelijk wrijving te voorkomen of schaf een satijnen kussensloop aan. 

    

   Tip 6 - Droogshampoo
   En als het kwaad eenmaal is geschied: droogshampoo, droogshampoo, droogshampoo! De allerbeste oplossing voor vettig haar is het aanbrengen van droogshampoo. Een beetje droogshampoo in de ochtend en je bent de hele dag save. Bekijk hier alle droogshampoos.

    

   Tip 7 - Alles wat je moet weten over vet haar
   Meer weten hoe je vet haar onder controle kunt krijgen? Lees dan eens deze blog: Zo krijg jij vet haar onder controle. Of deze blog: 10 tips tegen vet haar

    

    

   Waar moet ik op letten tijdens het wassen van mijn haren?

   Met een simpele douchebeurt kun jij al de conditie van je haren bepalen. Check it out:

    

   Tip 8 - Was je haren niet te vaak met een shampoo met sulfaten
   Dit is waarschijnlijk oud nieuws, maar wel heel belangrijk. Sulfaten zijn reinigers die je haren ontdoen van vuil en stylingresten. Heel goed zou je denken, maar ze ontdoen de hoofdhuid ook van haar natuurlijke oliën. De natuurlijke oliën die de hoofdhuid nodig heeft om het te beschermen. Je hoofdhuid wil niet zonder deze goede oliën, dus gaat als tegenreactie extra oliën aanmaken waardoor je haar sneller vet wordt. Daarnaast kan de gevoelige hoofdhuid hier ook irritaties van krijgen. Je hoofdhuid heeft de natuurlijke oliën, die je verwijdert tijdens het wassen, nodig om gezond te blijven. Hoe meer je deze oliën verwijdert (door het te vaak te wassen met sulfaten), hoe ongezonder en droger je haar wordt.
   Een snelle oplossing: een shampoo zonder sulfaten! Natuurlijk kan het geen kwaad als je af en toe je haren wast met een shampoo met sulfaten, vooral als je veel stylingproducten gebruikt is het goed om je haren goed schoon te maken om build-ups te voorkomen. Als je een shampoo wilt zonder sulfaten, vermijd dan deze ingrediënten: Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Dodecyl Sulfate (SDS), Sodium Lauryl Ether Sulfate (SLES), Sodium Laureth Sulfate (SLS), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) en Ammonium Laureth Sulfate (ALES). Merken met sulfaatvrije shampoos zijn bijvoorbeeld: Maria Nila, REF Stockholm, Schwarzkopf BLONDMEFudge Zilvershampoo of Design Essentials. Daarnaast hebben brands vaak aparte sulfaatvrije shampoos.

    

   Tip 9 - Gebruik altijd een conditioner
   Breng tijdens het douchen de conditioner alleen aan op de mid-lengtes en de puntjes. Niet op de hoofdhuid, dan is de kans groot dat je haar daar overtollig vet wordt. Waar de shampoo je haren reinigt, verzorgt de conditioner het. En waar een shampoo de haarschubben open zet, zorgt een conditioner ervoor dat je haarschubben sluiten. Hierdoor blijven je haren sterk en gezond.

    

   Tip 10 -  Was je haren met lauwwarm water
   Hoe warmer het water is waarmee je je haren wast, hoe droger je haar wordt. Warm water droogt uit, omdat je haarschubben door de warmte open gaan staan. Je kunt ook je haren wassen met koud water, maar een nadeel hiervan is dat je hiermee lastig ontvet.

    

   Tip 11-  Borstel je haar vóór het douchen
   Wanneer je haar nat is, is je haar het meest kwetsbaar. Nat haar breekt sneller af. Je kunt het best voorkomen dat je je haar borstelt als het nog nat is. Tijdens het borstelen breken er altijd haartjes af. En met nat haar natuurlijk extra veel. 

    

    

   Ik krijg al grijze haren... wat kan ik doen? 

   Grijs haar is beautiful! Ben je er toch niet zo’n fan van? Dan kun je het natuurlijk verven. Zit je net tussen twee kleurbeurten in en moet je de uitgroei tijdelijk bedekken? Check dan deze oplossing:

    

   Tip 12 - Root Concealer
   Je kunt natuurlijk je haren verven, maar dit is niet de enige oplossing tegen grijze haren of uitgroei. Je kunt gebruik maken van root concealers:

   • L’Oreal Hair Touch Up Spray - Deze spray is verkrijgbaar in verschillende kleuren en biedt tijdelijk (tot 1 wasbeurt) dekking voor grijze uitgroei.
   • REF Root Concealer- Deze root concealer is in 4 kleuren verkrijgbaar en dekt ook tot 1 wasbeurt.

    

    

   Wat doe ik tegen statisch haar? 

   Tip 13 - Haarlak + borstel
   Hoe? Breng de haarlak aan op een borstel en borstel je haren glad. Doe dit tot je de statische haren onder controle hebt.

    

   Tip 14 - Haircare
   Naast de haarlak kun je het ook voorkomen met de juiste haarproducten, bijvoorbeeld een leave-in na het douchen of een haarolie, die je haren de hele dag door blijven verzorgen. 

    

    

   Hoe bescherm ik mijn haren tegen hitte- en styling tools? 

   Naast chemische behandelingen (zoals haren verven) één van de belangrijkste oorzaken van beschadigd haar: hittetools. En helaas komen we niet snel af van beschadigd haar. Beter voorkomen dan genezen, dus! De tip:

    

   Tip 15 -  Gebruik altijd een heat protection
   Niet het beste voor je haren, maar zo leuk om je haren te krullen of stylen! Je kunt de schade van hittetools gemakkelijk voorkomen door je haar goed te beschermen met een heat protector. Kun jij gerust je hittetool gebruiken en je haren blijven lekker gezond! 

    

    

   Hoe creëer ik meer volume in mijn haren?

   Slap, futloos haar - gek worden we ervan. Soms lijkt het alsof er met geen mogelijkheid een beetje volume in te krijgen is. Toch wel! Let’s start, met deze tips:

    

   Tip 16 - Hoofdmassage
   Als een hoofdhuidmassage nodig is om meer volume te krijgen, tekenen we ervoor! In je hoofdhuid zitten follikels, dit zijn kleine haarzakjes waar je haar uitgroeit. Door de huid te masseren bevorder je de bloedsomloop. Hierdoor komt er meer bloed in de follikels waardoor het haar gezonder kan groeien. 

    

   Tip 17 - Gebruik de juiste  producten
   Volume creëren is eigenlijk simpel, je hebt gewoon de juiste producten nodig die jou haar een boost geven. Hieronder staan een aantal producten die zorgen voor een enorme volume boost:

    

   Tip 18 - Het juiste kapsel
   Geef je haar regelmatig een knipbeurt – korter knippen creëert volume. Je puntjes worden namelijk als eerst dun en futloos. Hierdoor breken ze snel af en is het moeilijk om volume te creëren in je haar. Als je haar geknipt is zijn je punten dikker, en is het dus makkelijker om volume te creëren. Daarnaast wordt je haar minder zwaar, waardoor het minder snel slap of sluik langs het gezicht gaat hangen. 

    

   Tip 19 - Nooit meer futloos haar
   Of bekijk eens deze blog: Nooit meer futloos haar met Big Sexy Hair. Slap haar = verleden tijd!

    

    

   Maakt het echt uit wat voor producten ik gebruik? 

   Niemand heeft hetzelfde haar, ieder haar is verschillend. Dit betekent ook, dat elk haar andere behoeftes heeft. Heb jij bijvoorbeeld fijn haar, dan kun je het beste zwarte producten vermijden. Krullen? Deze zijn van nature droger, dus hebben meer hydratatie en voeding nodig, de één met en de ander zonder proteïne. Het kan dus ontzettend verschillen per persoon, daarom hebben we een aantal ‘haarsoorten’ opgesomd met daarbij passende producten. Maar ieder haar is anders, het blijft proberen! 

    

   Tip 20 - De juiste producten voor krullend haar
   Krullend haar zijn van nature droger en hebben meer aandacht nodig. De ene krullenbol heeft proteïne nodig, de andere hydratatie. Wat je nodig bent, kun je hier uitzoeken:

   Bij de laatste blog hebben we alle CG-proof producten op een rijtje staan, gerangschikt met en zonder proteïne!

    

   Top 21 - De juiste producten voor gekleurd haar
   Als je je haar gekleurd hebt, wil je natuurlijk het liefst die intensiteit van de kleur zo lang mogelijk behouden. Door producten te gebruiken die speciaal voor gekleurd haar zijn behoudt je de kleur al veel langer. Hier vind je alle producten die speciaal voor gekleurd haar zijn.

    

   Tip 22 - De juiste producten voor fijn haar
   Dun, fijn haar? Hier kun je allemaal producten vinden die jou helpen om meer volume te krijgen in jouw dunne haar zodat het er minder futloos uit ziet: producten voor dun haar.

    

   Tip 23 - De juiste producten voor dik/vol haar
   Als je dik en voller haar hebt kun je het beste wat zwaardere producten gebruiken met een goede hold. De Schwarzkopf Osis Session Hairspray en de Fudge Hairshaperzorgen dat jouw dikke en volle haar goed blijft zitten. 

    

   Tip 24 - Let op sulfaten & parabenen
   Vooral met krullend haar is het verstandig om op te letten of er in een product sulfaten en parabenen zitten. Sulfaten en parabenen moet je namelijk juist vermijden met krullend haar om uitdroging te voorkomen.

    

    

   Hoe houd ik mijn haar gezond? 

   En last but not least, een paar tips hoe jij je haren lekker gezond houdt! 

    

   Tip 25 - Gebruik Invisibobble
   Door het ijzer in een elastiekje kun je je haar beschadigen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is een invisibobble elastiekjeeen hele goede oplossing. Door een invisibobble te gebruiken beschadig je je haar niet, en heb je ook geen bobbels in je haar als je het elastiekje eruit haalt.

    

   Tip 26 - Bescherm je haar tegen weersomstandigheden
   Het weer kan je haar beschadigen. Door in de zomer producten met SPF erin te gebruiken kun je je haar beschermen tegen de zon. Maar hoe bescherm je je haar in de winter? Stap nooit in de kou met nat haar op de fiets. Ook door een muts te dragen met slecht weer bescherm je je haar. Het kan geen kwaad om af en toe extra lief te zijn voor je haren, door een masker of haarolie te gebruiken.

    

   Tip 27 - Regelmatig knippen
   Door je haren regelmatig te knippen blijft je haar gezond. Het knippen van je gespleten punten zorgt er namelijk voor dat ze niet verder naar boven kunnen splijten. Zo houd je de rest van je haar dus gezonder. 

    

   Tip 28 -  Voeding
   Door veel water te drinken wordt je haar beter gehydrateerd en wordt het sterker. Ook door vitamines te nemen wordt je haar sterker en gezonder. Je zou eens de SugarBearHair Hair Vitamines kunnen proberen om je haren voldoende vitamines te geven.


   Wat is jouw hack, tip of trick die wij echt moeten weten? Laat het achter in de reacties!

   News & updates

   Recente artikelen