• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 27 September 2021

      25 feiten & fabels over beauty!

      Lippenstift dat gemaakt wordt van vissenschubben, tandpasta smeren op je puistjes & geen zonnebrand gebruiken als de zon niet schijnt - het zijn allemaal stellingen die je misschien wel een keer ergens hebt gehoord. Maar zijn het nou feiten, of juist fabels? In deze blog hebben wij de leukste feitjes & fabels uitgezocht, om jou iets bij te leren over de beautywereld. Get an answer to all your questions met de 25 leukste stellingen!

       

      #1 Chocola eten veroorzaakt puistjes

      Ook al denken heel veel girls dat ze van die heerlijke bekende reep met de koe uit de Alphen mega veel puisten krijgen, blijkt dit toch niet waar te zijn. Dit is dus een fabel! Wetenschappelijk is bewezen dat de ingrediënten van chocola niet zorgt voor puistjes waardoor jij heerlijk nog een extra blokje chocola kunt nemen!

       

      #2 Hoe vaker je je haar wast, hoe vetter het wordt

      Als je je haar elke dag wast, zal je haar sneller uitdrogen. Dit omdat je haren door de shampoo ontdaan worden van vuil, stylingsresten en oliën. Maar ook de goede oliën, die je hoofdhuid nodig heeft. Hierdoor zullen de talgklieren meer talg produceren waardoor je haar veel sneller vet wordt. Het is dus een feit! Probeer daarom je haar 2 tot 3 keer per week te wassen om vet haar te voorkomen, of gebruik een milde shampoo.

       

      #3 Als de zon niet schijnt, hoef je geen zonnebrand met SPF te gebruiken

      Zonnebrand is belangrijk om elke dag te gebruiken, ook als de zon niet schijnt. Dit is dus een fabel. Dit komt doordat ongeveer 80% van de UV-stralen door de wolken heen schijnt. Gebruik bijvoorbeeld een dagcrème met SPF erin, zodat jij elke dag beschermt bent tegen de zon!

       

      #4 Make-up kan je zo lang als je wilt bewaren, zonder houdbaarheidsdatum

      Make-up kan je zien als voedsel. Na openen, heeft ook make-up een houdbaarheidsdatum. Check dus even de datum van die veeeels te oude mascara om te voorkomen dat je producten over de datum gebruikt ;) Op de verpakking staat vaak aangegeven of iets 6 maanden (6M), 12 maanden (12M) of 24 maanden (24M) houdbaar is.

       

      #5 Van hardlopen gaat je huid hangen

      Niet de meest leuke stelling - vooral niet als je net zo gezond bezig bent door regelmatig te hardlopen! Maar no worries, het is een fabeltje. Als jij gewoon zonnebrand draagt, is er niks aan de hand ;)

       

      #6 Make-up van je vriendinnen lenen is slecht voor je huid

      Het klinkt misschien logisch, maar we willen het toch nog extra benadrukken. Door make-up van anderen te gebruiken breng je de bacteriën van een ander over op jouw eigen huid. Dit kan ervoor zorgen dat jij bijvoorbeeld een koortslip of puistjes oploopt, het is dus een feit! Neem overal je eigen make-up stash mee! 

       

      #7 Met alleen reinigingsdoekjes krijg je je gezicht goed schoon

      Reinigingsdoekjes zijn lang niet genoeg voor een schone huid. Er blijven namelijk nog veel make-upresten achter. Het is dus een fabel. Gebruik daarom watjes met micellair water of een goede reiniging crème om ervoor te zorgen dat al je make-up verwijderd is voordat je heeeerlijk kan slapen.

       

      #8 Vaak droogshampoo is slecht voor je haar

      Droogshampoo is toch our best friend? Het kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat je het niet te vaak gebruikt. Meerdere dagen achter elkaar is een no go, het is dus een feit. Droogshampoo verdwijnt namelijk niet uit het haar, maar kan ophopen rond de haarwortel. Dan wordt het dus toch tijd voor een douche ;)

       

      #9 Je mascara ronddraaien in de tube is niet goed

      Het is zeker niet goed om je mascara veel heen en weer te bewegen in de tube. Het is namelijk slecht voor het borsteltje. Maar naast dat het alleen slecht is voor het borsteltje, komt er ook lucht en bacteriën vrij in de tube, en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Het is dus een feit!

       

      #10 Haartjes boven je wenkbrauw moet je nooit weghalen

      Gelukkig is dit niet waar! Het is namelijk zelfs beter voor je wenkbrauw om dit te doen. Dit omdat je anders mega veel haar boven je wenkbrauw krijgt. Wenkbrauwhaartjes boven je wenkbrauw groeien even snel als andere wenkbrauwhaartjes, dus no worries!

       

      #11 Als je je benen scheert, komen de haartjes steeds sneller weer terug

      We snappen dat je dit denkt, maar toch is het niet waar. Nieuwe haartjes zijn vaak donkerder doordat ze niet nog niet in contact zijn geweest met zonlicht. Nieuwe haartjes kunnen ook dikker aanvoelen omdat je door het scheren stoppeltjes hebt gekregen. Dus jij kan zonder zorgen lekker zo vaak je benen scheren als je wilt!

       

      #12 Je lippen lijken voller als je lipliner gebruikt

      De ideale truc voor volle lippen! Door lipliner te gebruiken creëer je een soort schaduw waardoor je lippen groter lijken. Het is dus een feit!

       

      #13 Tandpasta op je puistjes smeren laat ze verdwijnen

      Never, never, NEVER do this, girls! Het puistje droogt dan uit, waardoor het mega 'brandplekken' kan veroorzaken. Ook kan daardoor de huid eromheen uitdrogen en irriteren waardoor je nog meer puistjes kunt krijgen. Fabel dus!

       

      #14 Als je een droge huid hebt, kun je dit oplossen door meer water te drinken

      Helaas girls, heb je een droge huid? Dit verhelp je niet meteen door water te drinken. Hiervoor doet een gezichtscrème wonderen. Op lange termijn is voldoende water drinken zeker een must, om de vochtgehalte op peil te houden.

       

      #15 Er is daadwerkelijk een verschil tussen Dag- en Nachtcreme

      ’S nachts is je huid meer actief dan overdag. Je huid herstelt zich dan namelijk, en nachtcrème bevat ingrediënten die dit stimuleren. Een dagcrème bevat dan weer ingrediënten die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht of kou. Er zit dus een verschil tussen, het is een feit!

       

      #16 Gezond eten heeft invloed op de conditie van je huid

      Vitaminen en mineralen die in onze voeding zitten zorgen voor een gezonde huid, dat is een feit! Als je gezond eet, haalt je huid daar veel goede voedingsstoffen uit die je huid mooi maken.

       

      #17 Met een hoge beschermingsfactor kan je niet bruin worden

      Heel veel mensen denken dat ze met zonnebrand factor 50 niet bruin kunnen worden. Factor 50 beschermt je huid voor 97% tegen zonnestralen. Er zal dus nog altijd 3% zijn die je huid niet beschermt, waardoor de UV-straling alsnog je huid kan kleuren. Het is dus een fabel. Je kunt dus zeker wel bruin worden met een hoge factor, alleen zul je hier wel net iets meer geduld bij moeten hebben.

       

      #18 Als een shampoo niet schuimt, werkt hij niet

      Het schuimen van je shampoo, zegt niks over hoe goed het werkt. Schuim wordt namelijk opgewekt door sulfaten, dus het is eigenlijk nog beter als een shampoo zo weinig mogelijk schuimt. 

       

      #19 Naspoelen met koud water zorgt voor glans in je haar

      Koud water zorgt ervoor dat de schubbenlaag rond je haren sluit en hierdoor gaat je haar harder glanzen. Ook is een koude douche goed voor de bloedcirculatie van je hoofdhuid waardoor jouw haren nog sterker worden, that's a fact.

       

      #20 Een hoofdhuidmassage kan haaruitval tegengaan

      Vanaf vandaag heb jij een mega goed excuus voor een hoofdhuidmassage! Net als koud water stimuleert het de bloedcirculatie wat haaruitval kan verminderen.

       

      #21 Foundation kun je het beste testen op je pols

      De kleur van je huid is niet overal gelijk. De huid op je pols is vaak wat lichter dan de huid op je gezicht. Je kunt het beste gaan voor de kleur in de hals!

       

      #22 Make-up helpt tegen puistjes

      Wij snappen natuurlijk dat jij dat puistje liever bedekt met foundation. Toch zorgen veel make-up producten ervoor dat je huid juist vet wordt en nog langer blijft. Probeer dus zo min mogelijk make-up te smeren op die vervelende spot. 

       

      #23 Je moet concealer pas aanbrengen nadat je foundation hebt aangebracht

      Feit, dit is een goede volgorde! Dit komt omdat je vaak na het aanbrengen van foundation precies kunt zien welke delen van je gezicht extra cover en aandacht nodig hebben. En daar is concealer juist net voor. 

       

      #24 Waterproof mascara is slechter dan normale mascara

      Vaak moet je harder poetsen om waterproof mascara eraf te krijgen, waardoor sneller lijntjes en roodheid rond je ogen krijgt. Ook wordt waterproof mascara sneller hard waardoor je wimpers sneller afbreken. Dit is dus een feit.

       

      #25 Elke dag make-up gebruiken is slecht voor je huid

      Gelukkig niet girls! Zolang jij je make-up er goed afhaalt en je gezicht goed reinigt, kan dit geen kwaad!

       

      Heb je nog een leuke stelling? Deel het met ons via Instagram!

      Credits picture: @maya_re_

      News & updates

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »