• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 18 Augustus 2021

      Zo kom je van een groene gloed af

      Je hebt het vast wel eens gehad: een ongewenste, groene gloed in het haar. Het ontstaan hiervan kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om de groene gloed uit je haar te halen of om het te voorkomen. Wil jij nooit meer last hebben van een groene gloed in je haar? Lees dan snel alle tips hieronder!

       

      Hoe ontstaat een groene gloed in het haar?

      Een groene gloed in het haar heeft een aantal oorzaken:

       

      Zwembadwater
      Als je gaat zwemmen in een zwembad bestaat de kans dat er een groene gloed ontstaat. Veel beautylovers denken dat die groene gloed ontstaat door het chloor, maar dit is niet het geval. De groene gloed ontstaat namelijk door de koper in het water. Koper kan in het water terechtkomen door de koperen leidingen waar het water doorheen loopt of door algenbestrijders.

       

      Douchen 
      Niet alleen de leidingen waar het zwembadwater doorheen stroomt kan koper bevatten, maar ook de leidingen bij jou thuis. Het koper in het water hecht zich namelijk aan de proteïnen van het haar. Dus als je nooit zwemt maar toch een groene gloed in je haar hebt kan dit bij jou het geval zijn.

       

      Verven van je haar 
      Een groene gloed na het verven… Veel mensen die hun haar geblondeerd hebben en daarna weer donkerder gaan hebben hier last van. Wanneer je je haar gaat blonderen worden namelijk geleidelijk de pigmenten uit het haar verwijderd. Ga je het haar daarna weer donkerder verven met bijvoorbeeld licht bruine of donkerbruine kleur bestaat de kans dat je haar een groene gloed krijgt. Dit komt namelijk door de groene pigmenten die de verf bevat. Als je een van deze kleuren aanbrengt op ongepigmenteerd haar heb je kans dat de kleur doorslaat. Dit komt omdat de complementaire kleur van de doorgeslagen kleur uit het haar verwijderd is tijdens het blonderen.

       

      Hoe krijg je een groene gloed uit het haar?

      Als je toch die ongewenste groene gloed in je haar hebt gekregen wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Gelukkig zijn hier wel een aantal oplossingen voor: 

       

      Anti-roos shampoo
      Een anti-roos shampoo is een sterke shampoo die het haar als het ware kan 'strippen'. Met een anti-roos shampoo vervaag je de haarkleur, dus ook de groene gloed. Alleen wordt dus niet alleen de groene gloed vervaagd, maar ook jouw gewenste haarkleur. Dus zorg dat je hier bewust van bent voordat je hieraan begint. Bekijk hier alle anti-roos shampoos

       

      Ketchup 
      Geloof het of niet maar ketchup haalt de groene gloed uit je haar! De rode pigmenten in ketchup neutraliseren namelijk de groene tinten in het haar. Zorg er voor dat je ketchup goed over het haar verdeelt en dek het vervolgens af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 20 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit. Na de behandeling kan je haar alleen iets donkerder uitvallen, maar niet schrikken want dat is na het wassen weer weg. 

       

      Semi-permanente kleuring of spoeling 
      Door een semi-permanente kleuring of spoeling te gebruiken met een rood pigment wordt de groene gloed tijdelijk in het haar geneutraliseerd. Heb je verder geen ervaringen met kleurspoelingen kun je altijd om advies bij je kapper vragen. Bekijk hier alle kleuropfrissers.

       

      Hoe voorkom ik een groene gloed in het haar?

      Het allerfijnste is om die groene gloed natuurlijk gewoon te voorkomen. Gelukkig is dat wel mogelijk als je je bezig houdt met een aantal dingen die hieronder staan: 

       

      Badmuts 
      Misschien niet de meest charmante manier, maar wel de eenvoudigste namelijk een badmuts. Hierdoor komt je haar niet in contact met het water en krijg je dus geen groene gloed, maar kun je toch lekker zwemmen. 

       

      Conditioner
      Is de badmuts toch niet helemaal jouw ding? Gebruik dan conditioner voor het zwemmen. Als je voor het zwemmen een conditioner met siliconen gebruikt wordt er een beschermlaagje om je haren heen gelegd. De siliconen leggen een laagje om je haar heen waardoor je haren beschermd worden tegen de koper. Zorg dat je je haar nat maakt voor het aanbrengen van de conditioner en steek het vervolgens op. Zo ben jij helemaal klaar om te gaan zwemmen zonder een groene gloed daarna! Bekijk hier alle conditioners. Onze favoriet is de Schwarzkopf Sun Protect Prep Spritz.

       

      Shampoo
      Is je haar al in contact geweest met het zwembadwater? Was dan na het zwemmen meteen je haar met een shampoo. Hierdoor heeft het water niet de kans om verder in het haar te kunnen trekken. Bekijk hier alle shampoos.

       

      Voorpigmenteren
      Als je je haar weer gaat verven nadat je het geblondeerd hebt kun je je haar het beste eerst voorpigmenteren met een spoeling die rode pigmenten bevat. De groene kleur in de verf wordt dan namelijk geneutraliseerd door de rode tinten in de spoeling. 

       

      Heb je nog een vraag over de groene gloed in het haar? Of een andere beauty vraag? Neem gerust contact met ons op, want onze expert staan klaar om je vraag te beantwoorden!

      • Ingrid

        Geplaatst op maandag 13 maart 2023 15:19

        Hi Maud,
        Ketchup wordt inderdaad wel eens gebruikt in dit soort situaties. Rood pigment tegenover groen pigment heffen elkaar op, dus dan kom je op neutraal uit. je kan ook natuurlijkgewoon deze shampoo gebruiken:
        https://www.haarspullen.nl/nl/mediceuticals-vivid-purifying.html
        Hiermee was je alle resten, dus ook chloor, uit je haar.
        Succes!

      Toon meer

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »