Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 27 Juni 2021

  Hét beauty woordenboek: alle beauty termen uitgelegd

  In het beauty woordenboek leggen we je alle termen uit van haren, make-up, skincare en krullen! In de beauty branch komen regelmatig nieuwe trends en termen aan bod. Grote kans dat je wel eens van baking of micellar hebt gehoord (of misschien wel gebruikt), maar weet je ook precies wat het is? Stay up-to-date en check alle termen die je moet weten! 

   

  HAARTERMEN-abc

  We hebben het allemaal wel gehad: hair crisis. Als je lang haar hebt, wil je kort haar. Heb je kort haar, wil je lang haar. Hetzelfde geldt voor bruin- en blond haar. Je hebt hierbij zoveel verschillende termen en stijlen dat het niet meer bij te houden is. Daarom hebben wij alles voor je op een rijtje gezet voor een goed overzicht!

   

  Babylights - Dit is een kleurtechniek waarbij er hele fijne en dunne highlights rondom de haarlijn en de kruin worden gezet. De highlights zijn lichter dan je eigen haarkleur, wat zorgt voor een verfrissend effect.

   

  Balayage - Balayage is een kleurtechniek die je haar een zachte en natuurlijke look geeft. Je laat de verf en je eigen haarkleur mooi in elkaar overlopen. Het voordeel van balayage is dat je geen opvallende uitgroei hebt.

   

  Bangs - Bangs is hetzelfde als een pony. Hierbij worden de voorste haarplukken afgeknipt, zodat we over de voorhoofd vallen, meestal tot de wenkbrauwen. Je hebt verschillende soorten stijlen met pony’s. Je kan een rechte hebben, maar ze kunnen ook schuin vallen.

   

  Beach waves - Beach waves is een haar term die staat voor een losse, messy en wilde golf in het haar. Je kunt zelf een beach look creëren door zout spray te gebruiken.

   

  Big Chop - Deze term houdt in dat er een groot deel van je haar wordt afgeknipt. Dit doe je vaak als je haar heel erg beschadigd is. Door een big chop toe te passen, haal je de beschadigde delen van je haar af en heb je weer fris en gezond haar. Zo geef je je haar weer de kans om gezond aan te groeien. 

   

  Blonderen - Blonderen is het bleken van de pigmenten in het haar. Haar blonderen doe je vaak met een blondeerpoeder en developer en wordt vaak gedaan door de kapper. Na het blonderen gebruik je vaak een zilvershampoo, om de haren blond en fris te houden. 

   

  Blunt cut - Blunt cut is een kaarsrecht geknipt kapsel zonder laagjes. Deze look kunnen je een volle en krachtige look geven. 

   

  Blow dry - Blow dry is het in model brengen van je haar met behulp van de föhn of andere hitte tools. Je kan hierbij veel volume geven. 

   

  Curtain Bangs - Curtain bangs kun je vergelijken met een pony, maar het is net wat anders. Curtain bangs vallen langs je voorhoofd in plaats van over je voorhoofd. Je kunt hiermee net wat meer kanten met de pony op gaan - toch over de voorhoofd laten vallen of als een soort 'gordijn' langs je gezicht. Curtain bangs is op dit moment een grote trend en je ziet het bij veel mensen. 

   

  Coupe Soleil - Dit is de sterkere vorm van highlights. Hierbij wordt het haar geblondeerd met een kapje mt gaten in plaats van folie. 

   

  Dip-Dye - Dit is bepaalde manier van haarverf aanbrengen op het haar. Je haar heeft aan de bovenkant een bepaalde kleur, en loopt naar beneden uit in een andere kleur. Dit kunnen alle kleuren zijn: bijvoorbeeld bij de aanzet blond en de puntjes roze. 

   

  Frizz - Oftewel - pluizig haar. Het haar voelt droog, is niet glad en glanzend. Het ziet er rommelig en statisch uit. Je haar sluit dan niet aan bij de omringende haren, waardoor een wazige of onregelmatige textuur ontstaat

   

  Fading - Dit is een mannenkapsel waarbij de onderkant van het kapsel als stoppeltjes zijn afgeschoren, wat naar boven uitloopt tot een volledige haarcoupe. Van onder naar boven ontstaat er dus steeds meer haar.

   

  Finger Waves - Dit is een manier van krullen waarbij het haar in een S vorm tegen de hoofdhuid wordt gekruld en vastgezet, zodat er een bepaalde krul ontstaat.

   

  Föhnen - Dit is een apparaat waarmee je het haar snel en gemakkelijk kunt drogen. Bij het föhnen gebruik je vaak een hittebeschermer, om hitteschade te voorkomen. 

   

  Highlights - Highlights is een kleurtechniek waarbij je plukjes in je haar een lichtere kleur krijgen dan je eigen haarkleur. Je kan dit bij de kapper laten doen of zelf thuis.

   

  Hoornlaag - Dit is de buitenste laag van het haar en beschermt je haren tegen beschadigingen van buitenaf.

   

  Haarpatroon - Met het haarpatroon wordt aangegeven of je een los, medium of strak haartextuur hebt.  

   

  Haarkleuring - Hierbij wordt het haar geverfd in een andere kleur.

   

  Keratine - Keratine is een proteïne. Als het haar beschadigd is, daalt het keratineniveau. Bij beschadigd haar kun je het haar dus meer keratine geven, om het te herstellen. Het komt vaak als ingrediënt voor bij haarproducten. 

   

  Lowlights - Dit is het tegenovergestelde van highlights. Plukjes in het haar worden in een donkerder kleur geverfd dan de huidige haarkleur.

   

  Porositeit - Met porositeit geef je aan hoe goed je haar vocht kan absorberen. Haar met een hoge porositeit heeft veel vocht nodig en neemt dan ook en neemt heel snel vocht op. Laag poreus haar heeft juist helemaal niet zoveel nodig en kan vocht goed vasthouden. Het geeft aan hoe goed je haar vocht of proteïne kan absorberen. Laag poreus haar heeft hydratatie nodig, hoog poreus haar heeft proteïne nodig. 

   

  Siliconen - Dit zijn ingrediënten die aan haar producten worden toegevoegd zodat het haar gaat glanzen. Je krijgt er gladde en pluisvrije haren van. Het legt een laagje om de haren heen wat het haar beschermt (of afsluit), daarom wordt het vaak toegevoegd aan hittebeschermers. 

   

  Sulfaten - Dit is een ingrediënt die vaak in shampoo’s voorkomt. Het bestaat uit zouten en zorgt ervoor dat het haar ontvet wordt. Het reinigt de hoofdhuid en haren van talg, onzuiverheden, etc. 

   

  Touperen - Touperen is een techniek om je haar meer volume te geven. Je gaat hierbij met een kam bij de aanzet tegen de haarrichting in borstelen. Hierdoor geef je je haar veel meer volume.

   

  Toning - Met het tonen van je haar geef je je haar een nog blondere en sterkere kleur.

   

   

  KRULLEN-abc

  Curly girls opgelet! In de krullen wereld zijn er genoeg termen die te maken hebben met gekruld haar, maar grote kans dat jij ze voor het eerst leest. We hebben de leukste termen rondom curls voor jou op een rijtje gezet:

   

  Bungee Bands - Dit zijn een soort elastiekjes voor je haar die ervoor zorgen dat je haar niet afbreekt. De elastieken hebben aan de uiteindes 2 haakjes, waarmee je het elastiekje vastzet.

   

  CG-proof - Als er bij een product aangegeven staat dat het CG-proof is, betekent dit dat de producten geschikt zijn voor de routine van de curly girl methode. 

   

  Co-Wash - Dit wordt vooral gedaan door degene die de Curly Girl Methode volgen. Je wast je haren alleen met conditioner, en slaat de shampoo over. 

   

  Curly Girl Methode - Dit is een term voor de ideale haarroutine voor meiden met krullen. Deze haarroutine zorgt ervoor dat jouw krullen helemaal tot hun recht komen, en is volledig natuurlijk. Bij deze methode wordt vooral gelet op ingrediënten wel/niet gebruiken en haar routines die bij jouw krultype passen. 

   

  CG-proof - Staat meestal aangegeven bij een product, wat aanduidt dat het product goedgekeurd is voor de Curly Girl Methde, een haarroutine voor meiden met krullen

   

  Crunch - Sommige stylingproducten kunnen nog wel eens een hard of knapperig gevoel achterlaten in je haar als het is opgedroogd. Dit noemen we ''crunch''.

   

  Deep conditioner - Dit is een belangrijke methode voor het verzorgen van je krullen. Eens in de 2 weken vervang je je conditioner door een haarmasker, zodat je haar nog dieper gevoed wordt.

   

  Diffuser - Een diffuser is een super handig opzetstuk voor de föhn. Deze maak je vast aan het einde van je föhn zodat je haar niet direct beschadigd wordt door de hitte van de föhn. Ideaal voor meiden met droog en/of pluizig haar. 

   

  Dusting - Deze term wordt vaak gebruikt in kapsalons. Met deze manier van knippen zorg je ervoor dat het haar zachtjes geknipt wordt, door de lengte te behouden en alleen de beschadigde puntjes eraf te knippen.

   

  Inkrimping - Dit gebeurd als je haar een beetje ingetrokken wordt na het wassen of zwemmen. Doordat het haar vochtig is, is het lastig te zien wat de echte lengte van het haar is. 

   

  Kinky haar - Dit is een andere naam voor het hoogste krultype, namelijk type 4C. Dit zijn strakke spiraal krulletjes waar de haartjes rond zichzelf gedraaid zijn.

   

  Kroes haar - Dit is haar met heel veel kleine krulletjes, die er samen voor zorgen dat het een grote dichte massa wordt. 

   

  Krultype 2 - Dit krultype is vaak licht golvend, en niet te zwaar. Het is makkelijk te stylen en ook beach waves vallen hieronder.

   

  Krultype 3 - Dit krultype heeft wat vollere krullen en heeft een duidelijk krulpatroon.

   

  No-Poo - Dit is een methode waarbij geen shampoo wordt gebruikt. Je spoelt je haar alleen uit met warm water.

   

  Pineapple - Dit is een methode waarmee jij een goeie hoog staart maakt, zonder je haar te strak te houden of teveel te beschadigen. Ideaal voor meiden met veel krullen.

   

  Pre-Poo - Dit houdt in dat je een halfuur lang je haar bedekt met bijvoorbeeld olie of verzorgende producten, voor een diepe reiniging van je haar.

   

  Relaxerend - Dit is een behandeling waarbij er permanent wordt gezet. Je krijgt bijvoorbeeld permanent stijl haar, waardoor je eigen haar tijdelijk een andere textuur krijgt. 

   

  Scrunch - Dit is een styling techniek om een nog vollere look te creëren. Je knijpt je haar van beneden naar boven, tot aan de aanzet van je haar.

   

  Second day hair - Als je dit leest, kom je waarschijnlijk tips en tricks tegen die ervoor zorgen dat jouw haar op de tweede dag na het wassen nog even goed zit als op de eerste. Elke dag je haar wassen kan namelijk schadelijk zijn, en zo houd jij je haar het mooist zonder het te vaak te wassen. 

   

  Transitioneren - Dit is een proces waarbij je de permanenten uit je haar laat verdwijnen en ervoor zorgt dat je natuurlijke haar terug groeit. 

   

  Vochtinbrenger - Dit is een product die bevochtigingsmiddelen bevat. Hierdoor wordt het haar weer goed gevoed en het vochtgehalte weer op peil gebracht. 

   

   

  SKINCARE-abc

  Skincare heeft veel verschillende termen. Vaak zijn deze termen nog erg lastig. Hieronder vind je de beauty  woordenboek over skincare. Zo kom jij erachter wat de woorden daadwerkelijk betekenen en kom je op een gemakkelijke manier meer te weten over skincare.

   

  Antioxidant - Iedere huid wordt vrolijk van een portie voeding vol antioxidanten. Zo kunnen sommige antioxidanten de huid beschermen tegen UV-straling en bevorderen andere de aanmaak van nieuwe huidcellen of collageen. Ook verbeteren ze de elasticiteit van de huid en kunnen ze de vorming van rimpels uitstellen.

   

  Bi-phase - Bi-phase reinigt de huid in twee verschillende fases: de oliefase die zelfs de meest sterke make-up verwijdert en de waterfase om de huid in alle zachtheid te reinigen. Het is belangrijk om de fles even te schudden voor je het product aanbrengt op een wattenschijfje.

   

  Bodylotion - Is een bepaalde soort crème die geschikt is voor de gehele huid. Een bodylotion kan meerdere eigenschappen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verstevigen van de huid of het achterlaten van een mooie glans.

   

  Deodorant - Iedereen kent het woord deodorant wel, het product helpt namelijk de geur van zweet om te zetten in een verfrissende geur. Er zijn verschillende varianten van de deodorant. Denk bijvoorbeeld aan roldeodorant, spray deodorant en deodorant sticks.

   

  Dermatologisch getest - Betekent dat de fabrikant het product door (huidartsen) heeft laten testen op vrijwilligers. De term geeft overigens niet aan wat de uitslag van de test is geweest. Over de kwaliteit van het onderzoek, of de omvang van de groep vrijwilligers is niets vastgelegd in de wet. Er is dus een verschil tussen dermatologisch getest en dermatologisch goedgekeurd.

   

  Douchegel - Dit is een vloeistof die het lichaam verzorgt, hydrateert en reinigt de huid gemakkelijk onder de douche. Op Haarspullen.nl hebben we verschillende soorten en geuren!

   

  Toner - Een toner is bedoeld om de pH-balans van de huid te herstellen nadat het gezicht grondig is gereinigd. Een toner is er dan ook ook de restjes van de zeep te verwijderen en een eerste vitamines en andere ingrediënten in de huid te brengen. Een toner heeft een vloeibare textuur en breng je aan met een wattenschijfje.

   

  Glycerine - Good old glycerine is een humectant, waardoor het meerdere keren zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Klinkt erg lastig maar dat betekent dat de vocht in de huid wordt vastgehouden. De hydraterende eigenschappen sluiten het vocht in de huid. Hierdoor heeft Glycerine een hydraterende werking.

   

  Huidbalsem - Een balsem is een verzamelnaam voor dik- en dun vloeibare plantaardige ingrediënten. Vaak heeft een balsem een wat dikkere substantie. Dit is vaak geschikt voor de wat drogere huid. Hierdoor zal de huid gemakkelijker zachter aanvoelen door de oliën en het vocht wat in verschillende balsems verwerkt zit. 

   

  Hypoallergeen - Hypoallergeen betekent minder dan normaal of weinig allergeen. De term wordt vooral in de cosmetica-industrie gebruikt om producten die geen of weinig allergische reacties oproepen. 

   

  Gezichtsverzorging - Reinigen van het gezicht is erg belangrijk. Een vocht inbrengende crème, of een lekker gezichtsmasker kan een goede gezichtsverzorging zeker niet ontbreken. Denk altijd goed na bij het reinigen van het gezicht, het kiezen van de juiste crème en op zijn tijd even goed scrubben.

   

  Gezichtsreiniger - Het reinigen van het gezicht is erg belangrijk. Door het goed reinigen van je gezicht verwijder je de bacteriën en heb je minder kans op puistjes of andere onzuiverheden. Musthave!

   

  Gezichtsmasker - Een goed samengesteld masker zorgt dat je huid niet uitdroogt. Je huid voelt na zo'n masker schoon en fris! Superleuk om te doen op een girlsnight met je vriendinnen.

   

  Huidolie - Een huidolie is een olie die helpt bij het verzachten en hydrateren van de huid. Bovendien helpt het bij verzorgen/vervagen van littekens. Dit kan zowel op het gezicht als op het lichaam worden aangebracht.

   

  Huidscrub - Met een huidscrub kun je pukkeltjes en puistjes verminderen, ingegroeide haartjes losmaken, en littekens laten vervagen. Ook is het scrubben goed voor je bloedsomloop en stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen, hiermee vertraag je het verouderen van je huid.

   

  Huidverzorging - Het verzorgen van je huid is erg belangrijk, op deze manier onderhoud jij je huid goed. Zo worden dode huidcellen verwijdert en voorkom je bijvoorbeeld te verbranden door UV-straling. Vergeet dus niet je huid goed te verzorgen en er tijd in te steken!

   

  Hyaluronzuur - Hyaluronzuur is het ingrediënt om de eerste rimpeltjes tegen te gaan. De vochtinbrengende werking zorgt ervoor dat je huid zijn elasticiteit zo lang mogelijk vasthoudt. Het helpt bij een betere vochtopnamen en helpt vochtverlies tegen te gaan. Hierdoor krijgt je huid een gezondere uitstraling.

   

  Melanine - Dit is het pigment die de haren en de huid hun kleur geeft.

   

  Micellair - Dit is een reinigingsmiddel waarmee je make-up of andere vuiltjes van je gezicht kan verwijderen. Het trekt vuil aan als een magneet.

   

  Multi-masking - Dit is het gebruiken van meerdere maskers voor alle verschillende delen van het gezicht. Dit doe je omdat niet elk stukje van je gezicht dezelfde conditie heeft.

   

  Niet-comedogeen - Wanneer een make-up product een "niet-comedogeen" etiket heeft, betekent dit dat deze make-up ingrediënten bevat die poriën niet verstoppen. Altijd goed om even op te letten!

   

  Panthenol - Panthenol is een fijn ingrediënt voor de gevoelige huid. Panthenol, ook bekend als provitamine B5, is een ingrediënt dat in veel beautyproducten voorkomt. Panthenol staat bekend om het vermogen om vocht aan te trekken.

   

  pH-neutraal - De pH-waarde van een product geeft aan hoe zuur of basisch een oplossing is. Een product wordt pH-neutraal genoemd als het een waarde heeft van exact 7.

   

  Selftan - Een zelfbruinende lotion, mousse of gel geeft je een bruine kleur. Er zijn ook zelfbruiners die je vaker moet gebruiken om een kleurtje te krijgen. Dit noemen we gradual zelfbruiners. Op deze manier lijkt het net of je uren in de zon hebt gelegen ;)

   

  Skincare - Je hoort vast wel is dat het belangrijk is een om een goede skincare routine te hebben. Dat is namelijk ook zeker waar, het is belangrijk dat jij je gezicht en huid goed verzorgt. Zo moeten de producten bij jouw huidtype passen en moet je zelf de producten fijn vinden! Met een goede skincare reinig jij je huid grondig, hydrateer je regelmatig en kan je verfrissend de dag beginnen.

   

  Tanning - Tanning is een woord wat de girls onder ons vast snappen ;) Een mooie tan kleur kan iedereen wel gebruiken. Door tanning wordt je huid een stukje bruiner en ben jij in de winter al klaar voor de zomer!

   

  Zonnebrand - Zonnebrand is een crème die op geheel de huid wordt aangebracht om zonlicht tegen te gaan. Zonnebrand bevat namelijk een ultraviolet filter, hierdoor kan er maar een klein gedeelte van de straling op de huid doordringen. Zo verminder je de kans om te verbranden door de zon.

   

   

  MAKE-UP-abc

  Make-up kennen we allemaal inmiddels wel. Het is tegenwoordig zo normaal geworden en je ziet het overal. Je hebt het in alle soorten producten, vormen en kleuren. Van oogschaduw tot lippenstift. Je kan er alle kanten mee op. Vaak hoor je veel verschillende termen en namen voorbij komen. Hieronder hebben we alles onder een rijtje voor je gezet:

   

  Arcadeboog - Ofwel: crease. De plek waar het beweegbare ooglid overgaat in het bovenste gedeelte van het oog (het bot). Met make-up kun je meerdere dimensies creëren. 

   

  Baking - Een make-up techniek waarbij je grote hoeveelheden poeder aanbrengt om de basismake-up vast te zetten. Dit wordt meestal gedaan op de plekken die je naar voren wilt brengen, zoals de jukbeenderen.

   

  Blush - Blush is een make-up product die je een kleur geeft in je gezicht. Je brengt dit meestal aan op je wangen of jukbeenderen. Je kunt met de blush je gezicht wat accenten geven samen met de contouren. Het creëert een gezond blosje.

   

  Bronzer - Dit geeft hetzelfde effect als een blush. Je geeft je gezicht wat kleur en accenten. Bronzer breng je aan de zijkant van je gezicht aan. Alsof je net uit de zon komt ;)

   

  Beauty blender - Een beautyblender is een spons die je voor veel dingen kan gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld foundation ermee aanbrengen en dit uit blenden zodat het egaal en mooi wordt. Ook kun je er  concealer aanbrengen of highlighter. De spons zet uit zodra je er water op doet.

   

  Blenden - Je hebt verschillende manieren van blenden. Je kunt foundation over je gezicht blenden met een spons, zodat je huid de foundation goed pakt. Het blenden van oogschaduw is het uitvegen van de oogschaduw, zo krijg je een mooi overlopend effect of dat de scherpe lijnen worden vervaagd.

   

  Contouren - Oftewel: shapen. Dit is een techniek waarbij je make-up aanbrengt die schaduwen maken op je gezicht. Het kan hierdoor smaller lijken of je brengt de juiste features naar voren. Je kan contouren op je jukbeenderen, langs je kaaklijn of je neus om het te versmallen.

   

  Cupidoboog - De cupidoboog zit boven je lip en onder je neus. Je kan hier highlighter aanbrengen om het opvallender te maken.

   

  Concealer - Een concealer werkt net even wat anders dan een foundation. De concealer is wat sterker gekleurd dan een foundation. Je gebruikt concealer voor kleinere plekken om bijvoorbeeld puistjes of je wallen weg te werken. Je hebt concealers is vaste vormen en vloeibare vormen.

   

  Eyeliner  - Een eyeliner is een make-up product die je ogen opvallender maakt. Je hebt veel verschillende eyeliners. Van dikke kwastjes tot dunne en met kleuren van zwart tot blauw. Je brengt een eyeliner meestal aan boven je oog, met of zonder wing. Je kunt zelf bepalen hoe dik je de lijn maakt.

   

  Foundation - Foundation is een basis make-up en is in allerlei kleuren te krijgen. Om je gezicht een egale en dekkende tint te geven wordt een foundation gebruikt, in de tint van je eigen huidskleur. Een foundation is in verschillende vormen verkrijgbaar, als poeder foundation, vloeibare foundation en als gekleurde dagcrème.

   

  Fall out - Fall out is oogschaduw dat van je kwast naar beneden valt. Wanneer je oogschaduw gebruikt zit de poeder op je kwast, als je dit wilt aanbrengen kan er soms wat naar beneden vallen. Dit valt vaak op je wangen of onder je ogen. Je kan dit makkelijk weghalen met een kwast.

   

  Gezichtspoeder - Gezichtspoeder wordt vaan na de foundation gebruikt om de huid mat te maken. Het poeder zorgt er dus voor dat de make-up beter blijft zitten en dat de huid niet gaat glimmen. 

   

  Highlighter - Highlighter is een product dat je gebruikt om een glans te creëren op je wangen of andere delen van je gezicht. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken op je neus of in de puntjes van je ogen. Highlighter wordt het vaakst gebruikt op de jukbeenderen.

   

  Lipstick - Lipstick is een staafje dat in een koker zit met een dop. Je brengt dit aan op je lippen voor een mooie kleur. Je kunt met lippenstift ook je lippen voller laten lijken.

   

  Lipgloss - Lipgloss is net wat anders dan lippenstift. Het is dunner en glimmend. Lipgloss heb je in een transparante vorm of in een kleurtje. Je kan lipgloss ook aanbrengen over je lippenstift om het een glans te geven.

   

  Lipliner - Lipliner is een perfecte toevoeging voor je lippenstift. Het is een potlood die je kan aanbrengen op je lippen. Je kan hiermee contouren aanbrengen en ook accentueert het de kleur van je lippenstift.

   

  Mascara - Mascara is een make-up product die je gebruikt voor je oogwimpers. Je brengt de mascara aan met een borsteltje of een kammetje die je wimpers voller en langer maken. Je hebt verschillende varianten en kleuren van mascara.

   

  Oogpotlood - Met een oogpotlood kan je alle kanten mee op. Je trekt met de oogpotlood een lijn langs de wimpers, zodat je ogen opvallender en sprekender worden. Je kunt zelf kiezen hoe opvallend je het wilt. Hoe donkerder en dikker, hoe dramatischer je ogen gaan lijken. 

   

  Oogschaduw - Oogschaduw is make-up dat gebruikt wordt om je ogen nog sprekender te maken. Het wordt met een kwastje of met de vingertop op en boven het bovenste ooglid aangebracht. Oogschaduw is verkrijgbaar in allerlei verschillende poedervormen en crème vormen en bestaat uit veel kleuren.

   

  Primer - Primer is een must voor je make-up look. Je begint altijd met een primer voordat je make-up aanbrengt. Het zorgt ervoor dat je look de hele dag blijft zitten. 

   

  Smudgen - Smudgen is het vervagen van je (vaak oog-) make-up, zodat het goed en mooi in elkaar overloopt. Je kunt zoveel smudgen als je zelf wilt. Van eyeliner tot je oogschaduw. Je kan een kwast hiervoor gebruiken, maar het kan ook met je vingers.

   

  Swatchen - Je ziet dit overal op Instagram voorbijkomen bij influencers. Je laat met een swatch zien hoe een kleur eruitziet. Sommige producten kunnen een hele andere kleur hebben wanneer je het uit het potje haalt en op je gezicht smeert. Wanneer je eerst swatcht, kun je dit al zien. Je test eigenlijk het product op je hand of gezicht, om de echte kleur te kunnen zien.

   

  Tightlijnen - Je kleurt een lijntje onder je wimpers van je bovenste ooglid zwart, met bijvoorbeeld een oogpotlood. Hiermee geef je een mooi effect aan de ogen.

   

  Wenkbrauwpotlood - Een wenkbrauwpotlood gebruik je om de kleur van je wenkbrauwhaartjes te versterken en je wenkbrauwvorm in model te brengen. Met een wenkbrauwpotlood kun je je wenkbrauwen tekenen en kun je dus ook extra haartjes bijtekenen waar je geen haartjes hebt.

   

  Wenkbrauwverf - Wenkbrauwverf is verf die je op je wenkbrauwen aan kunt brengen, waardoor jje wenkbrauwen een stuk voller en dikker gaan lijken. Wenkbrauwverf kan een tijdje blijven zitten.

   

  Wenkbrauwserum - Een wenkbrauwserum verzorgt de wenkbrauwhaartjes en is heel geschikt om dunner wordende wenkbrauwen of misvormde te verbeteren. Wenkbrauwserum verbetert niet alleen de wenkbrauwen, maar beschermt en hydrateert de wenkbrauwen ook.

  News & updates

  Recente artikelen