• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 24 Juli 2021

      4x Make-up tips & tricks

      Make-up is soms best ingewikkeld - welke kleur lipstick past bij mij en hoe kan ik het beste mijn wenkbrauwen shapen? Zo is er nog veel meer en daar gaan wij je vandaag bij helpen. In deze blog komen er een aantal belangrijke tips en tricks naar voren die jouw tijd en moeite zullen schelen. We hebben alle tips opgesplitst in 4 categorieën: 

      • Tips voor de oogschaduwkleur bij jouw oogkleur
      • Hacks voor on fleek wenkbrauwen
      • Tips welke kleur lipstick het beste bij jouw huid past
      • Tijd- en geldbesparende tips met make-up accessoires

       

       

      Make-up tips & tricks voor oogschaduw

      Oogschaduw is een welbekend make-up product. Je brengt het aan op je oogleden met verschillende kleuren. Het wordt veel gebruikt en je hebt het in veel varianten. De juiste oogschaduwkleur voor je ogen vinden kan soms best moeilijk zijn. Je hebt zoveel verschillende kleuren en welke kleur bij je ogen past kan ook lastig kiezen zijn. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet zodat je een goed overzicht hebt.

       

      Welke kleur oogschaduw past het beste bij jouw oogkleur?

      Blauwe ogen - Aardetinten, koperkleuren en herfstkleuren zijn een perfecte match voor iedereen met blauwe ogen. Door de donkere kleuren laat je de kleur blauw mooi naar voren komen. Uiteraard kun je ook lichte kleuren gebruiken. Denk hierbij aan geel, lichtgroen en roze. Check deze oogschaduws eens:

       

      Bruine ogen - Met bruine ogen kun je vrijwel alle kleuren oogschaduw gebruiken, alles staat mooi! Om je ogen extra te laten knallen, zijn paars, roze en groene oogschaduw de musthaves voor jou. Ook blauwtinten en natureltinten kan je mooi gebruiken. We hebben hieronder een paar producten die je hiervoor kan gebruiken:

       

      Groene ogenVoor iedereen met groene ogen zijn kleuren zoals peach, bruin en paars de perfecte match! Ook bruin en aardetinten laten je ogen mooi naar voren komen. Je kan bijvoorbeeld voor een oogschaduw palet met naturel, paars, bruin of tinten met een gouden ondertoon. We hebben hiervoor de Bourjois Quad Palet die je ogen laten stralen:

      Voor de rest zijn er ook nog deze kleuren van MAC waarmee je kan experimenteren:

       

      Grijze ogen - Grijs is een niet veel voorkomende kleur van ogen, lucky you! Door bruin, brons, goud en zalm kleuren te gebruiken laat je de kleur er mooi uit komen. Ook kun je donkere tinten gebruiken om de lichtgrijze kleur echt te laten knallen. Hieronder staan palettes die prachtig bij jouw oogkleur passen:

       

      Meer tips & tricks voor oogschaduw

      Oogschaduw kan soms best moeilijk zijn om aan te brengen. Er zijn zoveel kleuren en er zijn allerlei soorten: poeder, crèmes, sticks... Je kunt het dan ook op vele manieren aanbrengen en er zijn veel tips en tricks die je hiervoor kan gebruiken. Wij hebben alles voor je onder elkaar gezet: 

      • Kies een kleur die bij je past - Een kleur gebruiken die mooi bij de tint van je ogen past is goed om mee te beginnen. Je kan hiervoor uit honderden kleuren kiezen. Hierboven hebben we alvast wat kleuren voor je uitgelegd die mooi passen bij de kleur ogen.
      • Oogschaduw primer - Gebruik een oogschaduw primer. Hierdoor blend je oogschaduw makkelijker, blijft het langer zitten, vervaagt minder en de kleuren komen mooi naar voren! 
      • Bouw je oogschaduw op - Als je felle of donkere tinten aanbrengt is het altijd het beste om de kleur op te bouwen. Je kunt beter één tint meerdere keren aanbrengen dan in één keer een flinke lading poeder op je kwast nemen. Op deze manier kun je na elke stap goed blenden en kun je beter zien wanneer je genoeg oogschaduw hebt aangebracht.
      • Oogschaduw goed uitblenden - Dit is een must voor oogschaduw, omdat je zo een mooie overgang maakt. Het liefst wil je strepen voorkomen. Bij blenden kun je verschillende kwasten gebruiken om het zo mooi over te laten lopen.
      • Bekijk tutorials van mensen die oogschaduw aanbrengen - Video’s bekijken van mensen die zelf oogschaduw aanbrengen kan heel erg helpen. Door dit te bekijken kan je zelf meedoen en proberen dezelfde technieken toe te passen. Je kunt dit soort video’s overal vinden.

       

       

      Make-up tips & tricks voor de wenkbrauwen

      Zoals je weet, zijn wenkbrauwen geen tweeling maar zusjes. Vaak zijn je wenkbrauwen ongelijk, steken er haartjes uit, of is het lastig om de juiste vorm te bepalen. We weten allemaal dat je wenkbrauwen soms het lastigste onderdeel van je make-up routine kan zijn. En dat is precies waar wij jou mee gaan helpen! We hebben allerlei tips en tricks verzameld, zodat het voor jou allemaal nog makkelijker wordt gemaakt. Keep the brows fleeky met onze beste tips!

       

      Wenkbrauw hacks voor on fleek wenkbrauwen 

      • Epileer je wenkbrauwen niet te vaak - Om de perfecte wenkbrauwen te krijgen, is het belangrijk dat je niet teveel haren weghaalt. Als je teveel haartjes weghaalt, kan het zijn dat de vorm van je wenkbrauwen heel onnatuurlijk gaat lijken. Om te voorkomen dat jij teveel haartjes weg epileert, hebben wij een hele goeie tip voor jou. Kam voor het epileren je haartjes omhoog met een wenkbrauwborstel en verwijder de haartjes die aan de onderste rand nog uitsteken. Zo voorkom jij het verwijderen van de goede haartjes.
      • Gebruik 2 verschillende tinten bij het inkleuren van je wenkbrauwen - Om je wenkbrauwen langer te laten lijken, kun je het beste 2 tinten poeder gebruiken om je brows bij te tekenen. Gebruik voor het begin van je wenkbrauw een lichtere kleur. Probeer een kleur te kiezen die net iets lichter is dan je eigen haarkleur. Gebruik voor het midden en het einde van je wenkbrauw een tint die hetzelfde is als jouw haarkleur.
      • Bevorder de wenkbrauw groei - Om je wenkbrauwen nog meer te laten fleeken, kun je zo mooi laten groeien. Gebruik een castor olie om de groei te bevorderen. Een olie zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt verhoogd en de groei wordt gestimuleerd. Onze tip is de Nanobrow Wenkbrauwserum
      • Gebruik een wenkbrauwgel - Voor het mooiste resultaat is een wenkbrauwgel het ideale product. Hiermee vorm jij je wenkbrauwen in een mooi model. Zo blijven jouw wenkies de hele dag mooi en strak zitten!
      • Breng een highlighter aan - Een extra shine om jouw wenkbrauw look af te maken. Door een highlighter precies boven je boog aan te brengen, lijkt het alsof de boog van je wenkbrauw hoger is. Ook kun je nog highlighter onder je wenkbrauw aanbrengen om je lijnen strakker te laten lijken. Ook vallen je ogen nog net wat meer op door de glans van de highlighter. Zo laat jij je brows dus nog net wat meer fleeken!

       

       

      Make-up tips & tricks voor de lipstick

      Er zijn enorm veel lipstick kleuren tegenwoordig, maar welke past het best bij jou? Wij gaan het je vertellen! Zo is er voor iedere huidskleur een lippenstift die jouw lippen het mooist laten uitkomen. Er zijn tips & tricks die ervoor kunnen zorgen dat je lippen voller of opvallender in je make up look naar voren laat komen. Je haarkleur kan onder andere ook meespelen in de lipkleur die jij het beste bij jouw past! Lees hieronder verder en kom erachter welke lipkleur het beste bij jouw past:

       

      Welke lipstick kleur past het beste bij jouw huidskleur?

      Blanke huidskleur:Heb je een vrij bleke huidskleur? Dan staan nude kleuren, beige tinten en roze tinten je ongetwijfeld goed! Dit zijn namelijk koele tinten, dat komt doordat ze een roze basis hebben. Als je een blanke huid hebt is het extra belangrijk om naar de ondertoon van je huid te kijken. Heb je bijvoorbeeld een warme ondertoon, dan kun je roze tinten met een blauwe ondertoon beter vermijden. De kleur kan namelijk vloeken met de huid. In de volgende linkjes hebben we een aantal lipproducten neergezet die aansluiten bij de lichte huidskleur:

       

      Beige huidskleur: Bij een beige huidtint staan roodtinten met een blauwe ondertoon of dieprode tinten jouw lippen prachtig! Ook kunnen licht roze en diep roze tinten je erg mooi staan. Felroze, lichtroze, perzik roze - een roze lippenstift is klassiek en extra vrouwelijk. Roze lippenstift blijft dan ook jaar in jaar uit populair. De klassieker onder de lippenstift kleuren is rood. Het maakt van je gezicht een ware blikvanger;) In de volgende linkjes hebben we een aantal lipproducten neergezet die aansluiten bij de beige huidskleur:

       

      Medium bruine huidskleur: Koraalrood, roze en donkere nude tinten - deze lip tinten passen heel mooi bij een medium bruine huidskleur. Ook kan je gaan voor iets donkere kleuren om een verpletterende indruk te maken, zoals koraalrood, een iets fellere kleur roze of nude/lichtoranje. In de volgende linkjes hebben we een aantal lipproducten neergezet die aansluiten bij de medium bruine huidskleur: 

       

      Donkerbruine huidskleur: Heb jij een donkerbruine huidskleur, dan kan je super blij zijn! Jij kan namelijk iedere kleur namelijk wel hebben. Dit kan van nude tot super fel en donker. Diepe chocolade kleuren zullen een wat neutralere look geven, maar je kunt ook uit je comfort-zone stappen en voor extreme kleuren gaan als paars, oranje of knalrood. In de volgende linkjes hebben we een aantal lipproducten neergezet die aansluiten bij de donkerbruine huidskleur:

       

      Meer tips & tricks

      Verder zijn er nog veel meer handige tips & tricks om je lipproducten zo goed mogelijk te laten aanpassen aan jouw huidskleur. Zo kan je bijvoorbeeld letten op haarkleur, ondertoon van de huid en of je moet kiezen tussen een glossy, matte of juist creamy lipstick! Hieronder lees je er meer over: 

       

      Tip 1: Let op je haarkleur 
      Je haarkleur kan ook zeker meespelen in het bepalen van de lipkleur die het beste bij jouw past. Hieronder kun jij je haarkleur terug vinden met een gekoppelde haarkleur.

      • Blond haar → ga eens voor nude tinten of lichte roze en bruine tinten.
      • Bruin haar → probeer eens een donkerrode, roze-beige of donker roze kleur.
      • Zwart haar → bordeaux geeft een mooi effect, ook bruintinten, fuchsia en frambozenrood.
      • Rood haar →  koper en brons tinten of denk bijvoorbeeld aan oranje of rood met bruine gloed staan je prachtig.

       

      Tip 2: Hoe bepaal ik de ondertoon van mijn huid?
      Hieronder vind je tips om erachter te komen wat de ondertoon van je huid is. De ondertoon van je huid is namelijk erg belangrijk om te weten. Zo kom je er gemakkelijker achter komen welke lipkleur het beste bij je past, ook kan dit helpen bij andere make-up producten.

      • Kijk welke kleur sieraden jou beter staan. Als gouden sieraden je gezicht oplichten en de zilveren je juist grauw laten zien; dan heb je een warme ondertoon in de huid. Staan zilveren sieraden je juist beter; dan heb je een koele ondertoon. 
      • Bekijk de kleur van de grote aderen op je polsen. Zijn je aderen duidelijk blauw? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon in je huid. Zijn je aderen meer groen of olijfkleurig? Dan heb je een warme ondertoon. Zie je het niet goed? Dan kun je zowel warme als koele kleuren hebben.

       

      Tip 3: Welke soort lipstick past het beste bij mij: glossy, creamy of matte lipstick?
      Heb je de juiste kleur lippenstift gevonden? Dan heb je nog de keuze tussen een glanzende finish, een matte, glossy of juist een lippenstift met een creamy substantie.

      Glanzend - Hydrateert meer dan matte lipstick, valt op. Voor subtielere look is een creamy of matte lipstick meer geschikt.

      Matte - Geeft intense kleur en blijft langdurig zdan glanzende lippenstiften. Sommige lipsticks kunnen lippen wel uitdrogen.

      Creamy - Hydrateert en heeft een intense kleur, maar blijft minder lang zitten dan matte lippenstift.

      Glossy - Geeft veel glans en hydrateert de lippen. Bij een glossy stick lijken je lippen ook nog eens stuk voller. De gloss valt wel behoorlijk op.

       

       

      Make-up tips & tricks met accessoires

      Je wil natuurlijk in de ochtend zo lang mogelijk in je bed blijven liggen… toch wil je fris voor de dag komen met een leuk make up look. Je hoeft geen uren voor een spiegel te staan om je make-up perfect te krijgen. Er zijn allerlei kleine trucjes die je kunt gebruiken die het aanbrengen van make up makkelijker maken en ervoor zorgen dat je altijd de look hebt waar je voor gaat. Lees hieronder alle tips en tricks!


       

      Tip 1: Poeder je wimpers
      Na je eerste laag mascara, bestuif je je wimpers met losse poeder - dit zal je wimpers meer volume geven door ze er dikker uit te laten zien. Voeg een 2e laag mascara toe om de stoffigheid te bedekken, en voilà! 


       

      Tip 2: Gebruik oogschaduw als eyeliner
      Geen eyeliner? We got you! Maak een kwastje nat met een beetje water en doop hem in je oogschaduw. Lijn je oog uit zoals je normaal met een eyeliner zou doen en you’re done! Een perfecte set die je hiervoor kan gebruiken is de eyeliner van Ilu en de oogschaduw van Bourjois:

       

      Tip 3: Krul je wimpers vaker dan 1 keer
       Wil jij lange, volle wimpers? Maak dan niet de veelgemaakte fout om maar één keer met je wimperkruller je wimpers te krullen maar pulseer een paar keer over de hele lengte van je wimpers voor een natuurlijk ogende krul. Een goede en fijne wimperkruller die je hiervoor kan gebruiken is de Kashki eyelash cruler: 


       

      Tip 4: Reinig je spons in 1 minuut
      Vul een kommetje met warm water, voeg een druppel afwasmiddel toe en laat je spons onderdompelen. Zet het kommetje in de magnetron voor 1 minuut en spoel de spons uit als het water is afgekoeld. Ready-to-use again! Check hieronder de spons die je kan gebruiken;) 


       

      Tip 5: Gebruik een Invisibobble
      Deze elastiekjes zorgen ervoor dat jij rustig een staart of knot kan dragen, zonder hiervan een afdruk te krijgen. De elastiekjes zijn rekken super erg mee en hebben een sterke grip. Ideaal voor bijvoorbeeld een lange werkdag, of een warme summer day! 

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »