• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 8 Oktober 2023

      Alles wat je moet weten over Matuur haar

      Als je ouder wordt veranderd niet alleen je haarkleur (hallo grijs haar!), maar ook je haarstructuur kan veranderen. Wanneer je haar veroudert spreken we van matuur haar. En wanneer je haar verandert, is het waarschijnlijk ook tijd voor verandering in je haarroutine! Of er bij jou sprake is van matuur haar en welke veranderingen jij kan toepassen in je haarverzorgingsroutine lees je in deze blog.



      Is mijn haar matuur? Ontdek de tekenen van tijdloze verandering

      Je kijkt in de spiegel en ziet net een extra rimpeltje, waarvan je zeker wist dat die er gisteren nog niet was. Je kijkt nog een keer en ziet een grijze haar… Ouder worden doen we allemaal en daar is niets ergs aan. Wel kunnen die veranderingen zoals extra grijze haren en rimpels even wennen zijn. Maar wist je dat ouder wordend haar niet alleen een andere kleur krijgt? Het kan ook een andere structuur krijgen. Ouder wordend haar noemen we Matuur haar. 

      Bij Matuur haar kunnen verschillende veranderingen optreden. Het haar kan een stuk dunner worden en de textuur kan veranderen. Ouder wordend haar kan droger en brozer worden, waardoor het kwetsbaarder is voor breuk en gespleten haarpunten. Ook kan de haarkleur veranderen, zoals het verschijnen van grijze haren. Kortom je haar veranderd, en bij een verandering in haartextuur hoort ook een verandering in je haarroutine.



      Verwen je matuur haar: Ontdek de ultieme haarroutine en aanbevolen producten!

      Matuur haar heeft vaak speciale behoeften. Het kan droger en brozer worden, daarom is het belangrijk om het goed te verzorgen. Droger en bozer haar is namelijk kwetsbaarder en zal sneller beschadigd raken. Het is belangrijk om extra zorg te besteden aan het hydrateren van je droge lokken. Kies dus voor hydraterende producten in je haarroutine. Hieronder hebben we een voorbeeld van een geschikte haarroutine voor matuur haar voor je neergezet. Zo weet je welke stappen jij kunt volgen, ook hebben we een aantal producten toegevoegd die onze kappers aanraden bij matuur haar. 

       

      Stap voor stap Haarroutine bij matuur haar: Verwen je lokken met de juiste verzorging

      Heb je matuur haar en is het tijd voor een nieuwe haarroutine? We got you! Het enige wat jij nog hoeft te doen is deze stappen te volgen.

       

      Stap 1: een milde reiniging

      Je haarroutine begint natuurlijk altijd bij het reinigen van je haar. Voor matuur haar is het belangrijk om te kiezen voor een milde shampoo. Matuur haar is namelijk erg kwetsbaar, bovendien voorkomt een milde shampoo dat essentiële oliën worden verwijderd. Zoals we eerder al hebben vermeld, is matuur haar ook droog, dus ook hydratatie is erg belangrijk. Een shampoo die zowel een milde reiniging heeft, als het haar hydrateert is de Redken All Soft Shampoo. Deze shampoo is speciaal ontworpen voor matuur haar en de perfecte eerste stap in jouw haarroutine voor Matuur haar!

       

      Tip: Probeer je haar niet te vaak te wassen. Door het te vaak wassen van je haar verwijder je oliën die essentieel zijn voor een gezonde haargroei. 

       

      Stap 2: een hydraterende conditioner

      Na het wassen van je haar met een shampoo is een conditioner onmisbaar. Een conditioner voedt je haar voor een zacht en glanzend eindresultaat. Een ander belangrijk kenmerk van de conditioner is dat het de haarschubben sluit. Het laten sluiten van de haarschubben is belangrijk want zo wordt het haar beschermd tegen negatieve invloeden van buitenaf, ook zorgt het voor meer glans. De Redken All Soft Conditioner geeft je haren een hydraterende boost en versterkt het dankzij de eiwitten die aanwezig zijn in de formule. 

       

      Stap 3: Extra verzorging

      Naast een goede shampoo en conditioner kunnen haaroliën en serums helpen om glans en veerkracht terug te brengen. Een haarolie voedt het haar van binnenuit, wat dus perfect is voor matuur haar, wat als kenmerk heeft vaak wat droger te zijn. Een haarserum kun je goed gebruiken voor het beschermen van het kwetsbare matuur haar. 

       

      Naast een haarserum of haarolie kun je ook een haarmasker toevoegen aan je haarroutine. Het Schwarzkopf Bonacure Time Restore Clay Treatment is een absolute must in je haarroutine voor matuur haar! We raden je aan om één keer per week het haarmasker te gebruiken om het haar te voeden en de elasticiteit te verbeteren. 




