Make-up

Filters

Je hebt niet alleen oneindige soorten haarspullen, maar ook deze keuze van oogmake-up is reuze!  Je kunt nu ook mascara’s in ons assortiment vinden. Daarom willen we jou graag beknopt uitleggen wat de verschillen zijn tussen mascara’s. Hierdoor kun jij sneller de juiste keuze maken welke mascara perfect aansluit bij jouw wimpers!

 

Welke waterproof mascara’s heeft Haarspullen in haar assortiment?

Haarspullen heeft op dit moment een aantal mascara's in het assortiment die waterproof zijn. Dit zijn de producten: 

 

Welke verschillende mascaraborsteltjes zijn er?

Mascaraborsteltjes zijn er in allerlei soorten en maten. We leggen jou de meest voorkomende borsteltjes uit:

Rubber mascaraborsteltje  - Plastic borsteltjes zorgen dat je wimpers goed kunt separeren en het helpt bij het verlengen van de wimper. Een rubber mascaraborsteltje waarbij de tandjes verder uit elkaar staan geven een natuurlijke look. Zo'n borsteltje houdt niet veel mascara vast waardoor je een mooie, defining look krijgt. Als de tandjes dichterbij elkaar staan worden de wimpers goed van elkaar gescheiden en creëer je een preciezere definitie zonder klontjes. De wimpers worden dan goed meegenomen in het borsteltje waardoor je een mooie lengte kunt creëren. 

Harig mascaraborsteltje - Een natuurlijk borsteltje geeft je wimper een zachte, lichte look terwijl het je wimpers volume en volumineuzer maakt. Het geeft meer mascara af, omdat een harig borsteltje gemakkelijker mascara kan opnemen. 

Dik vs. dun mascaraborsteltje - Er is ook een verschil tussen een dik en een dun mascaraborsteltje. Als je kortere wimpertjes hebt is een kort borsteltje perfect, omdat je dan goed bij de wimperaanzet kunt komen om iedereen wimper te voorzien van mascara. Een dik mascaraborsteltje zorgt ervoor dat je minder gemakkelijk bij de aanzet kunt komen. Zo'n borstel geeft wel veel volume, echt een aanrader voor als je langere wimpers hebt. 

Gebogen (rond) mascaraborsteltje - Een rond borsteltje met lange haren of tandjes pakt elke wimper mee. Het buigt precies om je wimpers heen. Een borsteltje met haren geeft veel mascara af op de wimpers. Dit komt omdat de haartjes de mascara goed kunnen opnemen. Let wel op: dit borsteltje geeft meestal ook sneller af op de ooglid. Een rond borsteltje met rubber tandjes geven je wimpers ook veel volume en zorgen dat de wimpers goed separaat blijven.

 

Welke mascaraborstel past het beste bij mijn wimpers?

Er zijn ontzettend veel soorten mascaraborsteltjes die allemaal een andere werking hebben op je wimpers. Het is dus belangrijk om goed te kijken wat jouw wimpers nodig hebben.

Recht vooruitstaande wimpers - Jij vindt het vast geweldig als je in een handomdraai gekrulde wimpers kunt creëren. Om dit voor elkaar te krijgen kun je het beste een gebogen mascaraborsteltje gebruiken. Een rond borsteltje pakt namelijk elk wimpertje mee. Gebruik een dun borsteltje zodat je goed bij de wimperaanzet kunt beginnen.

Dunne wimpers - Droom jij van dikke, volle wimpers? Dan is een harig borsteltje met lange haartjes perfect voor jou! Zo'n harig borsteltje geeft namelijk lekker veel mascara af die jouw wimpers kunnen omarmen, terwijl de lange haartjes ervoor zorgen dat je wimpers mooi gescheiden blijven en niet aan elkaar gaan plakken.

Plakkende wimpers - Plakkende wimpers zijn zo gefixt met een rubber borsteltje waarbij de kammetjes dichter op elkaar staan. Hiermee pakt het borsteltje elk haartje apart zodat je wimpers goed gescheiden blijven. Perf!

Korte wimpers - Als je korte wimpers hebt, raden we je aan om een niet al te dik borsteltje te nemen. Als je een dun borsteltje neemt kun je gemakkelijk bij de wimperaanzet komen. Bepaal zelf of je voor een harig of rubber borsteltje gaat. 

Lange wimpers - Wauw, lucky girl! Als je dit van nature hebt, kunnen we er wel van spreken dat je geluk hebt, want dit wil natuurlijk iedereen. We raden je aan om een mascaraborsteltje te kiezen met lange, rubberen haartjes die als een soort haarkam naast elkaar staan. Hierdoor worden jouw wimpers mooi verlengd zonder aan elkaar te plakken. Houd jij wel van mooie, dikke wimpers? Je kunt natuurlijk ook voor een harig borsteltje gaan. 

 

Hoe gebruik ik mascara?

De meest gebruikelijke manier om mascara aan te brengen is: het borsteltje vanaf de wimperaanzet in een zigzagbeweging vegen richting de puntjes. Hiermee creëer jij volumineuze, gescheiden wimpers. Focus niet te veel op de uiteindes van je wimpers, de aanzet is net zo belangrijk! Voor volle wimpers is het belangrijk om bij de basis van je wimpers te beginnen. Als je de zigzagbeweging maakt, houd de mascara dan even een paar seconden vast als je over de helft van je wimpers bent. Hierdoor push je de krul in je wimpers.

Tip! Pomp de mascara absoluut niet en houd 'm ook niet te lang open. Hierdoor komt er zuurstof bij de mascara waardoor hij sneller uitdroogt. Bovendien kunnen er dan bacteriën bij komen en we hebben natuurlijk geen zin in een oogontsteking. 

Nog een tip! Wattenstaafjes zijn de bom: hiermee kun je elk foutje corrigeren.

 

Hoe lang kan ik mascara gebruiken?

Heb jij ook nog ergens een vergeten mascara liggen van who knows when? Deze kun je maar beter in de prullenbak gooien. Na het openen van een mascara kun je 'm gemiddeld nog 12-16 weken gebruiken. Dit komt omdat de werkstoffen gaan uitdrogen en omdat er op den duur bacteriën gaan ophopen. De bacteriën komen in de mascara omdat je het borsteltje uit de tube haalt, op je wimpers aanbrengt en het vervolgens weer in de tube stopt. Je hoeft je niet meteen zorgen te maken, er gaan namelijk altijd bacteriën mee terug in de tube en deze zijn in het begin ook niet schadelijk. Na 4-5 maanden kan het wel voor irritaties zorgen. Vervang dus je mascara als het:

 • Korrelt
 • Klontert
 • Uitdroogt
 • Stinkt
 • Irriteert

Tip! Is jouw mascara bijna aan z'n einde maar nog geen nieuw in huis? Leg 'm even in een bakje heet water, hiermee wordt de mascara weer vloeibaar. Maar zoals we hierboven hebben uitgelegd, kun je maar beter gauw een nieuwe aanschaffen ;)

 

Hoe kan ik mascaraklontjes verwijderen?

Check allereerst het borsteltje of deze vrij is van klontjes, voordat je de mascara gaat gebruiken op je wimpers. Dit voorkomt al een heleboel klontjes. Heb je klontjes in je wimpers? Je kunt het uit je wimpers 'pikken' of 'vegen' met het topje van de mascara. Een wattenstaafje is ook ideaal, maar maak deze wel eerst even nat. Anders heb je allemaal kleine wattenstaaf-haartjes in je wimpers hangen. Een tissue is overigens ook een optie, maar dit is wel een precisiewerkje en mag je waarschijnlijk de mascara weer opnieuw aanbrengen ;)

 

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ mascara en een waterproof mascara?

Als Nederlander kennen we dit allemaal wel: een onverwachte regenbui, kleddernatte kleren en mascara tot op de kin. We raken er bijna aan gewend. De oplossing: waterproof mascara. Met een waterproof mascara ben jij een regenbui de baas en blijft de mascara steevast op jouw wimpers zitten! Dit kan dan meteen ook weer gezien worden als een 'nadeel': waterproof mascara kan hardnekkig op je wimpers blijven zitten. Waterproof mascara verwijderen met water zit er dan ook niet in. Hierdoor kan er wat mascara achterblijven op je wimpers wat je wimpers kan beschadigen of de dunne huid eromheen. Het is een afweging die jijzelf het beste kan maken: ga je voor de waterproofmascara of een paraplu (oftewel gewone mascara)?

 

Hebben mijn wimpers ook verzorging nodig?

Eigenlijk zouden we onze wimpers net zo goed moeten verzorgen zoals we onze haren verzorgen. Zo wassen we aan het einde van de dag alle stylingsresten uit het haar en conditioneren we het voor extra voeding. Je wimpers zijn net zo goed haren, die kunnen ook goede verzorging gebruiken om ze goed gezond te houden! We hebben een aantal tips hoe jij je wimpers in goede conditie kunt houden:

 1. Verwijder altijd de oogmake-up voordat je gaat slapen
 2. Verwijder oogmake-up met een olie zonder te veel parfum
 3. Wrijf tijdens het mascara verwijderen niet te hard met een wattenschijfje over je ogen
 4. Gebruik geen oude mascara's
 5. Vervang tijdig het plastic van de wimperkrultang

 

Groeien mijn wimpers ook?

We hebben allemaal wel eens een gruwelverhaal gehoord van afgebroken wimpers door een wimperkrultang, wimper extensions of mascara dat een dag of drie op wimpers heeft gezeten. Maar maak je geen zorgen, net als haren groeien wimpers ook! Ookal lijkt het soms niet snel genoeg te gaan, je wimpers goeien langzaam weer terug. Gemiddeld genomen duurt het twee maanden voordat een wimper weer is aangegroeid :)

 

Kunnen mijn wimpers langer groeien?

It's a girls dream: lange, gekrulde wimpers. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met lange wimpers. Hopelijk brengen we je dromen niet in duigen, maar in één keer natuurlijk lange wimpers creëren is eigenlijk onmogelijk. Het belangrijkste is dat je wimpers in optimale conditie zijn door goede verzorging. Op die manier zullen nieuwe wimpers goed en gezond aangroeien. Beschadigde wimperharen breken namelijk snel af of vallen uit, waardoor je niet snel mooie lange wimpers zult krijgen. Dit zijn absolute mythes om langere wimpers te krijgen:

 • Je wimpers borstelen
 • Je wimpers knippen (doe het niet!)
 • Vaseline op je wimpers
 • Natuurlijke oliën op je wimpers
 • Citroenschil op je wimpers
 • Waterproof mascara gebruiken

 

Hoe breng/houd ik mijn wimpers in goede conditie?

Nu ben je vast benieuwd geworden hoe je jouw wimpers in goede conditie krijgt en houdt. We hebben een aantal tips op een rijtje:

 • Draag nooit te lang oogmake-up achter elkaar. Verwijder daarom ook altijd oogmake-up voordat je gaat slapen.
 • Slaap dus nooit met make-up
 • Verwijder oogmake-up met een zachte olie zonder te veel parfum
 • Wrijf ook niet te hard over je wimpers. Tip: breng de olie aan op een wattenschrijfje, leg het een aantal seconden op je wimpers en je kunt het in één veeg verwijderen!
 • Je kunt een wimperserum of olie gebruiken om je wimpers te voeden en hydrateren. Absolute aanrader: castorolie of aloe vera
 • Breng de olie aan met een wattenstaafje zodat de olie niet in je ogen gaat
 • Gebruik geen waterproof mascara, deze is best hard van structuur

 

Welke mascara’s zijn oftalmologisch getest?

Als jij gevoelige ogen hebt of snel allergieën, heb je er zeker baat bij als een product oftalmologisch getest is. Als het product oftalmologisch getest is, is het geschikt voor rondom te ogen. Goed getest en geschikt voor de ogen en gevoelige huid! Met de mascara’s van Maybelline zit je helemaal goed:

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box