Hitte beschermende haarproducten

Filters

Hittebeschermers zijn een must-have als je een fervente gebruiker bent van hitte tools. Uiteraard hebben wij ook verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat je lokken ook blij blijft met de prachtige creatie(s) die jij creëert. Heb je een goede relatie met je stijltang, föhn of krultang of gewoon alledrie? Dan zijn Fudge tri-blo violet spray, Bed Head Superstar Blow Dry Lotion,CHI Iron Guard Thermal Protection Spray of Maria Nila Cream Heat Spray één van je beste vriendjes. Het leuke is ook dat de spray je haar niet zwaarmoedig maakt, maar juist blij en luchtig, een heerlijk blij kapsel dus!

 

Waarom een hittebescherming gebruiken voor je haren?

Stylingtools, bijna iedereen heeft er wel één in huis liggen. Waarom zou je dan ook een hittebeschermer gebruiken, helemaal als je het maar sporadisch gebruikt? Het is heel simpel: als je haren verhit worden – met een föhn of een stylingtool – verdampt het water uit je haren. Opzich is dat niet zo erg, echter is het zo dat stylingtools meer water verdampen dan dat je haren dit weer uit de lucht kunnen reabsorberen. Gevolg hiervan is is dat je haren ontzettend uitdrogen. Als het vochtgehalte in je lokken zo laag is, wordt het broos. Broos haar wil je absoluut niet hebben, dit zorgt er namelijk voor dat je haren makkelijker beschadigen wat breken tot gevolg heeft. 

En dit is wat er gebeurt als je je haren föhnt. Door je haren nat te maken zwellen je haarvezels op en wanneer je ze vervolgens snel droogt trekken ze weer samen. Dit opzwellen en snel samentrekken veroorzaakt een bepaalde druk op de haarschubben waardoor ze beschadigen en breken. Zelfs tot 2 of 3 lagen diep! [bron 1]. En gebroken haarschubben betekent ruwe, doffe haren die snel kunnen splijten en breken tijdens het borstelen. 

Door je haren nat te maken zwellen je haarvezels op, vervolgens föhn jij je haren weer droog in een zeer korte periode. Hierdoor trekken je haren weer snel samen. Het opzwellen en samentrekken van je haartje veroorzaakt een druk op de haarschubben waardoor ze gaan beschadigden en uiteindelijk gaan breken. En dat is precies wat je wilt voorkomen! Je nu doffe haren gaan snel splijten en breken, helemaal tijdens het borstelen.

Een goede hittebeschermer zal je haren vooral beschermen tegen de uitdrogende effecten van hitte. Een veel gebruikt ingrediënt in hittebeschermers is glycerine, dit ingrediënt remt het proces van van waterverdamping af. Daarnaast wordt propyleen glycol ook gebruikt, omdat dit precies hetzelfde effect heeft :)

 

Welke hittebescherming is geschikt voor mijn haren?

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat om te voorkomen dat jouw lokken beschadigd raakt en breekt, het van cruciaal belang is om een soort hittebeschermingsmiddel aan te brengen, zoals een hittebeschermende spray, serum of crème. Want wat gebeurt er precies als je in de weer bent met je föhn, stijltang of andere stylingtools. wat er gebeurt is dat de stylingtools vitale eiwitten en essentiële olie in je lokken verzwakken en vernietigen. Als je dus een hechte relatie hebt met je krultang of je föhn is het dus belangrijk dat je extra aandacht besteedt aan de onderhoud van je haar. Dat doe je o.a. door middel van hittebescherming wanneer jij je prachtige lokken weer blootstelt aan hoge temperaturen. Hoewel veel stylingtools uitgerust zijn met keramiek wat minder schadelijk is voor het haar, kan je haar daardoor toch droog worden en beschadigd raken. Een hittebeschermend product biedt hier ook de benodigde bescherming.

 

Welke hittebeschermers zijn er allemaal verkrijgbaar?

Het is belangrijk dat je een Hittebescherming kiest die bij jouw wensen passen. Wil je liever een  verzorgende hittebeschermer, of vindt je belangrijk dat het ook een fixatie aan je haar geeft. Zo is er voor ieder wat. Daarnaast moet je kijken wat jezelf fijner vindt werken. Heb je liever een olie of serum, of vindt je het makkelijk om met een spray in de weer te zijn. Als je dit helder voor jezelf hebt, is het veel makkelijker om een keuze te maken. Er zijn namelijk ontzettend veel producten beschikbaar, wat ook weer handig is omdat er altijd wel iets geschikts tussen zit. Echter kan het ook eventjes duren voordat je weet welke dit dan voor jou is. Je kan bijvoorbeeld beginnen met een eenvoudige allround hittebescherming die alleen beschermt en voor alle stylingtools ideaal is zoals de veelverkochte CHI 44 Iron Guard Spray.  Vanuit daaruit kan je altijd verder kijken. Over het algemeen zijn hittebeschermers die in één van de volgende categorieën vallen:

  • Hittebeschermer in de vorm van een serum
  • Heatbeschermer in de vorm van een olie
  • Hittebeschermer in de vorm van een spray

 

Wat zijn de voordelen van een hittebeschermer in de vorm van een serum?

Ben je opzoek naar een hittebeschermer in de vorm van serum? Dan is het natuurlijk fijn om te weten wat daar precies de voordelen van zijn. Het voordeel van een hittebescherming in de vorm van een serum is dat je haren meer gaan glanzen na gebruik. Ook worden je lokken er zachter van en wordt het makkelijk doorkambaar.

 

Wat zijn de voordelen van een hittebeschermer in de vorm van een olie?

Hittebeschermers in de vorm van olie, worden je haren dan niet onwijs vet? Nee, dat is iets van het verleden. De tijden veranderen gelukkig, zo ook heat protectants! Ga je voor een heat protectant in de vorm van een olie dan kies je voor haren die intense voeding krijgen, onweerstaanbare glans en enorm gladde haren. Oftewel pluisvrije lokken. Daarnaast is het zo dat olie een hoog kookpunt heeft, en hierdoor je haren goed beschermt worden. Daarom is een heat protectant in de vorm van een olie ook een veel gebruikte vorm. Vooral bij mensen met dik haar, die stylingtools gebruiken die tot 220 graden kunnen.

Hittbeschermers in de vorm van olie zijn o.a. CHI Silk Infusion, Biosilk Therapy en Farouk Royal Treatment Pearl Complex. Het beschermt niet alleen je haar, het zorgt er ook voor dat je haar pluisvrij en prachtig glanzend is. Oftewel the’ve got your back!

 

Wat zijn de voordelen van een hittebeschermer in de vorm van een spray?

Dan zijn er nog hittebeschermers in de vorm van een spray. Deze variant is ideaal voor o.a. dik haar, omdat je makkelijk overal bij kunt. Spray en play, het is een variant die ideaal is als je snel wilt. Een hittebeschermer spray legt een beschermende laag om je haarschacht,

 

Wat is de beste Hittebescherming?

Er valt niet zo 123 te zeggen wat de beste hittebescherming is. Ieder haar en wens is verschillend. Ben jij iemand die dagelijks in de weer is met de föhn of gebruik jij alleen weekends de krultang? Daarom is het zo belangrijk dat je gaat kijken naar wat jij belangrijk vindt. Wel hebben wij hardlopers, en dat zijn de CHI 44 Iron Guard Spray, de 100% vegan Maria Nila Cream Heat Spray en de Biosilk Silk Therapy Thermal Shield. Dit zijn veel verkochte heat protectants die zeer geliefd zijn onder onze aller liefste klanten :)

 

Waar kan ik mijn vraag stellen over hittebeschermers?

Ben je er nog steeds niet helemaal uit of je de juiste hittebeschermer voor je haren hebt? Zit je te twijfelen of je hittebeschermer goed aansluit bij de behoeftes van je prachtige lokken en jouw wensen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons team! Wij weten hoe het is om zoekende te zijn naar de juiste producten die aansluiten voor je haren. Steeds maar weer proberen en proberen en investeren in hittebeschermers die niet werken is frustrerend en zonde van je tijd. Vraag ons team om hulp en profiteer de komende jaren van de juiste keuze! Mail je vraag naar [email protected] of bel ons team tijdens kantooruren :)

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box