      Bescherm en versterk: Tips en tricks voor de verzorging van matuur haar

      Matuur haar is dus een stuk kwetsbaarder dan ‘jonger’ haar. Het is dus belangrijk om je haar goed te beschermen. Om je haar te beschermen tegen breuk en beschadiging, zijn er een paar dingen die je kunt doen:

       

      • Vermijd het gebruik van hitte-styling tools zoals föhns, stijltangen en krultangen zo veel mogelijk. Gebruik ook een hittebeschermende spray als je ze toch wilt gebruiken. 
      • Daarnaast is het ook belangrijk dat je zachte borstelsgebruikt, als je een te harde borstel gebruikt beschadigt dit je haar. Kam je haar voorzichtig met een brede kam of borstel met zachte haren om je klitten te voorkomen. 
      • Draag je haar in losse kapsels en vermijd strakke paardenstaarten of vlechten die het haar kunnen beschadigen of afbreken. 
      • Gebruik daarnaast de juiste producten die speciaal zijn ontworpen om het haar te versterken en te beschermen tegen breuk   




      Tips voor volume en veerkracht: Houd je matuur haar levendig!

      Net zoals je huid de elasticiteit verliest wanneer het ouder wordt, verliest je haar ook de elasticiteit. Om volume en veerkracht in het haar te behouden, zijn er een paar tips die je kunt volgen. 

       

      Ten eerste, vermijd het overmatig gebruik van zware stylingsproducten, omdat deze het haar kunnen verzwaren en plat kunnen maken. Kies in plaats daarvan voor lichtere producten zoals een haarmousse of spray die speciaal is ontworpen om volume te geven. Daarnaast kun je je haar föhnen met een diffuser om de natuurlijke textuur en veerkracht te behouden. De Shark Flexstyle 5-in-1 Föhn is de perfecte föhn voor het creëren van elk gewenst kapsel. Bovendien beschikt de multitasker over ionentechnologie wat haarbeschadiging tijdens het stylen voorkomt, perfect dus voor het kwetsbare matuur haar! Je kunt je haar ook liften bij de haaraanzet met een kam of borstel om extra volume te creëren. Last but not least: ga regelmatig naar de kapper. Het regelmatig knippen van je gespleten punten zorgt ervoor dat het haar er gezonder en voller uitziet.



      Behoud je jeugdige uitstraling: tips voor kleurbehandelingen en deskundig advies

      Grijs worden we uiteindelijk (bijna) allemaal. De één alleen wat sneller dan de ander. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat je je natuurlijke schoonheid omarmd. Vind je het daar nog iets te vroeg voor? Dan zijn er verschillende kleurbehandelingen beschikbaar om een frisse en jeugdige uitstraling te behouden. Een populaire optie is het toevoegen van highlights of lowlights om dimensie aan het haar toe te voegen. Dit kan helpen om je haar er voller en levendiger uit te laten zien. Daarnaast kan het kiezen van een tint die past bij je huidskleur en haar textuur ook een enorm groot verschil maken. Het is altijd raadzaam om een professionele kapper te raadplegen, omdat zij de juiste expertise hebben om de beste kleurbehandeling voor jou haar te bepalen. Ze kunnen ook rekening houden met eventuele grijze haren en de juiste producten en technieken gebruiken om uiteindelijk het gewenste resultaat te bereiken. 

       

      Gezond haar, gelukkig haar: Tips en behandelingen voor dunner wordend haar

      Het is belangrijk om te weten dat haarverlies en dunner wordend haar een natuurlijk onderdeel zijn van het ouder worden. Er zijn echter enkele dingen die je kunt proberen om de gezondheid van je haar te verbeteren. Zorg bijvoorbeeld voor een gezond dieet met voldoende voedingsstoffen, vermijd overmatig gebruik van hitte-styling tools en agressieve haarbehandelingen en gebruik haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor dunner wordend haar. Het kan ook nuttig zijn om een afspraak te maken met een dermatoloog of een haarstylist voor persoonlijk advies. 

      Daarnaast kun je gebruikmaken van de haarbehandeling Neofollics. Dit is een haarbehandeling voor dunner wordend haar. Het behandelpakket zorgt ervoor dat de algehele conditie van de hoofdhuid en het haar verbetert. Neofollics heeft verschillende sets met verschillende doeleinden. Zo heeft het een set die speciaal geschikt is voor dunner wordend haar en haaruitval, maar ook producten om grijs haar te verminderen zoals het anti-grey serum

       

      Boost je haar met voeding: tips en Yummygums supplementen

      Gezond haar begint van binnenuit. Gezonde voeding en supplementen kunnen dus zeker bijdragen aan de gezondheid van je haar. Voedingsmiddelen zoals eieren, zalm, avocado, noten en zaden bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, biotine en vitamine E, die de haargroei kunnen bevorderen. Daarnaast kunnen supplementen zoals biotine, vitamine D en ijzer ook gunstig zijn voor de haar gezondheid. Ben je niet zo’n fan van het innemen van voedingssupplementen? Dan is Yummygums wellicht iets voor jou. Dit merk verkoopt voedingssupplementen in de vorm van heerlijke snoepjes! Het is altijd een goed idee om met een voedingsdeskundige of arts te praten voordat je supplementen gaat gebruiken om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor jou specifieke behoeften.   

       

      Als we het over Matuur haar hebben, spreken we dus eigenlijk over ouder wordend haar. Dit is een natuurlijk proces waar we uiteindelijk allemaal mee te maken krijgen, maar met deze tips, tricks en haarroutine blijf je het haar op de juiste manier verzorgen. Want we zeggen niet voor niets als jaren lang: ‘’Als je haar maar goed zit’’ en dat kan gelukkig bij Matuur haar ook nog steeds. ;)

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »