• Incl.Excl.
  BTW
 • BLACK WEEK Tot 71% Korting
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 29 Juni 2022

   Hét stappenplan om beschadigde haren te herstellen ♡

   Loop je al een tijdje rond met een bosje stro? Merk je dat je haren snel afbreken na die ene verfbehandeling? Je bent niet de enige, veel mensen hebben last van beschadigde haren. Je kunt dit sneller oplopen dan je denkt, een ruwe borstelbeurt kan al voldoende zijn. Helaas kom je niet snel van beschadigde haren af en we begrijpen hoe ontzettend frusterend dit is. Maar is beschadigd haar te herstellen? Jazeker! Ben jij helemaal klaar met doffe, beschadigde haren en wil je alles op alles zetten om je haren weer gezond te krijgen? Wij hebben een stappenplan opgezet met als doel: beschadigde haren herstellen. Met dit stappenplan zet jij een stap dichterbij gezonde haren. Als een stap niet helemaal bij jou past, kun je deze natuurlijk overslaan of naar eigen hand draaien. Geniet weer van gezonde, glanzende lokken met dit stappenplan! ♡

    

   Wat is beschadigd haar?

   We starten met een korte uitleg over je haren. De buitenste laag van je haren zijn de haarschubben. Deze haarschubben overlappen elkaar in een neerwaartse richting vanaf de aanzet tot de puntjes. Ze zijn als het ware dakpansgewijs opgebouwd. Haarschubben zijn een goede graadmeter voor de gezondheid van je haren: bij gezond haar sluiten haarschubben mooi op elkaar aan en is het haar sterk, het voelt glad aan. Bij beschadigd haar zijn de haarschubben beschadigd of ontbreken ze, waardoor je haar stroef aanvoelt. De haarschubben sluiten dan niet meer mooi op elkaar aan, er zitten ‘gaten’ in waardoor ze open gaan staan, met poreus en kwetsbaar haar tot gevolg.

   Gebroken haarschubben zijn nou eenmaal gebroken haarschubben, die je helaas niet in één douchebeurt weer kunt herstellen. Je wilt dus het liefst dat je haarschubben dicht blijven, dan zijn je haren sterk en behoud je een mooie glans. Twee van de belangrijkste oorzaken van beschadigd haar zijn chemisch behandeld haar en stylingtools. Met een chemische behandeling dwing je de haarschubben om open te gaan zodat je haren bijvoorbeeld het verf kan opnemen. Tijdens dit proces kan er beschadiging aan de haarschubben optreden.

    

   Hoe ziet beschadigd haar er uit?

   Deze afbeelding geeft goed weer hoe beschadigd haar eruitziet:

   Bij gezond en normaal haar zie je dat de schubben mooi op elkaar aansluiten. Bij beschadigd haar staan de haarschubben open waardoor het haar kwetsbaar is. Maar hoe komt het eigenlijk zo ver? Dat leggen we je in de volgende vraag uit:

    

   Hoe ontstaat beschadigd haar?

   Beschadigd haar kun je op verschillende manieren oplopen. Lees de volgende oorzaken maar eens, misschien doe je onbewust wel één van deze dingen zonder dat je het door hebt. Beter voorkomen dan genezen, toch?

   Chemische behandeling
   Onder chemisch behandeld haar verstaan we haarkleuring, haarontkleuring, permanent, jetting, etc. Door een chemische behandeling verandert de samenstelling van je haar. Bouwstoffen die je haren altijd zo sterk en stevig hielden, worden onderbroken of zelfs verwijderd. Dit zorgt ervoor dat je haar verzwakt.

   Hittetools
   Een andere oorzaak is het gebruik van hittetools, zoals een föhn, krultang of stijltang. Deze hoge temperaturen zijn niet echt geweldig voor je haren en al helemaal niet als je geen heat protection gebruikt. Je haren bestaan namelijk voor een deel uit vocht en door te veel of verkeerd gebruik met een hittetool brand je het vocht uit je haren. Het gevolg: droog haar. 

   Overige oorzaken
   Hardhandig je haren droog wrijven met een handdoek, te veel/hard borstelen, elastiekjes met metalen stukjes of te strakke paardenstaarten kunnen ook zorgen voor beschadigd haar. Maar ook te veel zee- of zwembadwater droogt je haren uit. En je verwacht het misschien niet, maar stress of een onevenwichtig dieet kunnen ook een oorzaak zijn van beschadigde haren.

    

   Wanneer heb je beschadigd haar?

   Beschadigd haar herken je aan een aantal dingen. Je haar…

   • … voelt ruw, stro-achtig aan
   • … weerkaatst het licht niet meer
   • … ziet er mat uit
   • … is grotendeels poreus
   • … voelt droog en broos aan
   • … breekt snel af
   • … heeft veel gespleten punten
   • … kleur vervaagt snel
   • … is minder elastisch (gezond haar kan tot 150% van zijn normale lengte uitrekken zonder te breken)
   • … verf pakt donkerder uit dan gewend (vloeistoffen kunnen eenvoudig doordringen omdat de haarschacht beschadigd is)

   Herken jij meerdere punten? Dan is het misschien verstandig om het stappenplan eens te overwegen :)

    

   Hoe kan ik beschadigd haar weer herstellen?

   Dan zijn we eindelijk aangekomen bij het stappenplan hoe je beschadigd haar weer gezond kan maken. Als een stap niet helemaal bij jou past kun je deze natuurlijk overslaan of aanpassen zodat je het gemakkelijk in jouw routine past. Let’s do this:

    

   Stap 1 - Vraag advies aan je kapper

   Deze is misschien een beetje voor de hand liggend… Maar hij/zij kent jouw haren (naast jijzelf natuurlijk) het beste en weet ook de behoefte van jouw haren! 

    

   Stap 2 - Knip je gespleten punten

   Dit laat je natuurlijk ook bij de kapper doen ;). Hoe moeilijk het soms ook is om afscheid te nemen van die centimeters, dit maakt je haren een stuk gezonder. Gespleten haarpunten kunnen namelijk verder doorsplijten en dan is je haartje al helemaal afgeschreven. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

    

   Stap 3 - Let goed op je voeding

   Gevarieerde voeding is ontzettend belangrijk, dit voedt je haren namelijk met bouwstoffen van binnenuit. Vitamine en/of ijzergebrek zorgt voor broos haar en kan zelfs tot haaruitval leiden. Vitaminen en mineralen zijn dus onmisbaar voor gezonde haren. Voor de celbouw van je haren is vooral vitamine A hetgene wat je binnen moet krijgen. Dit zit in onder andere vis, melkproducten, spinazie en sinaasappels. Daarnaast zijn eiwitten, ijzer, vitamine B, D en E ook belangrijk. Eet dus ook voldoende bonen, soja, vlees, noten, zaden, groente, fruit en zuivelproducten. 

    

   Stap 4 - Was je haren niet te vaak

   Aan de ene kant is het goed om je haren te reinigen en conditioneren (altijd conditioneren!) omdat je haren dan externe voedingsstoffen kan opnemen. Bij te vaak wassen kunnen deze ingrediënten zich gaan ophopen (ook wel build-ups), wat weer averechts werkt voor de gezondheid van je haren. Was je haren niet vaker dan 3x per week, hierdoor geef je het haar, in de dagen dat je het niet wast, tijd genoeg om de producten goed op te kunnen nemen in je haren.

    

   Stap 5 - Gebruik een milde shampoo

   En als je dan je haren wast, gebruik dan een milde shampoo. Probeer in ieder geval een shampoo aan te schaffen zonder SLS, SLES (sulfaten), parabenen en siliconen. Deze ingrediënten kunnen je haren uitdrogen. Een shampoo zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan, om goed te kunnen reinigen en de ingrediënten goed op te kunnen nemen. Daarom is het van essentieel belang om altijd een conditioner te gebruiken, om je haarschubben weer te sluiten. Als je alleen een shampoo gebruikt blijven je haarschubben open staan en beschadigen je haren nog meer. 

    

   Stap 6 - Voeden, voeden en nog eens voeden

   Naast een shampoo en conditioner is een voedend masker essentieel. Maskers voeden en hydrateren je haren intens voor zachter en sterker haar en geeft een intensievere verzorging dan een conditioner. Gebruik het masker nadat je je haren hebt gewassen met een shampoo, omdat een shampoo je haarschubben open zet kunnen de voedende ingrediënten goed opgenomen worden. Bovendien zorgt een masker er ook voor dat je haarschubben weer gaan sluiten, waardoor je haar na gebruik lekker glad aanvoelt. Gebruik een haarmasker ongeveer 1x per week in plaats van een conditioner.

    

   Stap 7 - Gebruik altijd een conditioner

   Stap 5 omschreef het al: een conditioner is onmisbaar om weer gezond haar te krijgen. Een conditioner doet meer dan alleen je haarschubben sluiten: het voedt je haren van binnenuit, maakt je haar minder statisch en maakt je haren beter doorkambaar. Een conditioner gebruik je altijd na een shampoo. Je kunt na gebruik van de normale conditioner, ook kiezen om nog een leave-in conditioner gebruiken. Deze laat je in je haren zitten en hydrateert jouw haren de hele dag door. Vervang de conditioner 1x in de week voor een haarmasker.

    

   Stap 8 - Spoel je haren af met koud water

   Tijdens het gebruik van de shampoo, haarmasker en/of conditioner kun jij je haren wassen met gewoon warm water. Warm water zorgt er namelijk voor dat de haarverzoringsproducten gemakkelijker uit je haren kunnen spoelen, het ontvet beter. Het is niet goed om je haren heel heet te wassen, hierdoor kan je haar verder beschadigen. De perfecte truc: je haren wassen met warm water (dus niet extreem) en voordat je uit de douche wilt stappen, nog even de kraan lekker koud zetten en je haren hiermee spoelen. Koud water zorgt ervoor dat je haarschubben gaan sluiten.

     

   Stap 9 - Gebruik een serum of olie

   Een serum of olie kan wonderen doen om je haren weer te herstellen. Meestal bestaat zo'n product uit voedende ingrediënten. Als jouw serum of haarolie één van deze ingrediënten bevat zit je helemaal goed:

   Amandelolie - Amandelolie is rijk aan voedingsstoffen en bevat vitamines (A, B, D en E), vetzuren en mineralen. Deze voedingsstoffen. Met deze voedingsstoffen krijgen beschadigde haren weer de kans om gezond en dik te worden. Het geeft je haren dus een geweldige boost!  

   Arganolie - Arganolie bevat vitamine E, omega-vetten en antioxidanten. Antioxidanten helpt je haar soepel en sterk te maken. De omega-3 en -9 vetten helpen je haar herstellen en je haren sterker te maken door de haarwortel te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Bovendien zijn deze vetten ideaal voor pluizend haar. Arganolie beschermt je haren tegen invloeden van buitenaf en maakt je haren lekker zacht en glanzend. 

   Kokosolie - Kokosolie is een geweldig hydrateer-middel. Gehydrateerd haar is gezonder, sterker en veerkrachtiger. Kokosolie werk goed tegen proteïneverlies en het afbreken van haarschubben. De voedingsstoffen dringen diep door in je haren en het is een lichte olie, dus het verzwaart je haren niet. 

   Olijfolie - Olijfolie is een natuurlijke conditioner. Het maakt je haren glad en sterk. Olijfolie is rijk aan antioxidanten en vitamines (A en E). Deze vitamines beschermen de keratine in je haren en helpen het vocht vast te houden. 

   Gebruik speciaal producten voor beschadigd haar en werk hiermee consequent. Je zal na een korte periode merken dat je haar weer zacht wordt en zijn glans terug krijgt. 

    

   We nemen even een break uit het stappenplan…

   Dus, een milde shampoo, voedende haarmaskers, altijd een conditioner en ook nog een serum/olie. Maar welke producten passen het beste bij jou? We hebben het gemakkelijk gemaakt en een aantal geweldige merken op een rijtje gezet. Per merk leggen we je de kenmerken uit zodat je zelf kunt uitzoeken welke haarverzoringsproducten het beste bij jouw behoeften aansluiten:

    

   K18

   K18 herstelt je haar in slechts 4 minuten! Het team van K18 heeft 10 jaar lang getest met allerlei aminozuursequenties in het hele keratinegenoom waaruit een mensenhaar bestaat. Het team van K18 was op zoek naar een bio-actief peptide die dit allemaal permanent aan elkaar zou lijmen. Zodat een beschadigde haarlok weer herstelt naar zijn oorspronkelijke, jeugdige staat. En dit is gelukt! Doordat K18 het eerste product is wat biomimetica gebruikt om ketens opnieuw te verbinden, zullen jouw haren weer als nieuw voelen! Perfect en zeer geschikt als voorbehandeling voor een chemische behandeling om beschadigingen voor te zijn. Met als resultaat zacht, glad en sterk haar met meer veerkracht!

   K18 Leave-In Repair Hair Mask - Een intensief, herstellend haarmasker die je haren weer terug laat keren naar de originele staat! Dit fijne masker gebruik je nadat je jouw haar grondig hebt gewassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een clarifying shampoo. Vervolgens was je het haar niet met een conditioner, maar met de Leave-In Repair Hair Mask van K18. Laat het 4 minuten intrekken en je hebt weer versterkt, zacht en stralend haar! De Repair Mask is verkrijgbaar in 3 formaten: 5ml, 50ml en 150ml.

   K18 Molecular Repair Hair Mist - Gebruik de Hair Mist voordat je de Hair Mask gebruikt van K18. Dit product zorgt ervoor dat je haren weer hersteld en goed verzorgd worden. De resultaten zijn waargenomen in een klinische studie waarbij ze deze spray gebruikte!

    

   Olaplex
   Olaplex is ontwikkeld door scheikundigen. Zij hebben een chemische verbinding gevonden die gebroken verbindingen in je haren weer herstelt. Met Olaplex ben je goed op weg naar stralend en gezond haar. De producten van Olaplex zijn 100% vegan, bevatten geen sulfaten en parabenen en zijn cruelty free!

   Olaplex Hair Perfector No. 3 - Gebruik deze één keer per week voordat je je haren gaat wassen met shampoo. Deze haarperfector zorgt ervoor dat je haren zijn kracht behoudt en is geweldig voor je haarkleur. Deze thuisbehandeling vermindert haarbreuk en versterkt je haren zichtbaar.

   Olaplex Bond Maintenance Shampoo No. 4- Gebruik de shampoo als eerste. Dit is een onderhoudende shampoo die je haren herstelt door vocht en proteïne. 

   Olaplex Bond Maintenance Conditioner No. 5 - Gebruik na de shampoo altijd de conditioner. De conditioner ontwart je haren op een milde wijze, herstelt je haren en helpt gespleten haarpunten voorkomen. Het verzwaart niet en geeft je haren een mooie glans.

   Olaplex Bond Smoother Leave-In No. 6 - Nadat je de conditioner hebt gebruikt breng je de leave-in aan op vochtige haren. Dit is een treatment en styling creme voor glad en pluisvrije haren voor wel 72 uur lang. Hierdoor blijven je haren de hele dag door gehydrateerd.

   Olaplex Bonding Oil No. 7- Deze olie kun je toevoegen aan de Leave-in No. 6 of apart aanbrengen op handdoekdroog haar. 

   Olaplex Bond Intense Moisture Mask No. 8 - Je kunt nadat je de haren hebt gewassen met de shampoo No. 4 op redelijk gedroogd haar het masker aanbrengen. Dit masker zal je haren gezonder en sterker maken. Bovendien zorgt het ervoor dat je haren gemakkelijker in model te brengen zijn. 

   Olaplex Bond Protector Nourishing Hair Serum No. 9 - Gebruik de Nourishing Hair Serum als eerste in je styling routine. Dit serum zorgt er voor dat jouw haren gemakkelijker te stylen zijn, terwijl het haar vol glans is en zijdezacht aanvoelt! Daarnaast zit dit product vol met antioxidanten om vrije radicalen te neutraliseren. Perfect voor droge en beschadigde lengtes! 

   Olaplex 4-in-1 Moisture Mask - Dit masker pakt uitgedroogd haar meteen aan! Je kunt dit masker gebruiken na het wassen van je haar. Perfect voor meer volume in het haar met als resultaat stralend en zacht haar!

    

   K18 en Olaplex zijn echt gericht op het repareren en herstellen van het haar. Wil je goede haarverzorging bij beschadigd haar - daar hebben veel merken vaak een speciale lijn voor. Bijvoorbeeld de Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue, Indola Repair of Lee Stafford Hair Apology. Maar er zijn nog veel meer merken die speciale producten hebben voor beschadigd haar! We hebben er nog 2 uitgewerkt:

    

   CHI 
   CHI heeft een speciale lijn voor beschadigd haar: CHI Keratin. De CHI Keratin-lijn transformeert droge, futloze, beschadigde lokken weer in gezonde en gladde haren. Dit doen deze producten door de natuurlijke keratineproteïne waardoor de elasticiteit van je haren verbeterd wordt. De producten van CHI Keratin werken vochtregulerend en herstellend, waardoor je haren weer lekker zacht worden. 

   CHI Keratin Shampoo - Gebruik als eerst de shampoo. Deze reinigt je lokken op een milde wijze en herstelt beschadigde lokken door het aan te vullen met keratine. De shampoo bevat essentiële oliën zoals jojobae-olie en arganolie die diep in je haarschacht doordringen. 

   CHI Keratin Conditioner - De voedende conditioner gebruik je nadat je de Keratin Shampoo hebt gebruikt. De conditioner herstelt de vochtbalans van je lokken, deze ingrediënten versterken je lokken en sluiten de schubbenlaag zodat je haren de voedende ingrediënten en vocht kunnen vasthouden. Met deze conditioner krijg je weer soepele haren.

   CHI Keratin Leave-in Conditioner - Dit is een geweldige treatment die je na de conditioner in handdoekdroog haar aanbrengt. Je laat de leave-in in je haren zitten, de treatment hydrateert je haren de hele dag door! Het is een reconstructing conditioner voor extra versteviging nà de conditioner. 

   CHI Keratin Silk Infusion - Tot slot is de Keratin met Silk Reconstructing Complex een geweldige afsluiter die ervoor zorgt dat droog en beschadigde lokken herstellen en gehydrateerd wordt. De Silk Infusion van CHI verbetert de elasticiteit van je lokken.

   Als finishing touch kun je de CHI Keratin Flexibel Hold Spray gebruiken, om je lokken op een verantwoorde manier in model te brengen.

    

   REF
   REF Stockholm is een fantastisch merk uit Zweden. De producten zijn 100% vegan, cruelty free én vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. De producten van REF bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten die echt hun werk doen. 

   REF Ultimate Repair Shampoo - Start met de shampoo, deze brengt droog en beschadigd haar weer in leven met natuurlijke ingrediënten zoals bosbessen, walnoot, tamanu en arganolie. 

   REF Ultimate Repair Mask - Gebruik 1x per week het masker. Het masker maakt beschadigd haar weer heerlijk zacht. 

   REF Ultimate Repair Conditioner- Gebruik altijd een conditioner nadat je een shampoo hebt gebruikt. De conditioner sluit namelijk de haarschubben waardoor je haren sterk blijven. De conditioner herstelt en verzorgd je haren intens.

   REF Wonder Oil - Als olie kun je de REF Wonder Oil gebruiken. Deze breng je aan na de conditioner op licht vochtig haar. Het kan ook op droog haar, maar gebruik dan een kleine hoeveelheid. Deze Wonder Oil is ook echt een wonderolie, want hij is geweldig voor beschadigd haar. Het is een intensieve oliebehandeling die je haar gezonder en sterker maakt. 

    

   Stap 10 - Dep je haren droog in plaats van wrijven

   Een klein detail met grote gevolgen. Door je haren droog te wrijven beschadig je je haren. Dit komt omdat je haarschubben weer open gaan staan en door de wrijving breken je haren sneller af. Door je haren rustig droog te deppen voorkom je beschadiging aan je haren.

    

   Stap 11 - Borstel of kam je haren zo min mogelijk

   Je kunt je haren beschadigen als je het op de verkeerde manier borstelt of kamt. Borstel of kam alleen droog haar, want nat haar is kwetsbaarder. Natuurlijk wil je na het douchen wel je haren borstelen. Gebruik daarom een conditioner en ontwar je haren voorzichtig met je vingers. Vervolgens kun je je haren borstelen of kammen. Borstel altijd vanuit de punt van het haar rustig naar boven. Hiermee voorkom je hard trekken aan het haar en ga je afbreken tegen.

    

   Stap 12 - Gebruik de juiste borstel

   Haarborstels zijn er in allerlei soorten en maten. Maar wist je dat het wel degelijk uit maakt welke haarborstel je gebruikt? Vooral de ‘bristles’, oftewel, de haartjes/pennen van de borstels zijn hierbij belangrijk. Als je fijn of beschadigd haar hebt, kun je het beste een borstel met zwijnenhaar aanschaffen. In onze webshop kun je twee goede opties vinden:

   KASHOKI Touch of Nature Wooden Ontwarborstel (3 formaten) - Deze haarborstel bevat natuurlijke varkensharen met keratine, waardoor je haren er weer gezond uit gaan zien. De nylon balpennen scheiden je haren goed en masseren zachtjes de hoofdhuid. De haarborstel heeft ionische eigenschappen wat kroezen verminderd. 

   Mediceuticals Scalpro Smoothing & Detangling Borstel- is geweldig voor ieder haartype. De borstel is gemaakt met siliconen pinnen die de hoofdhuid helpen beschermen. Het ontwart je haren op een rustige manier. 

    

   Stap 13 - Slaap zacht :)

   Probeer niet te gaan slapen met nat of los haar. Los haar zorgt voor wrijving met je kussensloop en als deze van katoen is, is het niet geweldig voor je haren. Als je graag met los haar slaapt kun je een satijnen of zijde kussensloop aanschaffen. Deze liggen ook nog eens heer-lijk. Deze kussenslopen zijn een stuk zachter dan katoen waardoor de wrijving een stuk minder is. Je kunt ook je haren in een lossen vlecht of knot binden voordat je gaat slapen. 

    

   Stap 14 - Bescherm je haren tegen UV-stralingen

   Je merkt er eigenlijk helemaal niks van, maar de zon heeft ook een effect op je haren. UV-stralen komen vanuit de zon. De zon is heerlijk, maar het droogt je haren wel uit. Daarnaast vervaagt je haarkleur sneller bij blootstelling van veel UV-stralen. Als je veel in de zon zit, probeer dan je haren met een hoed of sjaal te beschermen. Of gebruik een spray die je haren beschermt tegen UV-stralen, een soort zonnebrand voor je haren. We hebben twee opties op een rijtje gezet:

   Wella Sun Protection Spray - Dit is een haarspray speciaal voor fijn of normaal haar. Het beschermt je haren tegen zonlicht en maakt je haren zijdezacht. Met deze verzorgende haarspray gaat je haar stralen door de zon!

   Wella SP Sun UV Spray - Is een vochtinbrengende spray die de huid en het haar langdurig beschermt tegen de zon. Ook biedt het een intense verzorging geschikt voor zowel huid als haar.

   Lee Stafford Bleach Blondes Colour Love UV Protection Spray- Is een spray speciaal voor de blondies onder ons. Het beschermt je haar tegen het UV licht van de zon. Ook beschermt het je haar tegen zeezout en chloor. Maakt je haar niet vettig en het geeft ook nog eens een heel handig formaat om mee te nemen op reis. 

   Lee Stafford CoCo LoCo & Agave Colour & Damage Defender Spray - is een UV-protection spray die je haar beschermt tegen UV-straling, maar ook tegen het chloor in het water en zout uit de zee. De spray breng je makkelijk aan en vormt dus een beschermlaagje over je haar aan. 

   Wella EIMI Oil Spritz Stylingolie - Is een lichtgewicht spray die niet alleen een natuurlijke glans geeft, maar ook beschermt de spray tegen UV-straling. 

    

   Stap 15 - Dit moet je mijden

   Bovendien is het belangrijk om dingen te vermijden die je haren verder kunnen beschadigen:

   Hittetools
   Hittetools zijn een echte don’t. Wil je toch graag je haren krullen of stylen? Gebruik dan altijd een hittebeschermer.

   Chemische behandelingen 
   Als je beschadigd haar hebt en dit graag wilt verhelpen, dan kun je chemische behandelingen zoals permanent of haarkleuring beter nog even uitstellen :)

   Chloor en zeewater 
   Dé ingrediënten om je haren uit te drogen. Bekijk eens dit assortiment met haarverzorgingproducten. Deze producten bevatten net wat meer hydratatie dan 'reguliere' producten.

   Stylingsproducten 
   Een stylingsproduct is geen verzorgingsproduct. Maar we begrijpen dat een haarlak onmisbaar kan zijn. Kies dan in ieder geval voor stylingproducten met milde ingrediënten. Bijvoorbeeld de stylingsproducten van Maria Nila. Van bouncy krullen tot stijl haar, voor ieder wat wils. Alle producten van Maria Nila zijn vrij van parabenen en sulfaten. 

   Haarstylen 
   Tot slot kun je het touperen van je haren en elastiekjes met een metalen stukje ertussen het beste vermijden. 

    

   Stap 16 - Geduld is een schone zaak

   We zeiden het in het begin al, gebroken haarschubben zijn helaas nou eenmaal gebroken haarschubben. Deze zijn niet 1-2-3 weer de oude! Maak dit stappenplan dus 'eigen' zodat je het goed kunt blijven volhouden. Ook als je niet/minder beschadigd haar hebt zijn deze tips geweldig om toe te passen, voor een goede verzorging van je haren! 

    

   We hopen dat we je hiermee een eindje op weg hebben geholpen. Heb je een vraag over deze blog of beschadigde haren, stel ze gerust door te mailen naar [email protected]. Goodluck! ♡

   • Ingrid

    Geplaatst op donderdag 6 juli 2023 10:33

    Hi Susan! Voor grijs haar kan je hetzelfde stappenplan volgen. Grijs haar ik vaak kwetsbaarder, omdat het minder sterk is. Het is niet zo beschadigd als bijvoorbeeld gekleurd haar, maar kan wel zeker met Repair lijnen versterkt worden. Om de gele gloed te verminderen kan je een zilvershampoo gebruiken. Gebruik niet een te sterk product, omdat grijs haar kwetsbaar is zal het veel kleur opnemen, en kan het paarsig worden. Kijk naar je haar en hoe het hierop reageert om het juiste gebruik toe te passen. Succes!

   News & updates

   Recente artikelen