• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 14 April 2023

      Bruine benen op rokjesdag

      De zon schijnt, dus dat betekent dat het weer tijd is voor het dragen van rokjes, jurken en korte mouwen! Terwijl je voor je kast staat en dat leuke nieuwe rokje aandoet, valt je opeens iets op waar je nog niet bij stil bij hebt gestaan… Je benen hebben de hele winter geen zonlicht gezien en hebben eerder iets weg van twee melkflessen. De eerste dag dat je een zomerse outfit draagt is enerzijds iets waar je naar uit hebt gekeken en anderzijds iets waar je dus best onzeker over kan worden. Ondanks dat dit totaal niet nodig is, is het wel begrijpelijk. Time to do something about it!

       

      Bruin zonder zon

      Sommige mensen hebben het geluk dat wanneer ze de zon ruiken al bruin worden. Anderen worden al rood bij het zien van het zonnige weerbericht. Gelukkig is er tegenwoordig een geweldig product op de markt waardoor jij snel een bruin tintje hebt zonder daarvoor uren in de zon te hoeven liggen: zelfbruiner. Met een zelfbruiner heb jij in een handomdraai een egaal gebruinde huid zodat je zelfverzekerd je rokje kunt dragen op rokjesdag. 

       

      We snappen dat dit bijna te mooi klinkt om waar te zijn, maar toch is het echt zo. Een zelfbruiner bevat namelijk het ingrediënt DHA, ook wel dihydroxyacetone. Dit ingrediënt reageert op de eiwitten in de bovenste laag van de huid. Hier bevinden zich ook de dode huidcellen. Door deze reactie ontstaat er een bruine kleur, en dat willen we! Er zijn zelfbruiners die je direct een gebruinde huid geven en zelfbruiners die een wat langere inwerktijd hebben. 

       

      Oranje? Liever niet!

      Wordt je van een zelfbruiner niet oranje? Nee hoor, dit hoeft niet te gebeuren. Zo lang je een goede zelfbruiner aanschaft en het op de juiste manier gebruikt, geniet jij van een natuurlijke bruine kleur. Hoe hoger de DHA-concentratie in de zelfbruiner, hoe bruiner en natuurlijker het resultaat. Door de hogere concentratie is de zelfbruiner wellicht iets duurder dan een zelfbruiner met een lage DHA, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Welke zelfbruiner je het beste kunt kiezen en hoe je een zelfbruiner gebruikt zonder oranje te worden, leggen we je hieronder uit.

       

      Hoe gebruik je een zelfbruiner?

      Als eerst is het belangrijk om een zelfbruiner te kiezen die past bij jouw huid. Er zijn namelijk verschillende soorten zelfbruiners te vinden. Zo heb je een mousse, lotion en een spray.

       

      Zelfbruiner mousse

      Een zelfbruiner mousse, ook wel foam, is zeer geschikt voor als je net begint met het zelfbruinen van je huid. Een mousse is namelijk gemakkelijk in gebruik en geeft een egaal bruin resultaat zonder vlekken. Om deze reden blijven professionele tanners vaak ook gebruikmaken van een mousse. Een mousse is ideaal voor het bruinen van grote oppervlakken zoals je armen, benen en rug.

       

      Zelfbruiner lotion

      Als je last hebt van een droge of gevoelige huid is een zelfbruinende lotion ideaal. Deze tanning bevat namelijk ook verzorgende ingrediënten en heeft net zoals een bodylotion een hydraterende werking. 

       

      Zelfbruiner spray

      Een tanning spray is ideaal voor het bruinen van je gezicht en decolleté. Je krijgt een egaal bruin resultaat door het gebruiken van een spray, maar het is wel belangrijk om niet te lang op één plek te blijven sprayen anders krijg je vlekken. 

       

      Zelfbruiner speciaal voor het gezicht

      Een bekend fenomeen: je lichaam ziet er mooi gebruind uit, maar je gezicht blijft maar wit. Dit komt doordat we ons gezicht vaak goed reinigen en exfoliëren. Hierdoor krijgen we een prachtige egale en jong uitziende huid, maar is het bruine kleurtje vaak ook minder lang houdbaar. Moet je dan minder vaak je gezicht wassen? Absoluut niet! Het goed reinigen van je gezicht is zeer belangrijk. Wel kun je ervoor kiezen om je gezicht in te smeren met een zelfbruiner. Dit kan met de eerder genoemde zelfbruiners, maar als je een gevoelige huid hebt is het verstandig om een zelfbruiner te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het gezicht. Twee voorbeelden hiervan zijn de: Dr. Hauschka Bronzing Tint en het Mr. en Mrs. Tan Serum.

       

      Heb je een zelfbruiner gevonden die past bij jouw wensen? Dan is het tijd voor de volgende stap! 

       

      Hoe breng je een zelfbruiner aan?

      Check van tevoren altijd even de inwerktijd op de verpakking van de zelfbruiner, zo kom je niet voor verrassingen te staan. ;) Zorg voor een schone huid die vrij is van dode huidcellen. Voor een super egaal resultaat is het aan te raden om de huid eerst te scrubben en te ontharen (indien gewenst). Hierdoor verwijder je dode huidcellen en voorkom je vlekken. Ook zorgt dit ervoor dat de zelfbruiner extra goed hecht aan de huid zodat je langer kunt genieten van je bruine tan! 

       

      Vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van de zelfbruiner. Door gebruik te maken van een applicatiehandschoen bescherm je je handen en kun je de zelfbruiner mooi egaal verdelen over de huid. Neem een hoeveelheid van de mousse of lotion op de tanning mitt en verdeel deze gelijkmatig over de huid door het maken van roterende bewegingen. Houd je aan de inwerktijd op de verpakking en neem even een lekker me-time momentje! Wanneer de inwerktijd is verstreken, spoel je de zelfbruiner alleen af met water en voilà, bruine benen die gezien mogen worden! 

      Tip: Het is belangrijk dat je contact vermijdt met verzorgingsproducten zoals zeep en shampoo wanneer je de zelfbruiner afspoelt, zo geniet je extra lang van je bruine tint.

       

      Met beide benen op de grond reis ik de hele wereld rond

      Een zelfbruiner is een veilige manier om te genieten van een bruine huid. We zijn ons er steeds bewuster van dat de UV-stralen van de zon schadelijk kunnen zijn voor onze huid en laat de zonnebank nou ook niet al te best zijn. Een zelfbruiner is daarentegen niet schadelijk omdat het enkel reageert op de dode huidcellen. De dode huidcellen vallen naar verloop van tijd gewoon weer van je lichaam. Mag je dan helemaal nooit meer in de zon? Nee hoor, het is niet nodig om de zon altijd te vermijden. De zon speelt namelijk een belangrijke rol in de aanmaak van vitamine D, en laat veel Nederlanders daar nou net een tekort aan hebben. Je kunt dit tekort uiteraard aanvullen met vitamine D supplementen of door op een verantwoorde manier tijd door te brengen in de zon. Op een verantwoorde manier betekent: niet te lang en met een zonnebrand. 

       

      Voor wie net een vakantie heeft geboekt naar een zonnig land, maar gelijk al wil flaneren op het strand met een bruin kleurtje is er een zonnebrand met een tintje. Deze zonnebrand geeft je huid een subtiele bruine tint én beschermt je huid tegen de zon! 

       

      Nog een paar tips waarvan jij gaat stralen!

      Hieronder hebben we nog een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het tannen gegarandeerd een succes! 

       

      Alles wat je nodig hebt

      In ons assortiment vind je veel verschillende soorten zelfbruiners, maar ook leuke geschenkverpakkingen. Deze gift sets bevatten alle zelfbruiningsproducten die je nodig hebt voor het bruinen van je huid. Ze zijn niet alleen superleuk om te geven maar ook handig om aan te schaffen voor jezelf, zo heb je in één keer alles wat je nodig hebt in huis voor een leuke prijs.

       

      Zo geniet je extra lang van je zelfbruiner

      Wanneer je extra lang van je zelfbruiner wil genieten is de voorbereiding super belangrijk. Breng de zelfbruiner dus aan op een schone, gescrubde en droge huid. Blijf je huid dagelijks goed hydrateren. Scrubben, waxen en je huid scheren verkorten de levensduur van je tan. Probeer dit dus te doen voordat je een zelfbruiner aanbrengt. 

       

      Hoe verwijder ik mijn zelfbruiner?

      Ben je toch niet helemaal blij met het eindresultaat of ben je wel weer even klaar met dat bruine kleurtje? Een zelfbruiner is in de meeste gevallen maar 5 tot 8 dagen zichtbaar. Hierna vervaagt de bruine teint langzaam. Wil je niet zo lang wachten of heb je zelfbruiner aan je handen en wil je dit er zo snel mogelijk af hebben? We got you!

       

      Gebruik een scrub om de zelfbruiner te verwijderen. Je kunt ook baking soda mengen met water, met deze homemade scrub verwijder je gemakkelijk de zelfbruiner van je huid. Citroensap kan helpen om de zelfbruiner van je handen te verwijderen. Neem een klein beetje citroensap in je handpalmen en laat het even inwerken. Spoel vervolgens af met water. Pas bij het gebruik van citroensap wel op met wondjes, dit kan gaan prikken. Als laatste redmiddel kun je babyolie gebruiken. Meng de babyolie met water en smeer hiermee je handen of lichaam in, even laten inwerken, afspoelen et voilà: een zachte huid zonder zelfbruiner!


      Het belangrijkste is dat jij je zelfverzekerd voelt. Wanneer jij je zelfverzekerd voelt, straal je als de zon en dat is het allermooist. Omarm jezelf (en dus ook je witte benen) en geniet van de zomer! 

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »