• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 25 Januari 2021

      Ultimate guide voor haardilemma's tijdens de lockdown!

      Heb jij door de lockdown je kappersafspraak gemist, maar was je er net zo aan toe? Of heb je net een leuk kleurtje in je haren laten zetten en kun je echt niet wachten tot de lockdown voorbij is voor een opfrisbeurt? We hebben allerlei scenario’s op een rijtje gezet met handige tips & tricks, zodat jij en je haren lockdown 2.0 goed doorkomen - de ultimate guide om je haren mooi en gezond te houden tijdens de lockdown. Check alle dilemma’s die we hieronder omschreven hebben en suit yourself!

       

      Ik heb uitgroei, hoe kan ik dit het beste bijwerken?

      2021 start natuurlijk met allerlei goede voornemens en een flinke uitgroei is daar zeker niet één van. Maar helaas voor vele gekleurde koppies een onvermijdelijk gegeven tijdens lockdown 2.0. In de eerste lockdown hadden wij al allerlei tips & tricks over deze vraag geschreven, maar dit lichten we uiteraard graag nog een keertje toe! Dit zijn de blogs, of lees hier verder want er komen nog veel meer herkenbare dilemma's aan bod! 

      First things first: let er goed op dat je de juiste kleur(nummer) gebruikt voor het bijwerken van je uitgroei. Second: controleer de conditie van je haren goed - zijn ze klaar voor een verfbeurt à la you? Bij breekbaar, beschadigd of zwak haar raden we toch aan om nog even te wachten op je geliefde kapper, hij/zij weet namelijk precies wat je haren wel/niet aankunnen! Plus, er zijn genoeg andere oplossingen om je haargroei tijdelijk te verbergen - check hiervoor de volgende vraag. We hebben hieronder stap voor stap voor je uitgezet hoe je je uitgroei kunt bijwerken (dit is natuurlijk geheel op eigen risico ;)):

      Stap 1 - Lees de bijsluiter
      Een hele belangrijke! Wat is de verhouding? En hoe lang moet het intrekken?

      Stap 2 - Trek oude kleding aan i.v.m. vlekken
      Haarverf krijg je vaak niet uit kleren, dat zou zonde zijn!

      Stap 3 - Vaseline
      Je kunt vaseline op je hoofdhuid smeren, zodat de verf niet in de huid trekt. Zorg er alleen wel voor dat de vaseline niet in je haar komt. Dan pakt de kleur namelijk niet.

      Voor het verven van je uitgroei hoef je niet perse je haar eerst te wassen.

      Stap 4 - Verdeel je haar in 4 delen
      Je kunt bijvoorbeeld een kruis (plus-teken) maken van oor tot oor. Smeer je lokken helemaal in van beide kanten. Smeer in tot waar de uitgroei stopt en kam het dan nog een kleeeein stukje door zodat het mooi overloopt.

      Stap 5 - Laat de verf intrekken
      Op de verpakking staat hoelang je de verf in moet laten trekken (meestal een half uurtje).

      Stap 6 - Spoel de verf uit
      Doe dit door middel van cirkelvormige bewegingen maken met je vingers tijdens het uitspoelen. Zo komt de verf los van de hoofdhuid. Spoel je haren alleen uit met een speciale, milde kleurshampoo of een conditioner. Een shampoo met sulfaten kan namelijk de nieuwe haarkleur strippen. 

      Je zou bijvoorbeeld de REF Illuminate Colour of Maria Nila Luminous Colour kunnen bekijken, beide hele fijne, milde haarproducten! 

      Stap 7 - Laat de haarkleur settelen
      Was de haarverf uit met de speciale shampoo of conditioner en was vervolgens 1-2 dagen je haren niet, zodat de haarkleur kan 'settelen'. 

       

      Kan ik zonder haarverf mijn uitgroei bijwerken?

      Jazeker kan dat! Ook zonder haarverf kun jij je uitgroei verbloemen. We hebben een aantal handige producten op een rijtje gezet:

      L'Oréal Hair Touch Up (van €15,95 nu voor €8,95) - Dit is een spray die je gemakkelijk kunt sprayen op de plek waar de uitgroei zich bevindt. Op die manier kun je je uitgroei camoufleren. Superhandig voor een tijdelijke en snelle dekking. De L'Oréal Hair Root Cover Up is verkrijgbaar in 5 kleuren: zwart, bruin, lichtbruin, donkerblond en mahonie bruin.

      Color WoW Root Cover Up (van €38,95 nu voor €34,95) - Dit is ook een tijdelijke haarkleuring in poedervorm om je uitgroei te camoufleren. Je uitgroei en/of grijze haren verdwijnen direct (100% grijsdekking). De Root Cover Up is in meerdere kleuren verkrijgbaar: platinum blond, blond, lichtbruin, mediumbruin, donkerbruin, zwart en rood.

      Redken Root Fusion Concealer(van €18,95 nu voor €13,95) - Dit is een gemakkelijke oplossing om langer te genieten van je gekleurde haren. Het is een spray die een natuurlijke dekking geeft aan je haren. De spray blijft goed zitten en is gemakkelijk uitwasbaar. Je kunt kiezen uit vier kleuren: zwart, auburn, bruin en lichtbruin.

      Tot slot zou je je haren ook kunnen touperen. Als je je scheiding volumineus maakt door je haar bovenop te touperen valt de uitgroei minder op! 

       

      Ik heb mijn haren net geverfd, hoe kan ik deze het best onderhouden?

      Het is belangrijk om geverfd haar goed te verzorgen en onderhouden. Op het moment dat je weg gaat bij je kapper ligt de conditie van je haren in jou handen! We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om zo lang mogelijk te genieten van je lange haren, tot je weer naar de kapper kunt!

      • Vermijd te hete hitte tools, deze maken je haren sneller dof
      • Nog belangrijker: een heatprotector is een echte must, vooral bij gekleurde haren
      • Probeer je haar zo min mogelijk te wassen, 3 keer per week is perfect!
      • Gebruik speciale haarproducten voor gekleurd haar
      • Vermijd sulfaten, dit zijn reinigers die de haarkleur niet ten goede doen
      • Vermijd chloor in bijvoorbeeld zwembaden en sauna’s
      • Ga je veel in de zon? Gebruik dan producten voor je haar met een SPF
      • Kam je je haar niet na het douchen, maar tijdens of als je haar droog is - zo voorkom je haarbreuk
      • Was je haar met koud/lauw water

      Veel fijne merken hebben een productlijn speciaal ontwikkeld voor geverfd haar. Je haar kan van het kleuren droog aanvoelen of zelfs afbreken, om dit te verhelpen kun je bijvoorbeeld 2/3 keer in de week je haar verwennen met een verzorgend masker. Check een lijnen uit ons assortiment:

       

      Kan ik zonder haarverf mijn haarkleur verfrissen?

      Wil je toch graag je haarkleur een extra boost geven? Om je kleur een mooie opfrisser te geven hoef je gelukkig niet gelijk je haar te verven. Er zijn genoeg producten die je haarkleur de boost geven waar jij naar op zoek bent. We hebben een aantal kleuropfrissers voor je op een rijtje gezet, deze producten hebben kleurpigmenten om haarkleur te verfrissen:

      • More Haircare Silver Shampoo - Deze zilvershampoo heeft paars pigment om je blonde haren te neutraliseren van een gele gloed en weer lekker op te frissen! 
      • Matrix Total Results Color Obsessed Dark Envy Shampoo - Een must voor elke brunette, deze shampoo met blauw pigment neutraliseert de warme tinten voor een koele, bruine look.
      • Indola Color Blaster Pigmented Conditioner - Dit is een gepigmenteerde conditioner die je haren voor een lange tijd een fleurig kleurtje geeft.   
      • Maria Nila Colour Refresh- Maria Nila heeft veel gepigmenteerde conditioners die je haarkleur een opkikker geeft en voor een langere tijd blijft zitten. Hoe langer je het masker laat zitten, hoe intensiever de kleur wordt! 
      • SexyHair Color Refreshing Conditioner - Deze lijn heeft 12 verschillende tinten om vervaging van haarkleur op te frissen en blijft voor een langer tijd zitten.
      • Schwarzkopf Chroma ID - Dit zijn semi-permanente tinten verwerkt in maskers om je haarkleur in een gedurfde kleur op te frissen,
      • Sebastian Cellophanes - Dit is een kleurspoeling met veel pigment en glans. De kleurspoeling is in 11 kleuren verkrijgbaar, van Chocolate Brown tot Vanille Blond! 
      • Revlon Nutri Color - Deze kleurconditioners zorgen voor een goede samenstelling van kleur, zachtheid en glans. Met de Nutri Color kun je jouw kleuren minimaal 10x opfrissen.

       

      Ik heb een gele gloed, hoe kan ik dit voorkomen?

      Veel dames en heren met blond, grijs of wit haar hebben dit probleem. Je kunt een gele gloed in het haar helaas niet voorkomen - omdat het een natuurlijk proces is. Maar dit betekent niet dat je er niks aan kan doen. Gebruik tussen de kleurbehandelingen zo nu en dan een zilvershampoo. Deze shampoo bevat violetpigmenten die de gele gloed in je haar neutraliseren. 

      Gebruik bijvoorbeeld de More Haircare No Yellow Shampoo. De zilvershampoo onttrekt geeltinten uit je haren - ideaal om wit, grijs of blond haar op te frissen. Met de zilvershampoo van More Haircare voorkom je dus een gele gloed in je haren. Maar hoe gebruik je deze zilvershampoo? Met de More Silver Shampoo creëer jij in één wasbeurt al een prachtig resultaat. Verdeel de zilvershampoo gelijkmatig over je haren, laat het maximaal 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit.

      Wist je dat een shampoo je haarschubben open zet om alle ingrediënten goed op te kunnen nemen? Daarom is een zilvershampoo perfect, je haren nemen de pigmenten goed op. Het is wel belangrijk om vervolgens af te sluiten met een conditioner, deze sluit je haarschubben weer zodat je haren lekker sterk blijven. Je zult na de eerste keer gebruik van de More Zilvershampoo verstelt staan van het resultaat!

       

      Hoe kan ik beschadigd haar voorkomen of herstellen?

      Heb je tijdens de feestdagen net iets te veel hitte voor je haar gebruikt? Of zijn je haren beschadigd tijdens het verven? Dat kan gebeuren, maar het is belangrijk om je haren daarna extra goed te verzorgen. We hebben 5 tips op een rijtje gezet hoe je beschadigd haar kunt voorkomen of helpt herstellen:

      Tip 1 - Gebruik altijd een hittebeschermer
      Om je haar zo min mogelijk te beschadigen is het verstandig om, voordat je met een hittetool aan de slag gaat, een hittebeschermer te gebruiken. De CHI 44 Iron Guard is een verzorgende spray die het haar beschermt tegen de hitte van stylingtools, zoals föhns of stijltangen. CHI 44 Iron Guard creëert verschillende structuren in het haar en bevat een style memory - dit houdt in het haar altijd perfect terug in model veert.

      Tip 2 - Was je haren niet te vaak en gebruik de juiste producten
      Was je haren niet vaker dan 3x per week. Hierdoor geef je het haar, in de dagen dat je het niet wast, tijd genoeg om de producten goed op te kunnen nemen. Gebruik daarnaast een milde shampoo en conditioner. Of, probeer in ieder geval een shampoo aan te schaffen zonder SLS, SLES, parabenen en siliconen. Deze ingrediënten kunnen bij veel gebruik je haren uitdrogen - net wat je niet wilt. Een shampoo zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan, om goed te kunnen reinigen en de ingrediënten goed op te kunnen nemen. Daarom is het van essentieel belang om altijd een conditioner te gebruiken, om je haarschubben weer te sluiten. Als je alleen een shampoo gebruikt blijven je haarschubben open staan en beschadigen je haren nog meer. 

      Tip 3 - Geef je haren af en toe een extra treat
      Maskers, serums, lotions... ze voeden en hydrateren je haren intens voor zachter en sterker haar. Need it! Gebruik een masker nadat je je haren hebt gewassen met een shampoo, omdat een shampoo je haarschubben open zet kunnen de voedende ingrediënten goed opgenomen worden. Bovendien zorgt een masker er ook voor dat je haarschubben weer gaan sluiten, waardoor je haar na gebruik lekker glad aanvoelt. Gebruik een haarmasker ongeveer 1x per week in plaats van een conditioner. Daarnaast is een serum, die je gebruikt op handdoekdroog haar en lekker in je haren mee laat opdrogen, ook heerlijk. Zo worden je haren de hele dag door gehydrateerd!

      Tip 4 - Spoel je haren af met koud water
      Brrr... en het is al zo koud! Maar het is wel echt beter voor je haren. En dit hoeft ook alleen aan het einde van de douchebeurt, even kort met koud water over je haren heen. Koud water zorgt er namelijk voor dat je haarschubben gaan sluiten, en dat wil je bij beschadigde haren! 

      Tip 5 - Dep je haren droog i.p.v. wrijven
      Even je haren droog wrijven kan al genoeg zijn om je haren te beschadigen. Dep daarom rustig je haren droog. Dan gaat het ook niet klitten en kun je het rustig doorkammen. Borstel of kam alleen droog haar, aangezien nat haar kwetsbaarder is. Borstel altijd vanuit de punt van het haar en werk rustig naar boven, hiermee voorkom je dat je borstel halverwege blijft steken. 

      Meer weten? Bekijk dan deze blog: Het stappenplan om beschadigde haren te herstellen.

       

      Hoe voorkom ik gespleten haarpuntjes?

      Als je net van je gespleten haarpuntjes af bent wil je natuurlijk ook zorgen dat dit niet meer terugkomt. Het is lastig om gespleten haarpuntjes helemaal te voorkomen, maar wij hebben wat tips uitgezocht waardoor je gespleten haarpuntjes kunt minimaliseren:

      1. Borstel je haar niet te vaak. Natuurlijk moet je je haar af en toe doorborstelen, maar probeer dit niet te vaak te doen.
      2. Gebruik een fijne haarolie voor op de puntjes. Hierdoor blijven de haarpunten gehydrateerd. Bekijk bijvoorbeeld de Indola Split End Serum of de Schwarzkopf Mad About Lengts Split Ends Fix.
      3. Gebruik een conditioner. Een conditioner zorgt ervoor dat de haarpunten dat de haarschubben sluiten. Zo krijgt je haar een extra beschermlaag.
      4. Föhn je haar niet als het nog kletsnat is. Je haar is het kwetsbaarst als het nat is. Probeer je haar daarom te föhnen als je haar handdoekdroog mogelijk is. 
      5. Houd je haar zo natuurlijk mogelijk, dus probeer chemische behandelingen (haarverven, blonderen, permanenten etc.) zo veel mogelijk te vermijden. De meeste chemische behandelingen drogen het haar uit met als gevolg gespleten puntjes.
      6. Vermijd overmatig gebruik van hittetools en gebruik altijd een hittebeschermer.
      7. Probeer minstens 1x per week een masker te gebruiken voor je haar. Een haarmasker voedt je haar en vermindert daardoor de kans op gespleten haarpuntjes.
      8. Voor de pro's: droog je haren met een katoenen t-shirt. Maar je kunt ook voorzichtig je haren droogdeppen i.p.v. wrijven. De vezels van een handdoek beschadigen bij wrijven namelijk je haren.
      9. Gebruik de juiste haarelastiekjes. Een elastiekje met een ijzeren stukje kan je haar flink beschadigen. Zorg er daarom voor dat jou elastiekje geen ijzeren stukje heeft.

       

      Hoe kan ik mijn haren leuk stylen voor een online feestje?

      Heb je eindelijke en good hair day, ziet niemand je! En wat missen we dat opdoffen voor een leuk feestje of evenement. Waarom dan niet even lekker uitpakken voor een online meeting of party? Haren in model, make-upje op, helemaal leuk!

      Op Instagram & Tiktok posten we regelmatig easy hairlooks om zelf te proberen. Of toe aan een volumineuze haircoupe? Bekijk dan eens deze blog: Nooit meer futloos haar met Big Sexy Hair.

      Kies de look die je wilt maken en meestal heb je maar 4 producten nodig:

      • Tool - Ga je voor stijl of krullen? Pick your gave! 
      • Serum - Als je een tool gebruikt, gebruik dan ook een hittebeschermer. Bijvoorbeeld de Biosilk Thermal Shield, die je haren ook een prachtige glans geeft! 
      • Stylingsproduct - Meestal een wax of een schuim - to help the hairstyle
      • Hairspray - Je wilt je look natuurlijk de hele dag in model houden daarvoor is een goede haarlak erg belangrijk. De Schwarzkopf Osis+ Freeze Hairspray zorgt voor een langdurige fixatie van het haar en ook nog eens een mooie glans.

      Wat ook heel leuk is, is een scrunchie. Hiermee kun je allemaal verschillende looks maken. Ook zijn de scrunchies in allemaal verschillende kleuren te krijgen, om te matchen met je outfit!

       

      Welke tool kan ik het beste gebruiken om mijn haren te stijlen?

      Op zoek naar een goede stijltang? Check dan eens de CHI G2 Stijltang - deze stijltang bevat keramische platen die voorzien zijn van titanium, waardoor de stijltang voor ieder type haar geschikt is. Ook zorgt deze stijltang voor een mooie glans. 

       

      Welke tool kan ik het beste gebruiken om mijn haren te krullen?

      Wil je een keer iets anders dan stijl haar en wil je je haar krullen? Een echte aanader is de CHI Onyx Euroshine Ceramic - deze krultang heeft een ion-generator die in combinatie met de keramische buis twee keer zoveel negatieve ionen aanmaakt. Zo wordt het haar nog gladder en glanzender en blijft de krul gedurende de dag in model, wie wil dat nou niet? Ook nog een aanrader is de Balmain Ceramic Curling Wand 25mm dit is een professionele krultang, zonder klem, waarmee je gladde, glanzende krullen creëert. De buis is vervaardigd van keramiek. Hét materiaal dat bekend staat om zijn constante en egale warmteverspreiding.  Superleuk om, nu we wat meer tijd thuis spenderen, te experimenteren met verschillende coupes! 

       

      Waar kan ik mijn vraag stellen over de verzorging van mijn haren?

      Heb je een vraag over hoe je jouw haren het beste kunt verzorgen? Of heb jij nog een andere vraag over je haren? Je kan ons altijd mailen via [email protected], hier proberen wij zo snel mogelijk jouw vraag te beantwoorden. Wil je meteen antwoord op je vraag? Dan kun je ons ook telefonisch bereiken, je kan ons bereiken tijdens kantooruren. 

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »