• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 25 Februari 2023

   Hoe maak je het beste jouw haarborstel schoon?

   Waarschijnlijk gebruik jij dagelijks je haarborstel. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak maken we die nou eigenlijk schoon? Wij doen het ook minder vaak dan eigenlijk goed zou zijn en daarom is het tijd voor wat handige tips en weetjes! Na het lezen van deze blog heb jij altijd schoon haar en een schone haarborstel!

    

   Waarom moeten we onze haarborstel eigenlijk schoonmaken?

   Heel simpel? Omdat er heel veel nesten van microben te vinden zijn, vaak veroorzaakt door talg, vuil, dode cellen en resten van haarproducten. In het ergste geval kan dit tot irritatie van de hoofdhuid resulteren. Yess we know, het is niet hele gezellige praat, maar wel de realiteit en daarom goed om te weten en zeker om het voortaan te voorkomen! 

   Daarnaast is het ook goed voor je borstel om regelmatig productresten haren en ander vuil uit je borstel te verwijderen. Dit verlengt de levensduur van de borstel en hij blijft daarom in goede staat! Maar ook voelt het veel fijner en frisser om je borstel te gebruiken wanneer deze schoon is. 

   Het allerbelangrijkste is natuurlijk de verbetering van je haar. Een schone borstel kan beter door het haar, waardoor de kans op beschadigingen afneemt. Daarnaast worden oude productresten niet weer terug op het haar gebracht wanneer je borstel schoon is, dus het haar zal meer verzorgd en schoon zijn. Dit vermindert dus het aantal bacteriën en verlaagd de kans op hoofdhuidproblemen.  

    

   Kortom, het schoonmaken van een haarborstel is goed voor gezonder, glanzender en verzorgd haar en een langere levensduur van de borstel. 

    

   Tijd om jouw borstel schoon te maken!

   Allereerst is het belangrijk om het achtergebleven haar uit je borstel te verwijderen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een handige tool. Meestal doen we het gewoon met de hand, maar daarbij wil het nog wel eens voorkomen dat er wat achter blijft.

    

   Vervolgens is het goed om vetten, oliën en productresten van jouw borstel te verwijderen. Dit kan op verschillende manieren:

   1. Hars- en productresten verwijderen: Vul een kom of je gootsteen met (warm) water en shampoo. Dompel jouw borstel in het water en laat het even staan om het mengsel goed zijn werk te laten doen. Vervolgens kun je met een kam of een oude tandenborstel de resten gemakkelijk verwijderen. Spoel het even na met water, laat het drogen, et voila! Ready to use again. 
   2. Olie- en vet vervuiling verwijderen: Maak een mengsel van (warm) water en azijn en laat de borstel hier minimaal 15 minuten in weken. Vervolgens kun je ook weer met een kam of oude tandenborstel de resten goed verwijderen.

   Heb je het gevoel dat dat niet genoeg is, je kan de stappen altijd nog eens herhalen of de borstel wat langer in het mengsel laten liggen om het goed te laten weken. 

    

   Goed om te onthouden

   • Hoe vaak zou ik mijn haarborstel moeten schoonmaken? Wij raden aan om dit minimaal één keer per maand te doen, maar het liefst twee keer! 
   • Hoe vaak moet ik haren verwijderen uit de borstel: Het beste is om achtergebleven haren na ieder gebruik te verwijderen. 
   • Je borstel gaat helaas niet eeuwig mee dus af en toe is het goed om je haarborstel te vervangen voor een nieuwe. Bekijk hier ons assortiment met diverse haarborstels! 

    

   Nu jij alle tips weet rondom het schoonmaken van je haarborstel, is het tijd om die uit de la te halen en snel die borstel schoon te maken! Let’s go for healthy hair!

    

   Heb jij nog vragen over hoe jij het beste jouw borstel schoon kunt maken of welke borstel geschikt is voor jouw haar? Lees dan deze blog voor het kiezen van een borstel voor jouw haartype of neem contact op met onze klantenservice. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 038-4582584.

   • Ingrid

    Geplaatst op maandag 13 maart 2023 15:14

    Please contact us at [email protected]. We will inform you about your order.

   News & updates

   Recente artikelen

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »