• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 26 Maart 2022

      De perfecte haarroutine voor gekleurd haar

      Heb je net jouw haar laten verven in een mooie nieuwe kleur? Dan wil je deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk mooi en stralend houden. Maar hoe doe je dat? Gekleurde haren zijn niet alleen gevoelig voor verkleuring maar hebben ook behoorlijk wat verzorging nodig. Wij helpen jou de perfecte haarroutine te vinden door een aantal tips te geven die kunnen helpen jouw haar een nieuwe boost te geven. Wie wil nu niet elke dag een mooie, volle en verzorgde bos haar alsof je net van de kapper afkomt. Bescherm en verzorg jouw gekleurde haar tegelijkertijd met de volgende haarroutine. In deze blog leggen we de nadruk op de kleuren: rood, bruin, zwart, koper en pasteltinten. Ben jij een blondie? Hier hebben wij ook een leuke blog over geschreven! 

       

      Een overzicht van de verschillende haarkleuren

      In deze blog vind je de haar routines van de volgende haarkleuren:

      • Rood gekleurd haar
      • Zwart gekleurd haar
      • Bruin gekleurd haar 
      • Koper gekleurd haar
      • Pastel gekleurd haar 
      • Blond gekleurd haar 

       

      De perfecte haarroutine voor rood gekleurd haar 

      Een mooie rode coupe staat prachtig, maar is soms lastig te onderhouden. Roodpigmenten verdwijnen nu eenmaal snel uit je haar. Zonde! Speciaal voor de redheads over here hebben wij een routine samengesteld hoe jij je rood geverfde haren het beste kan verzorgen. Lees snel verder!

       

      Dit heeft jouw haartype nodig:

      Het lijkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat de kwaliteit van je haar goed is. Zijn jouw lokken erg droog? Dan blijft de rode kleur minder goed zitten. De reden hiervoor is dat de schubbenlaag van je haar vaak niet goed gesloten zit. Hierdoor verdwijnt de verf makkelijker uit je haar. Verzorg je haar dus goed: hoe gezonder je haar, hoe langer jij plezier hebt van je gekleurde coupe! Goede reden dus om vaker een haarmasker in je haren te gebruiken. Wij raden aan een milde shampoo te gebruiken. Heel veel shampoos bevatten namelijk sulfaten, goedkope siliconen, te veel zout en andere agressieve reinigers, waardoor je haarkleur vervaagt. Gebruik liever een shampoo met natuurlijke ingrediënten of eentje die speciaal is ontwikkeld voor rood geverfd haar. Tip: gebruik absoluut geen anti-roos shampoo. 

       

      Dit mag niet ontbreken in jouw beauty bag:

      Wil je je rode haarkleur verfrissen? Dan zijn dit een aantal suggesties voor kleuropfrissers:

       

      De perfecte haarroutine: 

      Start met het wassen, en begin met een milde shampoo. Is je haar net rood gekleurd? Was dan je haar met bijvoorbeeld de Redken Magnetics Shampoo en Conditioner. Deze set ruikt ten eerste zo lekker dat je bijna elke dag je haar zou willen wassen. Dit doen we uiteraard niet, omdat dit zeer funest is voor de haarkleur als we het hebben over kleurvervaging. De kleurbeschermende shampoo en conditioner zorgen voor een langere levensduur van jouw rood gekleurde haren. Deze kleur verlengende shampoo reinigt je haar op milde wijze en de conditioner laat je haar glanzen. Is je rode haarkleur al wat aan het vervagen? Gebruik een gepigmenteerde shampoo of masker, bijvoorbeeld de Schwarzkopf Chroma ID Ruby Mask. Deze bevat felle, rode pigmenten voor een knallende rode haarkleur. Of gebruik de Bright Red Colour Mask van Maria Nila. Het masker bevat ons speciale Colour Guard Complex, waardoor het haar wordt verzorgd en beschermd. Het masker is 100% plantaardig en is vrij van sulfaten en parabenen. De kleur van dit masker geeft een sprekende rode kleur. Voor een diepe rode tint gebruik de kleur Maria Nila Colour Refresh Autumn Red. Was het haar eerst met een shampoo. Breng daarna het kleurmasker in de gewenste haarkleur aan. Laat dit 3-10 minuten inwerken. Hoe langer de inwerktijd hoe dieper de kleur. Heb jij liever een kleurmousse dan een kleurmasker? Dat kan natuurlijk ook! Da adviseren wij de Indola Color Style Mousse in de kleur red. Voordat je aan de gang gaat met de Indola Color Style Mousse is het het van groot belang dat je de bus goed schud. Afhankelijk van je haren, neem een geschikte hoeveelheid van de 3-in-1 mousse en masseer dit in je lokken. Zorgt ervoor dat de mousse goed verspreid, vanwege het effect. Breng vervolgens je haren in model. De mousse kan je gewoon in het haar laten zitten en hoeft niet uitgespoeld te worden. 



      De perfecte haarroutine voor zwart gekleurd haar

      Droom jij ervan om gitzwart haar te hebben? Zwart haar is een prachtige, maar gedurfde kleur die opvalt en makkelijk te combineren is met accessoires en kleding. Maar hoe creeër je een langdurig, en vooral glanzende zwarte kleur? Een paar adviezen om in gedachten te houden voordat jij je haar zwart gaat verven of je geverfde zwarte haar te onderhouden:

       

      Dit heeft jouw haartype nodig:

      Gekleurd haar heeft extra zorgvuldige verzorging nodig. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om gekleurd haar niet te vaak te wassen. Water bevat namelijk mineralen die de kleur van je haren vervagen. Een speciale, verzorgende shampoo voor gekleurd haar zorgt ervoor dat uw kleur zo lang mogelijk helder blijft. De volgende producten zorgen ervoor dat jouw zwart gekleurde haren nog langer mooi blijven. Een perfecte kleurshampoo vinden kan nog best lastig zijn, maar check het rijtje hieronder voor onze adviezen! Daarnaast zorgt een serum of olie voor een mooie glans en extra treatment, zodat je zwarte haren niet dof worden, maar prachtig blijven glanzen! 

       

      Dit mag niet ontbreken in jouw beauty bag:

       

      De perfecte haarroutine: 

      Een zwarte egale haarkleur behoud je door het haar goed te beschermen. Start met een shampoo voor gekleurd haar, wij adviseren een shampoo te gebruiken tegen UV stralen, zoals de Schwarzkopf Color Freeze Shampoo. Wanneer de kleur snel vervaagt kan je het kleurmasker van Maria Nila gebruiken. Was het haar eerst met de Schwarzkopf Color Freeze shampoo. Breng daarna het kleurmasker in de gewenste haarkleur aan. Laat dit 3-10 minuten inwerken. Hoe langer de inwerktijd hoe dieper de kleur. Een zwarte egale kleur behoud je door het haar goed te beschermen. Heb jij langere lokken? Zorg dat de punten goed gevoed worden en het vochtbalans optimaal is. Dit voorkomt namelijk dat de kleur in de punten donkerder is dan bij de aanzet. Lang haar droogt sneller uit in de punten en zuigt daardoor sneller de pigmenten van een donkere kleur op. De Schwarzkopf Color Freeze Conditioner helpt je haar om het vochtniveau te behouden. En jij kan genieten van een prachtige egale kleur! Tot slot helpt een fijne haarolie of serum het haar te beschermen, verzachten en geeft een mooie glans! 

       

      De perfecte haarroutine voor bruin gekleurd haar

      Je verft je haar en na een aantal wasbeurten is de kleur alweer gigantisch teruggelopen, bruin haar wordt al snel oranje of vaal. Als je je haar verft herken je dit probleem, maar wat doe je hier nou aan? Je wilt natuurlijk niet vaker je haar verven, je wilt dat de kleur langer mooi blijft! Met de onderstaande producten, blijft jouw gekleurde haar mooi en verzorg je het haar op de juiste manier. 

       

      Dit heeft jouw haartype nodig:

      Van lichtbruin haar tot donkerbruin haar en van kastanjebruin haar tot een caramel haarkleur. Of ga jij toch voor bruin haar met highlights? Kies welke bruine haarkleur jij het mooiste vindt en met de volgende tips heb jij nog langer plezier van jouw bruine haarkleur. Een kleurshampoo is always a good idea! Vooral als je een metamorfose hebt ondergaan. De kleur kan na de eerste keer kleuren behoorlijk teruglopen. Maar ook gepigmenteerde shampoos zoals de No Orange Shampoo of de No Red Shampoo werken erg goed voor een mat effect. 

       

      Dit mag niet ontbreken in jouw beauty bag:

      Wil je ongewenste tinten neutraliseren? Bekijk dan eens deze neutraliserende shampoos:

      Wil je jouw bruine haarkleur een oppepper en kleurboost geven? Bekijk dan eens deze suggesties:

       

      De perfecte haarroutine: 

      Er zijn natuurlijk veel verschillende tinten in de bruine haarkleuren. Maar voor iedere bruine haarkleur is er een shampoo en treatment. Is jouw haar nog mooi van kleur? Was je haar met bijvoorbeeld de L'Oreal Vitamino Color Shampooom de kleur goed te beschermen. Heb jij een matte haarkleur en komen er snel rode of oranje tinten in het haar? Gebruik geen zilvershampoo maar de Fanola No Orange Shampoo of de Fanola No Red Shampoo. Maar ook warme bruine kleuringen hebben de juiste verzorging nodig. Heb je liever een langhoudende caramel tint in je haar? Dan raden wij een Color Mask Caramel aan of ben jij meer fan van een donkere cacao tint? Dan is het kleurmasker van Maria Nila perfect voor jouw lokken! Was het haar eerst met een shampoo. Breng daarna het kleurmasker in de gewenste haarkleur aan. Laat dit 3-10 minuten inwerken. Hoe langer de inwerktijd, hoe dieper de kleur zal worden.  

       

      De perfecte haarroutine voor koper gekleurd haar

      Je hebt net je coupe gekleurd en je bent super happy met je metamorfose. De eerste dagen zien de gekleurde haarlokken er picobello uit. Het glanst en ziet er gezond uit. Maar dan komt het; de glans en intensiteit van de kleur nemen langzamerhand af totdat er van dat happy gevoel aan het begin, niets meer over is. No worries, je bent niet de enige! Wij stellen voor jou de perfecte haarroutine op en maken een einde aan een vervaagde koper kleur. 

       

      Dit heeft jouw haartype nodig:

      Koper is een prachtige kleur, maar loopt de kleur terug.. dan kan het erg fel van kleur worden. Helaas zijn permanente kleuringen, toch niet zo permanent.. en zijn helaas niet blijvend. Koper tinten zijn al lastig om mooi van kleur te houden maar vooral in het voorjaar en zomer een moeilijk te onderhouden kleur. Gebruik producten die jouw gekleurde lokken beschermen tegen UV-straling. 

       

      Dit mag niet ontbreken in jouw beauty bag:

      Wil je jouw koperen haarkleur een boost geven? Bekijk dan eens deze kleuropfrissers:

       

      De perfecte haarroutine: 

      Vermijd de zon en was het haar niet te vaak. Dit geldt natuurlijk voor elke haarkleur maar voor koper tinten is het extra belangrijk om een droogshampoo te gebruiken om een wasbeurt uit te stellen. Begin met een kleurbeschermende shampoo, zoals de Maria Nila Luminous Colour, die het haar goed beschermt tegen UV-straling en was daarna goed uit. Gebruik voor meer glans de conditioner, en een serum zoals de Biosilk Therapy. Dankzij het UV-filter en Vitamine E zijn jouw haren beschermt tegen de zon en tegen vrije radicalen. Waarom is dit precies goed? Zodat je haren blijven stralen en kleurvervaging wordt tegengegaan, zodat het prachtig helder en uber gezond blijft! Is de kleur erg teruggelopen? No problem! De Maria Nila Colour Refresh Bright Copper  of de Wella Color Fresh Maskhelpen om een prachtige koperkleur terug te krijgen. Was het haar eerst met de Maria Nila Luminous Colour shampoo. Breng daarna het door jou gekozen kleur masker aan. Laat dit 3-10 minuten inwerken. Hoe langer de inwerktijd, hoe dieper het kleurresultaat zou zijn.  

       

      De perfecte haarroutine voor pastel gekleurd haar

      Een pastelkleur in je haar is ongelofelijk mooi en uniek. Niet iedereen krijgt het voor elkaar een pasteltint in het haar te krijgen. Maar wanneer je dan eindelijk de pastel tint hebt bereikt, wil je natuurlijk ook dat het zo lang mogelijk mooi blijft zitten. Om pasteltinten goed te onderhouden hebben we de meest fijne producten voor jou geselecteerd. Hieronder lees je hoe jij de kleur mooi houdt!  

       

      Dit heeft jouw haartype nodig:

      Pasteltinten zijn al heel zacht en licht. Er zijn weinig pigmenten nodig om een pasteltint te krijgen. Wel moet de basis van je haren al goed licht zijn. Hoe lichter het haar, hoe beter de kleur blijft zitten. Jouw haar wassen met een kleurbeschermende shampoo is daarom dus ook een must. Het regelmatig gebruiken van een kleuropfrisser zorgt ervoor dat jij iedere dag kan genieten van jouw favoriete pasteltint! 

       

      Dit mag niet ontbreken in jouw beauty bag:

      Wil je een mooie pastelkleur bereiken? Bekijk dan eens deze suggesties:

       

      De perfecte haarroutine: 

      Start bijvoorbeeld met de Indola ActNow Color Shampoo. Bij pasteltinten kan het opfrissen van de kleur vaker voorkomen. Ga voor de kleur die je leuk vindt, bijvoorbeeld: Four Reasons Color Mask Rose Gold morgenvoor een rose tint, Maria Nila Colour Refresh Peach voor een peachy blonde kleur, Wella Color Fresh Mask Lilacvoor een lichte lila kleur en Four Reasons Color Mask Pearlvoor een parel kleur. Haal de kleurmaskers in huis voor een extra lange houdbaarheid. Bij elke wasbeurt vervaagt de kleur, gebruik daarom een kleur masker minstens 1 keer in de week. De kleurmaskers kunnen ongeveer 10 minuten ingewerkt worden, hoe langer de kleurmaskers, hoe intensiever de kleur. Let op! Hydrateer je haar goed, zodat tijdens het kleuren of het opfrissen de kleur gelijkmatig in je haar terecht komt. En je een prachtig egaal resultaat bereikt. Hydraterende producten zoals de Indola Hydrate Care Setherstelt het natuurlijke vochtbalans van je lokken. Deze voedende set zorgt ervoor dat je haren de kleur goed opnemen. Bovendien krijg je door deze Hydrate Set een gezonde, prachtige glans.

       

      De perfecte haarroutine voor blond gekleurd haar

      Ben jij een blondie? Het hebben van blonde lokken vereist veel tijd en energie in de verzorging. Lees deze blog en vind hier alle informatie die jij moet weten over blond gekleurd of natuurlijk blond haar. In de blog vind je jouw perfecte haarroutine voor jouw blonde lokken. Hieronder een overzicht van de verschillende blonde haartypes die in de blog voorkomen: 

      • Geblondeerd haar - grijs/wit haar
      • Geblondeerd haar - normaal haar
      • Geblondeerd haar - beschadigd haar
      • Geblondeerd haar - krullend haar
      • Natuurlijk blond haar - fijn tot normaal haar
      • Natuurlijk blond haar - normaal tot dik haar
      • Natuurlijk blond haar - krullend haar

       

      Heel veel succes met jouw haarroutine! :) Heb je een vraag over de producten of advies nodig? Neem gerust contact met ons op! Mail je vraag naar [email protected] of bel ons tijdens kantooruren. Wij helpen je graag! 

      Credits picture, Instagram: @saslookss

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »