• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 23 Oktober 2022

   Zo krijg je een volle snor tijdens Movember

   Wat is Movember?

   Movember is een wereldwijde actie-maand om de (mentale) gezondheid van mannen onder de aandacht te brengen. Met de actie proberen actievoerders prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheidsproblemen en de preventie van zelfmoord onder de aandacht te brengen. Tijdens movember worden veel acties georganiseerd om geld op te halen. De meest bekende actie is de snor laten staan. Het doel van de snor laten staan is om de bewustwording te vergroten rond de gezondheid van de man.

    

   De snor

   Hoewel baarden al tijden in de mode zijn, zien we snorren nog niet heel veel. In november zien we de iconische lipbeharing echter vaker opduiken. En dat is top, want dit zet je aan het denken. “Zou hij meedoen aan Movember? Of heeft ‘ie gewoon een coole snor?’’ Een stukje bewustwording is al een stapje dichterbij de oplossing. Aan de andere kant, die van de snormans, is het niet altijd koek en ei… het ziet er misschien heel aantrekkelijk uit, maar wat kan het jeuken! En wat dúúrt het lang voordat er een ‘fatsoenlijke’ snor gegroeid is. Hoe kun je eigenlijk het beste een snor laten groeien?

    

   Hoe laat je een snor groeien?

   Een snor laten staan is een hele journey op zich. Van irritante jeuk tot een aantrekkelijke snor en alles wat ertussenin zit, het vergt allemaal wel de nodige aandacht. Van begin tot eind hebben we wat tips en tricks voor je:

   1. Started from the bottom
   Je start Movember bij nul, dus geschoren en wel met geen enkel snorhaartje in zicht. Die tussenperiode van een half snorretje sla je het liefst zo snel mogelijk over. Een stoere, volle snor - daar gaan we voor! Hiervoor is het een goede huidconditie heel belangrijk. Een gezonde huid is cruciaal voor een gezonde snor. Hoe beter de conditie van de huid, hoe beter en mooier de snor zal groeien. Onze tip: Neofollics Beard Growth Serum. Deze krachtige treatment voedt en onderhoudt een gezonde gezichtshuid voor een betere huidconditie voor de snor om in te groeien.

   2. Kies van tevoren de snor die je wilt
   Het allerleukste aan no shave november: jouw snor kiezen. Ga je voor een rockstar-look? Of ben je meer een business man? Kies jouw favoriet en heb iets leuks om naar uit te kijken!

   3. I got 99 problems but my moustache ain’t one
   Moet. Krabben. Verman jezelf en wees moedig. De eerste dagen of weken kan het wat gaan jeuken. Het goede nieuws is: de jeuk verdwijnt. Verzacht de jeuk met een baardolie en houd de huid in goede conditie om jeuk zo veel mogelijk te voorkomen.

   4. Just keep swimming
   Net als Dory; gewoon blijven doorgaan. Na een week zijn hopelijk de eerste sporen van een fatsoenlijke snor zichtbaar, maar meestal wordt je geduld flink op de proef gesteld. Het kan er misschien wat ongemakkelijk uit zien als je snor langzaam vorm krijgt, maar hier hebben we maar één ding op te zeggen: own it. Oja, wist je dat de baardgroeiserum de gezichtshaargroei stimuleert? En het zorgt voor een hogere dichtheid van de snor. De celgroei wordt namelijk bevorderd waardoor de snor voller en dikker wordt.

   5. Geef vorm aan de moustache
   Na een paar weken kan het zijn dat de snor wat over de lip groeit. Of niet in het gewenste model. Kam de snor door en knip heel voorzichtig bij met een schaartje. Let op: doe dit wel op droog haar. Vochtige haren zijn namelijk langer waardoor je, als het droog is, allerlei verschillende lengtes kunt krijgen. Bovendien kun je beter te veel laten zitten dan te weinig. We moeten namelijk wel realistisch blijven over de groei en het zou zonde zijn als je net iets te veel wegknipt.

   6. Als je snor maar goed zit
   Je wordt langzaam een volwaardige snordrager. Als snordrager neem je automatisch ook het verzorgen van de snor heel serieus. Zo kan het geen kwaad om de snor af en toe eens goed te reinigen. Hij zit namelijk vlak bij de bovenlip dus hier kunnen wel eens wat resten in blijven hangen. Borstel de snor daarom af en toe goed door met water. Blijf de onderliggende huid goed hydrateren zodat deze in goede conditie blijft, hier ligt namelijk de basis van een gezonde snor. Daarnaast is het niet verkeerd om te snorharen ook goed te blijven hydrateren en voeden. Dit zorgt niet alleen voor een gezonde, volle en dikkere snor maar laat de snor er ook gezond uit zien met een mooie glans. Het baardserum van Neofollics voorziet in al het bovenstaande. Alle gemakken in één product, lekker handig.

   7. Now we’re here
   You made it! Een snor waar alle mannen jaloers op zijn en die alle gezichten laten omdraaien. Style je snor bijvoorbeeld met een moustache wax om allerlei stijlen mee te creëren. Blijf ‘m goed verzorgen, enne… vergeet niet waar het om ging. Vraag eens aan je buurman of vriend hoe het met ‘m gaat en vergroot de bewustwording omtrent Movember.

    

   Wat kan ik doen tegen jeuk tijdens het groeien van de snor?

   Jeuk en irritatie kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de huid onder de snor vochtarm en droog zijn en hierdoor trekkerig en jeukerig aanvoelen. Een vochtinbrengende olie of serum doet wonderen om de jeuk te verzachten. Daarnaast is de snor een vangnet voor bijvoorbeeld dode huidcellen, talg, vuil, etc. Dit kan tot veel irritatie leiden. Was je snor dus regelmatig en kam ‘m eens goed door, dit stimuleert ook een gezonde bloedsomloop. We raden aan om een speciale baardshampoo hiervoor de gebruiken, deze zijn milder dan een haarshampoo. Zo hebben wij de Dear Barber Shampoo in ons assortiment.

    

   Welke producten kan ik gebruiken voor mijn snor?

   Er zijn allerlei snorproducten die je kunt gebruiken voor je snor:

   Moustache Wax
   Snorwax is een wax met een hold die de hele dag in model blijft, maar wel hanteerbaar en soepel. De snor blijft stevig op z’n plek zitten maar kan nog wel gerestyled worden. Een voorbeeld van een snor wax is de Dear Barder Mosutache Wax.

   Balsem
   Balsem is naast een stylingsproduct ook een fijne conditioner. Het zorgt dat de snorharen in toom worden gehouden en voorkomt gespleten haarpunten, maar hydrateert ook! Hierdoor krijg je zachtere snorharen met een mooie glans. Een voorbeeld van een balsem is de Reuzel Wood & Spice Bard Balm.

   Gel
   Een gel zorgt dat je haren perfect in model blijven zitten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor gel voor de snor. Gel geeft een fijne hold aan de snor zodat het de hele dag goed blijft zitten. Deze Insight Hair & Beard Fluid Gel is voornamelijk voorzien van biologische ingrediënten en biedt ook een stukje snorverzorging.

   Olie
   Een baardolie is speciaal voor het verzorgen van alle gezichtsharen. Van stoppels tot de snor, het voedt en hydrateert intens. De Dear Barder Beard Oil houdt de natuurlijke proteïne langer vast waardoor de snor sterker en gezonder wordt. Deze olie heeft tevens een beschermende werking voor de baard en onderliggende huid.

   Shampoo
   Een baardshampoo is mild en zorgt voor een gezonde, soepele en glanzende baard en snor. De Dear Barber Shampooherken je direct aan zijn unieke geur: een mix van zoet, kruiden en lichte houtgeur.

   Serum
   De allereerste, werkende baardgroeiserum op de markt: Neofollics Beard Growth Serum. Dit is een krachtige treatment die de gezichtshaargroei stimuleert en de snor verzorgd. Als resultaat geeft het serum een dikkere en vollere baard. De baardverzorging geeft klinisch bewezen resultaat zonder bijwerkingen.

    

   Kan ik mijn snor sneller laten groeien?

   Een droge, geïrriteerde huid is niet echt bevordelijk voor de groei van de snor. Zorg dus voor een gehydrateerde, gezonde huid. Dit fix je door de juiste (milde) producten te gebruiken (zie bovenstaand). Vooral vochtinbrengende, voedende producten zijn een must. Nu komen we toch weer terug bij het baardgroeiserum van Neofollics. Hoe kunnen we ook anders met de veelzijdigheid van dit serum? Het baardgroeiserum verbetert de huidconditie door de gezondheid van de haarfollikels te vergroten zodat deze essentiële voedingsstoffen kunnen opnemen. 

    

   Zijn er nog meer tips voor een mooie snor?

   Nog een aantal tips op een rijtje om een volle snor te krijgen:

   1. Zit niet te veel aan de snor
   2. Was de snor regelmatig met baardshampoo
   3. Kam de snor af en toe door om de bloedsomloop te stimuleren
   4. Heb véél geduld
   5. Gebruik speciale producten om te verzorgen en stylen
   6. Neem onderweg altijd een doekje mee om de snor schoon te houden
   7. Neem de tijd tijdens het trimmen
   8. Heb nog meer geduld
   9. Beauty starts from the inside - drink voldoende water en neem voldoende vitamine B8

    

   Waar kan ik meer informatie vinden over baardverzorging?

   Wil je meer te weten komen over de verzorging rondom de baard? Lees dan eens dit artikel: 'Welke baardverzoring past bij jouw baard?'. In het artikel gaan we in op allerlei vragen rondom baardverzorging. Bekijk de pagina baardverzorging om alle producten voor de baard en snor te bekijken.

    

   ''Excuse me, miss. My eyes are up here.''

   News & updates

   Recente artikelen