• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Advies nodig?

   Wij zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

   Voedingskussens

   Voedingskussens zijn super fijn als het aankomt op borstvoeding. Tegenwoordig heb je voedingskussen in allerlei soorten, maten en kleurtjes. Voedingskussen worden ook veelal gebruikt tijdens de zwangerschap, vooral tijdens het slapen. De ondersteuning die het geeft aan een zwanger lichaam is super fijn en waardevol. Een voedingskussen is eigenlijk Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   2 Producten

   Voedingskussens zijn super fijn als het aankomt op borstvoeding. Tegenwoordig heb je voedingskussen in allerlei soorten, maten en kleurtjes. Voedingskussen worden ook veelal gebruikt tijdens de zwangerschap, vooral tijdens het slapen. De ondersteuning die het geeft aan een zwanger lichaam is super fijn en waardevol. Een voedingskussen is eigenlijk ontworpen zodat jij, als moeder geen last krijgt van je armen rug of nek als je je baby voedt. Het voedingskussen zorgt ervoor dat je baby hoger ligt, terwijl jij rechtop kan zitten zonder gebogen moeten zitten of je baby te tillen. 

    

   Wat zijn de best verkochte voedingskussens?

    

    

   Hoe kies ik een juiste voedingskussen?

   Dat er zwangerschapskussen in allerlei maten, vormen en materialen zijn - mag wel duidelijk zijn. Maar hoe weet je welke voedingskussen juist is voor jezelf? Wat de één fijn vindt en werkt, werkt averechts voor de andere moeder. De welbekende C-vorm kussens tot aan full body voedingskussen, wat is ideaal voor jou?

   De vorm - Elke vorm voedingskussen heeft weer een andere drukpunt, letterlijk. Elke vorm ondersteunt je lichaam anders. Dus ga eens nadenken, over wat goed past bij jouw lichaam en wat jezelf fijn vindt. Heb je last van je bekken en je gewrichten, dan kan je kijken naar een fullbody- voedingskussen, voedt je in rugbyhouding omdat je grote borsten hebt? Dan kom je terecht bij een groot U-vorming of stevig C-vorming voedingskussen. Het ligt echt aan je persoonlijke voorkeur en je lichaam :)

   Materiaal & gebruiksvriendelijkheid - Wil je nou een bepaalde katoen of ben je gek op teddystof, het kan tegenwoordig allemaal. Bepaal voor jezelf wat je fijn vindt. Of wil je juist met lucht, zodat jezelf kan bepalen hoe hard of zacht het voedingskussen moet zijn. 

   (Wasbare) hoes - aangezien een voedingskussen veel wordt gebruikt en er tijdens de zwangerschap en vooral de kraamtijd vanalles gebeurt - van borstvoedingspoep tot aan lekkende borsten en zweet is het fijn dat je een voedingskussen kiest met een wasbare hoes. Oftewel een hoes die je van het voedingskussen kan afhalen. 

   Praktische gedeelte - heel praktisch gezien is een voedingskussen niet praktisch in je huis. Het is een ENORM ding die altijd ergens ligt. Voordeel ervan is is dat je em niet kwijt raakt en er niet bij na hoeft te denken ;) Maar naarmate je kleintje ouder wordt, is het handig als je em eens kan opbergen. En natuurlijk mee op reis nemen. Dan is een opblaasbare voedingskussen echt een uitkomst! Het is een vrij nieuwe concept, maar wel een hele mooie innovatieve ontwikkeling!

    

   Bestaan er ook opblaasbare voedingskussens?

   Voedingskussens die je kan opblazen? Niet het eerste waar je aan denkt en als je er opzoek zoekt komen er niet echt mooie voedingskussen op uit. Het lijkt eerder op een nekkussen voor in het vliegtuig. Je kan zien dat dit principe nieuw is en nog terrein mag winnen, maar alles op z'n tijd. Het voordeel van opblaasbare voedingskussens is, is dat je de hardheid/zachtheid zelf kan instellen. Oftewel het is makkelijk aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Nou hebben wij een prachtig, nieuw Frans merk ontdekt - Mumade. Zij heeft 3 soorten voedingskussens ontworpen met een lactatiekundige en een verloskundige, en het zijn prachtige exemplaren!.

    

   Mumade Voedingskussen - Terracotta 

   Mumade Voedingskussen - Celadon

    

   Hoe gebruik ik een voedingskussen?

   Hoe gebruik je eigenlijk een voedingskussen? Want er zijn allerlei maten en soorten, wat is nou handig? Als je borstvoeding geeft leg je kussen op je onderarm, en dan zo dicht mogelijk tegen aan. Het is de bedoeling dat de baby zo dicht mogelijk bij je tepel komt. 

    

   Kan ik een voedingskussen ook als babynestje gebruiken?