• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 5 Februari 2022

   Alles over zelf je wenkbrauwen verven

   Ben jij in de ochtend ook zoveel tijd kwijt aan het invullen van je wenkbrauwen? Dan is het hoog tijd om je te verdiepen in het verven van je wenkbrauwen! Dit is een slimme manier om je wenkbrauwen toch een kleur te geven zodat je er amper omkijken naar hebt en meer tijd overhoudt in de ochtend. Ben je benieuwd wat het verven van je wenkbrauwen precies inhoudt en hoe je je wenkbrauwen makkelijk thuis kunt verven? We leggen je hieronder haarfijn uit hoe dit allemaal in elkaar zit en hoe je makkelijk zelf kunt zorgen voor een stralende en open blik! 

    

   Wat is wenkbrauwverf?

   Je wenkbrauwen verven is super populair geworden. Nu kunnen we de voordelen van wenkbrauwverf ook niet negeren! Met het verven van je wenkbrauwen kun je de kleur en volheid van je wenkbrauwen op een semi permanente manier veranderen. Wenkbrauwverf is een verf die speciaal is ontwikkeld voor de wenkbrauwen (en vaak wimpers). Deze geeft bij maximaal 10 minuten inwerktijd een goed dekkende, wekenlang houdbare tint die licht en waterbestendig is! De wimper- en wenkbrauwverf van RefectoCil is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren. Verpakt in een tube van 15 ml. met een gratis aanbreng staafje.

    

   Waarmee kan ik mijn wenkbrauwen verven?

   Wil je beginnen met zelf je wenkbrauwen verven? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste verf gebruikt. Vaak vragen mensen zich af of je je wenkbrauwen ook kunt verven met haarverf, het antwoord hierop is nee! Haarverf is vrij agressief en moet doorgaans langer inwerken dan wenkbrauwverf. Wanneer je je wenkbrauwen met haarverf zou verven, kunnen je ogen en/of huid geïrriteerd raken door de haarverf. Kies dus voor een geschikte wenkbrauwverf die hiervoor bedoeld is: 

    

   Wat heb je nodig om wenkbrauwen te verven?

   Wanneer je zelf je wenkbrauwen gaat verven, is het slim om eerst je wenkbrauwen bij te werken. Hierdoor komen je wenkbrauwen na het verven nog mooier uit! Ready? Als je zelf je wenkbrauwen gaat verven ben je het volgende nodig:

    

   Hoe kies ik de juiste kleur wenkbrauwverf?

   Wanneer je zelf je wenkbrauwen gaat verven, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste kleur wenkbrauwverf kiest. Als je bijvoorbeeld voor een te donkere kleur gaat, zorgt dat er al snel voor dat je een harde uitstraling krijgt. Tegelijkertijd geven wenkbrauwen je gezicht definitie dus wil je ook niet een te lichte kleur gebruiken. Bij het kiezen van een goede kleur voor je wenkbrauwen is het belangrijk om goed te kijken naar de kleur van je haar. Als je toch nog twijfelt, adviseren we je om voor een lichtere kleur te gaan. Je kunt eventueel altijd je wenkbrauwen nog donkerder verven! 

    

   Hoe verf je je wenkbrauwen?

   Ben je helemaal ready om zelf aan de slag te gaan met wenkbrauwverf? Dan hebben we het volgende stappenplan voor je opgesteld om te zorgen dat je brows er perfect uit gaan zien!

   1. Maak je wenkbrauwen goed schoon en breng ze in model met een schoon wenkbrauwborsteltje 
   2. Smeer op de plekken rondom je wenkbrauwen (waar de verf niet mag belanden) wat vaseline. En was daarna je handen.
   3. Nu kun je de wenkbrauw verf gaan mixen in een bakje. Deze verf moet aangemaakt worden met waterstofperoxide. Mengverhouding: 1 cm verf : 5 druppels Oxidant Liquid OF 1 cm verf: 7 druppels Oxidant Crème. Zorg dat alles een glad geheel wordt.
   4. Breng de verf aan op de wenkbrauwen met het aanbrengstaafje in de verpakking. Probeer alle haartjes goed te bedekken met verf, verf met de haargroeirichting mee en tegen de haargroeirichting in. Zo weet je zeker weet dat alle haartjes goed bedekt zijn met verf.
   5. Laat de verf zo'n 5 tot 10 minuten intrekken (afhankelijk van de gewenste dekking en donkerte) Check ook vooral de verpakking voor de exacte inwerktijd. En gebruik de tijd dat je wacht, om met een wattenstaafje eventuele plekjes bij te werken.
   6. Na het inwerken kun je de verf verwijderen met een wattenschijfje en een beetje water. That’s it! Nu kun je een paar weken genieten van prachtige geverfde wenkbrauwen :) 

   Een praktische tip bij het verven van wenkbrauwen: zodra je de wenkbrauw in de verf hebt gezet zet je je timer, vervolgens ga je naar de tweede wenkbrauw en zet je een tweede timer. Zo weet je zeker dat de inwerktijd bij beide wenkbrauwen even lang is. En lees voor gebruik altijd de bijsluiter van het product dat je gebruikt voor het gebruik.

    

   Hoe lang duurt het om je wenkbrauwen te verven?

   Afgezien van het mixen van de kleur, kost het aanbrengen vaak maar maximaal 5 minuten. De gemiddelde inwerktijd van de RefectoCil Wenkbrauw- en Wimperverf is maximaal 10 minuten, maar check vooral de verpakking voor de exacte inwerktijd! De huid om je wenkbrauw heen zou door het aanbrengen van de vaseline, geen verf moeten bevatten. Is er toch per ongeluk wat gevlekt? Dan was je dit er binnen twee dagen wel af!

    

   Hoe weet ik of ik allergisch ben voor wenkbrauwverf?

   Voordat je begint met wenkbrauwverf te gebruiken, wil je natuurlijk zeker weten of je er niet misschien allergisch voor bent. Daarvoor bestaat de allergietest. Wanneer je met een nieuw product aan de slag gaat en je twijfelt of je hier misschien niet tegen kunt, kun je ook een zelftest uitvoeren. Dit gaat als volgt: 

   Smeer een klein beetje van de wenkbrauw verf op de binnenkant van je elleboog en plak hier een pleister overheen. Wanneer je na 24 tot 48 uur later nog steeds geen last hebt gekregen van de plek, ben je niet allergisch voor de stoffen in het product. Krijg je wel last, dan weet je dat het product niet geschikt is voor jou. Gelukkig heb je dan slechts een heel klein plekje met een allergische reactie, in plaats van opgezwollen wenkbrauwen of zelfs een heel gezwollen gezicht. 

    

   Kan ik mijn wenkbrauwen ook verven met een gevoelige huid?

   Yes, dat kan! Heb je wel eens meegemaakt dat je huid rood of geïrriteerd is na het verven van je wenkbrauwen? Dan is de kans groot dat je huid te gevoelig is voor de ‘’normale’’ wenkbrauwverf en dan kun je het best voor de RefectoCil Sensitive Wenkbrauw- en Wimperverf gaan. De RefectoCil Sensitive Wenkbrauw- en Wimperverf is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Deze verf is zo natuurlijk mogelijk en is verrijkt met vele plantenextracten. Van het resultaat hoef je niet minder te verwachten: je kunt 6 tot 8 weken lang genieten van volle gepigmenteerde wenkbrauwen!

    

   Is wenkbrauwen verven slecht voor je?

   Het antwoord op deze vraag is nee! De RefectoCil Wenkbrauwverf is namelijk semi-permanent, en bevat geen bleek. Hierdoor is de verf redelijk zacht voor de haartjes en totaal niet schadelijk!  

    

   Hoe moet ik mijn wenkbrauwen verzorgen na het verven?

   Je wenkbrauwen en wimpers zijn super gevoelige delen van je gezicht, ook al lijkt dat niet misschien niet zo. Vaak vergeten we dat je wenkbrauwen het ook verdienen om verzorgd te worden. Zo geven we onze hoofdharen wel een shampoo en conditioner, maar waarom slaan we dat dan met onze wenkbrauwharen over? Met name als ze geverfd zijn, kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Daarvoor is de RefectoCil Care Balm Intensive Night Care ontwikkeld! Breng het serum aan voor het slapen. Doe dit 2 tot 3 keer in de week. Je wenkbrauwen krijgen er een enorme boost van. Het serum voedt, verstevigt en verzorgt de wenkbrauwen, daarnaast stimuleert het ook de haargroei! Let op! Breng de Care Balm niet binnen 24 uur na het verven. 

    

   Zijn er ook alternatieven om wenkbrauwen te verven?

   Wil je toch liever niet je wenkbrauwen zelf thuis verven? Gelukkig zijn er genoeg tools en voorbeelden om toch een perfecte wenkbrauw te creëren! Hieronder hebben we een aantal goede vervangende opties voor je verzameld:

   Maybelline Brow Ultra Slim Wenkbrauwpotlood- Met een wenkbrauwpotlood geef je je eigen haartjes een andere tint en shape. Je kan je wenkbrauwen ermee inkleuren maar ook vormgeven en voller maken. Een wenkbrauwpotlood is ook een perfect go-to make-up product. De meeste potloden bestaan namelijk niet alleen uit het potlood zelf, maar ook soms uit een borsteltje en een puntenslijper. Zo kun je overal je wenkbrauwen in vorm brengen! 

   Maybelline Tattoo Brow Micro Pen Micro Precision - Met een Micro Pen kun je natuurlijke, gedefinieerde wenkbrauwen creëren. Door de getande punt teken je als het ware fijne lijntjes. Deze lijntjes lijken op haartjes waardoor je een natuurlijke look krijgt. Deze pen heeft een microblading effect. De inkt formule gaat tot 24 uur mee zonder te vlekken of uit te lopen!

   L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit 02 - Wil je toch liever een poeder? Deze Kit is het alles in één pakket voor het shapen van de perfecte “on fleek” wenkbrauwen. Je kunt met de intens gepigmenteerde gel en poeder substantie je wenkbrauwen volume en definitie geven. De kleur en substantie geven je wenkbrauwen een natuurlijke finish. De kit bevat ook een handige spiegel, een pincetje en een fijn kwastje voor het aanbrengen van de kleurpigmenten.

   L'Oreal Paris Brow Artist Plump & Set Volumizing Brow Gel - De Brow Artist Plumper is de innovatieve wenkbrauw mascara van L’Oréal Paris. De niet-plakkende formule in combinatie met het perfecte borsteltje geeft de wenkbrauwen kleur en volume!

   News & updates

   Recente artikelen