• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 29 December 2021

      Zo blijven je krullen het langst zitten

      Bij de feestdagen hoort een feestelijk kapsel, en hoe leuk is het om je haar daarvoor te krullen?! Er is niks frustrerender dan je haar krullen en wanneer je de deur uit bent, de krullen alweer uitgezakt zijn. Om de krullen de hele dag door perfect te laten zitten hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet: 

       

      #1 Gebruik een passende shampoo

      Het begint al bij de basis: het wassen en verzorgen van je haar. Gebruik een goed reinigende shampoo zodat je alle productresten er goed uit wast. Probeer zoveel mogelijk de verzorgende shampoos te vermijden. Hier zitten veel oliën in, waardoor het je haar meer verzwaart. Dit werkt voor glad, stijl en dik haar juist averechts. Is dit herkenbaar voor jou? Dan is één van deze shampoos een echte aanrader voor om voor het krullen te gebruiken: 

       

      #2 Vermijd een masker 

      Het product dat ervoor zorgt dat je krullen sneller uitzakken, is een masker. Een masker maakt je haar namelijk zacht en glad. Dat is natuurlijk heel fijn, maar niet als je je krullen langer wilt laten zitten. Wij raden aan om een masker helemaal over te slaan tijdens het wassen van je haar als je het daarna gaat krullen. Het liefst een paar dagen van tevoren al. Mocht je denken: “Ja, maar ik móet een masker gebruiken!”, gebruik dan een conditioner, verdeel een klein beetje en alleen in de punten van je haar. 

       

      #3 Was je haar van te voren 

      Op welke dag je je haar wast, speelt ook mee met de houdbaarheid van de krullen. Als je je haren al even niet gewassen hebt, zijn ze een stuk zwaarder door de aangemaakte talg en oliën, wat jouw haar vettig maakt. Hierdoor vallen de krullen ook sneller uit. Zorg daarom dat je haar niet te vettig is, door je krullen bijvoorbeeld op dag 2 te krullen. Heb je je haar net gewassen? Op net gewassen haar krullen kan er ook voor zorgen dat de krullen niet lang blijven zitten - als je niet de juiste producten gebruikt. Je kunt na het wassen producten gebruiken waardoor het een stuk makkelijker blijft zitten! Hierover vertellen we bij de volgende tip meer:

       

      #4 Versteviging na het wassen 

      De producten die je na het wassen gebruikt zijn belangrijk. Als je je haar iets wilt laten doen wat het uit zichzelf niet zou doen, moet je het een handje helpen met producten. De producten die je na het wassen gebruikt, moeten als doel hebben om je haren net iets stugger te maken. Wat kan je nou eigenlijk het beste gebruiken voor het krullen? Allereerst helpt een mousse, bijvoorbeeld de Schwarzkopf Grip Mousse. Het haar krijgt meer grip, waardoor het kapsel de gehele dag in model blijft. De mousse werkt antistatisch en geeft langdurige versteviging. Of een textuur spray speciaal gemaakt om textuur te creëren aan je haren. Je haren krijgen een luchtige textuur, met mooie frisse volume. En beschermt je haar tegen hitte. Naast een mousse is een setting spray ook een echte must, zoals de Indola ActNow Setting Spray. Dit is een pre-stylingsspray die ervoor zorgen dat je haren niet slap opdrogen. Het geeft body en glans met een subtiele hold. Heb je droog haar? De Goldwell Dry Boost Spray of een droogshampoo zoals de TIGI Oh Bee Hive werken ook geweldig om stugger haar te krijgen! Hierdoor krijg je van te voren al meer grip en is het makkelijker om je haar daarna te krullen. 

       

      #5 Een goede krultang 

      Nu kan het echte werk beginnen! Heb jij een goede krultang die je kan verstellen in temperatuur? Een echte must tijdens het krullen, omdat elk haar een andere temperatuur nodig heeft. Zorg ervoor dat je niet te dikke plukken pakt, hoe grover je krultang is hoe grotere plukken je kunt pakken. En deel je haar goed af, zodat je geen plukjes vergeet. Let’s get started! :)

       

      #6 Spray de krul in 

      Nadat de krul uit de krultang komt, spray er een milde haarspray op. Zodat de krullen niet hard worden maar wel stevigheid krijgen door de haarspray. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de CHI Keratin Flexible Hold Spray of de TIGI Queen for a Day Spray - dit zijn milde haarspray’s die je krullen niet te hard maken. En daardoor ook je haar niet verzwaren, waardoor je krullen niet uitzakken. 

       

      #7 Krullen laten afkoelen 

      Laat de krullen afkoelen in de krul zelf. Het afkoelen is even belangrijk als het krullen zelf. Omdat het haar omvormt door de warmte. Wanneer de krullen meteen nadat ze uit de krultang komen naar beneden worden gedragen, vormt de krul al snel terug door de zwaartekracht. Zorg daarom dat de krullen goed afgekoeld zijn, voordat je begint met schudden en uitkammen! Je kunt de krul bijvoorbeeld opnieuw 'oprollen' en met een knipje even vastzetten aan de hoofdhuid, en de krul op deze manier laten afkoelen.

       

      #8 Uitschudden 

      Wanneer de krullen goed afgekoeld zijn kan je de krullen uitschudden zoals jij mooi vindt. Wanneer je al je haar los hebt gemaakt, ga je er losjes met je vingers doorheen. Pas op dat je dit niet te veel, te lang of te hard doet, want dan haal je het effect van de krul steeds meer weg. Stop wanneer je vindt dat je krullen nog net iets te hard en te gedefinieerd zijn. Je krullen zullen vanzelf een meer natuurlijke vorm vinden door de zwaartekracht.

       

      #9 Sprayen maar! 

      Als de krullen erin zitten, spray dan één van de onderstaande sprays in je haar: 

      Dit zijn textuur sprays die je haar extra volume geven en grip. De droge formule zorgt voor extra beweging in je haren en geeft het een subtiele grip. De sprays voorkomen pluis en geven jouw haar extra glans. Nu ben jij helemaal ready om de hele dag van jouw prachtige krullen te genieten! 

       

      Credits picture: Instagram @hairby_chayen

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »