• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Advies nodig?

   Wij zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

   Luizenshampoo

   Luizenshampoo - vroeg of laat krijg je ermee te maken. Nouja, de meeste ouders. Er zijn gelukkig genoeg ouders die het alleen van naam weet, maar zij zijn gezegend, haha. Luizen, het is echt verschrikkelijk! Luizenshampoo is dan ook echt de TO GO shampoo, helaas soms weken achter elkaar. Gelukkig zijn er een aantal goede luizenshampoos ontwikkeld, Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   1 Product
   Anti-Luizenshampoo
   Op voorraad
   18,50

   Luizenshampoo - vroeg of laat krijg je ermee te maken. Nouja, de meeste ouders. Er zijn gelukkig genoeg ouders die het alleen van naam weet, maar zij zijn gezegend, haha. Luizen, het is echt verschrikkelijk! Luizenshampoo is dan ook echt de TO GO shampoo, helaas soms weken achter elkaar. Gelukkig zijn er een aantal goede luizenshampoos ontwikkeld, die effectief de luizen weten te doden. Een aantal luizenshampoos weten de eitjes en neten te doden. Dat is wellicht nog het allerbelangrijkst, die krengen zijn namelijk verschrikkelijk. Je denkt alles weg gekamt te hebben en hallo luis! Een verloren eitje die uitgekomen is. 

    

   Wat is de beste luizenshampoo?

   De meest gestelde vraag, want wat is nu de beste luizenshampoo. Je krijgt verschillende antwoorden, dus ja - wat is waarheid? Om de vraag te beantwoorden - wat de beste luizenshampoo is is niet direct te beantwoorden. Het stukje haren kammen met een luizenkam is namelijk heel belangrijk in dit hele stuk. Sommige ouders gebruiken geen luizenshampoo meer, maar alleen een luizenkam die ze het hele jaar door gebruiken. Het is maar net wat jezelf fijn vindt. Er zijn wel degelijke goede luizenshampoos, en dan vooral shampoos die de neten en eitjes doden zijn een aanrader. Vele luizenshampoos doen dit dus niet, ze doden alleen de luis. Wat wel gebeurt bij neten en eitjes dat het laagje eraf wordt gehaald van het eitje wat zorgt voor makkelijker uitkammen. Echter dood dit niet de luis zelf. 


   Wat zijn symptomen van luizen in het haar?

   Wellicht dat het een eerste keer is dat je luizen vermoed in de prachtige haren van je zoon of dochter. Je hebt het nog nooit eerder meegemaakt, hetzij dat je zoon of dochter net op school zit in groep 1 of dat het, heel fijn, nog niet eerder gebeurt is :) Luizen worden herkent door de volgende, meest voorkomende symptomen:

   • Jeuk op de hoofdhuid, komt heel vaak voor - maar niet altijd
   • Beestjes die een grijsblauwe of roodbruine kleur hebben. Ze zitten op de hoofdhuid ter grootte van een aarbeizaadje. Ze kunnen tot wel 3 mm groeien. De meest voorkomende plekjes waar ze gaan zitten is achter de oren en langs de achterkant van de nek. De kleur roodbruin komt doordat ze zichzelf hebben volgezogen met bloed.
   • Als je puntjes in de haren ziet vastgeplakt, die eruit zien als grijswitte ovale puntjes - dan heb je neten gevonden. 

    

   Werkt een luizenkam ook echt?

   Luizen ontdekt? Gelukkig is er wat tegen doen! Een luizenkam is een echte must have in huis als je kinderen op school zitten. De beste investering ooit! Nouja, op dit gebied dan ;) Het zit namelijk zo, neten zitten namelijk met een bijzonder kleverig stofje vast aan de haren, hierdoor is het echt een ramp om ze eruit te krijgen. Gelukkig is hier ook iets voor uitgevonden, en dat is een luizenkam. Er wordt dan ook gereden om 2 weken lang de haren te kammen, ja .. iedere dag. Geen leuke klus, maar wel effectief. Daarom gebruik je natuurlijk een goede luizenshampoo, want ze zijn dan ook nog eens dood. Oftewel, je kamt ze er dan mooi dood uit!

    

   Bestaat er ook zoiets als een luizen lotion?

   Naast de welbekende luizenshampoo en de absolute must have - de luizenkam, bestaat er ook nog zoiets als een luizen lotion. Wat dit precies is? Dit is een lotion die een waterafstotend silicoon bevat die de luizen en neten verstikt. Dit werkt net weer iets anders dan een luizenshampoo. De luizenshampoo van bijvoorbeeld Licener anti-luizenshampoo die doodt alle hoofdluis en neten in één behandeling, echter is het pas aan te raden voor kleintjes van een leeftijd van twee jaar of ouder. 

    

   Kan ik ook hoofdluis voorkomen?

   Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, en als je iets beter kan voorkomen dan zijn het luizen. Echter zijn hoofdluizen enorm besmettelijk, ze wandelen zo van de één naar het andere koppie. Maar om de kans zo klein mogelijk maken, en het risico zoveel mogelijk te minimaliseren is een het handig om lange haren in een knot te dragen of een vlecht. Kinderen spelen natuurlijk continue met elkaar op school, dus dan wordt het iets lastiger. Een regelmatige controle is dan wel want handiger, beter dan dat je zoon of dochter continue moet opletten met spelen. Je hebt tegenwoordig ook preventieve luizenspray, dit helpt verspreiding te voorkomen. 

    

   Waar kan ik mijn vraag stellen over luizenshampoo?

   Wellicht dat je een vraag hebt over luizenshampoo, en wil je graag iets meer diepgaande informatie. Of natuurlijk een andere vraag rondom luizen. Ons team is altijd bereikbaar tijdens kantooruren, dus dan kan je bellen. Wil je graag alvast je vraag sturen, ondanks dat we niet direct bereikbaar zijn? Dan kan je het beste ons een mailtje sturen via [email protected]. Zodra de werkweek weer begint en ons team heerlijk is uitgerust kunnen ze je vraag beantwoorden :) 

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »