• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 25 Mei 2023

      De perfecte make-up routine

      Wanneer je een complete make-up routine aanbrengt, is het erg fijn om een goede volgorde te hanteren. Dit zorgt uiteindelijk voor het mooiste resultaat. Natuurlijk zijn er geen regels rondom make-up, maar ben jij nieuwsgierig naar de beste volgorde om make-up aan te brengen? Dan ga je het antwoord vinden in deze blog! We geven stap-voor-stap aan wanneer je het beste welke make-up kunt gebruiken. Lees dus snel verder en wordt een echte make-up expert!

       

      Make-up routine, #1: Verzorging

      Start met het reinigen van je gezicht. Een schone huid is dé basis van elke make-up look! Start daarna met het verzorgen van je gezicht, bijvoorbeeld met een gezichtscrème. Het is verstandig om voordat je je make-up routine gaat aanbrengen, eerst even tijd besteedt aan je huid. De keuzes voor skincare zijn oneindig breed en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt! Nog een aantal go's en no go's:

      ✔ Breng make-up aan op een schoon gezicht

      ✔ Breng SPF aan onder je make-up, voordat je de deur uit gaat

      ✖ Ga niet slapen met make-up op, dit kan de poriën verstoppen en vlekken veroorzaaken.

       

      Make-up routine, #2: Primer

      Na het verzorgen van je gezicht, kun je het beste een primer aanbrengen. Een primer is een tussenlaagje tussen jouw gezicht en je make-up, dat ervoor zorgt dat je je make-up gemakkelijker kunt aanbrengen. Maar dat is niet het enige: een primer zorgt er ook nog eens voor je make-up langer én mooi egaal blijft zitten. Wil je je huid een glow geven? Of toch liever een corrigerende primer die je helpt om van je roodheden af te komen? Dat kan! We hebben verschillende primers in ons assortiment, voor verschillende huidtypes. Een aantal go's en no go's:

      ✔ Laat de primer even intrekken, voordat je start aan de make-up

      ✖ Gebruik het niet over je hele gezicht, maar op de droge plekken of juist vette plekjes

       

      Make-up routine, #3: Concealer

      De volgende stap in de make-up routine is de concealer. Donkere kringen, oneffenheden en rode vlekjes in jouw gezicht zijn verleden tijd met behulp van concealer! Daarnaast kun je met concealer ook bepaalde plekken op je gezicht oplichten, zo krijg je gemakkelijk een frissere uitstraling. Een aantal go's en no go's:

      ✔ Blend de concealer met je vingers, de warmte van de vingers helpt bij het blenden

      ✖ Gebruik geen vette concealer onder de ogen, dit kan in de fijne lijntjes ophopen

       

      Make-up routine, #4: Foundation

      Nu je met de concealer ongewenste plekjes hebt weggewerkt of je wallen hebt opgelicht, kun je starten met het aanbrengen van de foundation. Foundation is een fijne basis, het zorgt voor een geëgaliseerde huid. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en merken foundations, of je nu opzoek bent naar een vloeibare foundation, cream foundation of zelfs een foundation stick, op deze pagina leggen we uit welke het beste bij jouw huidtype past: foundation. Je kunt foundation aanbrengen met de vingers, of met kwast of een spons. Was de spons en kwast wel regelmatig, om ophopingen van bacteriën te voorkomen. Dit voorkomt ook puistjes. Extra tip: je kunt beter eerst te weinig foundation aanbrengen dan te veel. Je kunt altijd nog wat extra foundation aanbrengen om het gewenste resultaat te behalen! Te veel foundation geeft een onnatuurlijk en cakey effect. Een aantal go's en no go's:

      ✔ Match je foundation met je eigen huidskleur, nek en decolleté

      ✔ Was je kwast en make-up spons regelmatig, om onzuiverheden te voorkomen,

      ✔ Blend de foundation goed uit bij de kaaklijn, dit voorkomt een streep

      ✔ Breng de foundation (en de rest van je make-up) aan bij natuurlijk daglicht

      ✖ Breng niet te veel foundation aan, dit gaat er onnatuurlijk en zwaar uit zien.

       

      Make-up routine, #5: Poeder

      Vaak denken mensen dat een gezichtspoederalleen effectief is voor mensen die last hebben van een vette huid. Ja, een gezichtspoeder doet wonderen bij het voorkomen van ''glim'' gedurende de dag, maar er zitten nog zoveel meer voordelen aan! Een gezichtspoeder zal je make-up langer laten zitten, beter laten uitkomen en een eventueel 'cakey' effect wegnemen. Daarnaast kun je met gezichtspoeder (net als met een concealer!) meer contour geven aan het gezicht, door een dikkere laag aan te brengen op plekken die je wilt 'highlighten'. Dit kan bijvoorbeeld zijn onder je ogen, jukbeenderen, kin of neusbrug. Dit laatste, het contouren, gaat eigenlijk samen met de volgende stap. 

       

      Make-up routine, #6: Highlighting & Contouring

      Nu is het tijd voor de volgende stap: Highlighting & Contouring. Met een highlighter en/of bronzer kun jij perfect een scherpe kaaklijn, smallere neus, kleiner voorhoofd en opvallende jukbeenderen creëren. Je kunt op veel verschillende manieren jouw gezicht contouren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende soorten substanties, dit ligt er net aan wat jij fijn vindt op jouw huid: poeder contour, creme contour of een contour stick. Ook kun je jouw gezicht contouren met bronzer. Bronzen geeft jouw gezicht hetzelfde effect als contouring, maar daarnaast krijgt je gezicht ook nog eens een lekker tintje! Met highlighter kun je perfect de delen van je gezicht waar normaal zon opvalt, laten oplichten. Een aantal go's en no go's:

      ✔ Check of warme, neutrale of koele tinten bij jouw huidskleur passen voor het mooiste effect

      ✖ Start het contouren niet met een te donkere kleur, je kunt altijd nog aanvullen

       

      Make-up routine, #7: Blush

      Blush geeft je wangen een kleurtje, met als gevolg dat je gezicht een frisser, gezonder en fleurige uitstraling krijgt! Als je van nature wat bleekjes in je gezicht bent, kun je door blush aan te brengen je hele gezicht weer laten opleven. Ook werkt blush mee aan het shapen van je gezicht. We hebben online verschillende tinten en ondertonen blush verkrijgbaar, voor ieder huidtype wat wils! Nog een kleine tip: glimlach niet als je blush op de appeltjes van je wangen aanbrengt. Wanneer je lacht gaan de wangen omhoog, wat betekent dat wanneer je niet lacht, de blos te laag en dicht bij de mond is. Een aantal go's en no go's:

      ✔ Blush op het bovenste gedeelde van je jukbeenderen

      ✔ Kijk goed naar de kleur die je kiest, dat deze bij je huidskleur past

      ✖ Lach niet bij het aanbrengen van je blush

      ✖ Blush met teveel glitterdeeltjes, daar is highlighter voor!

       

      Make-up routine, #8: Ogen

      Nu je gezicht ready to go is, is het tijd voor de ogen. Ga je voor een oogschaduw-look en weet je van jezelf dat je veel/snel smeert met oogschaduwpoeder? Dan kun je de make-up routine ook starten met de ogen, nadat je de primer hebt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat je wangen (die je net zorgvuldig hebt opgemaakt) niet vol glitters of uitschieters van schaduw komen te zitten. Okey, back to the eyes! 

      Oog make-up kan ervoor zorgen dat je binnen no time een heel andere uitstraling krijgt! Ga jij voor eau naturel? Dan kun je het simpel houden door mascara aan te brengen. Het laat je ogen groter lijken en verlengt je wimpers. Ben je benieuwd welke mascara het beste bij jouw wimpers past? Of wat het verschil is tussen ‘gewone’ mascara of waterproof mascara? Je kunt er alles uitgebreid over terug vinden op deze pagina. Heb je zin in wat extra's, dan kan oogschaduw ervoor zorgen dat jouw ogen extra opvallen! Op deze pagina kun je vinden welke kleuren oogschaduw het beste bij jouw oogkleur past. Maar nogmaals, bij make-up zijn geen regels, dus gebruik lekker de kleuren waar je zin in hebt! Vervolgens kun je je ogen accentueren door een oogpotlood of eyeliner aan te brengen. Een aantal go's en no go's:

      ✔ Draai de mascara rustig open, om lucht in het flesje te voorkomen. Dit droogt de mascara uit.

      ✖ Verwijder waterproof mascara niet met een normale remover, maar waterproof oogmake-up remover

      ✖ Breng geen nieuwe laag mascara aan, als de eerste laag al droog is en er al een tijdje op zit.

       

      Make-up routine, #9: Wenkbrauwen

      We willen natuurlijk allemaal graag van nature de perfecte wenkbrauwen, helaas zijn we hier niet allemaal mee gezegend. Gelukkig zijn er genoeg manieren om zelf de perfecte wenkbrauwen te creëren! Zo kun je er voor kiezen om je wenkbrauwen wat voller te maken door middel van een wenkbrauwpotlood. Of wil je toch liever wat tijd besparen in de ochtend? Dan is je wenkbrauwen verven een goede optie. Een wenkbrauwserum bevat vaak ingrediënten die de groei van de wenkbrauwhaartjes stimuleren. Perfect dus als je weinig tot geen wenkbrauwharen hebt! Een aantal go's en no go's:

      ✔ Behoudt de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen

      ✔ Epileer je wenkbrauwen na het douchen, dan zijn de poriën open en de haartjes gemakkelijker te epileren

      ✖ Voorkom een te donkere tint, zo verkom je een te zware blik

       

      Make-up routine, #10: Lippen

      Maak je make-up look helemaal compleet door er een lipproduct aan toe te voegen! Of je nu gaat voor classy look of toch een extra shiny party look, je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt! Je kunt ervoor kiezen om eerst je lippen te omlijnen met een lipliner, dit zorgt ervoor dat de lipstick beter blijft zitten. Breng daarna de lipstick of lipgloss aan. It’s up to you! Een aantal go's en no go's:

      ✔ Neem een kleur die niet te dicht bij je natuurlijke lipkleur zit, die kan een bleke look geven

      ✖ Ga niet over je lippen heen met een lipliner

       

      Wil je jouw huid eerst flawless laten stralen? Bekijk dan deze blog: de perfecte skincare routine.

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »