• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 23 Oktober 2023

   10 essentiële skincare-ingrediënten uitgelegd

   Let’s talk about skincare. We zijn geen dermatoloog, maar wel jouw vertrouwde beautyguide, met heel wat verzamelde “beautydata”. We kunnen er niet omheen dat het vinden van de juiste skincare routine hot and happening is op social media. We begrijpen dat het best verwarrend kan zijn om te begrijpen welke ingrediënten een no go zijn en welke ingrediënten essentieel zijn: hyaluronzuur, retinol, vitamine C... Je hebt er vast wel eens van gehoord. Deze ingrediënten zitten verwerkt in de beste skincare producten. 

   Maar, wat is nu wat en waarom zijn deze ingrediënten zo geweldig? 

   We gaan je alles vertellen over deze 10 ingrediënten die in skincare producten zitten, wat het is, wat de voordelen zijn en wanneer je dit moet gebruiken! 

    

   Retinol:

   Wat is retinol? Retinol -  vitamine A wordt gebruikt om duidelijke vermindering van rimpels, verfijnde huidtextuur en verbeterde stevigheid te bereiken.

   Wat zijn de voordelen van Retinol? Retinol staat vooral bekend om de anti-aging voordelen. 

   Retinol stimuleert de collageenproductie, vermindert fijne lijntjes en rimpels en verbetert de textuur van de huid. Daarnaast heeft retinol ook ontstekingsremmende eigenschappen, die helpen bij het verminderen van acne en ervoor zorgen dat je huid weer egaal wordt. 

   Wanneer moet je retinol gebruiken? Het beste is om retinol producten 's avonds te gebruiken, omdat het de huid gevoeliger kan maken voor zonlicht. Tipje: Draag dagelijks SPF, omdat retinol de huid gevoeliger kan maken voor zonneschade.

    

   Vitamine C:

   Wat doet vitamine C? Vitamine C is een krachtige vitamine en een ware multitasker. Vitamine is een krachtige antioxidant die tekenen van huidveroudering vermindert, de collageenproductie bevordert en de huid bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. 

   Wat zijn de voordelen van vitamine C? Vitamine C maakt de huid helderder en heeft een bewezen werking bij het verminderen van hyperpigmentatie en het egaliseren van de huid.

   Maar dat is niet alles! Vitamine C stimuleert ook de collageenproductie in je huid, waardoor je huid steviger en elastischer wordt. Ook helpt het bij het verminderen van ontstekingen en het kalmeren van de huid.

   Wanneer moet je vitamine C gebruiken? Het beste moment om vitamine C te gebruiken is in de ochtend. Vitamine C beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf gedurende de dag en het geeft een gezonde gloed. 

    

   Hyaluronzuur:

   Wat is hyaluronzuur? Hyaluronzuur is een natuurlijk ingrediënt dat je huid hydrateert. Dit ingrediënt trekt watermoleculen aan en houdt ze vast, waardoor je huid gehydrateerd en soepel blijft. 

   Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur? Hyaluronzuur helpt onder andere bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, verbetert de huidelasticiteit. 

   Wanneer moet je hyaluronzuur gebruiken? Hyaluronzuur kun je in principe op elk moment van de dag gebruiken, afhankelijk van de behoeften van je huid. Breng een product met hyaluronzuur aan na het reinigen van je gezicht en volg het op met een moisturizer voor het beste resultaat.

    

    

   Niacinamide:

   Wat is niacinamide? Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is heel goed voor je huid. Wat zijn de voordelen van niacinamide? Het helpt bij het verminderen van roodheid, verbetert de huidtextuur en vermindert poriën. Ook helpt dit ingrediënt bij het verminderen van acne, het reguleren van de talgproductie en het zorgt ervoor dat je huid minder snel oud wordt.  

   Wanneer moet je niacinamide gebruiken? Je kunt niacinamide zowel 's ochtends als 's avonds gebruiken. Gebruik het nadat je je gezicht hebt gereinigd. 

    

   AHA's:

   Wat zijn AHA's? AHA’ s staan voor Alpha-hydroxyzuren. Dat zijn chemische exfolianten die dode huidcellen verwijderen en je een gladde huid geven. Dit ingrediënt werkt als een peeling voor je huid voor een frisse en gezonde huid. 

   Wat zijn de voordelen van AHA's? Deze zuren verminderen fijne lijntjes en rimpels, verbeteren de huidtextuur en stimuleren de celvernieuwing. AHA’s kunnen ook helpen bij het vervagen van pigmentvlekken en het egaliseren van je huid. 

   Wanneer moet je AHA's gebruiken? Het beste moment om producten met AHA's te gebruiken is 's avonds, omdat ze de huid gevoeliger kunnen maken voor zonlicht. Gebruik je voor het eerst AHA’ s? Begin dan met een wat lagere concentratie en bouw langzaam op om mogelijke irritatie te voorkomen.

    

   BHA's:

   Wat zijn BHA's? BHA’ s zijn net wat anders dan AHA’ s. Deze staan voor Bèta-hydroxyzuur. Dit is een chemische exfoliant die diep in je poriën doordringt en overtollig talg en onzuiverheden verwijdert. Ze zijn daarom vooral geschikt voor vette en acne-gevoelige huid.

   Wat zijn de voordelen van BHA's? Producten met BHA’s is de beste keuze als je last hebt van verstopte poriën en bultjes op je gezicht. 

   Wanneer moet je BHA's gebruiken? Producten met BHA's kun je zowel 's ochtends als 's avonds gebruiken, afhankelijk van je huidtype en behoeften. 

    

   Peptiden:

   Wat zijn peptiden? Peptiden zijn een verzameling van kleine aminozuren die je huidstructuur en elasticiteit van je huid verbeteren. 

   Wat zijn de voordelen van peptiden? Peptiden verminderen fijne lijntjes en rimpels, dragen bij aan de stevigheid van de huid en verbeteren de hydratatie. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van huidontstekingen en het herstellen van de beschadigde huidbarrière.

   Wanneer moet je peptiden gebruiken? Peptiden kun je in de ochtend en avond gebruiken.  

    

   Ceramiden:

   Wat zijn ceramiden? Ceramiden komen van nature al voor in je huid, ze helpen dan ook om je huidbarrière te versterken. Dit ingrediënt zorgt er echt voor dat je huid gehydrateerd blijft, ook beschermt het tegen vochtverlies. 

   Wat zijn de voordelen van ceramiden? Ceramiden versterkt de huidbarrière, behoud hydratatie en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

   Wanneer moet je ceramiden gebruiken? Ceramiden kun je op elk moment van de dag gebruiken, afhankelijk van de behoeften van je huid. Breng ze aan na het reinigen van je gezicht en volg op met een moisturizer.

    

   Zinkoxide:

   Wat is zinkoxide? Zinkoxide is een natuurlijke mineraal die je beschermt tegen UV stralen. Dit ingrediënt wordt (bijna) altijd gebruikt in zonnebrandcrèmes. Doordat het in zonnebrand wordt gebruikt beschermt het tegelijkertijd ook tegen veroudering van je huid. Ook helpt dit ingrediënt ook heel goed met het kalmeren van de huid.

   Wanneer moet je zinkoxide gebruiken? Zinkoxide wordt gebruikt in zonnebrandcrèmes en moet elke ochtend worden aangebracht, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Zorg ervoor dat je frequent zonnebrand crème aanbrengt. 

    

   Groene thee-extract:

   Wat is groene thee-extract? Groene thee-extracten zitten boordevol krachtige antioxidanten (die verwijderen radicalen), het helpt je huid dus te beschermen tegen de schade ervan. 

   Wat zijn de voordelen van groene thee-extracten? Groene thee-extracten kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het kalmeert de huid en het helpt bij het verminderen van roodheid.

   Wanneer moet je groene thee-extract gebruiken? Ook groene thee-extracten kunnen in de ochtend en in de avond worden gebruikt.   Als het goed is, is het nu duidelijk wat deze 10 ingrediënten met je huid doen. 

   Al deze ingrediënten zitten verwerkt in bijna alle skincare producten. Neem eens een kijkje naar ons skincare aanbod : )

   En remember: Iedere huid is uniek, dus iedereen heeft ook andere producten/ingrediënten nodig!   News & updates

   Recente artikelen