• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 28 December 2023

      Zo blijft jouw partylook de hele dag in model!

      Tijdens de feestdagen je partylook creëren - misschien wel één van de leukste dingen van de feestdagen! Even alles uit de kast halen om te shinen. De juiste outfit scoren, je make-up on fleek en je haar on point. Maar het kan nog wel eens een struggle zijn om je haar perfect in model te krijgen. En dan heb je het eindelijk perfect in model, blijft het niet goed zitten.. Met deze blog willen we jou helpen met je partylook. Hoe zakken je krullen niet uit aan het eind van de avond? Hoe kan je zo lang mogelijk genieten van je look en welke producten heb ik daarvoor nodig? In deze blog bieden wij jou deze handige tips & tricks om zo lang mogelijk te genieten van je haarlook! Ohja... houd ook onze social media kanalen in de gaten voor simpele, leuke party looks voor tijdens de feestdagen! 

       

      Eerste én tweede kerstdag genieten van dezelfde hairlook? Zo overleeft jouw haar de nacht!

      Dat moment dat je uren in de weer bent geweest met je haar, krultangen, stijltangen en je moet gaan slapen.. Je hoopt dat je haar er de volgende dag nog net zo mooi uit ziet als de dag dat je het hebt gestyled. Ben je benieuwd hoe jouw partylook de eerste, tweede, en misschien wel derde kerstdag kan overleven? Zo overleeft jouw haar de nacht: 

       

      Stap 1 - De voorbereidingen
      Zorg ervoor dat je je haren hebt gewassen op de dag dat je de partylook gaat creëren. Zo voorkom je dat je haar snel vet wordt. Daarnaast is je kussen essentieel: gebruik een kussen van glad materiaal, het liefst satijn. Zo voorkom je pluizig, statisch haar, omdat er geen wrijving ontstaat tussen je haar en het kussen.

      • Voorbereiding voor krullen - Als je je haar gaat krullen is het beter als je tijdens het douchen (voor deze keer) de conditioner overslaat. Conditioner kan namelijk je haar verzwaren, waardoor de krullen sneller uitzakken. Gebruik na het douchen een verstevigende mousse gebruiken met een sterke hold, bijvoorbeeld de Indola Setting Strong Mousse. Dit maakt je haar alvast een beetje stug en handelbaar.
      • Voorbereiding voor gesteild haar - Als je je haren wilt stijlen raden we juist wel aan om een conditioner of masker te gebruiken. Deze ontwart je haren en maakt het lekker glad, precies wat je nodig bent bij steil haar! Gebruik na het douchen nog een leave-in conditioner of een serum om je haren te beschermen tegen pluizig en statisch haar.

       

      Stap 2 - De partylook in de maak

      Gebruik hitte tools zoals een stijltang of een krultang van goede kwaliteit, zodat je look lang blijft zitten en je je haar niet beschadigt. Een goede stijl- of krultang kan echt het verschil maken in hoe lang het goed blijft zitten. Gebruik daarnaast altijd een heat protector als je aan de slag gaat met een hitte tool. Zo geef je je haren nog een extra beschermlaag voor je er mee aan de slag gaat. Met deze heatprotectors zit je zeker goed:

       

      Stap 3 (1/2) - Als ik mijn haar heb gekruld

      Als je klaar bent om te gaan slapen en je wil je krullen de volgende dag nog net zo mooi hebben zitten kun je het best je haar in een losse staart bovenop je hoofd doen en voor het slapen nog even wat extra product in je haar sprayen, bijvoorbeeld haarlak of een textuur spray. Voorbeelden hiervan zijn de Indola Finish Strong Hairspray of de Indola Dry Texture Spray. Als je een elastiekje gebruikt, gebruik dan een Invisibobble elastiekje. Zo voorkom je knikken en afdrukken in je haar. Als je wat langer haar hebt, kun je ook een losse knot maken bovenop je hoofd. Tot slot zou je ook een panty kunnen gebruiken. Knip een stuk van een panty af en draag hem als haarnetje over je hoofd. Hierdoor voorkom je de wrijving met je kussen.

      Stap 3 (2/2) - Als ik mijn haar heb gestijld

      Als je gestijld haar hebt en je wil dat het de volgende dag nog net zo steil is als eerste kerstdag kun je voor het slapen gaan je haar het best even goed door borstelen. Spray daarna wat haarlak op je borstel en borstel het nog een keer door. Breng voor het slapen ook even wat droogshampoo aan, zodat je haar de volgende dag niet vet lijkt. Je kunt met los haar slapen, maar het beste is om je haar lichtjes vast te doen. Zo voorkom je dat je op je haar gaat liggen en het vormen aanneemt die je niet wilt! Gebruik bijvoorbeeld een Invisibobble elastiekje om een losse staart maken. Je kan ook je haar in een satijnen sjaal wikkelen en vastzetten op je hoofd. Op deze manier blijft het op zijn plek en voorkom je wrijving. 

      Stap 4 - 's Ochtends douchen

      Wil je ’s ochtends nog douchen? Zorg er dan voor dat je haar niet vochtig wordt. Je kunt je haar het beste in een badmuts doen. Dit geldt voor gestijld haar en gekruld haar!

      Stap 5 - De finishing touch

      Als het goed is hebben je haren de nacht redelijk goed overleefd. Style hier en daar een uitgezakte krul opnieuw of een plukje die niet helemaal meer stijl is, maar het meeste werk is goed blijven zitten en you are ready for the day!

       

      Maak je je haren stijl? Met deze tips en producten kun je zo lang mogelijk genieten van stijle haren!

      Wij hebben een aantal tips en producten op een rijtje gezet, hoe jij zo lang mogelijk kunt genieten van stijl haar!

       

      Stap 1 - Was je haren met een shampoo en masker voordat je gaat stijlen

      Was je haren voordat je gaat stijlen met bijvoorbeeld de Schwarzkopf Mad About Lengths Cleanser. Deze sulfaatvrije shampoo is speciaal ontwikkeld om je haren van 'root to tip' te hydrateren en versterken om droge lengtes en puntjes te voorkomen. Gebruik daarna de Mad About Lengths Embracing Treatment. Deze treatment zorgt ervoor dat je haarbreuk vermindert, het haar intensief wordt gereinigd, de lengtes extra voedt en het haar buigbaar en krachtig maakt.

       

      Stap 2 - Gebruik een serum of verzorgingscrème na het steil maken.

      Nadat je je haren gewassen hebt is het tijd voor een serum. Het serum ontwart je haren, maakt het heerlijk glad en zorgt ervoor dat je haren niet gaan pluizen. Daarnaast zullen je haren met een mooie glans opdrogen. Onze favoriet: De Indola Smooth Serum.

       

      Stap 3 - Gebruik een hittebeschermer

      Echt een essential om je haren goed te beschermen tegen de hitte! Als je geen hittebeschermer gebruikt kunnen je haren namelijk sneller beschadigen, dof eruit zien of gaan pluizen. Onze tip: de Redken Extreme Play Safe Heat Protection.

       

      Stap 4 (voor de krullenbollen) - Goed föhnen van te voren

      Als je krullen hebt, föhn je haar dan eerst voordat je het gaat stijlen. Borstel je haren al tijdens het föhnen, om het alvast wat steiler te maken. Zo hoef je niet heel vaak over een pluk heen te gaan met de stijltang.

       

      Stap 5 - Investeer in een goede stijltang

      Dit zorgt er niet alleen voor dat je haar langer stijl blijft, maar het voorkomt ook beschadigingen aan het haar. Een goede stijltang heeft een speciale coating op de platen, waardoor de warmte goed verdeeld wordt. Wij verkopen verschillende soorten stijltangen: bekijk hier het assortiment.

       

      Stap 6 - Gebruik de juiste temperatuur van je stijltang

      Het is heel belangrijk om met de juiste temperatuur je haar te gaan stylen. Dit komt omdat iedereen een andere haardikte heeft. Als algemene regel geldt: hoe dikker je haar, hoe hoger de temperatuur. Hoe dunner, hoe lager. Houdt ongeveer aan bij dun haar 160 graden, normaal haar 180 graden en bij dik haar 200-220 graden. 

       

      Stap 7 - Haarlak is je best friend

      Spray wat haarlak op je borstel en borstel daarna je haren. Zo voorkom je pluizig haar en blijft je haar langer steil. Gebruik een haarspray met een lichte hold, bijvoorbeeld de Indola Flexible Hold Spray. Deze haarspray heeft een gemiddelde holdfactor en je haren krijgen een natuurlijke glans!

       

      Hoe blijven mijn krullen de hele avond in model zonder uit te zakken?

      Wil jij met de feestdagen je haren krullen? Dan wil je natuurlijk ook dat je haren de hele avond mooi blijven zitten. Wij hebben voor jou een aantal tips hoe jij de hele avond kan genieten van jouw haar zonder dat het uitzakt:

       

      Tip 1 - Sla de conditioner over

      Als je je haar gaat krullen is het beter als je tijdens het douchen de conditioner overslaat. Conditioner kan namelijk je haar verzwaren, waardoor de krullen sneller uitzakken. Wil je toch dat je haren wat makkelijker doorkambaar zijn? Gebruik dan een Leave-In conditioner

       

      Tip 2 - Gebruik na het douchen een verstevigende mousse

      Als je klaar bent met douchen kun je het best een verstevigende mousse gebruiken met een sterke hold, bijvoorbeeld de Schwarzkopf OSiS+ Grip Mousse. De Schwarzkopf OSiS+ Mousse is een flexibele mousse die structuur en volume creëert in het haar met een natuurlijke glans.

       

      Tip 3 - The making of... 

      Zorg dat je elk plukje haar goed gekruld hebt. Trek ook niet te hard aan de pluk tijdens het krullen, dan raakt 'ie al vermoeid voordat de dag nog begint. Pak telkens dunne plukjes haar, zodat de hitte goed je haren in de krul kan zetten. Je kunt eens proberen om te krul vast te zetten met een speldje na het krullen, dan koelt de krul in een goede vorm af, waardoor hij uiteindelijk langer blijft zitten. De basis is dus het belangrijkst: de krul moet goed afkoelen. 

       

      Tip 4 - Sluit af met de haarlak

      Het is aan jezelf of je je haren wilt uitkammen voor een natuurlijke look. Let er dus op, dat je bij de making of niet al te veel haarlak gebruikt. Hierdoor kun je je haren moeilijk doorkammen en heeft het niet het gewenste effect. Spray daarna haarlak op de haren die je hebt gekruld, bijvoorbeeld met de Schwarzkopf Osis+ Session Hairspray. Deze haarlak is de sterkste haarspray uit de Osis lijn en fixeert het haar de gehele dag. Dit betekent dat deze spray wel tegen een stootje kan en het haar de hele dag fixeert. 

       

      Ga je je haren opsteken? Met deze tips en producten zit je goed!

      Wil jij je haren opsteken met de feestdagen? Dan wil je natuurlijk wel dat het goed blijft zitten en ook dat het fijn zit! Daarom hebben wij voor jou een paar tips. 

       

      Tip 1 - Gebruik een beetje wax

      Verdeel eerst een klein beetje wax door je haren wat ervoor zorgt dat je al meer structuur in je haar krijgt, ook krijgt je haar nog meer volume en een mooie glans. Zo kun je bijvoorbeeld de Indola Act Now Shine Wax hier perfect voor gebruiken! 

       

      Tip 2 - Gebruik haarspeldjes

      Als je je haar wilt opsteken werkt dat vaak het beste met een aantal haarspeldjes! Met deze haarschuifjes zet je plukjes haar gemakkelijk vast op de manier die jij wilt. Ook zijn ze ideaal om eventueel haarbanden of andere hoofdbedekkingen op zijn plaats te houden. 

       

      Tip 3 - Gebruik een haarspray voor extra hold

      Als je je haar dan hebt opgestoken wil je dat het natuurlijk ook de hele avond blijft zitten daarom is het verstandig om een haarlak te gebruiken met een stevige hold. De REF Extreme Hold Spray No. 525 is een zeer stevige haarspray die het haar meer volume geeft, door deze haarlak blijft jouw haar de hele avond in model. Of gebruik de Schwarzkopf Osis+ Session Hairspray, die ook een zeer stevige hold heeft!

      News & updates

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »