• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 19 April 2022

   Wat is het verschil tussen K18 en Olaplex No.3?

   Olaplex 3, onze redder in nood…althans dat was altijd zo. Echter is er een nieuwe stralende ster op de markt en dat is K18! Het schijnt echt revolutionair te zijn, en vele vrouwen gaan al over op K18 en laten Olaplex 3 op de plank staan. Maar is dit K18 echt zo goed als ze zijn? Werkt het echt beter dan Olaplex 3? Is dit echt top notch nieuwe technologie? Is het ook het geld echt waard, want laten we eerlijk zijn…Olaplex was al die tijden al duur maar K18 lijkt wel echt een heel niveau te zijn. Het is duur, heel duur. Vandaag ontdek je alle verschillen tussen K18 en Olaplex 3 en kan jij zelf een overwogen keuze maken of jij ook K18 gaat proberen! 

    

   Hoe raken je haren beschadigt?

   Als je haarlokken beschadigd raken, worden de keratineketens(polypeptideketens) verzwakt en breken ze. Deze keratineketens vormen de binnenstructuur van je haarlokken. Je haren raken beschadigd door chemische behandelingen, hitte etc. De kernstructuur wordt hierdoor beschadigd en je haarlook wordt dus aangetast. Het gevolg hiervan is dat de elasticiteit en kracht wordt aangetast en hierdoor verliest je haarlok veerkracht en glans. 

   Het is eigenlijk het binnenstructuur die je haarlokken vormen. Je hebt enorm veel keratineketens, er zit namelijk in één enkele haarlok miljarden en miljarden keratineketens. Al je haren beschadigd raken door chemische behandelingen, hitte etc. wordt eigenlijk de kernstructuur van je haarlook aangetast. Gevolg hiervan is dat de elasticiteit en kracht wordt aangetast en als gevolg hier weer van verlezen je haarlok veerkracht en glans. Veerkracht en glans is waar wij het altijd over hebben dat je haren er gezond en stralende uitzien. 

   Het ziet er raar en fuzzy uit, het is kapot, droog en eigenlijk kan je er nog weinig mee. 

   De vraag is nu natuurlijk hoe repareert K18 en Olaplex No.3 deze beschadigde lokken. En wat is het verschil in de technologie. Het antwoord op deze hamvraag gaan je nu ontdekken!

    

   Bron - K18hair.com

    

   Wat doet Olaplex 3 precies voor het haar?

   Olaplex 3 is een wereldwijde bestseller, die haarbreuk vermindert en zichtbaar haren versterkt. Hierdoor krijg je als resultaat dat beschadigde haren verbetert en dit zie je aan de algehele uitstraling en textuur. Olaplex 3 zorgt ervoor dat je haren tussen salonbeurten door vitaal en sterk houdt, zodat je haren optimaal voorbereid zijn voor een volgende chemische behandeling. 

   Wat Olaplex No. 3 doet is het herstellen van de cortex. Hierdoor wordt de buitenkant van je haarlokken als het ware herstelt. De verstoorde disulfidebindingen  worden weer aan elkaar geplakt. Je kan Olaplex als het ware als een grote pleister zien, die je haren weer redelijk heel maken. Hierdoor krijgen je haren weer een boost en zien ze er weer vitaal en sterk uit.

   Olaplex No.3 heeft een 8-voudige gepanteerde, unieke werkzame stof ontdekt. Namelijk Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Dit werkzame stofje zorgt ervoor dat je haren vanaf de wortel gerepareerd wordt. Het is een ideale aanvulling voor je wekelijkse hair care regime.

   De gebroken structuur wordt weer opgebouwd in het haar en doet dit zonder dat je het eruit wast. Het herstelt daarnaast de dagelijkse haarschade die wordt veroorzaakt door onder andere styling, hitte, zonlicht, borstelen en meer.

    


   Wat doet K18 precies voor het haar?

   Bij de HQ van K18 waren ze opzoek naar een bio-actief peptide die dit allemaal weer, permanent aan elkaar zou lijmen. Zodat een beschadigde haarlok weer terugbrengt naar zijn oorspronkelijke, jeugdige staat. 

   Deze peptide is het K18Peptide. Deze peptide gaat diepere in de binnenste lagen van het haar dan traditionele herstelbehandelingen (zoals Olaplex 3) en heeft precies de juiste maat en make-up om in die keratineketens gaan. Ze hebben het perfecte puzzelstukje gevonden die de puzzel weer compleet maakt! 

   Nu blijkt deze peptide een overachiever te zijn, is het gevolg van deze peptide dat als gevolg van herverbindingen ook eventuele verstoorde disulfidebindingen opnieuw worden geconformeerd. (waar Olaplex 3 om bekend staat)

   Het K18Peptide maakt gebruik van biometica. Heel simpel gezegd is dat het leren van en het nabootsen van de natuurlijk. Hierdoor wordt K18-bio-actieve peptide door het haar als natuurlijk herkend. Daarnaast wordt het NIET weggespoeld door water of shampoo zoals traditionele bindmiddelen. Oftewel K18 is een echte, duurzame oplossing voor beschadigde lokken en haarlokken die breekbaar zijn.

   Deze peptide is het K18Peptide. Deze peptide gaat diepere in de binnenste lagen van het haar dan traditionele herstelbehandelingen en heeft precies de juiste maat en make-up om in die keratineketens gaan. Ze hebben het perfecte puzzelstukje gevonden die de puzzel weer compleet maakt! 

   Nu blijkt deze peptide een overachiever te zijn, is het gevolg van deze peptide dat als gevolg van herverbindingen ook eventuele verstoorde disulfidebindingen opnieuw worden geconformeerd. 

    

    

    

   Wat zijn dan de verschillen tussen deze twee repair behandelingen?

   Nu je weet hoe beide repair behandelingen werken ben je er wellicht achter gekomen dat Olaplex No. 3 meer op de oppervlakte herstelt en dat K18 het allerdiepste deel van een haarlok gaat. Dat is een wezenlijk verschil en zeker baanbrekend. Dit betekent niet dat Olaplex No.3 niet werkt, het werkt beide. Doordat K18 het meest innerlijke stukje herstelt, wordt ook automatisch verstoorde disulfidebindingen herstelt, en dat is weer wat Olaplex No.3 om bekend staat. Het lijkt dus eigenlijk een 2 in 1, dat K18. Echter als je gaat kijken naar wat haren echt weer hersteld naar haar virgin state, dan kom je zeker uit bij K18. 

   Zeker voor het meest beschadigde haar heeft enorm veel baat bij K18, in plaats van het afknippen van kan je het nu behandelen! 

    

    

   Is K18 echt zoveel beter dan Olaplex 3?

   Als je kijkt naar wat het doel is en dat is het haar weer volledig willen herstellen, yep. K18 is echt zoveel beter. Het is geen marketingpraatje, het doet echt wat het beloofd te doen. De reden dat vele vrouwen en ook kappers overstappen van Olaplex 3 naar K18 is dan ook zeer gegrond. 

   De prijs is echter wel een enorm verschil. Olaplex No. 3 was altijd al duur, maar nu is het goedkoop vergeleken met K18. Echter met 10 jaar onderzoek en het resultaat kan je zeggen dat deze hoge prijs juist is. 

    

   Is het duur?

   Ja. 

   Is het het waard?

   Absoluut! 

    

   Tip - Je kan K18 eerst ook voordelig testen door een kleine tube te bestellen voor slechts een kleine prijs. 

   K18 is verkrijgbaar in 5ml voor een kleine prijs, deze is hier te verkrijgen : K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

   News & updates

   Recente artikelen