• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 19 December 2022

   Supplementen om de winter mee door te komen

   Voel jij je moe, futloos, somber of ziekig? Dat klinkt als een winterdip… Niet gek met de koude temperaturen want, baby it’s cold outside! Het kan maar zo zijn dat je een tekort hebt aan een aantal essentiële vitamines. Met deze tips kom je de winter door en gaat de zon van binnen weer schijnen! 

    

   Wat zijn de kenmerken van een winterdip?

   Het is koud buiten en de dagen worden korter. Sommige mensen vinden het heerlijk en genieten ervan dat ze lekker met een dekentje en warme chocolademelk op de bank kunnen zitten. Anderen hebben er meer moeite mee en vinden het lastig om uit bed te komen ‘s ochtends en een glimlach op te zetten. Herken jij je in het tweede voorbeeld? Grote kans dat je last hebt van een winterdipje. Hieronder hebben we de symptomen van een winterdip onder elkaar gezet:

   • Je voelt je vermoeid en kunt slecht slapen of slaapt juist heel veel
   • Je voelt je somber
   • Je hebt minder of geen behoefte aan sociale contacten
   • Je kunt je niet goed concentreren
   • Je bent snel boos/geïrriteerd en humeurig
   • Je blijft twijfelen en vind het lastig om besluiten te nemen
   • Je eetpatroon verandert: je gaat erg veel eten of je vindt bepaalde dingen ineens niet meer lekker
   • Je hebt nergens zin in

   Herken jij je helemaal in deze symptonen? Geen zorgen, er zijn gelukkig veel dingen die je kunt doen om je winterdip te verminderen!

    

   First things first, wat is nou eigenlijk de oorzaak van een winterdip? 

   Om een probleem goed aan te kunnen pakken moeten we altijd eerst terug naar de oorzaak van het probleem. 

   De oorzaak van een winterdip zit eigenlijk al in de naam, de winter… In de herfst en in de winter is er minder zonlicht, het daglicht is zwakker en de dagen zijn korter. En laat ons lichaam nou net zoveel vitamines halen uit het zonlicht. 

   Wanneer je last hebt van een winterdip raakt het slaaphormoon melatonine in de war. Doordat er te weinig licht binnenkomt maakt je lichaam ook overdag het slaaphormoon melatonine aan. Niet gek dus dat je je overdag slaperig voelt en dat je biologische klok een beetje in de war raakt. 

    

   Wat kun je doen tegen een winterdip?

   Gelukkig zijn er voor een probleem ook altijd oplossingen te bedenken! Met deze tips voel jij je binnen no-time weer helemaal de oude en dans je de winter door.

    

   Tip 1: Ga naar buiten!

   We snappen dat het koud is en je misschien helemaal geen zin hebt om naar buiten te gaan. Maar probeer jezelf toch te motiveren. Na een wandeling in de buitenlucht voel jij je gegarandeerd een stuk beter! Door het daglicht wordt de aanmaak van melatonine afgeremd en voel je je minder vermoeid. Met name het ochtendlicht is erg goed. Dit licht wordt ook wel blauw licht genoemd.

    

   Tip 2: Blijf bewegen

   Doordat je lekker blijft bewegen maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Dit is een gelukshormoon waardoor jij je lekkerder in je vel voelt! Wees niet te streng voor jezelf, als je geen zin hebt om te bewegen hoef je echt niet een hele work-out te gaan doen. Maak een ommetje of pak de fiets naar werk. Alle beetjes helpen!

    

   Tip 3: Zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnen krijgt

   Ja, ja, ja vitamines zijn gezond, dat heb je waarschijnlijk al wel 100 keer gehoord. Toch blijft het erg belangrijk. Vitamines kunnen klachten als vermoeidheid, futloosheid en somberheid verminderen. Daarnaast hebben ze ook een positief effect op je weerstand en word je minder snel ziek wanneer je voldoende vitamines binnen krijgt. Voedingssupplementen zijn een makkelijke manier om aan je dagelijkse vitamines te komen.

    

   De onderstaande vitamines zijn erg belangrijk tijdens de wintermaanden:

   • Vitakruid Gebufferd Vitamine C - Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem en bevordert de weerstand.
   • Vitakruid Vitamine D3 druppels - Vitamine D is de zonnevitamine, en dus essentieel tijdens de wintermaanden wanneer er niet veel zonlicht aanwezig is. Vitamine D heeft een positief effect op het immuunsysteem.Wil je jouw lichaam ook nog een handje helpen bij de opname van calcium? Kies dan voor Vitakruid Vitamine D3 & K2 die niet alleen vitamine D bevat maar ook vitamine K wat een positief effect heeft op de calciumstofwisseling.
   • Vitakruid B12 Combi 6.000 met Folaat - Vitamine B12 helpt vermoeidheid en futloosheid te verminderen. Daarnaast heeft vitamine B12 ook een positief effect op het immuunsysteem. 
   • Vitakruid Magnesium 150 Malaat - Dit Malaat van Vitakruid bevat vitamine B6 in de veiligste vorm. Dit helpt vermoeidheid en futloosheid te verminderen. Daarnaast helpt magnesium het energieniveau te ondersteunen. 
   • Vitakruid Multi Dag Vrouw - Deze multivitamine houdt rekening met het bioritme en geeft het lichaam de juiste voedingsstoffen die het overdag nodig heeft. De natuurlijke energie wordt geactiveerd zodat jij je overdag fit voelt.

    

   Meer informatie over deze vitamines lees je bij elke productomschrijving. 

    

   Tip 4: Zorg voor voldoende licht in huis en op je werkplek

   Zoals eerder genoemd is daglicht essentieel om je biologische klok stabiel te houden. Probeer er daarom altijd voor te zorgen dat er voldoende daglicht je huis of kantoor binnenkomt. 

    

   Tip 5: Zorg voor rust en regelmaat

   Als je onregelmatig slaapt en eet kan dit je stofwisseling beïnvloeden. Met als gevolg dat je minder energie hebt. Probeer daarom rond dezelfde tijden naar bed te gaan en op te staan. Ook is het aan te raden om rond dezelfde tijden te eten.

    

   Tip 6: Wees lief voor jezelf

   Als je niet zo lekker in je vel zit mag je natuurlijk extra lief voor jezelf zijn. Neem de tijd voor jezelf door een mindful meditatie te doen, of neem een self care momentje. Ga lekker in bad met je favoriete badschuim en verzorg je haar met een lekkerhaarmasker

    

   Tip 7: Vergeet je haar en huid niet extra aandacht te geven!

   Hoe jij je van binnen voelt is natuurlijk het allerbelangrijkste! Maar je haar en je huid kunnen ook wel wat extra verzorging gebruiken tijdens de wintermaanden. Door de koude lucht van buiten en de warme verwarmingslucht van binnen kan je huid namelijk erg uitdrogen. Ook je haar kan sneller uitdrogen doordat de koude lucht minder vochtig is. Wij zouden Haarspullen.nl niet zijn als we daarvoor niet een aantal fijne tips zouden hebben!

   • Verzorg je haar, huid en nagels van binnenuit met de razend populaire Vitakruid Silsolutions. Dit product bevat silicium en collageen wat een positief effect heeft op huid, haar en nagels.
   • Verzorg je haar van binnenuit met OASE Hair Vitamins. Deze gummies bestaan uit verschillende vitamines die bijdragen aan een volle gezonde bos haar.
   • Verzorg je huid van binnenuit met OASE Skin Vitamins. Deze vitamines stimuleren de aanmaak van collageen voor een stralende huid.
   • Insight Dry Hair Nourishing Hair Mask met dit masker hydrateer je het droge haar met een glanzend resultaat.
   • Pyunkang Yul Nutrition Cream, is een voedende crème die de droge huid intensief hydrateert. 

    

   We hopen dat je met al deze tips de winter een beetje doorkomt en je snel weer lekkerder in je vel zit! Als je het gevoel hebt dat je klachten lang aan blijven houden of verergeren raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts. 

   News & updates

   Recente artikelen