• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 27 September 2023

      De wereld van haarlak

      Haarlak, we kennen het allemaal en hebben het allemaal wel eens gebruikt. Ook zal het je niet ontgaan zijn dat er vele soorten haarlak in de schappen staan. Wij snappen dat je soms door de haren - uhm.. bomen - het bos niet meer ziet en daarom leggen we je in deze blog haarfijn uit welke soorten haarlak er allemaal zijn en voor welke haarstyle je welke haarlak het beste kunt gebruiken.

       

      Welke soorten haarlak zijn er?

      Er zijn verschillende soorten haarlak. Misschien lijken de verschillende soorten haarlak voor jou erg op elkaar, maar elke haarlak heeft een specifiek doel. Zo heb je haarlak die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik met een lichte hold en haarlak die sterk genoeg is om je kapsel tegen weer en wind te beschermen zodat je opgestoken coupe zeker weten de avond haalt. Daarnaast zijn er ook nog soorten haarlak die je haar meer volume geven, je haar beschermen tegen hitte voor wanneer je het wilt gaan krullen en is er de keuze tussen een haarlak met een matte finish of een glanzende finish. Om het je gemakkelijker te maken hebben we hier per kapsel uitgelegd welke haarlak je het beste kunt gebruiken. 

       

      Look: natuurlijk - Haartype: fijn, dun haar

      Heb je dun haar of wil je een natuurlijk kapsel creëren? Dan is een haarlak met een lichte fixatie aan te raden. Een haarspray met een lichte hold geeft een subtiele fixatie aan het haar zonder dat het stijf aanvoelt. Dit maakt het restylen van je haar gedurende de dag mogelijk en zorgt er tegelijkertijd voor dat je haar goed blijft zitten. De producten verzwaren je haar niet dus ook voor dun haar is een haarlak met een lichte hold ideaal. 

      Aanbevolen door onze experts: Lee Stafford Flexible Hold Hair Spray

       

      Look: voluminous en textured - Haartype: alle haartypes

      Om je haar net wat meer fixatie te geven kun je kiezen voor een haarlak met een medium hold. Deze haarlak is een tandje steviger dan de eerder genoemde haarlak, maar heeft nog steeds een bepaalde flexibiliteit. De haarlak is ideaal voor een everyday look en houdt het haar goed op de plaats. Omdat de fixatie hoger is, is deze haarlak ook geschikt voor wat zwaarder haar. 

      Aanbevolen door onze experts:Schwarzkopf OSIS+ Elastic Medium Hold Hair Spray

       

      Look: gehydrateerde krullen - Haartype: krullend of stijl haar dat gekruld is

      Heb jij krullen en wil je ze nog meer definitie geven en ervoor zorgen dat ze echt de hele dag in model blijven zitten? Of heb je stijl haar maar heb je altijd al gedroomd van krullen? Kies dan voor een haarlak met een medium hold. De haarlak zorgt ervoor dat je (natuurlijke) krullen in model blijven zitten. Als je een krultang gebruikt om krullen te creëren is het belangrijk om altijd een hitte beschermer te gebruiken. Er zijn zelfs haarsprays die jou deze luxe allebei bieden! Scheelt weer flessen haarlak in de badkamer! ;)

      Aanbevolen door onze experts: Goldwell Stylesign Curly Twist Around Hair Spray

       

      Look: opgestoken haar, strakke vlechten die de hele dag blijven zitten - Haartype: normaal tot dik haar

      Een haarlak met een sterke hold zorgt ervoor dat zelfs de meest ingewikkelde kapsels de hele dag mooi blijven zitten. Dankzij de sterke fixatie blijft je strakke vlecht zelfs in vochtige weersomstandigheden mooi zitten. Houd er wel rekening mee dat deze haarlak je haar stijver kan maken dan de lichtere haarlak. Wil je een natuurlijker resultaat, kies dan voor een haarlak met een medium of lichte hold of gebruik een kleinere hoeveelheid. 

      Aanbevolen door onze experts: Schwarzkopf OSIS+ Session Hair Spray

       

      Look: zachte, glanzende en pluisvrije lokken - Haartype: pluizig of kroezend haar

      Zeg gedag tegen pluizige haar en kroezen die alle kanten op gaan! Een haarlak die je haar beschermt tegen pluis en handelbaar maakt, zodat jij weer controle hebt over je haar. Deze haarlak heeft een glanzende finish en kan op zowel droog als nat haar gebruikt worden. Ideaal voor vochtige weersomstandigheden wanneer pluizig haar snel om de hoek komt kijken. 

      Aanbevolen door onze experts: REF Flexible Hair Spray

       

      Look: met hitte gestijld haar - Haartype: beschadigd haar

      Maak jij tijdens het stylen van je haar regelmatig gebruik van warmte tools? Dan is het niet alleen fijn om een haarspray te gebruiken zodat je kapsel goed in model blijft zitten, maar het is ook belangrijk om je haar tegen de hitte van de tool te beschermen. Een hittebeschermer is essentieel om de kans op haarschade te verkleinen. Gebruik de haarlak voordat je begint met het stylen van je haar. 

      Aanbevolen door onze experts: CHI Infra Texture Dual Action Spray

       

      Look: volume - Haartype: futloos haar

      Kan jouw haar wel wat volume gebruiken? Je hoeft tegenwoordig niet meer 100 verschillende flessen in de kast te hebben staan. Je kunt gewoon kiezen voor een haarlak die het haar tegelijkertijd een volume boost geeft! Je kunt de spray gebruiken tijdens het föhnen van je haar voor een nòg intenser resultaat.

      Aanbevolen door onze experts: Fudge Push It Up Blow Dry Spray

       

      Look: stoer, met een matte finish - Haartype: alle haartypes

      De meeste haarsprays hebben een glanzende finish. Wil jij net wat anders en ga je voor een stoere, getextureerde look? Dan is een haarlak met een matte finish een aanrader! Deze haarlak heeft een stevige hold zodat je haar de hele dag in model blijft zitten, geeft je haar meer textuur waardoor het stylen van het haar makkelijker is en heeft een ultra mat resultaat! 

      Aanbevolen door onze experts: Goldwell StyleSign Creative Texture Texturizer Spray

       

      Vrij van sulfaten, parabenen én 100% vegan! 

      Ben je opzoek naar een haarlak die er niet alleen voor zorgt dat je haar goed in model blijft zitten, maar die ook nog helemaal verantwoord is? Er zijn steeds meer soorten haarlak te verkrijgen die geformuleerd zijn zonder sulfaten, parabenen of ingrediënten van dierlijke oorsprong.

      Aanbevolen door onze experts: Maria Nila Styling Spray

       

      De keuze is dus reuze! We hopen dat je met deze handleiding de haarlak vindt die het beste past bij jouw wensen en haartype. Niets is zo leuk als experimenteren met verschillende looks en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Nog een allerlaatste tip: sometimes less is more. Gebruik altijd eerst een klein beetje haarlak en pak meer indien nodig, je wilt natuurlijk voorkomen dat je te veel haarlak in je haar hebt zitten, tenzij je je hebt laten inspireren door de klassieker Grease! ;)  

      News & updates

      Recente artikelen