• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 19 Juli 2020

   Welke baardverzorging past bij jouw baard?

   Baardverzorging: het is belangrijker dan je denkt. Je gezicht, en dus baard, wordt namelijk continue blootgesteld aan allerlei factoren zoals regen, vervuilde lucht, UV-stralen, scheermesjes. verzorgingsproducten, talg en afvalstoffen vanuit de haarzakjes. Kortom, jouw baard verdient wel wat extra aandacht om mooi en gezond te blijven. Met een paar tips voor je persoonlijke baardverzorging kun je al verschil merken, daarom gaan we in deze blog in op allerlei vragen rondom baardverzorging. Is er nog een vraag onbeantwoord gebleven? Neem gerust contact met ons op want we staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

    

   Hoe kan ik mijn baard het beste verzorgen?

   Elke baard is anders. Bij de één groeit 'ie sneller dan bij de ander, de één heeft dikkere haartjes dan de ander en daarnaast heb je nog allerlei types en soorten baarden. Hierdoor zijn er veel verschillende manieren om je baard te verzorgen. Voor de één is een olie de perfecte oplossing voor een gezonde baard, de ander kan beter een balsem gebruiken. Hoewel je op veel verschillende manieren je baard kunt verzorgen, blijft de basis voor iedereen hetzelfde: hygiëne en een gezonde huid.

   Baardhaar heeft, net als de rest van je lichaam, regelmatig een wasbeurt nodig. Hiervoor kun je baardshampoo gebruiken, die jouw baard reinigt en verzorgd. Wil je zachtere baardharen? Sluit dan af met bijvoorbeeld een conditioner of baardbalsem. Daarnaast is een gezonde huid onder de baard cruciaal voor een gezonde baard. De baard kan namelijk je huid afsluiten waardoor dit kan irriteren of droog kan worden. Om dit te voorkomen kun je baardolie toevoegen aan je persoonlijke verzorgingsroutine. Je huid blijft lekker soepel, gehydrateerd en je baard wordt lekker zacht. Win-win!

    

   Waarom is baardverzorging zo belangrijk?

   Jouw baard kan wel wat extra verzorging gebruiken als je last hebt van de volgende kwaaltjes:

   • Droge haren
   • Stugge haren
   • Jeuk
   • Irritaties
   • Doffe haren
   • Droge huid
   • Kroezige haren

   Je verzorgt je baard om irritaties en jeuk te voorkomen, een gezonde glans te krijgen, de huid eronder te hydrateren en om het mooi in model te houden. Niets is irritanter dan een geïrriteerde huid en dit wil je liever voorkomen dan genezen, toch? Bovendien is goede hygiëne niet verkeerd. Ook zorgt dit voor een betere gezondheid van je baard en je stapt net wat zelfverzekerder de deur uit. 

    

   Hoe verzorg en onderhoud ik een stoppelbaard?

   We spreken van een stoppelbaard als de haartjes ongeveer 1-2 mm zijn. Met een baardtrimmer kun jij je stoppelbaard mooi in model houden. Houd je huid en haartjes lekker soepel met een baardolie. Het is namelijk niet fijn om met een trimmer of scheerapparaat over harde, stugge haartjes te gaan, hierdoor gaat je huid irriteren en kun je jeuk krijgen. De olie verzorgt ook de huid onder je haren, waardoor je huid en baard lekker gezond blijven.

   Je kunt jouw stoppelbaard het beste trimmen na het douchen. Dan is de huid warm, flexibel en vochtig en kun je jouw stoppelbaard gemakkelijker trimmen. Breng vooraf wat olie aan op je baardharen om het te verzachten en kies de gewenste trimlengte van jouw baardtrimmer.

    

   Hoe verzorg en onderhoud ik een korte baard?

   Bij een korte baard (tot ongeveer 1-2 cm) kan een baardolie niet ontbreken. Bij een korte baard komt namelijk vaak jeuk en irritatie voor. Een oorzaak van de jeuk is korte, stugge baardpuntjes die in de huid prikken. Maar ook een vochtarme huid, trimmen of scheren zorgt voor irritaties. Baardolie doet wonderen om huid lekker te hydrateren en de baardharen zacht te maken. Korte baard = baardolie!

   Soms groeit de ene haar wat sneller dan de andere, waardoor je baard wat uit model kan raken. Wil je jouw korte baard wat bijknippen en/of -trimmen? Met een schaar of trimmer kun je dit weer bijwerken, maar doe dit wel met een geoefende hand. Om het overzichtelijk te houden hebben we het voor je op een rijtje gezet:

   1. Reinig je baard goed door het te wassen met een baardshampoo
   2. Borstel of kam je baard van de oor naar de kaak (met de groeirichting mee), om klitten te verwijderen
   3. Knip en/of trim kleine stukjes per keer, voorzichtig en rustig
   4. Je baard weer in model? Kam het nogmaals door om te controleren of de baardlengte overal gelijk is
   5. Let op: voor het knippen en trimmen je kunt beter eerst te lang kiezen dan te kort

    

   Hoe verzorg en onderhoud ik een lange baard?

   Bij een lange baard ben je meestal de ‘jeuk en irritatie-stadium’ voorbij, dat scheelt! Bij een lange baard is het vooral belangrijk om de lange haren goed te verzorgen en te stylen. Je kunt voor je huid en de aanzet van je baard nog steeds een baardolie gebruiken, maar een baardbalsem is voor je lange baard geweldig. Het hydrateert je baardharen en heeft vaak verzorgende ingrediënten. Daarnaast brengt de balsem je baardharen ook in model. Hierdoor kun je uitstekende baardharen en fly-aways gemakkelijker in model brengen.

   Hoewel een haarshampoo bij een korte baard nog wel eens voldoende kan zijn, moet je een lange baard wel echt goed wassen met een voedende baardshampoo. Hier blijft namelijk veel vuil in hangen. Bovendien is een baardborstel of -kam niet overbodig, om ervoor te zorgen dat de haartjes in de juiste richting blijven groeien en om je baard in model te brengen.

   Je lange baard weer in model brengen? Met een schaar kun je uitschieters, fly-aways of langere plukjes wegknippen. Zorg ook hier ervoor dat je je haren goed gewassen en doorgekamd hebt.

    

   Waarom is baardolie goed voor mijn baard?

   Zoals je hierboven vast hebt gelezen, raden wij baardolie aan voor iedereen met een baard. Of je nou een stoppelbaard hebt, een getrimde baard, weinig baardgroei, een baard zonder snor, een korte baard, het maakt niet uit. We hebben voor het gemak alle voordelen van baardolie op een rijtje gezet:

   • Het bevat voedzame oliën
   • Het hydrateert je huid én baardharen
   • Minder jeuk, irritaties
   • Minder baardroos
   • Het is een boost voor je haren en gezichtshuid
   • Je haarzakjes blijven gezond
   • Je baard krijgt er een mooie glans van
   • Je baard ziet er netjes en verzorgd uit

   Doe jezelf dus niet tekort en voorkom jeuk en irritaties met een baardolie. Bovendien ziet je baard er awesome uit met een beetje verzorgende olie! Voor een stoppelbaard heb je maar 1-2 druppeltjes nodig, met een lange baard kun je 5 druppeltjes gebruiken. Vergeet niet de huid goed mee te nemen :)

    

   Waarom is baardbalsem goed voor mijn baard?

   Baardbalsem bevat naast olie ook boters en waxen. Het is naast een verzorgingsproduct ook een stylingsproduct. Het is een soort leave-in conditioner die jouw baard de hele dag hydrateert en in model houdt. We hebben alle voordelen van baardbalsem op een rijtje gezet:

   • Conditionerende leave-in
   • Verzacht en hydrateert de baard
   • Eenvoudig om je baard te stylen
   • Maakt je baard zachter
   • Helpt tegen uitslag en jeuk

   Bij een stoppelbaard of korte baard gebruik is het gebruik van een baardolie al voldoende, maar met een langere baard zul je echt profijt hebben van een baardbalsem. Jouw baard blijft pico bello in model en is tegelijkertijd goed verzorgd, beter kan niet!

    

   Waarom moet ik een baardshampoo en baardconditioner gebruiken?

   Wist je dat baardhaar sneller uitdroogt dan hoofdhaar? Hierdoor is een gewone hoofdshampoo al snel niet geschikt voor je baard. Een shampoo ontdoet je haren van vuil, resten en oliën; maar het neemt vaak ook de goede oliën uit je haren, de oliën die je juist nodig hebt. Het gevolg: droge haren en hoofdhuid. Geef jouw baard daarom wat extra verzorging met een speciale baardshampoo, dit is namelijk een stuk milder dan een gewone shampoo.

   Als jij stugge, droge haren hebt is een baardconditioner aan te raden. Het maakt je baardharen zacht en glanzend, en je kunt daarna je baard gemakkelijker doorkammen. Met een baardbalsem creëer je hetzelfde effect, maar houd je je baard ook nog eens in model! 

    

   Hoe kan ik het beste jeuk en irritaties verhelpen bij mijn baard?

   De oorzaak van jeuk en irritaties bij de baard komt vooral omdat de huid eronder vochtarm en droog is. Een vochtinbrengende olie of crème kan al wonderen doen om de jeuk te verzachten. Je kunt ook een baardborstel gebruiken om de olie of creme te verdelen over je baard en om de bloedsomloop de stimuleren. Hierdoor houd jij je huid en baard in goede conditie.

    

   Hoe kan ik het beste mijn baard verzorgen met een gevoelige huid?

   Heb jij snel last van een geïrriteerde of droge huid? Er zijn speciale baardproducten voor de gevoelige huid. Om een gevoelige huid te voorkomen is het belangrijk om de verzorging goed bij te houden en regelmatig te voeden met hydraterende producten om te huid in goede conditie te houden. We hebben een aantal producten op een rijtje gezet:

    

   Hoe kan ik kroezende baardhaar het beste verzorgen?

   Kroezende baardharen wordt vooral veroorzaakt door droogheid. Dit kan ontstaan door haarshampoo die je gezichtshaar ontdoet van haar natuurlijke oliën. Een gezonde baard start van binnenuit: drink voldoende water om je baard van binnenuit te hydrateren. Gebruik tijdens het douchen een vochtinbrengende baardshampoo en eventueel een conditioner. Na het douchen kun je een olie en balsem gebruiken om je baard gehydrateerd te houden. Je kunt de shampoo en conditioner ongeveer 2-3 keer per week gebruiken en het is wenselijk om de baardolie en balsem dagelijks te gebruiken. Nog een extra tip: ga voor een baardborstel met varkenshaar om de kroes te temmen, dit maakt je haren namelijk soepel tijdens het borstelen.

    

   Wat kan ik doen tegen weinig baardgroei?

   Heb jij last van gaten in je baard of erfelijk haarverlies? Wil jij graag een vollere en dikkere baard, maar lijkt dit maar niet te gebeuren? Geen zorgen, want Neofollics heeft dé oplossing: Neofollics Beard Growth Stimulating Serum. Dit is een krachtige treatment om gezichtshaargroei te stimuleren en de baardharen en snor te verzorgen. Het is het meest geavanceerde baardgroeiserum op de markt die een effectieve behandeling biedt die daadwerkelijk werkt. Als jij al veel verschillende middeltjes geprobeerd hebt lijkt het te mooi om waar te zijn, maar dit wondermiddel werkt! Het baardserum is klinisch getest en bewezen. Het baardgroeiserum is geschikt voor iedereen die:

   • De groei van gezichtshaar wil stimuleren
   • Een dikkere en volle baard wil
   • Zijn baard wil onderhouden
   • Gezonde huid en gezichtsharen wil hebben
   • Geen bijwerkingen wil bij een baardgroeistimulerend product

   Heb jij last van haaruitval? Bekijk dan eens de producten van Neofollics. Zij bieden de oplossing voor mensen die last hebben van haaruitval, dunner- of grijs wordend haar. Alle producten zijn klinisch bewezen en werken effectief om haaruitval tegen te gaan, haargroei te stimuleren of de pigmentatie van de haren zo lang mogelijk te behouden.

    

   Kan ik mijn baardhaar sneller laten groeien?

   Alles start met een goede huidconditie waarin je baardhaar kan groeien. Hiermee creëer je de beste en snelste manier om je haren te laten groeien. Een droge, geïrriteerde huid is namelijk niet echt bevordelijk voor je baardgroei. Zorg dus voor een gehydrateerde, gezonde huid. Dit fix je door voedende, vochtinbrengende producten te gebruiken. Het baardgroeiserum van Neofollics verbetert de huidconditie door de gezondheid van de haarfollikels te vergroten zodat deze essentiële voedingsstoffen goed kunnen opnemen. Hierdoor worden je baard en snor goed gevoed en gehydrateerd. 

    

   Wat kan ik nog meer doen tegen weinig baardgroei?

   Ben jij jouw gatenbaard helemaal zat? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

   Tip 1 - Een gezonde leefstijl
   Beauty starts from the inside - echt! De eerste stap is: drink voldoende water. Daarnaast is vitamine B8 (biotine) een belangrijke vitamine die bijdraagt aan het bevorderen van de haargroei. Eet gevarieerd en voeg er voldoende proteïne, vitamine D, zink, magnesium en calcium aan toe. Zorg daarnaast voor voldoende slaap en beweging voor een gezonde bloedcirculatie.

   Tip 2 - Borstel je baard regelmatig
   Maar let op: doe het niet té vaak! Bij te veel borstelen -vooral met een verkeerde borstel- kun je je baard beschadigen en hiermee juist de groei vertragen. Dan kun je namelijk de goede oliën uit je baard verwijderen en dit kan je baard verzwakken. Borstelen van de baard heeft veel voordelen die kunnen bijdragen aan een betere baardgroei. Zo verwijdert het alle onzuiverheden (huidschilfers, vuil, talg, dode huidcellen) uit je baard.  Daarnaast worden de haartjes gesepareerd en recht geborsteld. Je kunt het beste je baard borstelen nadat je baardolie hebt aangebracht. Door het borstelen breng je de olie nog dieper in je baard en huid waardoor de olie goed opgenomen kan worden.

   Tip 3 - Baardolie
   Goed voor huid en haar! Zoals we al eerder hebben aangegeven, dit houdt jouw huid en baard in topconditie.

   Tip 4 - Laat het groeien
   Geduld is een schone zaak… Een baard groeien gaat niet gepaard met rozen en soms moet je een ongemakkelijke fase door, maar houd vol! Probeer het eens voor een maand, misschien vallen die gaten dan helemaal niet meer op. Blijf je baard wel goed verzorgen dat het er netjes uit blijft zien, zo kun je jouw neklijn, wanglijn en snor strak trimmen voor een verzorgd resultaat.

   Tip 5 - Gebruik een concealer
   Dit klinkt misschien gek… maar kan een perfecte, tijdelijke oplossing zijn. Heb je kale of verkleurde plekjes in je baard en wil je dat nú weggewerkt hebben? Dan kun je eens een concealer proberen, zoals de L'Oréal Touch Up Spray. Deze hecht wel aan haartjes, dus vooral bij verkleuringen kan dit een uitkomst zijn. De spray zorgt voor een cover-up tot de volgende douchebeurt en is wellicht het proberen waard.

    

   Welke baardproducten zijn er?

   Jij wilt natuurlijk jouw mooie baard zo goed mogelijk verzorgen. Er zijn gelukkig heel veel verzorging- en stylingsproducten voor de baard. We hebben allerlei soorten baardproducten op een rijtje gezet met onze favoriet erbij:

    

   Baardolie
   Hiermee voedt en verzacht jij jouw baardhaar én huid voor optimale hydratatie om je baard en huid in topconditie te houden en jeuk en irritaties te voorkomen. 

   In onze webshop kun je de Redken Brews Men's Beard Oilvinden. Deze olie verzacht je baardhaar en maakt het beter handelbaar. De olie is verrijkt met avocado- en olijfolie en 99% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. Alle producten van Redken Brews (mannenlijn van Redken) zijn gemaakt met malt, wat geweldige voordelen heeft voor je huid en haar. De formule is geïnspireerd op bier, zo is dit flesje ook gevormd naar een klein bierflesje! 

    

   Baardbalsem 
   Balsem voor de baard zorgt ervoor dat de baardharen in toom gehouden worden, maar zorgt ook de hele dag door voor goede hydratatie. Het is een verzorging- en stylingsproduct in één.

   Met de Reuzel Beard Balmverzacht en verzorg jij je baard. Je baard krijgt een lichte, gezonde glans en ziet er dikker uit. Het houdt je baard de hele dag gehydrateerd en in model! 

    

   Baardshampoo 
   Een baardshampoo houdt jouw baard mooi schoon en ontdoet het van vuil, stylingsresten, talg en overtollige oliën zonder het te ontdoen van haar goede oliën die jouw baard nodig heeft. 

   De Dear Barber Shampoo is sulfaatvrij en hierdoor lekker mild. Het heeft een heerlijk mannelijke geur en is geschikt voor ieder haartype. De shampoo houdt je baardharen gezond, soepel en glanzend.

    

   Baardschuim 
   Het kan per baardschuim verschillen of het meer een stylingproduct of een verzorgend product is. Zo kan het een fijne leave-in zijn die jouw baard heerlijk zacht maakt en de hele dag door conditioneert. 

   Zo gaat de Reuzel Beard Foam baardroos tegen door haar fijne, hydraterende werking. De mousse absorbeert snel en helpt je gemakkelijk je baard te trimmen of stylen.

    

   Baardserum 
   Kan jouw baard wel een extra boost gebruiken? Verzorgender dan een serum kan bijna niet. Ga voor een intens hydraterende serum om een droge, futloze baard weer nieuw leven in de blazen. Een serum zorgt voor hydratatie, glans en verhelpt gespleten punten.

   Met de American Crew Baard Serum ben jij weer een stapje dichterbij een gezonde uitstraling. Het serum, verrijkt met arganolie en tigernut olie, verzacht je baard en zorgt voor een mooie glans. Het serum wordt gemakkelijk opgenomen en is niet vettig.

    

   Scheercreme 
   Met een scheercreme bereid jij de huid en baard voor op een scheerbeurt, zodat het scheermes soepel over de huid heen gaan glijden. Hierdoor ontstaat er geen irritatie en jeuk. 

   Reuzel Shave Cream is een zeer rijke en geconcentreerde sheercreme voor een gladde en soepele scheerbeurt. Met een beetje water krijg je rijk schuim, dat is verrijkt met oliën die een beschermend laagje leggen op de huid. Hierdoor glijdt de scheermes in een soepele beweging over de huid zonder het te beschadigen of irriteren.

    

   Scheergel 
   Naast een scheercreme, bestaat er ook een scheergel. Dit is een niet-schuimende scheergel die geschikt is voor een normaal- of dun haartype. Ook een scheergel verzacht de huid en helpt irritaties tijdens het scheren verminderen. Benieuwd geworden? Bekijk dan eens de American Crew Skincare Precision Shave Gel

    

   Scheerolie 
   Met een scheerolie maak je de huid zacht en glad zodat het scheren gemakkelijker gaat. 

   De Dear Barber Shave Oilis rijk aan amandel-, druivenpit, en tea tree oliën die je huid zachter en gladder maken. Perfect voor een soepele scheerbeurt!

    

   Aftershave balsem
   Een balsem die je gebruikt na het scheren, om de huid te kalmeren en verzachten en irritaties en jeuk te voorkomen. 

   Zo heeft de Dapper Dan Aftershave Cream geweldige ingrediënten als Aloe Vera, Allantoïne en Kamille die je huid kalmeert en hydrateert na het scheren. Daarnaast kun je deze cream ook gebruiken als dagelijkse moisturizer. Het product is vrij van alcohol en parabenen, dus lekker mild.

    

   Cooling Balm
   Een balsem om een geïrriteerde, jeukende huid na het scheren te verkoelen en repareren voor extra bescherming.

   Wij raden de Medavita Lotion Concentrée Homme Aftershave Cooling Balm aan. Een hydraterende balsem die je huid repareert en extra beschermt na het scheren. Geschikt voor de meest droge en gevoelige huid voor een rustgevend gevoel.

    

   Baardtrimmer
   Met een trimmer kun je ideaal contouren in de baard, nek en bij de oren bijwerken. Het werkt preciezer dan een scheerapparaat. Vaak zitten er opzetstukken bij zodat je zelf de trimlengte kan bepalen.

   De superstille Moser T-Cut Trimmeris draadloos en fijn in de hand, dit maakt het ideaal om elke gewenste positie in te nemen tijdens het trimmen zonder dat het snoer in de weg zit. Het apparaat is geschikt voor alle haartypen en komt met een oplaadstation, olie en reinigingsborstel. 

    

   Scheerapparaat
   Met een scheerapparaat kun je gezichtshaar verwijderen tot je huid weer glad aanvoelt.

   De Gamma+ 21 Tondeusekan je naast scheren, ook gebruiken voor het stylen en trimmen van baarden en bakkebaarden. Dit maakt deze tondeuse een prima allrounder voor thuis en voor in de salon. De verwisselbare keramische kop zorgt voor een eenvoudige creatie van de perfecte cut.

    

   Waar kan ik mijn vraag stellen over baardverzorging?

   Is er nog een vraag onbeantwoord gebleven over baardverzorging? Neem gerust contact met ons op, want we helpen je graag verder! Mail je vraag naar info@haarspullen en we proberen zo snel mogelijk te reageren.

   News & updates

   Recente artikelen