• Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Donderdag 28 Mei 2021

   5 veelgestelde vragen over skincare beantwoord

   Skincare - niet meer weg te denken uit je beauty routine. Tegenwoordig een zeer breed begrip, met oneindig veel informatie over wat nu het beste is voor je huid. Om wat overzicht te krijgen in de wirwar van artikelen over de huid, hebben wij 5 veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Want, wat doet de veelbesproken vitamine C voor je huid? En wat te doen bij een huid die vet is, maar tegelijk ook droog kan zijn? Je leest het hieronder! 

    

   Hoe beschermt SPF mij tegen de zon?

   ''Ik heb factor 50 gekocht, dus beter kan het niet!'' - Of toch wel? Vaak als je een zonnebrand koopt, let je op de factor die op de verpakking aangegeven staat. Maar wat we vaak niet weten, is dat dit maar de helft aangeeft van hoe goed je eigenlijk beschermd bent. SPF meet vaak alleen de UVB stralen en geeft een indicatie hoelang je in de zon kunt blijven zonder rood te worden. SPF beschermt je dus niet volledig tegen UVA stralen, die er net zo goed voor zorgen dat je huid verbrand. 

    

   Maar wat houden deze UVA en UVB stralen nou precies in?

   UV-stralen zijn stralen die vanuit de zon op de aarde komen. Deze stralen hebben 3 golflengten: UVA, UVB en UVC (UVC is voor nu niet relevant). Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen UVA- en UVB stralen.

   UVA-stralen zijn de langste golflengte stralen en dringen het diepst door in de huid. Deze zorgen ook voor huidveroudering (A=Aging). UVA stralen dringen het diepst door je huid, ze gaan zelfs door glas en zijn constant aanwezig gedurende de hele dag. Deze stralingen onderdrukken ons immuunsysteem waardoor we sneller vatbaar worden voor huidkanker. 

   UVB-stralen zijn de stralen van de zon die alleen je opperhuid kunnen bereiken. Het zijn korte stralen die er dus voor zorgen dat een laagje van je huid verbrandt. De UVB-straal kan ook zorgen voor huidkanker. De UVB stralen van de zon zijn vaak het meest actief aan het begin van de middag.

   De SPF in jouw zonnebrand beschermt je dus meestal alleen tegen de UVB straling. SPF berekent vaak alleen de UVB straling en niet de diepere straling, de UVA. Hierdoor ben je dus met SPF wel beschermd tegen de UVB stralingen van de zon, maar niet altijd tegen de UVA stralingen van de zon.

    

   Hoe weet ik dat ik een goede zonnebrand koop?

   Het belangrijkste is dat je goed de verpakking checkt voordat je een zonnebrand koopt. Let op woorden als 'UVA/UVB-bescherming (dus beide!)' of 'breedspectrum bescherming'. Op onze site zijn meerdere goede zonnebrandcrèmes te vinden die jouw huid goed zullen beschermen tegen de zon. Onze persoonlijke favorieten zijn die van Naïf en Attitude: 

    

   Wat doet vitamine C voor mijn huid?

   Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten en kan zeker niet ontbreken in jouw skincare routine. Vitamine C is een krachtige antioxidant. Een antioxidant helpt je bij het beschermen tegen schadelijke deeltjes die je huid kunnen aantasten. Vitamine C helpt je bij het verstevigen van de huid en je helpt je huid te verhelderen. Ook helpt vitamine C bij het beschermen tegen UV-straling. De voordelen van vitamine C voor je huid zijn als volgt:

   • Helpt bij het verfrissen van een doffe huid
   • Helpt bij het tegen gaan van vuil, UV-straling en pigment vlekken
   • Verbetert het genezingsproces, denk aan overgebleven rode vlekjes van puistjes 
   • Laat de werking van een zonnebrand product verbeteren, zodat je nog sterker beschermd bent 
   • Helpt bij het beschermen tegen irritatie en ontsteking reacties

    

   Er zijn verschillende varianten van Vitamine C. Zo heb je bijvoorbeeld Ascorbinezuur, deze vitamine C is voor de meeste mensen erg bekend. Ascorbinezuur komt vaak voor in vele huidverzorgingsproducten en heeft veel voordelen voor de huid. Naast ascorbinezuur zijn er nog meer verschillende vitamine C. Hier zie je deze verschillende vitamine C op een rijtje: 

   • Ascorbyl fosfaat
   • Ascorbylpalmitaat,
   • Retinyl ascorbaat,
   • Tetrahexyldecyl ascorbate
   • Magnesium ascorbyl phosphate 

   Ook deze vitamine C zijn effectief voor de huid. Deze afgeleide vormen van vitamine C werken echter beter als ze gemixt zijn. Dit moet dan wel met andere goede antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten. Denk hierbij aan ingrediënten als groene thee, retinol en/of niacinamide.

    

   Op Haarspullen kun je ook producten vinden met vitamine C. Bijvoorbeeld de Body Cream van Attitude. Deze bodycrème helpt bij het verhelderen van de huid en het tegen te gaan van vuil. Hierdoor wordt je huid weer volledig gereinigd.

   Daarnaast heeft Haarspullen make-up producten die vitamine C bevatten, zoals de foundation van Bourjois. De foundation is verrijkt met vitamine C waardoor je niet alleen een mooie egale huid hebt maar je huid ondertussen ook nog een wordt verzorgd. 

   De GlamGlow Glowstarter bevat ook vele vitamines. Het masker geeft je huid weer een verfrissende boost en helpt bij het verwijderen van rode plekjes. Na het masker heb je weer een stralend huidje en is je huid weer helemaal gehydrateerd. 

    

   Waarom moet ik mijn huid hydrateren?

   We weten allemaal dat het hydrateren van je huid belangrijk is, maar waarom eigenlijk? Je huid verliest veel vocht op een dag. Het hydrateren van je huid betekent dat je het voorziet van meer vocht. Dit is belangrijk voor je huid, omdat het zo soepel en glad blijft. Je voorkomt hiermee uitdroging, rimpels en je huid krijgt meer volume. En dat is natuurlijk wat je wilt ;)! Hydrateren is ook voor ieder huidtype van belang, om het vochtgehalte van je huid te optimaliseren en te herstellen. Een goede vochtbalans is heel belangrijk voor een goede conditie en herstelvermogen van je huid.

    

   Er zijn verschillende momenten dat je aanvoelt dat je de huid extra moet hydrateren. Naast natuurlijk je daily routine met hydratatie, heeft de huid soms gewoon even wat extra nodig. Geef je huid wat extra aandacht als:

   • Je huid trekkerig aanvoelt
   • Je huid er dof uitziet
   • Je huid schilfert
   • De fijne rimpels zichtbaarder worden
   • Je veel vocht hebt verloren (bijv. met sporten)
   • Je in de zon hebt gezeten

    

   Hoe kan ik mijn huid het beste hydrateren?

   Je kunt de huid van binnen en van buiten hydrateren. Een combinatie van deze twee is key, hiermee houd je de vochtbalans en dus de conditie van de huid goed op peil. Water is een must voor een gezonde huid, haar, nagels en voor het lichaam. Ons lichaam bestaat voor iets meer dan 60% uit water en elke levende cel in ons lichaam is levenslang afhankelijk van water. Door je lichaam goed te hydrateren, hydrateert je huid ook. Voor als je het nog niet wist: Beauty comes from within'!

   Daarnaast raden we aan om elke dag je huid te blijven hydrateren. Je bent al super op weg als je elke ochtend en avond een crème gebruikt (dag- en nachtcrème) voor het gezicht. Reinig altijd eerst de huid voordat je zo'n crème gebruikt, zodat de hydraterende crèmes beter kunnen doordringen om de huid goed te kunnen hydrateren. Verwen je huid daarnaast regelmatig met een serum, masker of product met antioxidanten. Deze geven je huid een boost waardoor de vochtbalans herstelt. Vergeet daarnaast je lichaam niet, kies hiervoor een rijke lichaamsolie of bodycrème. 

    

   Tips om de huid gehydrateerd te houden:

   • Gebruik 2x per dag een hydraterend product ('s ochtends en 's avonds)
   • Drink elke dag voldoende water
   • Douche wat minder lang, en op een lagere temperatuur
   • Bescherm je huid tegen de zon
   • Check de luchtvochtigheid in het huis (de verwarming droogt de huid uit)

    

   Wat kan ik doen bij een gecombineerde (vette/droge) huid?

   Bij een gecombineerde huid heb je eigenlijk twee verschillende huidtypes op één gezicht. Een veel voorkomende gemengde huid is een vet voorhoofd, neus en kin (T-zone) en droge wangen. Het zoeken naar de juiste producten kan een echte struggle zijn. Vaak blijft de huid hierdoor langer uit balans, omdat niet de juiste verzorging gebruikt wordt. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste verzorging kiest. Een aantal tips, per stap in de skincare routine:

    

   Het reinigen van de huid
   Ga voor een milde reiniger. Veel reinigers bevatten reinigers die de huid kunnen uitdrogen. Een milde reiniger houdt de droge huid in balans en maakt de vette huid niet vetter. Een paar tips voor milde reinigers:

    

   Het exfoliëren van de huid
   Gebruik daarna een product me exfoliant, hiermee verwijder je dode huidcellen en verklein je de kans op onzuiverheden. Check deze maar eens:

    

   Het hydrateren van de huid
   We raden aan om de huid 2x per dag te hydrateren, bijvoorbeeld met een dag- en nachtcrème. Kies een crème die speciaal geschikt is voor de gecombineerde huid, die je huid intensief hydrateert maar ook een glimmende huid en oneffenheden tegen gaat. Daarnaast zou je natuurlijk ook kunnen mixen met crèmes, bijvoorbeeld een crème voor de droge huid op de wangen en een crème voor de vette huid op de t-zone. Dit kun je doen met deze producten:

    

   Tot slot hebben we nog wat extra tips voor de gecombineerde huid:

    

   Mix je maskers
   Af en toe je huid een extra treat geven, kan geen kwaad. En je ziet het tegenwoordig steeds vaker: verschillende maskers op de huid. Geef je huid wat het nodig heeft, door plaatselijk de beste verzorging aan te brengen! Gebruik bijvoorbeeld voor de vette T-zone de GlamGlow Supermud Clearing Mask, deze bevat houtskool wat overtollige oliën opneemt en de poriën zuivert. Tegelijkertijd zou je de GlamGlow Waterburst Hydrate Moisturizer op de droge wangen aan kunnen brengen, om je huid intens te hydrateren. 

    

   Drink voldoende water
   Probeer niet alleen je huid te hydrateren van buiten, maar ook van binnen. Probeer veel water en groene thee te drinken. Hierdoor behoud je goed het balans tussen een droge en vette huid. Je huid waardeert het mega erg als jij veel water drinkt, omdat het vochtbalans dan goed op peil blijft en je huid ook mooi zal blijven stralen. 

    

   Gebruik een poeder als tijdelijke oplossing voor de vette huid
   Een poeder heeft talk, wat talg en vet absorbeert. Dit heeft een matterend effect.

    

   Wat is het verschil tussen een moisturizer en een serum?

   Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende verzorgingsproducten dat het bijna onmogelijk is om alles bij te houden. Het verschil kennen tussen alle skin care producten zoals serums, reinigingsmiddelen, toners en crèmes, en wat je het beste kunt gebruiken voor je huid kan soms een hele zoektocht zijn!

   Laten we beginnen met het serum, wat is een serum nou eigenlijk en waar is het goed voor? Serums zijn de laatste jaren een must geworden in de skincare routine van girls and boys. Een serum heeft vaak een specifiek doel, zo bevatten ze ingrediënten die gericht zijn op bepaalde huidaandoeningen zoals uitdroging, rimpels, lijntjes, pigmentvlekken, roodheid en onzuiverheden. Serums zijn meestal lichter van textuur en komen veel voor op basis van water of op basis van olie. Hierdoor worden ze gemakkelijker opgenomen dan een moisturizer. 

   Een moisturizer is een verzachtend middel dat wordt gebruikt voor het beschermen en hydrateren van de huid. De meeste vochtinbrengende crèmes bieden vaak brede hydraterende eigenschappen, meestal een mix van olie en water. 

    

   Kun je een moisturizer vervangen voor een serum (of andersom)?

   Serums komen vaak in een kleiner flesje of potje dan een moisturizer, maar zijn over het algemeen geconcentreerder met meer actieve ingrediënten dan moisturizers. Een serum is vaak ook wat prijziger van een moisturizer, maar wordt duurzamer aangebracht. Of je een moisturizer kunt vervangen voor een serum (of andersom), raden we niet aan. Dit omdat een serum simpelweg geen moisturizer is. Deze twee producten werken het beste naast elkaar!

    

   Hoe gebruik ik de serums en moisturizers? 

   Begin altijd met het dunste textuur product voordat je naar een dikkere textuur gaat. Het is dus het beste om eerst te beginnen met een serum aan te brengen voor een moisturizer. Serums mogen vochtinbrengende crèmes niet vervangen. Bij kwaliteitsserums draait alles om de levering van specifieke actieve ingrediënten in geconcentreerde doses, en daarom verschilt van de eigenschappen van een vochtinbrengende crème die deze serums vasthoudt en de huid hydrateert en beschermt. Check hieronder een paar favorieten:

    

   Keep your skin glowing! 
   Wil je meer weten over skincare? Bel of mail ons gerust, want onze in-house experts helpen je graag verder! Of neem een kijkje bij alle Skincare producten en vind jouw nieuwe favorieten.

   News & updates

   Recente artikelen

   Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door verder te browsen, ga je akkoord met ons Cookiebeleid

   Alles accepterenAlles weigerenManage cookies