• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 25 Maart 2022

   Alles wat je moet weten over shampoobars

   Shampoobars: milieuvriendelijk, goed voor je portemonnee en mega hip - deze mix is dé trend van 2022! En wat sluit daar bij aan? Juist: shampoo bars. Wij leggen je alles uit wat je hierover moet weten!

   1. Wat is een shampoo bar?
   2. Hoe gebruik ik een shampoo bar?
   3. Is een shampoo bar beter dan een ‘vloeibare’ shampoo?
   4. Kan ik meteen overstappen van een gewone shampoo naar een shampoo bar?
   5. Is een shampoo bar goed voor je haren?
   6. Hoe bewaar ik een shampoo bar?
   7. Hoe lang gaat een shampoo bar mee?
   8. Is een shampoo bar geschikt voor mij?
   9. Welke shampoo bars biedt Haarspullen aan?
   10. Bestaat er ook zoiets als Conditioner Bars?
   11. Welke producten biedt Haarspullen nog meer aan in de vorm van zeepblokken? 
   12. Is een shampoo bar vrij van schadelijke ingrediënten?
   13. Is een shampoo bar biologisch en vegan?
   14. Zijn er shampoo bars Curly Girl Methode-proof?
   15. Kan ik een shampoo bar meenemen op reis?
   16. Zijn shampoo bars cruelty free?
   17. Ik krijg een jeukende hoofdhuid van shampoo bars, hoe kan dit?
   18. Wat zijn de voor- en nadelen van een shampoo bar?
   19. Waar kan ik mijn vraag stellen over shampoo bars?

    

   1. Wat is een shampoo bar?

   We kennen vast allemaal nog wel oma’s handzeep. Een vierkanten blokje die op een bakje naast de kraan lag. Een shampoo bar is eigenlijk hetzelfde idee. Een shampoo bar is een shampoo, maar dan in een vaste vorm. Er is dus geen vloeibare substantie, maar een solide structuur. In plaats van handzeep, is het dus haarzeep! Een shampoo bar reinigt en verzorgt je haren. Andere woorden die gebruikt worden voor een shampoo bar zijn ook wel shampoo blok, shampoo reep of haarzeep. 

    

   2. Hoe gebruik ik een shampoo bar?

   Gebruik een shampoo bar onder de douche, het is namelijk het fijnst als je haren en hoofdhuid goed nat zijn om de shampoo bar goed te kunnen verdelen. Wrijf de shampoo bar tussen je handen of rechtstreeks op het natte haar. Masseer het vervolgens goed door je haren en laat het opschuimen. Spoel vervolgens de shampoo goed uit je haren. Helemaal done? Leg dan de shampoo bar op een droge plek om het zo goed mogelijk te bewaren. 

    

   3. Is een shampoo bar beter dan een ‘vloeibare’ shampoo?

   Niet per se! Het grote voordeel is natuurlijk dat het plasticvrij is. Dit scheelt ont-zet-tend veel plastic afval. Daarnaast kan een shampoo bar ook niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt namelijk veel geld besparen met een shampoo bar, zo kan 70 gram van een shampoo bar gelijk staan aan de inhoud van 4 plastic flessen shampoo. Daarnaast zou je een shampoo bar ongeveer 80 keer kunnen gebruiken. Hierdoor ben je dus goedkoper uit.

   Daarnaast is harde zeep doorgaans wat milder voor de haren en hoofdhuid omdat vloeibare zeep meestal additieve ingrediënten nodig heeft om bijvoorbeeld langer houdbaar te blijven. Deze additieve ingrediënten voegen verder niet iets toe aan de verzorging van je hoofdhuid en haren. Daarnaast heeft een shampoo bar ook een lagere pH-waarde (zuurgraad) die dichter bij de pH-waarde van je huid ligt. Als je altijd je haren met vloeibare shampoo hebt gewassen moet je hoofdhuid hier wel even aan wennen. Hoe? Lees dat in vraag 4: kan ik meteen overstappen van een gewone shampoo naar een shampoo bar?

    

   4. Kan ik meteen overstappen van een gewone shampoo naar een shampoo bar?

   Ben je helemaal verkocht en heb je jouw eerste shampoo bar in huis gehaald? Wees dan niet teleurgesteld als je niet meteen het gewenste resultaat hebt na de allereerste wasbeurt. Je hoofdhuid is waarschijnlijk gewend geraakt aan een bepaalde pH-waarde van je vloeibare shampoo. Hoe zit het eigenlijk met die pH-waardes? Wij leggen het je uit (of skip de uitleg en ga meteen door naar de conclusie):

   Over pH-waardes:
   Een pH-waarde wordt gebruikt om aan te geven hoe ‘zuur’ iets is. Dit wordt aangegeven met getallen tussen de 0-14, waarbij een pH-waarde van 7 wordt gezien als neutraal. Alles tussen de 0-7 wordt gezien als lichtzuur tot sterk zuur. Alles van 7-14 wordt gezien als licht basisch tot sterk basisch. 

   De pH-waarde van je hoofdhuid is gemiddeld 4,7 en van je haren 3,7. Haarproducten die je gebruikt hebben allemaal een eigen pH-waarde, die bij gebruik gemengd wordt met de pH-waarde van je haar en hoofdhuid. Hierdoor kunnen je haren zuurder of basischer worden. Je kunt het beste een haarproduct gebruiken die dicht bij je eigen pH-waarde ligt. Dit omdat je haren moeten wennen als er een verandering optreedt in de pH-waarde, wat als gevolg kan hebben: klitten, pluis, dof haar, gespleten punten, kwetsbaar haar, uitgedroogd haar, minder veerkrachtig haar, etc. Een goede pH-waarde (tussen de 3,5-5,0) zorgt dus voor een positief effect, wat kan leiden tot: glanzend, glad, gehydrateerd, sterk, veerkrachtig, beschermd haar. Je kunt ook express kiezen om een andere pH-waarde te kiezen. Heb je bijvoorbeeld een vette hoofdhuid (dit is een lage pH-waarde) dan kun je ervoor kiezen om een shampoo bar te kiezen waarbij de pH-waarde wat hoger ligt, zoals 6 of hoger. Dit neutraliseert de hoofdhuid waardoor je minder snel last krijgt van een vette hoofdhuid. Handig he?

   Conclusie
   Om een lang verhaal kort te maken, je haren moeten gewoon even wennen aan de overstap van shampoo-soort. In het begin kan het wennen aan een shampoo bar even wat moeite kosten, maar  hou vol! Het kan soms wel 10 wasbeurten duren voordat je haren gewend zijn. Maar gelukkig is hier dé oplossing voor: Appelcider Azijn (ja, echt)! De zuurgraad in appelazijn kan zeer behulpzaam zijn om een goede balans te bereiken met de pH-waarde van je hoofdhuid. Appelazijn kan je natuurlijke pH-waarde herstellen zonder goede oliën in je hoofdhuid te beschadigen. Daarnaast heeft appelazijn een antibacteriële eigenschap en is het een natuurlijke conditioner: helpt klit uit je haren te halen waardoor je haren zachter worden. Kies wel een biologische, ongefilterde appelazijn voor het beste resultaat. Vul een sprayfles voor 50% met appelazijn en 50% met water. Spray of druppel na gebruik van de shampoo bar het appelazijnmengsel door je haren en masseer het goed op je hoofdhuid. Laat het even intrekken en spoel het daarna goed uit. 

   Net als shampoo’s, hebben ook shampoo bars verschillende pH-waardes. Je kunt dus altijd kiezen welke het beste bij jouw haren past!

    

   5. Is een shampoo bar goed voor je haren?

   Een shampoo bar kan net zo goed zijn voor je haren als een vloeibare shampoo. Alleen bestaat een shampoo bar meestal uit natuurlijke ingrediënten, omdat het geen conserveringsmiddelen nodig heeft die een vloeibare shampoo vloeibaar houdt. Hierdoor worden je haren minder snel belast met schadelijke of onnodige ingrediënten. Maar er zijn natuurlijk ook vloeibare shampoo’s die ook veel natuurlijke ingrediënten hebben zonder parabenen, sulfaten, siliconen, etc. 

    

   6. Hoe bewaar ik een shampoo bar?

   Je wilt natuurlijk dat jouw shampoo bar zo lang mogelijk mee gaat! Daarom hebben wij een aantal tips hoe je jouw shampoo bar het beste kunt bewaren:

   Bewaar je shampoo bar niet in de douche. Hierdoor kunnen er ook geen druppels water op komen die ervoor zorgen dat er steeds een stukje zeep smelt. Wil je ‘m toch in de douche bewaren? Doe de zeep van in een waterdicht bakje, maar ook een waterdicht bakje is niet alles. In de douche kan de zeep dan namelijk gaan zweten. 

   Als je de shampoo niet in een luchtdichtdoosje stopt maar op een droge (geventileerde) plek, gaat je zeep het langste mee! En check deze superhandige tip: snij je zeep in stukjes, zodat je elke keer een klein stukje zeep in de douche hebt liggen en de rest op een droge plek ligt.

   Kortom, je kunt de zeep het allerbeste op een schaaltje of bakje bewaren buiten de douche of kleine stukken meenemen in de douche. Het schaaltje moet je af en toe wel even schoonmaken. Zo’n bakje ziet er ook nog eens super hip uit. 

    

   7. Hoe lang gaat een shampoo bar mee?

   Hoe lang een bar mee gaat, ligt eraan hoe vaak jij je haren wast en hoeveel zeep je gebruikt. Om een voorbeeld te geven: een shampoobar van 70 gram gaat gemiddeld 2 maanden mee, mits je om de 3 dagen je haren wast - veel langer dan een shampoo uit de fles. Uiteraard hangt dit samen met de lengte van je haren en hoe vaak jij je haren wast. De geur, kleur of werking van zeep kan in de loop van de tijd wat veranderen. Gooi je zeep niet meteen weg, dat kan zonde zijn! Als de zeep gaat stinken of dubieuze plekken krijgt die er eerst niet waren, kun je de zeep beter weggooien. 

    

   8. Is een shampoo bar geschikt voor mijn haren?

   Net als shampoo’s vind je shampoo bars ook in allerlei soorten en maten voor ieder haartype. Zo heb je, net als bij vloeibare shampoo’s, shampoo bars voor krullen, grijs haar, droog haar, vet haar, gekleurd haar, dun/fijn haar, jeukende hoofdhuid, roos… zo kunnen we nog wel even doorgaan! Of een shampoo bar geschikt is voor jou, gaat vooral om persoonlijke voorkeur welke zeep je het prettigst vindt om te gebruiken. Harde zeep is doorgaans wat milder voor de haren en hoofdhuid omdat vloeibare zeep meestal additieve ingrediënten nodig heeft om bijvoorbeeld langer houdbaar te blijven. Deze additieve ingrediënten voegen verder niet iets toe aan de verzorging van je hoofdhuid en haren. Daarnaast heeft een shampoo bar ook een lagere pH-waarde (zuurgraad). 

    

   9. Welke shampoo bars biedt Haarspullen aan?

   Op dit moment hebben wij meerdere merken in onze webshop - één van de eerste shampoobars wereldwijd is Lamazuna. In Nederland is dit merk nog niet zo populair, maar het is gigantisch. Ze zijn in 2010 begonnen met shampoobars en dus plasticvrij wassen.

    

   LAMAZUNA

   De shampoo bars van Lamazuna zijn volledig natuurlijk, en zijn allemaal handgemaakt. Het merk is Frans en het is een vooral kleurrijk merk. Ze zijn biologisch, natuurlijk, milieuvriendelijk en 100% zero waste. Alle ingrediënten zijn puur, biologisch, in het wild gegroeid of ecocert-gecertificeerd. Alle shampoo- en conditioner bars zijn vrij van siliconen, parabenen, sulfaten en quats. Het assortiment van Flow Cosmetics bestaat op dit moment uit zes shampoo bars:

   Voor normaalhaar zijn de volgende bars beschikbaar:

   Lamazuna  Abesessijnse Olie Shampoo Bar

   Lamazuna Kaolien & Groene Klei Shampoo Bar

   Voor droog haar zijn de volgende bars beschikbaar:

   Lamazuna Kokosolie Shampoo Bar

   Lamazuna Pruimenolie Shampoo Bar

   Voor vethaar zijn de volgende bars beschikbaar:

   Lamazuna Spirulina & Groene Klei Shamoo Bar

   Lamazuna Ghassoul Klei Shampoo Bar

    

   HAPPYSOAPS

   De shampoobars van Happysoaps zijn afkomstig van eigen bodem, Nederland. De keuze is enorm, en het is niet voor niets zo populair in Nederland. Ze zijn explosief gegroeid in een zeer korte periode, en ze blijven maar innoveren. Met een breed aanbod van 100% (micro)plasticvrije, vegan en natuurlijke HappySoaps Shampoo Bars, is er voor ieder haartype een geschikte Shampoo Bar te vinden! Omgerekend zijn de Bars ook een stuk goedkoper dan de traditionele shampoos. Eén Shampoo Bar staat namelijk gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen. Goed voor jou, je portemonnee en de planeet!

    

   Voor dagelijks gebruik zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps In Need of Vitamin Sea Shampoo Bar

   Happysoaps La Vie en Rose Shampoo Bar

   Happysoaps Ylang Ylang Shampoo Bar

   Happysoaps Fruiful Passion Shampoo Bar

   Happysoaps Coco Nuts Shampoo Bar

   Happysoaps Bergamot Shampoo Bar

    

   Voor normaal haar zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps Aloë You Very Much Shampoo Bar

   Happysoaps Purple Rain Shampoo Bar

   Happysoaps In Need of Vitamin Sea Shampoo Bar

   Happysoaps La Vie en Rose Shampoo Bar

   Happysoaps Ylang Ylang Shampoo Bar

   Happysoaps Fruiful Passion Shampoo Bar

   Happysoaps Coco Nuts Shampoo Bar

   Happysoaps Bergamot Shampoo Bar

    

   Voor vet haar zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps Aloë You Very Much Shampoo Bar

   Happysoaps La Vie en Rose Shampoo Bar

    

   Voor beschadigd haar zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps Aloë You Very Much Shampoo Bar

   Happysoaps Tea-Riffic Shampoo Bar

   Happysoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar

    

   Voor droog haar zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps You're One in a Melon Shampoo Bar

   Happysoaps La Vie en Rose Shampoo Bar

   Happysoaps Tea-Riffic Shampoo Bar

   Happysoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar

    

   Voor  dun haar zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar

    

   Voor krullend haar zijn de volgende bars geschikt:

   Happysoaps You're One in a Melon Shampoo Bar

   Happysoaps La Vie en Rose Shampoo Bar

    

   Voor slap haar is de volgende bar geschikt:

   Happysoaps Tea-Riffic Shampoo Bar

   Happysoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar

    

   Anti-roos shampoobars:

   Happysoaps Purple Rain Shampoo Bar

    

   Voorblond haar is de volgende bar geschikt:

   Happysoaps Purple Rain Shampoo Bar

   Happysoaps La Vie en Rose Shampoo Bar

   Happysoaps Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar

    

   FLOW COSMETICS
   De shampoo bars van Flow Cosmetics helpen volledig bij de natuurlijke haarverzorging voor allerlei verschillende soorten haar en hoofdhuid. Hierdoor is er altijd een perfect product voor jouw haartype- en kleur. De Flow Cosmetics Shampoo bars zijn biologisch, natuurlijk, milieuvriendelijk en 100% zero waste. Alle ingrediënten zijn puur, biologisch, in het wild gegroeid of ecocert-gecertificeerd. Alle shampoo- en conditioner bars zijn vrij van siliconen, parabenen, sulfaten en quats. Het assortiment van Flow Cosmetics bestaat op dit moment uit negen shampoo bars, echter hebben wij besloten om met dit merk te stoppen. Hieronder zie je de shampoobars die wij nog verkopen van het merk Flow Cosmetics:

   • Coconut Milk - Shampoo bar voor droog en grof haar
   • Marigold - Shampoo bar voor normaal en krullend haar
   • Brunette - Shampoo bar voor geverfd of natuurlijk donker haar
   • Henna Red - Shampoo bar voor rood geverfd of natuurlijk rood haar

    

   10. Bestaat er ook zoiets als een Conditioner Bar?

   Als je aan de slag wilt gaan met shampoo bars, dan is het wellicht ook wel zon handig en vooral ook logisch om een conditioner bar te bestellen. Maar bestaan deze ook? Ja, zeer zeker! We hebben meerdere varianten in ons assortiment, bekijk welke het beste aansluit bij jouw haartype en maak een keuze!

   Lamazuna Vanille Conditioner Bar 

   Lamazuna Citrus Conditioner Bar

   Happysoaps Tender Rose Conditioner Bar

   Happysoaps Chamomile Relaxation Conditioner Bar

   Happysoaps Aloë Vera Love Conditioner Bar

   Happysoaps Melon Power Conditioner Bar

   Happysoaps Green Tea Happiness Conditioner Bar

   Happysoaps Lavender Bliss Conditioner Bar

    

   11. Welke producten biedt Haarspullen nog meer aan in de vorm van zeepblokken?

   Naast shampoo bars biedt Haarspullen nog meer producten in de vorm van zeep blokken. Zo kun je na de shampoo je haren extra voeden met de Intensive Conditioner Bar of de Coconut Milk Creamy Hair Mask. Maar er is meer!

    

   Deodorants in plastic vrije verpakkingen
   De deodorants zijn geen zeepblokken meer vanwege onhandig formaat voor onder de armen, echter zijn de de deodorants van de shampoobars merken plastic vrij, aluminiumvrij en zijn daarnaast zacht en natuurlijk. Merken die shampoobars ontwikkelen, maken ook deo's die geheel natuurlijk zijn en plasticvrij! Een zeepblok is niet zo heel praktisch, vandaar een andere vorm!

   Attitude Super Leaves Natural Deodorant Orange Leaves

   Attitude Chamomile Baking Soda Free Deodorant

   Happysoaps Neutraal Natuurlijke Deodorant

   Happysoaps Eucalyptus & Lemongrass Natuurlijke Deodorant

    

   Shave bar
   Ja, echt! Een scheerzeep - je verwacht het misschien niet maar deze is rijk en romig schuimend. Hierdoor glijdt de scheermes moeiteloos over de huid. De Heather Shave Barwerkt kalmerend en hydraterend voor de huid en laat de huid verzorgt achter, zonder irritatie of droogheid!

    

   Wonder balsem
   Kennen we het wonderpotje nog van vroeger? Dit is de nieuwe variant! De Wonder Balm is een multifunctionele, herstellende balm die huid en lichaam helpt genezen en beschermen tegen invloeden van buitenaf. De Wonderbalm is niet plakkerig en is fris en koel op de huid.  

    

   Sun repair balsem
   Wist je dat je ook je lippen moet insmeren met zonnebrandcream om verbranden te voorkomen? Als dit toch is gebeurd, is de Sun Repair Balm je redder in nood! Dit is een vitaminerijk balsem die intensieve voeding geeft aan de gevoelige en gebarsten huid, met name voor droge en gesprongen lippen is 'ie erg fijn. 

    

   12. Is een shampoo bar vrij van schadelijke ingrediënten?

   Ja zeker! Shampoo bars zijn over het algemeen juist vrij van schadelijke ingrediënten. De shampoo bars van Lamazuna zijn namelijk vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Niet zijn de shampoo bars daar vrij van ook bevatten ze nog eens geen parfum en palmolie. Happysoaps gebruikt echter het natuurlijke ingrediënt Sodium Coco-Sulfate als reinigingsmiddel. Lamazuna gebruikt sodium cocoyl isethionate in combinatie met coco-glucoside. Ook zijn de shampoo bars nog eens verpakt in een recyclebare verpakking. Echter kan het zo zijn dat sommige merken dit niet hebben, dit ligt dan aan het merk en dat ze 1 of 2 shampooblokken erbij verkopen omdat het een rage is. Merken zoals Lamazuna en Happysoaps zijn altijd vrij van schadelijke ingrediënten. 

    

   13. Is een shampoo bar biologisch of vegan?

   Plasticsoep in de zee, plastic afval op straat, plastic wat niet gerecycled wordt… Plastic is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. De grote vraag is: hoe gaan we dit oplossen? Door een shampoo bar te gebruiken ga je al een stapje in de goede richting om minder plastic te gebruiken. Een shampoo bar zit namelijk niet in een plastic fles wat heel veel plastic scheelt. Daarnaast overleeft een shampoobarmeerdere shampooflessen, omdat ze langer meegaan. Door een shampoo bar te kopen in plaats van een shampoofles bespaar je heel veel plastic. Daarnaast worden geen dieren geschaad bij het maken van de shampoobars van Flow Cosmetics: alle shampoo bars zijn 100% vegan en biologisch.

    

   14. Zijn er shampoo bars curly girl methode proof?

   Ja, die zijn er! Ook shampoo bars kunnen zorgen voor glanzende en zijdezachte krullen. Als je een shampoo bar wilt die curly girl methode proof is, controleer dan of ‘ie vrij is van sulfaten, siliconen, minerale oliën en alcoholen. Deze ingrediënten zorgen er namelijk voor dat je krullen uitdrogen, terwijl we ze juist zo gevoed mogelijk willen hebben! 

    

   15. Kan ik een shampoo bar meenemen op reis?

   Als je deze zomer een tripje op de planning hebt staan met alleen handbagage, zit je supergoed met een shampoo bar! Dit heeft namelijk veel voordelen. Ten eerste kun je met een gerust gevoel door de douane, want het mag gewoon mee in je handbagage! Je hoeft je niet te houden aan het aantal ml wat normaal door de douane mag met een vloeibare shampoo. Ten tweede is het lekker licht en neemt het niet veel ruimte in beslag. Kan die leuke bikini toch nog mee! Waar wij ook heel blij van worden, is dat al jouw bagage droog en wel aankomt op bestemming, geen lekkere flesjes meer! 

    

   16. Zijn shampoo bars cruelty free?

   Ja! De shampoo bars die wij verkopen zijn 100% cruelty free. Geen een van onze shampoo bars is getest op dieren. Bij Flow Cosmetics hebben ze als doel om het plastic probleem aan te pakken. Ook staan ze hand in hand met de natuur om alle producten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Alle ingrediënten die ook worden gebruikt zijn 100% biologisch.

    

   17. Ik krijg een jeukende hoofdhuid van een shampoo bar, hoe kan dit?

   Een jeukende hoofdhuid door het gebruik van een shampoo bar is niet gek.  Als je altijd vloeibare shampoo hebt gebruikt, moet je hoofdhuid waarschijnlijk wennen aan een shampoo bar. Het kan zijn dat de shampoo je de eerste tijd bevalt, maar dat je na een paar weken last krijg van irritaties, schilfertjes of vette haren. Dit kan meerdere oorzaken hebben. We leggen het je uit en hoe je het kunt oplossen:

   1 Je bent allergisch voor één van de ingrediënten
   Shampoo bars zijn meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het kan zijn dat je allergisch bent voor één van deze ingrediënten. Je kunt de proef op de som nemen en een andere shampoo bar proberen!

   2 Je spoelt de shampoo bar niet goed uit
   In shampoo bars zitten meestal geen agressieve reinigers zoals sulfaten. Hierdoor moet je je haren wel goed uitspoelen om het zeep extra goed uit je haren te halen. Anders kan er vuil en haarzeep achterblijven op je hoofd, ook wel build ups. Spoel het dus extra goed uit of gebruik appelazijn als spoeling. Tip: als je de shampoo minimaal een minuut lang uitspoelt, kom je al een heel eind! 

   3 Je hoofdhuid moet nog wennen
   Als je net bent geswitcht van vloeibare shampoo naar shampoo bars, moet je hoofdhuid waarschijnlijk nog even wennen. Je hoofdhuid wordt namelijk op een milde manier gewassen waardoor de talgproductie even moet wennen. Hierdoor kunnen je haren/hoofdhuid vettig aanvoelen. Dit is een kwestie van doorbijten! Mocht het lang aanhouden, kan het zijn dat je allergisch bent of je haren niet goed uitspoelt.

   4 Je moet wennen aan de pH-waarde
   Doordat je hoofdhuid en haren een andere pH-waarde hebben dan de shampoo bar kan het zijn dat je haren daar eerst aan moeten wennen. Hierdoor kan het even duren voordat je het gewenste resultaat hebt. Dus niet getreurd als je niet meteen het perfecte resultaat hebt. 

   5 De shampoo bar is niet geschikt voor je hoofdhuid
   Het kan ook zijn dat je niet de juiste shampoo bar hebt en dat hij niet geschikt is voor jouw hoofdhuid. Probeer dan eens een andere! Het kan ook zijn dat je hoofdhuid helemaal niet kan wennen aan een shampoo bar, dus dat het helemaal niet werkt voor jou. 

    

   18. Wat zijn de voor- en nadelen van een shampoo bar?

   Om een lang verhaal, oftewel 18 vragen, kort samen te vatten hebben we een handig overzichtje gemaakt met alle voor- en nadelen over de shampoo bar:

   Voordelen van shampoobars:

   • Het is een milde shampoo
   • Shampoo bars bevatten vaak veel natuurlijke oliën
   • Het is milieuvriendelijk
   • Goedkoop in vergelijking met reguliere shampoo
   • Geen leeggelopen flesjes meer in je tas
   • Het ziet er superleuk en fleurig uit
   • Minder plastic afval (veeeel minder)
   • Het schuimt lekker
   • Het neemt minder ruimte in 
   • Je kunt langer met een shampoo bar doen dan met een reguliere shampoo
   • Geen schadelijke ingrediënten, alleen het nodige

   Nadelen van shampoobars:

   • Het kan zijn dat je haren moeten wennen
   • Het kost iets meer tijd dan een normale shampoo
   • Shampoo bars nu zijn vaak alleen online verkrijgbaar
   • Shampoo bars hebben geen sterke geur

    

   19. Waar kan ik mijn vraag stellen over shampoo bars?

   Heb jij nog een vraag over een van onze shampoo bars? Of is het jou toch nog niet helemaal duidelijk of een shampoo bar voor jou geschikt is? Happy to help! Je kunt ons altijd mailen via [email protected], hier proberen wij zo snel mogelijk jouw vraag te beantwoorden. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar, hier zijn wij te bereiken tijdens kantooruren. 

   News & updates

   Recente artikelen